Date

2020 jul 07
Expired!

Time

19:30 - 21:30

Embodied conflict: van verkramping naar openheid – zomerse labosessie voor vennoten

Schermafbeelding 2020-06-20 om 10.47.49

In de luwte van de zomer willen we graag starten met iets waar we als vennoten al lang van dromen, namelijk elkaar als ondernemers beter leren kennen tijdens sessies georganiseerd door één van de vennoten waarbij we leren van elkaars feed-back.

Kortom: labosessies waar je een workshopidee, een nieuwe tool, een presentatie, … eens kunt uittesten met een groep fijne collega’s als proefkonijnen. Met de (h)eerlijke feedback kan je nadien jouw concept helemaal op punt stellen (of naar de prullenmand verwijzen). Misschien resoneert jouw aanbod, jouw manier van werken of je heerlijke persoonlijkheid zodanig met een van de aanwezigen dat jullie achteraf beslissen om samen iets in de wereld te zetten?

Embodied Conflict - van verkramping naar openheid

met Silvia Prins

Al jaren ben ik actief als bemiddelaar, consultant en teamcoach in organisaties. Het begon me steeds meer te fascineren hoe samenwerkingsrelaties verstoord raken, mensen elkaar kwijtraken en hoe moeilijk het is om conflicten aan te gaan. Vooral het thema angst en agressie in menselijke relaties vind ik uitermate boeiend. Ik verdiepte me de laatste 8 jaar in de Gestalt, embodied leadership, somatic coaching, traumaliteratuur, de neurofysiologie van stress en verandering en in de yoga. Wat ik gaandeweg ontdekte, is dat de enige weg uit een conflict de weg naar binnen is. De weg van zelfreflectie (hoofd), compassie (hart), maar ook de weg naar het lichaam (core). Duurzame verandering in conflict is een shift in je manier van zijn die wordt ingezet via het lichaam. Hoe kan ik anders handelen en anders zijn in een situatie van dreiging?  Op deze avond wil ik je meenemen in een belichaamde benadering van conflicten. We onderzoeken wat er fysiek gebeurt wanneer we ons bedreigd voelen en wat de consequenties hiervan zijn op onze relaties. We ervaren hoe we onze manier van ‘zijn’ (‘state’) intentioneel kunnen veranderen via eenvoudige praktijken, zodat we kalm worden, dicht bij onszelf kunnen blijven en open staan voor de ander.  Na een loopbaan waarin ik vooral met mijn hoofd en hart heb gewerkt, wil ik nu verder groeien in het holistisch werken met conflicten. Een aanpak waar ook het lichaam een plek krijgt. Het zou heel fijn zijn hier samen met jullie mee te experimenteren en te zoeken hoe deze manier van werken in organisaties ingezet kan worden.

Silvia Prins

Silvia Prins is Organisatieadviseur, Conflictoloog, erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties, trainer, en auteur van verschillende boeken.
Meer info over Silvia:
Circles for connection

DSC_4625

PRAKTISCH

Aanmelden en bijdrage?

Deze sessie is gratis en exclusief voor alle vennoten van De Broeikas. Bovendien mag je 1 niet-vennoot meebrengen voor wie je denkt dat deze sessie interessant kan zijn. Vooraf inschrijven via is wel nodig om te weten of we het kunnen laten doorgaan. Twijfel niet langer, schrijf nu in! 

Inschrijven kan tot 5 juli via het formulier hieronder.

Wat nog?

Wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken. We serveren lekkere bieren,  wijn en biosapjes.

Parkeren?

Graag op de carpoolparking E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.
De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.

Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Sold out!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *