Cocreatiekring

Hieronder kan je kennismaken met alle leden en enkele vrijwilligers van De Broeikas die zich verenigen in de cocreatiekring. Ook als afnemer van een huurpakket of een cowerkpakket word je automatisch lid van de cocreatiekring van De Broeikas en ben je welkom op al onze verbindende initiatieven.

Meer info over het basis lidmaatschap vind je via deze link.

Johan Aerts

Mijn biochemische achtergrond heeft me ontegensprekelijk dichter bij mens en natuur gebracht; eerst theoretisch, later meer in de praktijk. Met de jaren is er ook het maatschappelijke bijgekomen en alles samen kwam ik zo in De Broeikas terecht. Professioneel ben ik in de (boeiende) cosmetica-sector werkzaam en daarnaast geniet ik met Natacha en Jonathan van de geneugten van het platteland, hier net over de taalgrens. Te veel hobby’s/interesses om op te sommen maar als constanten toch sport (o.a. hockey), kokkerellen, reizen, lezen, op de moto uitwaaien, genieten van vrienden en/of (interessant) gezelschap en nog zoveel meer…

Kathleen Anseeuw

Als fasciatherapeut, perceptieve pedagoog en coach en lichaamsscriptherschrijver help ik mensen die vastlopen op pijnen, spanningen of andere fysieke ongemakken, aanwezig in het lichaam.

Mijn passie is om samen te onderzoeken welke patronen aanwezig zijn en welke innerlijke overtuigingen herschreven willen worden. Ik leer mensen om stap voor stap op een andere manier te verhouden tot wat in het lichaam leeft. Door niet in strijd te gaan met pijn, spanning of fysiek ongemak. Wel door het werken met datgene wat klaar is om in  beweging te komen en wat meer ruimte dient te krijgen. Het lichaam weet de weg.

Belangrijk in mijn werk : bewust worden, loslaten en herverbinden met het lichaam.

Daarbij hou ik van de natuur, wandelen en fietsen, lezen, creativiteit en trouw blijven aan mijn ritme en stilte.

Ik ben lid van de broeikas om geïnspireerd te worden door nieuwe ontmoetingen.

www.kathleenanseeuw.be

Hade Bamps

Bij Levuur ontwerp en begeleid ik co-creatieve en participatieve processen zowel in het licht van organisatievraagstukken, als van maatschappelijke transities. Binnen organisaties help ik graag mensen om hun job graag en goed te laten doen om zo maximale impact te kunnen hebben. Ik verbind graag diverse partijen om zo tot een maximaal resultaat komen.

Samen het verschil maken!

www.levuur.be

Sara Barbier

Ik ben perfectionisme-coach en klinisch psycholoog. Als hulpverlener ga ik graag curatief en preventief aan de slag. Mijn aanbod op preventief vlak bestaat uit infosessies en workshops rond verschillende thema’s (o.a. stress, burn-out, perfectionisme, chronische hyperventilatie, …). Deze geef ik in lokale dienstencentra en bij organisaties zoals Ferm. Op vraag van bedrijven of organisaties werk ik een aanbod op maat uit. Het curatieve aspect van mijn job geef ik vorm via individuele coaching van volwassenen die vastlopen in het leven door perfectionisme. Via een kortdurend OCP-traject ga ik samen met hen aan de slag met onzekerheid, een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, de neiging om de lat te hoog te leggen, uitstelgedrag, please-gedrag, het negeren van hun eigen grenzen, … Gesprekken vinden plaats in Oud-Heverlee of in de Broeikas.
Wanneer ik niet aan het werk ben, zal je mij voornamelijk buiten vinden: klimmend op de rotsen of lopend in het bos. En ook mijn yogamat zoek ik regelmatig op, net zoals mijn zetel samen met een goed boek.

www.sarabarbier.be

Roeland Broeckaert

Mijn enthousiasme zit in het faciliteren van transformatie van mens en organisatie. 
Meer vertrouwen, minder controle. 
Meer verbinding, minder hiërarchie. 
Meer organiek, minder bureaucratie. 
 
Met Roedel Consult dragen we ons steentje hieraan bij door in te zetten op leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling, verbindende communicatie en teamheling.  
 
Vanuit ons motto ‘it takes a tribe to change a tribe’, cirkelen we als roedel rond organisaties en pakken uitdagingen op die manier samen aan. 
 
Mijn passie voor deze thema’s deden me ook twee boeken schrijven:
Dienend Leidinggeven en Respond! (over organisaties)
 

Anje Claeys

Ik ben kunstenaar en visualisator. Als ontrafelaar specialiseer ik me in complexe vraagstukken en moeilijke processen. Tijdens dialogen ben ik tekenend aanwezig en visualiseer ik wat er gezegd wordt. Zo ontstaat een tastbaar resultaat dat je ook nadien nog kan vastpakken en bekijken, alleen of samen met anderen. Gesprekken duren hierdoor ‘langer’ en werken diep na. Mijn visualiserend werk draagt in hoge mate bij tot verheldering en het verhogen van inzicht waardoor verandering makkelijker wordt. 

Ik richt me op het ondersteunen van waardegedreven organisaties, ngo’s en gamechangers enerzijds en organisaties in onderwijs en zorg anderzijds.

Mijn klanten zijn: UPC KU Leuven, DELA, Verbinding in Verlies, CANO, Woonzorgnet Dijleland, Verbinding in Verlies, Rotterdam Autisme Consortium, Levuur, De Broeikas, Kamino, Voice Dialogue Insituut, Circles for Connection en vele anderen.

www.anjeclaeys.be

Lien De Clercq

Na 12 jaar vol enthousiasme voor de klas te staan, gaf mijn lichaam aan dat er verandering nodig was. Ik besloot me bij te scholen & mijn ervaring als leerkracht, mijn eigen leerpad in leven met ADHD en mijn liefde voor bordspellen & roleplaying games (RPG) samen te brengen in een nieuw project: De Prikkeling.

De Prikkeling is een coachings- en ondersteuningspraktijk gericht op sociaal-emotionele vaardigheden en neurodiversiteit. Ik begeleid volwassenen met (een vermoeden van) ADHD, autisme en hoogsensitiviteit en help hen hun pad een beetje helderder te krijgen. Ook kinderen blijven een belangrijk deel van mijn werking: ik begeleid kinderen vanaf 4 jaar waar het op sociaal of emotioneel vlak niet altijd even vlot loopt.

En dan is er nog de Interactive Storytelling: een variatie op klassieke RPG’s die ik niet alleen inzet als entertainment, maar ook als middel om zelfbeeld en sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen en in te oefenen. Ik geef reeksen met groepssessies, maar kom ook aan huis voor gezinssessies of eenmalige activiteiten met jullie eigen groep.

Hiernaast ben ik ook professionele game-master (@Mini’s & Meeples), leef ik me graag uit met kinder-grime, ontwikkelde ik een escaperoom in de magische wereld van Harry Potter (ik verhuur hem graag 😉), kan je me altijd plezieren met een bordspel en ben ik een bezige bij met 101 creatieve hobbies.

www.deprikkeling.be

Alexandra Denys

Ik ben moeder van een groot gezin en woonachtig in het landelijke Neervelp.

Naast het vroedvrouw- en moeder zijn, ben ik een gepassioneerd wandelaar. Wandelingen door onze glooiende streek en trektochten door de Ardennen staan hoog op mijn verlanglijst.

Daarnaast zaai, oogst en verwerk ik kruiden uit onze streek, voornamelijk de goudsbloem owv haar sterke werking, zachte uitstraling en het gemak waarop dit bloempje zich uitzaait en vernieuwt.

Als vroedvrouw voel ik me diep verbonden met moeder aarde en maak ik er bewust werk van om huidige inzichten te verbinden met hele oude wijsheid. Het geboorteproces van een nieuw mensje is doorheen de evolutie nauwelijks veranderd, maar de manier waarop we ernaar kijken (soms) wel.

Ik voel me bevoorrecht om bij de prille start; de’ poort naar het leven’, aanwezig te zijn en heb een diep respect voor alle vrouwen en baby’s die hier elk op hun unieke manier doorheen gaan.

Ik ben vroedvrouw in alle zachtheid en voel me ook een ‘vroedvrouw activiste’; zodat oude kennis niet verloren gaat en verweven wordt met nieuwe inzichten.

  • Vroedvrouw sinds 1998
  • Lactatiekundige sinds 2004
  • Herboriste sinds 2023
  • Whole Body Focus- opleiding (level 1-5) sinds 2022

Anne De Smet

Onder de naam Momentum Coaching coach en begeleid ik mensen in hun zoektocht naar de realisatie van allerlei dromen: Individuele Dromen, Dromen in Groep en Dromen van een Betere Wereld. 

Ik heb zelf ook altijd diep geluisterd naar wat mijn dromen me vertelden, welke thema’s zich aandienden en welke betekenis deze voor me hebben.

Wanneer ik klanten coach, gaan we op zoek naar hun thema’s en ben ik hun grootste supporter wanneer ze hun hun vleugels uitslaan om hun dromen waar te maken.

Ik ben speciaal geboeid door leiderschapsontwikkeling en het verruimen van bewustzijn dat hiermee gepaard gaat. Ondertussen begeleid ik vooral leidinggevenden in het onderwijs rond dit en andere thema’s die met veranderen en leren te maken hebben. Meer hierover op de website van Schoolmakers

Ik ben sinds 2019, vanaf het prille begin, cowerker in De Broeikas. De tijd die ik er doorbreng behoud ik graag voor aan mijn creatief werk rond de Kasàlà, de Afrikaanse lofdichtkunst. Dit luik sluit aan bij mijn Dromen van een Betere Wereld.

Ik ben al meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd met Mark en samen hebben we 3 prachtige volwassen kinderen, Niko, Nina en Benjamin en 4 kleinzoons: Delano, Livio, Fons en Hervé.

Meer informatie over mezelf en mijn werk op www.momentum-coaching.eu

Sofie Hoebeeck

Ik ben Sofie, de enthousiaste kracht achter Indigo-by-sofie.

Met mijn open blik, creativiteit en groot inlevingsvermogen wil ik jou inspireren, ontmoeten en ondersteunen op een weg naar meer verbondenheid en vitale kracht. Je mag bij mij echt zijn wie je bent!

Biodanza – Biodanza is een expressieve, emotionele dans, een combinatie van muziek, beweging en contact.

Menstruatiecyclusbewustzijn – Ik wil jou als vrouw terug in contact brengen met je krachtige, pure vrouwelijkheid. Je terug in contact te brengen met jouw natuurlijk ritme. Het is tijd om je cyclus te herontdekken! Vanuit het motto ‘Bewegen is leven’ wil ik je uitnodigen, motiveren en inspireren om goed aan te voelen welke richting je verder uit wil. Ook al is er een moeilijke periode, voel je geïnspireerd om nieuwe keuzes te maken!

Integral Pelvic Therapy – IPT is een vorm van lichaamswerk voor vrouwen met de focus op het bekken.  Het kan een uitwendige en/of inwendige behandeling zijn afhankelijk van het beoogde doel. Het is een holistische therapie wat betekent dat we op het lichamelijke, mentale, psychische en energetische vlak werken.

indigo-by-sofie

Jeroen Huys

Ik ben een herbergier die mensen samenbrengt en mobiliseert voor een vol leven.

Al een kwart eeuw ben ik actief in het bedrijfsleven, voornamelijk in commerciële en leidinggevende rollen, werkzaam in innovatieve sectoren en diverse omgevingen, waaronder corporates, scale-ups en een eigen start-up. Ik geef graag leiding aan bedrijven en organisaties die een transitie doormaken, waarbij een nieuw verhaal moet geschreven worden. Mijn leiderschapsstijl komt het meest overeen met dienend leiderschap. Ik geniet ervan om omgevingen te creëren waar mensen graag deel van uitmaken en waar zowel individuen als organisaties kunnen floreren.

Ik hou van een vol leven met veel muziek en ook stilte, met boeken over uiteenlopende thema’s, met allerhande sporten, met reizen in drukke steden en rust in de natuur, met veel mensen samen zijn, met An, met mijn kinderen, Korneel, Sanne en Serafin, familie en vrienden.

www.goestinginleiderschap.com

Bert Geysels

Wat ik allemaal precies doe, dat weet ik eigenlijk zelf niet zo goed, maar wel waarom ik het doe: opdat morgen mooier, menselijker, duurzamer, hartelijker en liefdevoller zou zijn dan vandaag. En liever nog vandaag al leven alsof het zo een morgen was.

Als (studie)begeleider, landbouwer, hulpverlener, projectontwikkelaar, inspirator en ook ingenieur.

Vanuit die insteek werd ook Authentical bv geboren, en krijgen andere transformatiestructuren en -hefbomen stilaan vorm.

www.authentical.be

Koen Joly

Ik ben gepassioneerd door het zó vormgeven aan organisaties dat iedereen er zijn ding kan doen en er samen straffe resultaten neergezet worden.

Eigenaarschap, een positieve kijk en geloven in het proces met een duidelijke focus op resultaat zijn de dingen waar ik vooral op inzet. Ik benoem wat ik denk, vind en voel op een open en duidelijke manier. Zo creëer ik de veiligheid die nodig is om de gesprekken te kunnen voeren die ertoe doen.

Een uitnodigende en uitdagende context creëren is wat ik elke dag weer doe voor de mensen, teams en organisaties die ik begeleid. Op die manier gaan mensen zelf aan de slag met wat er is, gevoed door mijn expertise en jarenlange ervaring.

Hoe ik mezelf omschrijf…
Waarderende coach van mensen, teams en organisaties
Visie- & strategiepartner met focus op betrokkenheid en leiderschap
Constructieve bemoeial, Goesting-gever, Inspirator en Facilitator
Chief Creativity, Cultuur-veelvraat, Danser, DJ

www.keik.be

Anne Lemaire

Anne Lemaire

www.annelemaire.com

Marijke Leys

Ik ben een mensen-mens. In hart en nieren. Zeer dankbaar dat ik er mijn werk van kon maken. Is het een roeping? Een beetje wel. Al meer dan 20 jaar werk ik als psychotherapeut. Integratief opgeleid. EFT Therapeut. Geschoold in Voice Dialogue, EMDR, TIST en Imaginaire Rescripting.

In 2006 richtte ik het Voice Dialogue Instituut op. Mijn ontmoeting met Voice Dialogue in 2005 voelde als thuiskomen. Er zijn heel veel manieren om met mensen aan de slag te gaan. Voice Dialogue is mijn grondhouding. Ik luister naar de verschillende stemmen in de innerlijke bus, ik probeer te helpen om de relatie met al die stukken te verstevigen om zo te komen tot bewustere keuzes. Ik leid met veel passie coaches en therapeuten op tot Voice Dialogue Facilitator. De modulaire opleiding beslaat in totaal 22 dagen.

Samen met Sarie Goossens sta ik aan de wieg van groepspraktijk De Kering in Tienen. We zijn intussen met 5 therapeuten en vormen een stevig team, met oog voor elkaars kwaliteiten en kwetsbaarheden.

Auteur van ‘Kwetsbaarheid als kompas’ (2021) en ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’ (2018)

Adjectieven die bij me passen: bezield, gedreven, empathisch, leergierig.

www.voicedialogue.be en www.praktijkdekering.be

Saskia Mertens

Ik ben systeemtherapeute, stress en burn-outcoach en loopbaancoach. Ik werk in een wijkgezondheidscentrum in Tienen en vestigde me in bijberoep als stress- en burnoutcoach, en sinds kort ook als loopbaancoach.

De toename van stress en burn-out is erg opvallend binnen onze maatschappij. Meer en meer mensen blijven zo lang rennen, springen, vliegen, duiken en vallen totdat ze niet meer kunnen doorgaan.

Een beetje stress af en toe kan geen kwaad. Maar als stress langdurig blijft aanhouden, zonder of met weinig herstel, dan zal ons lichaam reageren. We raken overspannen en als we blijven doorgaan komen we in een burn-out terecht. In beide gevallen ben je welkom om hier samen een traject rond op te starten.

‘You can do anything, but not everything’

‘Sometimes the most productive thing to do is rest’

Cliënten waarmee ik een burn-out traject heb doorlopen, vroegen me regelmatig of ik hen geen loopbaanadvies kon geven. Dit leek me inderdaad een boeiende combinatie en zo ben ik nu aan het einde van mijn opleiding tot loopbaancoach beland.

‘Waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten zoveel te beleven valt?’

‘Resistance is a sign that is showing you are going the right way’

Rudi Miseur

Gedurende 30 jaar werkte ik voor een organisatie die diensten verleent aan KMO.

Na mijn pensioen enkele jaren geleden zette ik mijn nevenactiviteit als freelance journalist verder en schreef ik de geschiedenis van mijn familie.

Ik kwam terecht in de sociale sector als vrijwilliger in een justitieproject van Groep Intro Leuven. We begeleiden ex-gedetineerden om een nieuwe start te maken.

Bij De Broeikas is het domein cogebruik mijn belangrijkste activiteit. We informeren potentiële huurders over de schuur en heten hen welkom. Verder help ik met administratieve taken en in de aankoop van producten voor onze cowerkers en cogebruikers. Samen met de andere mensen van de Binnenkring zorgen we voor het dagelijks beheer van De Broeikas.

rudi@debroeikas.be

Silvia Prins

Samenwerken mét de verschillen! Moeizame samenwerking, onderbenut potentieel, sluimerende conflicten of regelrechte crisissen: het zijn opportuniteiten om tijd en ruimte te creëren en samen te onderzoeken wat er in de weg zit van directe communicatie en soepele samenwerking. Conflict als kans! Werken op het scherp van de snee: de dynamieken in de onderstroom zichtbaar maken, moeilijke thema’s op tafel brengen, in gesprek gaan op de grens van willen maar (nog) niet durven, dat is wat ik graag doe. Dit soort uitdagingen en complexe situaties situeren zich op het snijvlak van team-, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, groepsdynamica en conflicthantering. Meer weten? Ik schrijf regelmatig blogs en publiceer een gratis E-zine. Daarnaast zijn er talloze papers, hoofdstukken en artikels te vinden op mijn website (op vraag verkrijgbaar). Tot slot een aantal boeken: Bemiddeling voor leidinggevenden. Benut het potentieel van conflicten (2008, Politeia) Teamleiderschap als ambacht. Gids voor het samenwerken mét de verschillen (2013, Garant). Leidinggeven als het moeilijk is. Het potentieel in conflicten (juni 2020, Pelckmans Pro) (met een cover en illustraties van Anje van De Broeikas!).

www.circlesforconnection.be

Cindy Schepers

Via mijn praktijk ‘Beter Samengesteld’ begeleid ik koppels die met één of meer kinderen uit een vorige relatie in een samengesteld gezin terecht gekomen zijn. Ik help omgaan met verschillen, emotionele conflicten en uitdagende situaties zodat er meer rust en verbinding komt. Als relatietherapeute hou ik van het ophelderen van relaties en van hoe we als mens kunnen ontwikkelen door de liefde én de botsingen met wie ons nauw aan het hart ligt.

‘Je vindt mij online en in mijn praktijk in Bierbeek. Verder ben ik actief als blogger, spreker en trainer in opleidingen voor therapeuten en hulpverleners. Centraal in mijn werk zijn: bewustzijn, verbinding, jezelf zijn, openheid, verantwoordelijkheid nemen, emoties, de stem van de minderheid, het grotere plaatje én het concrete.

Zelf woon ik uiteraard ook in een samengesteld gezin.

www.cindyschepers.be

Arne Vanden Bogaerde

Natuur en mens dichterbij elkaar brengen is de rode draad in mijn leven. Het is mijn grootste vreugde wanneer ik dit zie gebeuren en mijn grootste pijn wanneer dit niet zo is. Ik hou van de natuur, ik hou van de Aarde en ik hou van mensen. En het meest van al hou ik ervan mensen te zien samenwerken met de natuur. Niet louter cognitief, maar ook vanuit hun hart: liefdevol, respectvol, nieuwsgierig en open. In de dialoog die daaruit kan ontstaan kan zoveel moois en goeds voortkomen: gezondheid, balans, heling, speelsheid, levenszin, -vreugde en- kracht, diepe wijsheid over complexiteit, diversiteit en eenheid, kwetsbaarheid, authenticiteit, harmonie en bescheidenheid. 

Momenteel ben ik bezig met het vormgeven van een project en plek in Noord-Frankrijk om samen met anderen op een speelse manier het leven in dialoog met de natuur verder te oefenen en in de praktijk vorm te geven. Ook met het doel dat de plek in toenemende mate een ondersteunende bedding kan zijn voor andere geïnteresseerden. 

Met behulp van mijn kennis en ervaringen als bioloog en ecoloog, als projectcoördinator voor complexe Europese natuurherstel- en communicatieprojecten, mijn ervaringen als natuurgeïnspireerd tuinontwerper en -aannemer, mijn ervaringen als zelfstandig ondernemer, natuurcoach en vader en nog veel meer, geef ik dit project nu samen met anderen en met veel enthousiasme en vertrouwen mee vorm.

Wie van dit project graag op de hoogte blijft, kan me een mailtje sturen op: info@arnevandenbogaerde.be

Tuur Van Hove

Mijn passie ligt in het begeleiden en ondersteunen van mensen in hun persoonlijke groei en terugkeer naar hun essentie. Graag wil ik samen met jou een nieuwe weg zoeken vanuit de realiteit van het heden in plaats van de ballast van het verleden. Een weg die werkelijk bij jou en jouw kwaliteiten past in plaats van een weg die door anderen voor jou werd uitgestippeld. Jouw eigen wijze weg!

Als lichaamsgerichte psychotherapeut en supervisor wil ik individuen en groepen begeleiden en ondersteunen, op weg helpen naar hun essentie, hun kern, hun wezenlijke zijn. Door rust en ruimte (holding the space) jou thuis doen komen bij jezelf. Jou ondersteunen in de zoektocht naar jouw eigen wijze weg, het levenspad dat werkelijk voor jou is bedoeld! Dit doe ik vanuit een veilige bedding en een neutrale, oordeelloze houding.

Het gaat er mij om dat je jouw volle potentieel hebt om elke dag (terug) met veel goesting in het leven te staan. Trauma’s, blokkades, belemmerende patronen, negatieve overtuigingen, … kunnen dit in de weg staan. Via technieken uit het innerlijk kindwerk, lichaamswerk, opstellingen en systemisch werk, en traumaheling wil ik jouw zelfhelend vermogen aanspreken zodat je terug naar jouw essentie, jouw kern, jouw wezenlijke zijn kan komen en zo jouw na-Tuur-lijke kwaliteiten kan (be)leven.

www.puur-na-tuur.be

karen Verbeek

Ik ben Karen, moeder van drie. Gefascineerd door de stem, de stilte en het leven.

Met Inner Voice train ik de spreker én de mens achter de spreker.

Al meer dan 20 jaar coach en begeleid ik volwassenen en beroepssprekers om te durven spreken met impact zodat er geluisterd wordt. Voor mij gaat spreken over zoveel meer dan alleen maar een juiste spreektechniek.

In mijn werk maak ik een brug tussen stemwerk (draagkrachtige stem, duidelijke uitspraak en levendige intonatie), lichaamswerk (houding, présence en lichaamstaal) en binnenwerk (belemmerende overtuigingen, kwetsuren, durven jezelf zijn) zodat je als spreker met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht in de wereld durft te stappen. Hoe sterker jij je voelt, hoe krachtiger je overkomt.  

Na al die jaren weet ik dat in iedere persoon alles aanwezig is om een zelfzekere en impactvolle spreker te zijn.

www.innervoice.be