Cowerken

Komen cowerken in De Broeikas? Het kan elke week op maandag en dinsdag (en tijdens het eerste kwartaal van 2021 kan het zelfs 7/7). Ontmoet gelijkgestemden, ervaar de kracht van verbinding, vind rust en focus in je werk en groei! Ook in deze moeilijke corona-tijden hebben we een fijn aanbod. Wil je daar graag meer over weten, stuur ons dan een mailtje.

Om te weten of cowerken iets voor jou is, kan je het gratis komen uitproberen. Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina en geniet van een gratis proefmaand. Na deze try-out kan je kiezen uit één van onze abonnementen.

Vanaf 2021 is er ook de mogelijkheid om lid te worden van Broeinest, onze bruisende community! Dit netwerk van ondernemende mensen bevordert jouw groei als mens én professional. Je verbindt je er met gelijkgestemden en hoort thuis bij een gezellige ‘tribe’.

WAAROM COWERKEN?

Waarom een maandelijkse investering doen, terwijl je evengoed thuis kan werken, zonder verplaatsing, zonder kosten?

Cowerken geeft je zoveel meer. Niet enkel een fantastische werkomgeving met alle voorzieningen.  Maar belangrijker nog: je wordt deel van Broeinest, een hechte community waarin je groeit als mens én als ondernemer. Hoe meer je deel uitmaakt van deze community, des te meer De Broeikas voor jou zal ‘werken’. Hoe meer je komt, hoe meer je eruit haalt.

IMG_20190122_095742

verbinding

Werk je thuis als ondernemer of kunstenaar, dan zijn er geen collega’s om even mee te praten aan de koffie, om je twijfels mee te delen, je successen mee te vieren of geïnspireerd te worden tot nieuwe dromen. 

In De Broeikas kom je terecht in een netwerk van ondernemers en kunstenaars, elk met hun eigen expertise. Hier kan je terecht met vragen over domeinen waarop jij kennis mist én kan je zelf anderen helpen. Tegelijkertijd word jij met jouw expertise een bekend gezicht, waardoor je makkelijker aanbevelingen krijgt van anderen en nieuwe klanten aantrekt.

In De Broeikas vind je een prettig allegaartje van dynamische en ondernemende mensen die elk een positieve bijdrage  leveren aan de maatschappij en samen een hechte community vormen. Een open community waarin jij welkom bent op jouw unieke wijze.

‘De verbindingscirkel was bijzonder warm en waardevol, ik leerde iedereen kennen op een dieper niveau, van mens tot mens, van hart tot hart. Ik kijk al uit naar de volgende!’

focus

Als je van thuis uit werkt, is het lastig om je werk gedaan te krijgen. Misschien heb je geen eigen bureau of atelier, is er steeds rommel of raak je afgeleid door het huishouden, je spelende kinderen of je thuiswerkende partner?

Voor je ’t weet is er opnieuw een dag om, zonder te doen wat je eigenlijk had gepland. Herkenbaar?

In De Broeikas wordt de dagindeling gestructureerd, waardoor je in stilteblokken ongestoord kan doorwerken. Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten  voor de nodige zuurstof en ontspanning. Ook de opstart van de dag gebeurt samen in kring. Deze vertraging vooraf, zorgt voor een scherpe focus en een grote versnelling nadien. 

Na de middag mediteren we 10 minuutjes in stilte zodat je weer goed gefocust verder kan. Een moment van rust en vertraging om nadien weer efficiënt aan de slag te gaan.

‘Ik kijk altijd weer uit naar de ochtendkring, waar we allemaal inchecken. Het gekke is, zo’n kring duurt maar 20 minuutjes en toch zorgt dat ervoor dat je helemaal anders de dag ingaat, verbonden met jezelf en de andere cowerkers.’

Cowerken Boutersem
broeikas_meditatieplekje

rust

Zelfstandig zijn is prachtig. Je wil jouw missie uitbouwen tot een gezond, duurzaam en winstgevend verhaal. Maar, het zorgt ook voor veel zorgen, twijfel en druk. Als deze teveel worden, verlies je de zo nodige rust. Je gaat dan nog harder werken en nog minder slapen. Ten koste van jezelf, je gezin, je relatie, en uiteindelijk ook je missie, die je zo graag wil waarmaken. 

In De Broeikas is net dat het eerste wat opvalt: RUST! Zodra je hier binnenstapt, word je meegezogen in de verstilling. Dit geeft je rust in je werk zodat je beter hoofd- van bijzaken kan onderscheiden en je strategie slim kan bepalen. Deze rust neem je vervolgens mee naar huis, zodat je daar je werk kan loslaten en er helemaal kan zijn voor je gezin…

‘Als ik hier binnen kom, valt de rust over me heen en voel ik me dankbaar dat ik hier ben.’

BLOEI

Je onderneming laten groeien is niet evident als je opgeslokt wordt door alle dagelijkse beslommeringen. Om te evolueren als ondernemer dien je niet enkel te werken IN je onderneming, maar ook AAN je onderneming.

Hoe zorg je ervoor dat je niet steeds te lage prijzen vraagt, hoe leer je zorgen voor jezelf, hoe kan je marketing doen op een manier die bij je past, hoe ga je niet ten onder aan ondernemersstress?

In De Broeikas sta je telkens weer stil bij je missie, je doelen en simpelweg bij jezelf. Je wordt hierin bevraagd en uitgedaagd. Zo valt je missie niet in slaap terwijl jij zo hard aan het werk bent. 

Geregeld zijn er klankbord- en inspiratiesessies waarin je kan groeien als expert, als ondernemer, als burger én als mens. Dit alles is beschikbaar via het aanbod ‘Broeinest’, onze kersverse community voor ondernemende mensen.

‘In een klankbordsessie van 2 uur is er ruimte voor 2 cowerkers die er een probleem of een project voorstellen. Dat is leerzaam voor alle cowerkers in de kring. Immers, in elke sessie ontdek je ook medicijnen voor jezelf.’

broeikas_cowerken

JA, IK WIL GRAAG COWERKEN MAAR HOE WERKT HET PRAKTISCH?

De eerste stap is eenvoudig: je komt gratis proeven. Iedereen die wenst, kan via een gratis proefmaand komen proeven van deze uitzonderlijke cowerkplek. Je kan dan een hele maand komen testen en proberen. Op je startdag zitten we even samen om elkaar wat te leren kennen en staan dan even stil bij jouw persoonlijke behoeften als cowerker. Ben je een startende ondernemer, een ouwe rot in het vak, een thuiswerker, een schrijver of een kunstenaar, dat maakt niet uit. Je bent hier meer dan welkom!

Merk je dat het klikt, dan schakel je na je proefmaand over op één van onze abonnementen: FLUX, FLEX of NEST.

Met andere woorden:

 1. Kom 1 maand gratis proeven
 2. Kies jouw perfect fit formule
 3. Geniet van de 10 voordelen en méér!

DE 10 VOORDELEN VAN DE BROEIKAS - THE MOST ORIGINAL COWORKING PLACE IN THE FLEMISH COUNTRY SIDE

Komen cowerken in De Broeikas telt 10 voordelen:

 1. De belangrijkste om mee te beginnen: koffie, koffie-met-melk, cappuccino, latte macchiato, koffiechoc, espresso, wienerchoco, warme choco, wiener melange en thee, zoveel als je wil!!!
 2. Een stoel en een tafel, een bank en een zetel, een printer en een beamer, een tuinstoel en een wei, en dit elke maandag of dinsdag van 8 tot 23u.
 3. Een heerlijke werkomgeving, bio-ecologisch verbouwd, een zalige weidetuin en heerlijke ‘ver-wandel-mogelijkheden’ in de buurt dus 100% gezond voor lichaam en geest.
 4. Elke dag verse cowerkcake of cowerkwafels, bereid door Dagatelier De Lovenier van Ave Regina. Daarnaast soep, spagettisaus en andere lekkernijen in onze diepvriezer, bereid door onze lokale cateraars (WUPS biocatering, Aardappelhof, Chocobolic, De Lovenier).
 5. Rust en focus, verbinding en groeikansen. Voeding voor lichaam en geest, voor hart en ziel.
 6. Deelname aan de ‘ochtendkring‘, de gezellige lunch en de ‘middagstart‘.
 7. Deelname aan teambuilding, klankbordsessies en inspiratiesessies georganiseerd voor en door cowerkers.
 8. Onderdompeling in onze Broeitaal: een prettig gestoorde mix van verbindende communicatie en sociocratie. Spreken vanuit je eigen gevoelens en behoeften, navigeren op spanning, ondernemen vanuit gelijkwaardigheid, samenwerken vanuit rollen en kringen,… Dat kan je hier allemaal leren!
 9. Inspiratie: komt met bakken binnen via onze lichtstraat! Catch it if you can!
 10. Last but not least = BROEINEST, een heerlijk netwerk van bevlogen mensen, gelijkgestemde ondernemers en kunstenaars die de beste versie van zichzelf de wereld in zetten! Een warme community waarin professionele en vriendschappelijke contacten ontstaan. Een heerlijk klankbord, een warme ‘tribe’. Iets wat jou keihard ten goede komt als ondernemer/kunstenaar. Eindelijk niet meer alleen, maar samen met anderen, die net als jij hun eigen missie in de wereld zetten!

1 MAAND GRATIS COWORKING

Kom 1 maand proeven, voelen en proberen en ervaar hoe het voelt. Proef vooral ook van de meerwaarde van BROEINEST, onze bruisende community. De proefmaand is GRATIS. Je bent welkom op maandagen en dinsdagen.

ONZE BRUISENDE ABONNEMENTEN: FLUX, FLEX EN NEST!

Eens je geproefd hebt van het cowerken en je voelt dat het iets voor jou is, schakel je over naar één van onze formules. Je engageert je voor een periode van 1 jaar.

Een cowerkabonnement is in de eerste plaats een engagement met jezelf. Immers, je kiest doelbewust voor een jaar met extra verbinding, focus, rust én groeikansen voor jou als expert, als ondernemer, als burger én als mens. Een cowerkabonnement is eveneens een engagement met de cowerkcommunity. Je verbindt je op duurzame wijze met de andere cowerkers in de groep waardoor de community nog meer kan bruisen!

Van zodra je instapt in één van onderstaande formules, zitten we even samen om te praten over jouw behoeftes als cowerker. Waar ben je naar op zoek? Waarin wil je groeien? Wat lukt er goed? Waarin loop je vast? We overlopen dan ook samen wat de groep je allemaal te bieden heeft: ochtendkring, middagmeditatie, wandelmoment, klankbordsessies, inspiratiesessies, verbindingscirkels,…  

1) FORMULE ‘FLUX’: onbeperkt cowerken! Kom zo vaak als je wil, wanneer je maar wil.

Ben je op zoek naar een gezellige werkplek buitenshuis en wil je ook andere mensen ontmoeten? Wil je groeien als ondernemer en jouw projecten de aandacht geven die ze nodig hebben om écht te kunnen floreren, dan is onze deze formule beslist iets voor jou!

Alle voordelen op een rij…
 • Je bent 1 jaar lang lid van Broeinest en kan deelnemen aan alle online en live activiteiten.
 • Je kan ongelimiteerd cowerken op een inspirerende plek met toffe mensen! Je kan komen cowerken op maandag en dinsdag, wanneer je wil en hoe vaak je wil, ook ‘s avonds tot 23u!
 • Ook ben je welkom op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, zolang de ruimte vrij is.
 • Reserveren gebeurt via google agenda, minstens 48u op voorhand.
 • Je engageert je voor de termijn van 1 jaar en betaalt 1.200 EUR, excl. btw.

2) FORMULE ‘FLEX’: je komt af en toe cowerken, tot 10 keer per jaar!

Wil je enkel sporadisch komen cowerken dan is een light abonnement geschikt. Je kan hier af en toe terecht, houdt voeling met de plek en de andere cowerkers en kan genieten van de energie van de schuur en wat die doet met jou en jouw onderneming.

Alle voordelen op een rij…
 • Je bent 1 jaar lang lid van Broeinest en kan deelnemen aan alle online en live activiteiten.
 • Je hebt recht op maximum 10 beurten.
 • Je komt cowerken op maandag, dinsdag of woensdag tussen 8 en 22u. Je mag zelf kiezen hoe je je beurten spreidt in het jaar. Kom je een tijdje niet of kom je een periode intensief, het kan allemaal.
 • Je houdt zelf je beurten bij. Ook een halve dag telt als beurt.
 • Reserveren gebeurt via google agenda, minstens 48u op voorhand.
 • Je engageert je voor de termijn van 1 jaar en betaalt 600 EUR, excl. BTW.

3) FORMULE ‘NEST’: je komt niet cowerken maar maakt wel deel uit van onze warme community

Wens je enkel lid te worden van Broeinest en niet fysiek komen cowerken? Dat kan ook!

Wil je graag deel uitmaken van een netwerk, een Labo voor een Warme Wereld? Ben je ondernemend van aard? Wil je iets in de wereld zetten, ook al weet je nog niet goed hoe? Of weet je dat wel en zoek je wat buddies? Een warme groep van mensen die elkaar stimuleren om ondernemend aan de slag te gaan? Aarzel dan niet en sluit aan bij dit warme netwerk!

Als cowerker (formules FLUX en FLEX) maakt dit lidmaatschap automatisch deel uit van je abonnement.

Wat mag je verwachten?

 • Whatsapp-groep: sans limites! Delen en vragen wat je wenst, elkaar leren kennen!
 • Speeddating: online/live kennismakingsevent!
 • Broeinet: efficiënt netwerken in 7 pittige rondes zoals pitchen, vraag en aanbod, minitraining,… Telkens de derde maandag van de maand van 8 tot 9u. Online of live, naargelang de corona-maatregelen.
 • Workinars: samen online inchecken, koffiedrinken en uitchecken, zodat je alleen in je eigen huis toch samen aan het werk kan gaan.
 • Mastermind: praten over business, cijfers, struggles, de schone en donkere kanten van het ondernemersvak. Een groeigroep voor beginnende én gevorderde ondernemers. Zonder taboes!
 • Embracing Uncertainty: op een creatieve en kunstige wijze groeien als professional. En neen, je hoeft geen kunstenaar te zijn maar we stimuleren jou graag via creatieve wegen. 1 sessie per kwartaal, heerlijk ongedwongen fabriceren en filosoferen.
 • Online labosessies! Laat de andere mensen van het netwerk kennismaken met jouw aanbod via een online workshop, test het een en ander uit en vergaar waardevolle feedback op jouw aanbod.
 • Community page: plaats je foto, je aanbod en je website op onze community pagina. Wij linken naar jou, link jij naar ons? Slimme SEO en schoon volk!
 • Een online platform zoals misschien Mighty Networks, Trello, een Facebookgroep of nog iets anders (we zijn het nog even aan het onderzoeken) staat ter jouw beschikking.
In Coronatijden is dit aanbod 99% online. Eens de wereld weer open staat, gaan we voor een hybride format. De live sessies kan je in De Broeikas komen volgen, los van een cowerkabonnement.
 
De kostprijs hiervoor bedraagt 300 EUR, excl. btw. Wens je in kwartaalschijven (75 EUR, excl. btw) te betalen dan is dit mogelijk. Gelieve dat dan even aan te geven bij je aanmelding.
 

NICE TO KNOW

Labotarief

Is de financiële investering voor jou op dit moment te zwaar, neem dan contact met ons op. We gaan graag met jou in gesprek om te bekijken wat mogelijk is. Voor de inschrijving tot Broeinest is geen labotarief mogelijk. Het gunsttarief is enkel mogelijk als je ook komt cowerken.

Uitstapmodaliteiten voor al onze formules
 
Voor alle formules geldt een engagement van 1 jaar tijd. Ja zeggen voor een engagement van 1 jaar is ja zeggen voor jezelf. Je neemt jezelf en je project au sérieux en gaat je een heel jaar inzetten om je dromen waar te maken en dit omringd door andere cowerkers.
Wens je uit te stappen dan geldt een opzegtermijn van 3 maanden.
In geval van ziekte of overmacht, kan je je abonnement onmiddellijk onderbreken of stopzetten. We zijn hierin heel soepel.

GROEIEN ALS ONDERNEMER. JE DROMEN ACHTERNA!!!

Individuele coaching door jouw persoonlijke broeimentor

In geval je de behoefte voelt aan extra coaching dan is dit mogelijk ter plaatse door onze eigen coaches die stilstaan bij purpose, zelfsturing, zelfzorg, aanbod, communicatie en marketing. Heel wat praktische tips en tools kunnen worden aangereikt en ingeoefend.

 • Je wordt gedurende een heel jaar ondersteund door een broeimentor. Deze persoon, die je zelf uitkiest, begeleidt jou via een traject van 5 coachingsgesprekken van telkens 1 uur gespreid over de termijn van je jaarabonnement.
 • Jouw broeimentor is eveneens cowerker en neemt een meter/peterschap en moedigt je aan in jouw traject. Doorheen het jaar kan je bij hem/haar terecht met vragen en zorgen over jouw project.
 • Elk van onze broeimentoren heeft een eigen expertise, vraag ernaar bij je aanmelding.
 • De prijs voor dit coachingstraject bedraagt 600 EUR, excl. BTW.

We bieden eveneens coaching aan voor bedrijven, teams en teamleads.

 

JA, IK WORD COWERKER!

Schrijf je in via het formulier en geniet alvast van je gratis proefmaand.

  Voornaam

  Naam

  Mailadres

  Telefoonnummer

  Naam bedrijf

  Juridische structuur (eenmanszaak, bvba, cvba, vzw, vof,…)

  BTW-nummer

  Straatnaam

  Nummer

  Postcode

  Gemeente

  Ja, ik meld me aan als cowerker!

  Ik kies voor volgende formule:
  1 GRATIS PROEFMAANDFormule 'FLUX' aan 1.200 EUR/jaar, excl. BTW: Kom zo vaak je wil, wanneer je maar wilFormule 'FLEX' aan 600 EUR/jaar, excl. BTW: Kom 10 keer per jaarFormule 'NEST' aan 300 EUR/jaar, excl. BTW: Maak deel uit van onze community

  Graag eerst eens proeven? Dat kan ook!
  Proefmaand: ik kom 1 volle maand gratis proeven van De Broeikas

  Ik ben geïnteresseerd als…
  OndernemerKenniswerkerTelewerkerFreelancerKlimaatambassadeurKunstenaarOnderwijskundigeZelfstandige in bijberoepZelfstandige in hoofdberoepOrganisatie/BedrijfIets anders…

  Ik zal de cowerkplek bij voorkeur gebruiken op:
  MaandagDinsdag

  Ik hoorde van De Broeikas via…

  Dit wil ik graag nog even vermelden…