Huur de schuur

inspirerende ruimtes in een landelijk kader

Wil je met je bedrijf een vergaderplek in het groen om te vertragen, te verstillen of te verdiepen? Ben je ondernemer, trainer of kunstenaar en heb je een plek nodig voor jouw activiteit of workshop? Zoek je voor je vereniging of organisatie een niet-alledaagse plek om te brainstormen?

Dan kan je De Broeikas huren voor een dagdeel, een dag, of zelfs meerdere dagen.

De Broeikas is een bio-ecologisch gerestaureerde schuur, een imposante ruimte die een rijke geschiedenis uitademt. Omgeven door groene velden en landelijke dorpjes is dit een plek van rust en stilte. De vloeren van stampleem, de muren van stro en leem en de grote lichtstraat in het dak maken het tot een plek waar je automatisch tot verstilling komt.

Waarom déze schuur huren?

Via de omzet die ontstaat (doordat jij de schuur huurt) realiseren we ons sociaal oogmerk. Met die centen kunnen we krachtdagen organiseren voor kwetsbare jongeren en activiteiten doen die bijdragen tot het bouwen van een duurzame en warme samenleving. Met andere woorden: hoe meer klanten (communityleden en huurders), hoe meer omzet. Met die omzet kunnen we onze sociale doelstellingen waarmaken en verduurzamen. Zo bouwen we aan een mooie wereld, een warme samenleving, een straf verhaal.

Onze sociale doelstellingen vind je via deze link. Check it out: dan weet je wat er met je geld gebeurt!

Te huren ruimtes

Geen witte muren, kleffe broodjes of droge airco lucht in De Broeikas! De natuurlijke materialen zorgen voor een warme plek waar echtheid voorop staat. De hoge ruimtes, gezellige sfeer en talrijke break-out plekjes, maken het tot een ideale locatie voor jouw activiteiten.

Hele schuur - 250 m2

Ideaal voor

grotere activiteiten, trainingen of vergaderingen en als je ongestoord alle ruimtes wil gebruiken: dorsvloer (gelijkvloers), oogstverdiep (eerste verdieping) én het hemelterras, een meditatieruimte boven in de nok (tweede verdieping)
Meer info

Dorsvloer - 120 m2

Ideaal voor

teambuildingsdagen, bemiddelingen, opstellingen, vergaderingen, voorstellingen, creatieve workshops, activiteiten met kinderen/jongeren, voordrachten, filmavonden, tentoonstellingen en vernissages.
Op het gelijkvloers, dus vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Meer info

Tarieven

Voor de verhuur van de schuur werken we met  3 tarieven. Via het betalen van de ruimte aan het standaardtarief draag je bij tot het mogelijk maken van maatschappelijk relevante non-profit activiteiten georganiseerd door anderen (zij betalen het labotarief).

 • Standaardtarief: dit is het basistarief, voor B2B (business to business)-activiteiten.
  Dit betaal je wanneer je geen vennoot bent van De Broeikas.
 • Vennotentarief: ben je vennoot van De Broeikas, dan krijg je een stevige korting op het standaardtarief. Voor al je B2B-activiteiten. Voor je workshops, opleidingen, bedrijfsmeetings.
 • Labotarief *: bijzonderde betaalvork voor bijzondere activiteiten*. Dit tarief is enkel geldig voor vennoten.

Alle prijzen hieronder zijn excl. 21% BTW. Een dagdeel telt 4,5 uur (zie onder).

*Voor het labotarief werken we met een betalingsvork. Je bepaalt zelf hoeveel je betaalt. Deze prijzen zijn enkel geldig voor vennoten, voor hun activiteiten waar weinig winst gemaakt kan worden (kwetsbare doelgroepen, non-profit activiteiten, vrijwilligerswerk,,…). Dit zijn veelal B-2-C activiteiten (business to customer, aanbod gericht naar particulieren). Elk jaar zijn slechts een beperkt aantal dagdelen beschikbaar aan labotarief. In 2022 stellen we 100 dagdelen beschikbaar.

Zo zie je maar, het loont de moeite om vennoot te worden van De Broeikas. Meer info daarover vind je via deze link.

Hele schuur (benedenverdieping, eerste verdiep, tweede verdiep) - Prijzen Excl. BTW (21%)

DAGDELEN

1 dagdeel
vm/nm/av

2 dagdelen
vm+nm of nm+av

3 dagdelen
vm+nm+av

STANDAARD - B2B

290 €

 

490 €

660 €

VENNOOT - B2B

200 €

 

350 €

450 €

LABOTARIEF - B2C

vanaf 90 €

 

vanaf 120 €

vanaf 150 €

Dorsvloer (enkel de benedenverdieping, inclusief keuken) - Prijzen Excl. BTW (21%)

DAGDELEN

1 dagdeel
vm/nm/av

2 dagdelen
vm+nm of nm+av

3 dagdelen
vm+nm+av

STANDAARD - B2B

210 €

 

350 €

500 €

VENNOOT - B2B

150 €

 

250 €

350 €

LABOTARIEF - B2C

vanaf 70 €

 

vanaf 95 €

vanaf 110 €

Inbegrepen in de prijs

In de prijs van je gekozen ruimte is alles aanwezig om je evenement te laten slagen:

 • De ruimte van jullie keuze met alle materialen: tafels, stoelen, flipcharts, beamer, printer,…
 • Free wifi, hoge kwaliteit
 • Gebruik van de keuken (oven, koelkast, diepvriezer, vaatwasser, inductiekookplaat)
 • Lekkere fairtrade koffie (ook capuchino, wiener koffie, expresso,…), thee, chocomelk,…
 • Gezuiverd hemelwater van de kraan
 • Gebruik van de aanpalende tuinen: de patiotuin vooraan en de weidetuin achteraan
 • Inox wasbakken voor creatieve activiteiten
Bij aankomst kan je zelf kiezen welke opstelling van tafels en stoelen het meest geschikt is voor jouw opzet. Op het einde van de dag vragen we je om al het gebruikte materiaal terug in de originele opstelling te plaatsen, klaar voor de volgende gebruiker. De praktische info vind je via volgende link.

Voor het leveren van audiovisueel materiaal werken we met een technische partner TECside. Zij kunnen alle AV apparatuur aanleveren en installeren. Je neemt rechtstreeks contact op met hen met vermelding van ‘De Broeikas’. Zij ontzorgen je op technisch vlak.

Voor de catering kan je ervoor kiezen zelf je eten en drank mee te brengen of te werken met een cateraar naar keuze. Hieronder vind je enkele suggesties van lokale cateraars. De kostprijs van catering zit niet mee in de huurprijs.

Plan je een twee- of meerdaagse en zoek je overnachtingsmogelijkheden in de buurt? Bekijk even onze logies-lijst en maak kennis met originele B&B’s en andere kleinschalige overnachtingsadressen in deze mooie streek (ook interessant voor een familieweekend trouwens).

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren kan onder volgende voorwaarden:
 • Afmelden tot 2 weken op voorhand is kosteloos
 • Meld je tussen 2 weken en 1 week op voorhand af, dan betaal je 50%
 • Indien je 1 week of enkele dagen voor het evenement afmeldt, betaal je 100%

Interesse om de schuur of de dorsvloer te huren

Vul onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.