Cowerken

Als lid van onze community stap je in een boeiend cocreatief experiment. Vanuit De Broeikas creëren we een ondersteunend netwerk én een inspirerende ruimte waar je in alle rust en samen met anderen kan werken. Ook kan je de ruimte gebruiken om te brainstormen en te vergaderen met je gasten.

Wil je lid worden van onze bruisende community? Dan kan dat! Een lidmaatschap bij De Broeikas is een geschenk voor jezelf. Je kiest namelijk doelbewust voor verbinding, focus, reflectie én opent de weg naar cocreatie. Het is ook een engagement naar de community, waar je aanwezigheid anderen kan inspireren en vooruit helpen.

Ons lidmaatschap in een notendop

Onze formule, klaar en duidelijk. Je betaalt het lidgeld op jaarbasis. Je stapt in op gelijk welk ogenblik van het jaar en je engageert je voor het lopende kalenderjaar.

IMG_20190122_095742

Community

De allereerste megatroef! Je maakt deel uit van een cocreatieve community! De community is een groep van ondernemers en inspirerende professionals die elkaar ondersteunen in hun missie. Zoekers, denkers, voelers, doeners. Een échte community. Een tribe.

Samen dragen we zorg voor onze schuur. Iedereen draagt bij vanuit goesting. Dit doen we in verbinding met de mekaar en het grotere geheel.

Ga even kijken op deze link wie allemaal deel uitmaakt van de community. Stuk voor stuk boeiende mensen waarmee je kan kennismaken, brainstormen, samenwerken. Misschien vind je hier wel de sparringpartner van je leven waardoor je droom realiteit kan worden.

‘Hier kom ik thuis, hier vind ik mijn tribe.’

In stilte werken in een schuur

Naast je lidmaatschap van de community, kan je hier ongelimiteerd komen cowerken op een inspirerende plek met toffe mensen. Je bent welkom op maandag, dinsdag, woensdag en ook op de andere dagen indien de schuur niet verhuurd is.

In De Broeikas structureren we de dagindeling waardoor je ongestoord in stilteblokken kan doorwerken.

Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten die voor de nodige zuurstof, fun en verdieping zorgen.

‘Ik kijk altijd weer uit naar de ochtendkring, waar we allemaal inchecken. Het gekke is, zo’n kring duurt slechts 30 minuutjes en toch zorgt dat ervoor dat je helemaal anders de dag ingaat, verbonden met jezelf en de andere cowerkers.’

Cowerken Boutersem
broeikas_meditatieplekje

Werken, lezen, lummelen, zakken, zijn

Misschien wil je hier gewoon wat komen lezen, je administratie bijwerken, je website updaten, of wie weet, zelfs een boek schrijven. Maakt niet uit eigenlijk. In elk geval komen veel van onze communityleden hier werken aan een ‘dedicated’ project in een al even ‘dedicated’ space.

Voel je de nood aan diepgang en aandacht voor je belangrijke, maar minder dringende, werk? Deze rustige, creatieve plek doet echt iets met jezelf en je intentie.

‘Als ik hier binnenkom, valt de rust over me heen en voel ik me dankbaar dat ik hier ben.’

Gratis uitproberen!

Komen de muren thuis op je af, zoek je mensen om ideeën mee af te toetsen of samen iets te creëren, kom dan gerust eens een maand uittesten of een lidmaatschap als Broeikasser iets voor jou is.

Een maand lang kan je proeven van onze community en kom je langs wanneer je maar wil. Zo ondervind je aan den lijve of het iets voor jou is en welke mensen er allemaal bij betrokken zijn.

Ook zitten we even samen om te kijken wat precies jouw behoeftes zijn en waar je naar op zoek bent. Want het aanbod en de manier van werken in De Broeikas is voortdurend in beweging.

Het cocreëren nemen we echt letterlijk! Dus eens je instapt word jij ook cocreator van deze gezellige boel!

broeikas_cowerken

EEN BOEIENDE COMMUNITY, EEN WARM NETWERK, EEN MOOIE PLEK

Onderstaande drie zaken zijn in de prijs inbegrepen:

1. Actief deel uitmaken van een boeiende community – Verdiepend
 • Communitykring: 4 keer per jaar. Informeel, gezellig, verrijkend. Dit moment kan gebruikt worden om elkaar te leren kennen, om een idee te toetsen, om samen te brainstormen, om dingen te cocreëren. Geen vaste vorm, geen vaste inhoud. We doen het samen. Sterk aangeraden!
 • Wandeldates: 1-op-1 ontmoetingen waarbij jij zelf het initiatief neemt om andere leden te leren kennen.
 • Deelnemen aan Bruisende Broeidagen waarop we uitzoeken hoe we onze community doen werken.
 • Uniek ook in De Broeikas: we organiseren het niet voor jou, we doen het samen: voor ons!
2. Gelegenheid om te verbinden met een netwerk van gelijkgestemden – Cocreatief
 • De labosessies: proef gratis het aanbod van de andere communityleden en vice versa: laat de andere mensen van het netwerk kennis maken met jouw workshops, trainingen, oefeningen of ideeën. Een ideale plek om dingen in uit te testen en je werk beter bekend te maken bij de anderen die op hun beurt ambassadeur kunnen worden van jouw werk.
 • Ons online platform: perfect om je aanbod te delen en zicht te krijgen op onze agenda die we samen cocreëren!
 • De vuuravonden: bijzondere dialogen gefaciliteerd door een vuurman en vuurvrouw. Dialogen over community, samen doen, apart doen, levensmissie en overvloed.
 • Het Broeinet: één keer per maand netwerken we online in verschillende gestructureerde rondes (pitchen, vraag en aanbod, minitraining,…).
 • Community-pagina op onze website: we voorzien een plekje voor je aanbod, foto en de link naar je website op de website van de Broeikas. Op die manier vergroot jouw bereik en bekendheid. Op de webpagina www.debroeikas.be/cowerkcommunity zie je al onze leden.

3. Ongelimiteerd gebruik van een mooie plek om te werken en te brainstormen – Waw!

 • Vrije toegang tot het gebouw op maandag, dinsdag en woensdag én alle resterende dagen van de week wanneer het niet verhuurd is (zichtbaar in onze online agenda).
 • Ook jouw gasten zijn hier welkom voor vergaderingen en overleg.
 • Alle warme dranken en bio-snacks, een heel jaar lang!
 • Verwarming, verlichting, internet, onderhoud van het gebouw en de tuin
 

JOUW FINANCIËLE BIJDRAGE

Zit je proefperiode erop en wil je instappen in onze cocreatieve community, dan betaal je lidgeld. Je bijdrage bedraagt 600 EUR (exclusief btw) op jaarbasis.

Na je eerste jaar lidmaatschap  vragen we je om vennoot te worden. Op die manier draag jij samen met alle andere vennoten van De Broeikas bij tot het mogelijk maken van het coöperatief gebruikersvoordeel. Als vennoot kan je je ook écht co-eigenaar noemen van De Broeikas en kan je mee de koers van onze coöperatie bepalen door deel te nemen aan de Algemene Vergadering. Bovendien zet je op die wijze ook financieel je schouders onder De Broeikas. Zo kan De Broeikas verder blijven bestaan en groeien, investeren in de toekomst én een duurzame werking uitbouwen met een maatschappelijke meerwaarde. Alle info omtrent intrede als vennoot vind je via deze link.

Vennoot worden en/of starten met je lidmaatschap kan op gelijk welk moment van het jaar. Je betaalt je lidmaatschap in 1 keer, bij je inschrijving. Een gespreide betaling is mogelijk. 

Voor mensen die in de situatie zijn dat ze meer/minder kunnen bijdragen is er de betaalvork: 300-1.500 EUR (exclusief btw) per jaar. De betaalvork maakt een sociaal tarief mogelijk voor hen die het financieel moeilijk hebben. Hier geldt het solidariteitsprincipe. We creëren communicerende vaten: mensen kunnen instappen aan een lager tarief wanneer de meerderheid van de leden het richtbedrag (of meer) betalen.

EEN PLEK OM TE GEBRUIKEN

Een dag cowerken in De Broeikas is telkens anders, maar wat er sowieso dagelijks op de menu staat is: een gezamenlijk incheck-moment om 10u, samen lunchen en een middagstart. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’, bepaal je zelf of je daaraan deelneemt… Met de cowerkers van de dag bepaal je samen hoe je de dag invult: werken in stilte, een muziekje op de achtergrond, samen wandelen, brainstormen, genieten van de tuin.

Geniet van de heerlijke koffie of chocomelk, cappuccino, latte macchiato, expresso, wienerchoco, thee,… (jawel, er staat een supercoole Oxfam-koffiemachine in De Broeikas die al jouw wensen in een kopje giet) en van de heerlijke snacks.

Neem een stoel en een tafel, een bank of een zetel, een plekje in de weidetuin en doe je ding. Elke maandag, dinsdag en woensdag staan de deuren voor je open van 8 tot 23u. De andere dagen ben je welkom mits de plek niet verhuurd is. Ook je gasten zijn hier welkom voor vergaderingen en overleg.

Even een luchtje scheppen? Zet je dan in de patiotuin vooraan, de weidetuin achterin of maak een wandelingetje in de buurt. Mogelijkheden te over!

ONZE SOCIALE INITIATIEVEN

De Broeikas is meer dan alleen maar een cowerkplek. Het is eveneens een plek waar sociale initiatieven mogelijk zijn.

 • Een krachtplek voor kwetsbare jongeren
  Geregeld gaan er hier krachtdagen door voor jongeren die verblijven in de (semi-)residentiële jeugdzorg. Heb je een speciaal talent dat je (probono) wil delen met deze doelgroep, dan kan dat!
 • Samenstudeerplek voor blokkende jongeren
  Tijdens blok- en examenperiodes zet De Broeikas haar deuren open voor studerende jongeren die gratis gebruik kunnen maken van de plek en haar faciliteiten.
 • Samenbrengplek voor al wie goesting heeft
  Via initiatieven als Café De Broeikas en spelletjesavonden kan De Broeikas bijdragen tot ontmoeting en verbinding tussen buren en fans.
 • Inspiratieplek omtrent kunst, ecologie en duurzaamheid
  Via deelname aan Kunstroute Boutersem en events omtrent ecologisch bouwen en natuurlijk tuinieren brengt De Broeikas mensen samen rond kwetsbare thema’s.
Heb je zelf een sociaal idee? Leg het voor aan de andere leden en maak het mogelijk, in cocreatie!
 

EN... BEN JE ER KLAAR VOOR?

Wil jij de koffie komen proberen, de cocreatie aan den lijve ervaren, de mensen leren kennen, je eigen mogelijkheden ten volle ontwikkelen en bijdragen tot de community? Meld je dan hieronder aan en doe met ons mee!

NICE TO KNOW

Onze cocreatieve community is voortdurend in beweging. Community zijn en doen is een experimenteel zoeken. Via vallen en opstaan, proberen en uitproberen, zijn we samen onderweg. Trekt jou dit aan, dan zal je hier veel leren over cocreatief ondernemen, in groep zorg dragen voor een plek, gedeeld eigenaarschap, doen vanuit goesting, de energie laten stromen en vanalles in beweging zetten of niet (want experimenten mislukken soms wel eens en ook dat moet kunnen).

Wil je het uitproberen, meld je dan hier aan voor een maand gratis lidmaatschap!

VAN HOREN ZEGGEN

“Er gebeuren allerlei boeiende dingen in De Broeikas, ik leer hier veel bij over cocreatie .”

“De Broeikas voelt als een tweede thuis voor me. Het is een plek waar ik tot rust kom en waar ik veel energie uit haal.”

“Dankzij de nieuwe mensen die ik via De Broeikas ontmoette, kreeg ik als startend ondernemer meer werk.”

“De tijd gaat hier echt trager… ik krijg hier veel meer gedaan dan thuis.”

“Ik kwam naar De Broeikas om meer focus te vinden en meer werk te verzetten. Na een paar maanden cowerken kreeg ik zoveel meer! Opnieuw voeling met mijn missie, met mezelf… Zoveel inspiratie van de medecowerkers!”

“Ik ga geïnspireerd naar huis door al die bijzondere ontmoetingen. Eindelijk terug collega’s!”

“In De Broeikas word ik uitgedaagd me aan mijn planning te houden. Het delen van mijn doelen voor de die dag tijdens de ochtend check-in zorgt voor een enorme focus.”