Huur de schuur

inspirerende ruimtes in een landelijk kader


Zoek je
 een plek in het groen om te vertragen, te verstillen of te verdiepen?

Een plek voor je training, workshop, lezing, boekvoorstelling of ritueel?
Wil je een niet-alledaagse plek om te brainstormen als team?

Dan kan je De Broeikas huren voor één dag of voor meerdere dagen.

De Broeikas is een bio-ecologisch gerestaureerde schuur, een imposante ruimte die een rijke geschiedenis uitademt. Omgeven door groene velden en landelijke dorpjes is dit een plek van rust en stilte. De vloeren van stampleem, de muren van stro en leem en de grote lichtstraat in het dak maken het tot een plek waar je automatisch tot verstilling komt.

Waarom déze schuur huren?

We zijn een coöperatie met sociaal oogmerk. Dat betekent dat we onze winst herstemmen en teruggeven aan de samenleving. Per pakket van 4 dagen huur organiseren we een krachtdag voor kwetsbare jongeren en andere waardevolle activiteiten. Zo bouwen we aan een mooie wereld, een warme samenleving, een straf verhaal.

Lees hier verder over onze sociale doelen en geniet van de leuke foto’s erbij!

een inspirerende plek

In de Broeikas zorgen de natuurlijke materialen voor een warme plek waar echtheid voorop staat. De hoge ruimtes, gezellige sfeer en talrijke break-out plekjes, maken het tot een ideale locatie voor jouw activiteiten.

 

De schuur...

SAMENBRENGPLEK

Voor al jouw grote activiteiten, trainingen of vergaderingen. Drie heerlijke ruimtes staan voor jou klaar: de dorsvloer (gelijkvloers), het oogstverdiep (een creatieve zone op de eerste verdieping) én het hemelterras (een meditatieruimte boven in de nok op de tweede verdieping)
Meer info en foto's

Check it out!

MAGIE VERZEKERD!

Ideaal voor teambuildingsdagen, bemiddelingen, opstellingen, vergaderingen, voorstellingen, creatieve workshops, activiteiten met kinderen/jongeren, voordrachten, creatieve workshops, filmavonden, tentoonstellingen en vernissages. De gelijkvloers is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Meer info en foto's

Tarieven

Voor de verhuur van de schuur werken we met verschillende tarieven

We maken je graag warm om vennoot te worden. Zo maak je echt deel uit van ons netwerk en krijg je korting.

 

Onze formules: Prijs voor een losse dag - Prijzen excl. btw

ONZE FORMULES

Extern

E-vennoot

D-vennoot

ABC-vennoot

ONZE PRIJS

500 EUR

475 EUR

450 EUR

400 EUR

Hoeveelsheidskorting - enkel mogelijk voor vennoten: Prijs voor een pakket vanaf 4 dagen per jaar

ONZE FORMULES

E-vennoot

D-vennoot

ABC-vennoot

ONS AANBOD

HUURPAKKET (4D)

HUURPAKKET (4D)

HUURPAKKET (4D)

ONZE PRIJS

1.800 EUR

1.500 EUR

1.200 EUR

EXTRA DAG*

350 EUR

300 EUR

250 EUR

* EXTRA DAG: deze prijs is de huurprijs voor elke bijkomende dag (dus vanaf de 5de dag huur/jaar). Deze prijs geldt eveneens als de daghuurprijs voor alle vennoten die intekenden op het cocreatiepakket of het cowerkpakket.

Alle prijzen zijn exclusief btw (21%). 

Onze annulatievoorwaarden voor het huren van een losse dag:

 • Minder dan 1 week op voorhand betaal je 100%. Binnen het pakket verlies je dan je dag en kan je opnieuw een ‘extra dag’ boeken aan de tarieven zoals hierboven vermeld.
 • Minder dan 2 weken op voorhand betaal je 50%. Binnen het pakket verlies je dan je dag en krijg je 50% korting op een ‘extra dag’.
 • Verplaatsen van je event kan kosteloos tot 1 maand voor datum. Zoniet betaal je 10% reservatiekosten.

Voor alle andere vragen: mail ons voor een offerte op maat.

Ons huurpakket: 4 dagen huur en Lidmaatschap

EEN PAKKET VAN 4 DAGEN SCHUUR

Ga je voor een pakket van 4 dagen huur dan krijg je een hoeveelheidskorting. Deze formule is enkel beschikbaar voor vennoten. Vooral als A-, B- of C-vennoot is deze formule heel voordelig. Ja, je begrijpt het goed, we wensen mensen die hun schouders onder Broeikas zetten op een warme (en financiële) manier waarderen. Ook als D- en E-vennoot heb je een voordeel maar dit is weliswaar minder groot.

Je pakket van 4 dagen is 1 jaar geldig, de eerste dag huur geldt als de startdatum. Je kan vrij kiezen wanneer je de schuur inplant. Wanneer je tijdig boekt heb je natuurlijk meer keuze-opties.

Als organisatie of bedrijf kunnen al je afdelingen gebruik maken van de hoeveelheidskorting. Als coöperatie geldt dit voor alle vennoten. Als vzw geldt dit voor alle leden. De facturatie gebeurt in dat geval steeds via de hoofdzetel.

JE MAAKT DEEL UIT VAN ONZE TRIBE!

De Broeikas is zoveel meer dan een zaal die je kan huren. De Broeikas is een netwerk voor cocreatie en experiment. We bewerkstelligen dat via ons unieke cocreatiepakket dat ervoor zorgt dat je deel uit gaat maken van de tribe van de Broeikassers! Hier lees je er meer over.

Al deze events vinden plaats samen met de andere Broeikassers. We faciliteren de kennismaking en de onderlinge kruisbestuiving. Je netwerk breidt uit.

Faciliteiten: Een heerlijke all-in formule

In De Broeikas is alles aanwezig om je evenement te laten slagen:

Wij gaan voor een all-in formule, inbegrepen in de prijs:

 • Lekkere fairtrade koffie (ook capuchino, wiener koffie, expresso,…), thee, chocomelk,… (twv 11 EUR pp, excl. btw)
 • Poets van de ruimte (twv. 75 EUR, excl. btw)
 • Onthaal van nieuwe gebruikers (twv. 40 EUR, excl. btw)

En verder…

 • Ruimte voor experiment en cocreatie met heerlijke break-out plekjes: de salon, de poefjes, de creatief-ruimte, het hemelverdiep,…
 • Materialen: tafels, stoelen, zetels,…
 • Flipcharts, beamer, printer,…
 • Free wifi, hoge kwaliteit
 • Gebruik van de keuken (oven, koelkast, diepvriezer, vaatwasser, inductiekookplaat met 2 bekkens)
 • Borden, bestek, glazen, tassen (60 stuks)
 • Gezelschapsspelletjes
 • Gezuiverd hemelwater van de kraan
 • Gebruik van de aanpalende tuinen: patiotuin aan de straat en weidetuin aan de beek met kampvuurkring, tipi, boomhut en trampoline. Een zalige plek!
 • Gebruik van de patiotuin aan de straatzijde, daar kan je gezellig buiten eten.
 • Inox wasbakken voor je creatieve activiteiten
 • Twee wc’s waarvan één toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • Een parkeerplaats voor minder-validen
Bij aankomst kan je zelf kiezen welke opstelling van tafels en stoelen het meest geschikt is voor jouw opzet. Op het einde van de dag vragen we je om al het gebruikte materiaal terug in de originele opstelling te plaatsen, klaar voor de volgende gebruiker. De praktische info vind je via volgende link.

Voor het leveren van additioneel audiovisueel materiaal werken we met een technische partner TECside. Zij kunnen alle AV apparatuur aanleveren en installeren. Je neemt rechtstreeks contact op met hen met vermelding van ‘De Broeikas’. Zij ontzorgen je op technisch vlak.

Voor de catering kan je ervoor kiezen zelf je eten en drank mee te brengen of te werken met een cateraar naar keuze. We beschikken over een lijst met cateraars. 

Plan je een twee- of meerdaagse en zoek je overnachtingsmogelijkheden in de buurt? Ook hier kunnen we je verder helpen via een lijst van de logeerplekken hier in de buurt. Als consultant of trainer kan je logeren in De Broeikas zelf. Vraag ernaar wanneer je boekt. We helpen je graag verder.

extra informatie

 • Vennoot worden van de coöperatie geeft je dus een enorm financieel voordeel. Wil je weten hoe je vennoot kan worden? Lees dan hier verder!
 • Labotarief: Een lagere huurprijs is mogelijk voor zachte activiteiten voor kwetsbare doelgroepen, non-profit activiteiten, vrijwilligerswerk,… Elk jaar zijn slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar aan labotarief. In 2024 stellen we 50 dagen beschikbaar. Interesse? Neem contact met ons op.
 • Offerte op maat: wil je het anders – bv. een reeks van 10 opeenvolgende avonden – contacteer ons en dan bekijken we de mogelijkheden. Wij maken een offerte op maat, aangepast aan jouw specifieke noden.
 

Interesse in onze formules?

Vul onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.