Cowerken

De Broeikas is een ecologische verbouwde schuur waar je in alle rust -en stilte- in een gezamenlijke ruimte kan komen werken. Er zijn ook twee fijne break-out ruimtes voor bijeenkomsten met klanten, collega’s en andere cowerkers.

Als cowerker maak je automatisch deel uit van de cocreatiekring en bredere community want De Broeikas is niet alleen een plek maar ook een inspirerend netwerk van waardengedreven professionals.

Ons lidmaatschap in een notendop

Onze formule, klaar en duidelijk. Je betaalt het lidgeld op jaarbasis. Je stapt in op gelijk welk ogenblik van het jaar en je engageert je voor de rest van het lopende kalenderjaar. Kennismaken gebeurt via een startdag.

IMG_20190122_095742

Cocreatiekring

De allereerste megatroef! Je maakt deel uit van onze cocreatiekring! Dit is een groep van ondernemers en inspirerende professionals die elkaar ondersteunen in hun missie en doel.

Via deze link kan je zien wie er allemaal deel uitmaakt van de cocreatiekring. Stuk voor stuk boeiende mensen waarmee je kan kennismaken, brainstormen, samenwerken. 

‘Hier kom ik thuis, hier vind ik mijn tribe.’

samen aan het werk in een schuur

Je kan in de schuur komen werken een aantal vaste cowerkdagen op dinsdag en ook op alle dagen van de week, tenzij De Broeikas verhuurd is. Op dinsdagen kan je de andere cowerkers ontmoeten. Op de andere dagen kan je rustig alleen aan de slag in de schuur.

In De Broeikas organiseren we om 10u een check-in. Zo creëren we verbinding. Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten die zuurstof, fun en verdieping brengen.

‘Ik kijk altijd weer uit naar check-in. Het gekke is, zo’n kring duurt slechts 30 minuutjes en toch zorgt dat ervoor dat je helemaal anders de dag ingaat, verbonden met jezelf en de andere cowerkers.’

Cowerken Boutersem
broeikas_meditatieplekje

Werken, lezen, lummelen, zakken, zijn

Hier gewoon wat komen lezen, je administratie bijwerken, je website updaten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Verschillende leden van de community komen hier over een langere periode ook werken aan een ‘dedicated’ project. 

Je kan je hersenen wat zuurstof geven door een pauze in te lassen met een tas koffie of thee, door even een luchtje te gaan scheppen in de aanpalende tuin of door even te gaan wandelen in de groene omgeving van De Broeikas.

‘Als ik hier binnenkom, valt de rust over me heen en voel ik me dankbaar dat ik hier ben.’

Kom het uitproberen!

Komen de muren thuis op je af, zoek je mensen om ideeën mee af te toetsen of samen iets te creëren, kom dan gerust eens testen of De Broeikas iets voor jou is. Tijdens een startdag kan je proeven van een typische Broeikasdag. Zo ondervind je aan den lijve hoe het er hier aan toe gaat.

Bij aanvang van je startdag zitten we even met jou samen om te kijken wat precies jouw behoeftes zijn en waar je naar op zoek bent. Dat doen we via een kennismakingsgesprek waarin jou alles verteld wordt over het reilen en zeilen in De Broeikas.

Het cocreëren nemen we echt letterlijk! Dus eens je instapt word ook jij cocreator van deze gezellige boel!

broeikas_cowerken

EEN BOEIENDE COMMUNITY, EEN WARM NETWERK, EEN MOOIE PLEK

Onderstaande drie zaken zijn in de prijs inbegrepen:

1. Een lerend netwerk

De Broeikas is een plek waar je aanwezigheid anderen kan inspireren en waar je zelf geïnspireerd kan worden door de ander. Een plek waar je als lid van de cocreatiekring, de verbinding met jezelf, de andere leden en de wereld rondom jou kan onderzoeken, bevoelen en verdiepen. Een gemeenschap van mensen waarmee je je kennis kan delen en waar je de ruimte krijgt om te formuleren waar je op dat ogenblik nood aan hebt. Misschien krijg je juist door de formulering van je vraag hulp van iemand anders van de groep. die je even op weg kan helpen of ondersteunen op je eigen pad.

2. Een initiatiefnemend kader

De Broeikas geeft ruimte aan haar leden om zich te organiseren volgens hun behoeften. In het verleden waren er speeddates, online pitch-momenten, online netwerkevents, deelcirkels, rode-draad-avonden, stand-up momenten, brainstormsessies, intervisies, geldgesprekken, kunstcirkels, ondernemerskringen, community-avonden,… steeds georganiseerd vanuit de leden zelf. Ook jij kan bijdragen tot het geheel. Pitch je idee, zoek gelijkgestemden en ga ervoor! De Broeikas ondersteunt waar mogelijk.

3. Labosessies: ruimte voor experiment

Laat de andere mensen van het netwerk kennis maken met jouw eerste workshops, trainingen, oefeningen of ideeën. De Broeikas kan gebruikt worden om dingen uit te testen en je werk beter bekend te maken bij de community. Zo kan je testen of er interesse is in je aanbod en wat de impact is op de deelnemers door af te sluiten met een feedback sessie over wat mensen hebben ervaren.

4. Cocreatie

In De Broeikas zijn we actief bezig met het thema ‘cocreatie’. Het is onze wens om de kennisverwerving en expertise rond dat thema in de komende jaren verder te ontwikkelen. Als cowerker maak je automatisch deel uit van de cocreatiekring die 5 keer per jaar samenkomt via netwerkdagen en cocreatiedagen. Meer lezen.

5. Praktisch
 • Je kan komen cowerken op de vaste cowerkdagen, die tweewekelijks doorgaan op dinsdagen. Ook op alle andere dagen dat De Broeikas vrij is kan je hier komen werken.
 • Vanuit De Broeikas bieden we je ondersteuning in je professionele ontwikkeling door regelmatig stil te staan bij je koers.
 • Je krijgt toegang tot een online training van Ann Van Riet met betrekking tot de schaduwkansen én uitdagingen van het ondernemerschap.
 • Je kan gebruik maken van de Graanzolder voor je vergaderingen, klantengesprekken en online meetings: 24/24  en 7/7. We stemmen af op elkaar via Google Agenda.
 • Je kan gratis deelnemen aan lezingen en workshops tijdens onze Broeiavonden die ook openstaan voor externen.
 • Je bent warm uitgenodigd voor de cocreatiedagen (eentje in de lente en eentje in de herfst), de netwerkmomenten (onze nieuwjaarsreceptie en ons tuinfeest) en op de algemene vergadering in juni. De data van die activiteiten vind je hier.
 • Ook je studerende kinderen kunnen hier terecht wanneer ze op zoek zijn naar rust, focus en/of verbinding.
 • Je kan boeken uitlenen uit onze bib!
 • Je hebt vrije toegang tot het gebouw op alle dagen van de week wanneer er geen huurders zijn (zichtbaar in onze online agenda). Ook je gasten en klanten zijn hier welkom voor vergaderingen, bijeenkomsten, overleg en sessies.
 • Wanneer je De Broeikas wenst te reserveren voor het werken met groepen, dan kan je de schuur huren, er is een gebruikersvoordeel voor vennoten. Kijk hier voor formules en voorwaarden. Vraag naar de speciale voorwaarden als cowerker!
 • Alle warme dranken (twv 11 EUR/pp/dag) zijn inbegrepen in je abonnement, zo ook de heerlijke soep (twv 2 EUR/portie) gemaakt door dagatelier De Lovenier!
 • Er is een pagina op onze website met info over alle Broeikassers. Die info wordt ook zichtbaar gemaakt op het bord in de inkom van de schuur. 

JOUW FINANCIËLE JAARBIJDRAGE

Zit je startdag erop en wil je instappen, dan betaal je lidgeld. Als lid kan je de schuur ook huren aan voordeeltarief. Om lid te kunnen worden moet je vennoot zijn. 

 • Als E-vennoot bedraagt je lidgeld voor 1 jaar 1.200 EUR, excl. btw. Een dag huren kost jou 350 EUR, excl. btw.
 • Als D-vennoot betaal je 1.000 EUR, excl. btw. Een dag huren kost voor jou 300 EUR, excl. btw.
 • ABC-vennoten betalen 900 EUR, excl. btw. Een dag huren kost voor jou 250 EUR, excl. btw.

Als vennoot kan je je co-eigenaar noemen van De Broeikas en kan je mee de koers van onze coöperatie bepalen door deel te nemen aan de Algemene Vergadering. Bovendien zet je op die wijze ook financieel je schouders onder De Broeikas. Zo kan De Broeikas verder blijven bestaan en groeien, investeren in de toekomst én een duurzame werking uitbouwen met een maatschappelijke meerwaarde. Alle info omtrent intreden als vennoot vind je via deze link.

Vennoot worden en/of starten met je lidmaatschap kan op gelijk welk moment van het jaar. Je betaalt je lidmaatschap in 1 keer, bij je inschrijving. Een gespreide betaling is mogelijk. Stap je later op het jaar in, dan wordt de prijs herrekend (vb. instappen als E-vennoot kost 600 EUR op 1 juli, en 300 EUR op 1 oktober).

EEN PLEK OM TE GEBRUIKEN

Komen werken in De Broeikas is elke dag weer anders, maar wat er sowieso dagelijks op de menu staat is: een gezamenlijk incheck-moment om 10u, samen lunchen en een middagstart. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’, bepaal je zelf of je daaraan deelneemt… Met de cowerkers van de dag bepaal je samen hoe je de dag invult: werken in stilte, een muziekje op de achtergrond, samen wandelen, brainstormen, genieten van de tuin.

Geniet van de heerlijke koffie of chocomelk, cappuccino, latte macchiato, expresso, wienerchoco, thee,… (jawel, er staat een supercoole Oxfam-koffiemachine in De Broeikas die al jouw wensen in een kopje giet)! Alle andere dranken (water, sap, bionade, bier en wijn) zijn beschikbaar tegen betaling.

Even een luchtje scheppen? Zet je dan in de patiotuin vooraan, de weidetuin achterin of maak een wandelingetje in de buurt. Mogelijkheden te over!

ONZE SOCIALE INITIATIEVEN

De Broeikas is meer dan alleen maar een cowerkplek. Het is eveneens een plek waar sociale initiatieven mogelijk zijn.

 • Een krachtplek voor kwetsbare jongeren
  Geregeld gaan er hier krachtdagen door voor jongeren die verblijven in de (semi-)residentiële jeugdzorg. Heb je een speciaal talent dat je probono wil delen met deze doelgroep, dan kan dat!
 • Samenbrengplek voor al wie goesting heeft
  Via initiatieven als Café De Broeikas en spelletjesavonden draagt De Broeikas bij tot ontmoeting en verbinding tussen Broeikassers, buren en fans.
 • Inspiratieplek omtrent kunst, ecologie en duurzaamheid
  Via deelname aan Kunstroute Boutersem en events omtrent ecologisch bouwen, natuurlijk tuinieren, coöperatief ondernemen, coöperatief wonen,… brengt De Broeikas mensen samen rond ‘kwetsbare’ maar essentiële maatschappelijke thema’s.
Heb je zelf een sociaal idee? Leg het voor aan de andere leden en maak het mogelijk, in cocreatie via de cocreatiekring!
 

EN... BEN JE ER KLAAR VOOR?

Wil jij de koffie komen proberen, de cocreatie aan den lijve ervaren, de mensen leren kennen, je eigen mogelijkheden ten volle ontwikkelen en bijdragen tot de community? Meld je dan hieronder aan en doe met ons mee!

NICE TO KNOW

Onze cocreatieve groep is voortdurend in beweging. Via vallen en opstaan, proberen en uitproberen, zijn we samen onderweg. Trekt jou dit aan, dan zal je hier veel leren over cocreatief ondernemen, in groep zorg dragen voor een plek, business naar De Broeikas brengen (nieuwe leden, huurders of structurele samenwerkingspartners), gedeeld eigenaarschap, doen vanuit goesting, de energie laten stromen en vanalles in beweging zetten of… niet (want experimenten mislukken soms wel eens en ook dat moet kunnen).

Wil je het uitproberen, meld je dan hier aan voor je gratis kennismakingsdag!

Wat mensen vertellen over De Broeikas