Cowerken

Werk je als freelancer, ondernemer, kunstenaar of telewerker, dan zijn er vaak geen collega’s om even mee te lachen aan de koffie, twijfels te luchten, hulp te vragen, successen te vieren of dromen mee te delen. Maar ook als thuiswerkende werknemer is het soms lastig om focus te houden en je werk gedaan te krijgen.

Vanuit De Broeikas creëren we een ondersteunend netwerk voor ondernemende mensen én een inspirerende cowerkplek waar in alle rust gewerkt kan worden.

Wil je lid worden van onze bruisende community en hier komen cowerken? Dan kan dat! Een abonnement bij de Broeikas is een geschenk voor jezelf. Je kiest namelijk doelbewust voor verbinding, focus, rust en groeikansen. Het is ook een engagement naar de community, waar jouw aanwezigheid anderen kan inspireren en vooruit helpen.

Ons abonnement in een notendop

Onze formule, klaar en duidelijk. Je betaalt eenmalig een vrij te kiezen bedrag tussen 300 en 1.500 EUR, exclusief btw, per jaar. Je engageert je voor een periode van 1 jaar. Instappen kan op gelijk welk moment van het jaar.

IMG_20190122_095742

Community

De allereerste megatroef! Je maakt deel uit van onze toffe community! De community is een groep van ondernemers en inspirerende mensen die elkaar ondersteunen in hun missie. Een échte community. Een tribe.

Concreet kan je deelnemen aan maandelijkse netwerkevents, intervisies, masterminds en brainstormsessies, live en online. Via een online platform op Mighty Networks waar allerlei leuks en inspirerends gedeeld en gevraagd kan worden, krijg je de kans om workshops van de andere leden gratis te volgen of een eigen aanbod uit te testen. Elk kwartaal is er onze gezellige communitykring, er zijn bijzondere gesprekken aan het kampvuur en er is onze jaarlijkse trefdag. Uniek ook: we organiseren het niet voor jou, maar we doen het samen, voor ons.

Ook helpt De Broeikas je om meer zichtbaar te worden door een plekje op de website. Dat en nog veel meer!

Ga even kijken wie allemaal deel uitmaakt van de community via www.debroeikas.be/cowerkcommunity.

In stilte werken in een schuur

Naast je lidmaatschap van de community, kan je ongelimiteerd komen cowerken op een inspirerende plek met toffe mensen. Je bent welkom op maandag, dinsdag, woensdag -sans limites- en ook op de andere dagen indien de schuur niet verhuurd is.

In De Broeikas hebben we de dagindeling gestructureerd waardoor je ongestoord in stilteblokken kan doorwerken.

Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten die voor de nodige zuurstof, fun en verdieping zorgen.

‘Ik kijk altijd weer uit naar de ochtendkring, waar we allemaal inchecken. Het gekke is, zo’n kring duurt slechts 30 minuutjes en toch zorgt dat ervoor dat je helemaal anders de dag ingaat, verbonden met jezelf en de andere cowerkers.’

Cowerken Boutersem
broeikas_meditatieplekje

Werken, lezen, lummelen, zakken, zijn

Misschien wil je hier gewoon wel wat komen lezen, of je administratie bijwerken, of je website updaten, of wie weet zelfs: een boek schrijven. Maakt niet uit eigenlijk. In elk geval zien we dat heel veel van onze communityleden werken aan een ‘dedicated’ project in een al even ‘dedicated’ space.

Het werkt goed om zelf wat te voelen wat voor werk je hier wil doen. Vaak is dat eerder het belangrijke (maar niet dringende werk) en dan doét deze plek écht iets met jou en je intentie.

‘Als ik hier binnenkom, valt de rust over me heen en voel ik me dankbaar dat ik hier ben.’

Gratis uitproberen!

Komen de muren thuis op je af, zoek je mensen ideeën mee af te toetsen of samen iets te creëren, kom dan gerust eens een maand uittesten of een abonnement bij de Broeikas iets voor jou is.

Een maand lang draai je mee in de community en kom je cowerken zoveel je wil. Zo ondervind je aan den lijve of het iets voor jou is en welke mensen er allemaal bij betrokken zijn.

Ook zitten we even samen om te kijken wat precies jouw behoeftes zijn en waar je naar op zoek bent. Want het aanbod en de manier van werken in De Broeikas is voortdurend in beweging.

Het cocreëren nemen we echt letterlijk! Dus eens je instapt word jij ook cocreator van deze gezellige boel!

broeikas_cowerken

ONS ABONNEMENT... PRAKTISCH

Zit je proefperiode erop en wil je instappen in onze formule, dan vind je hier wat het praktisch en concreet inhoudt. Je bepaalt zelf wat je bijdrage is. Een bedrag tussen 300 en 1.500 EUR (exclusief btw) per jaar.

Weet wel: om uit de kosten (energiekost, dranken & snacks, poets) te komen hebben we voldoende mensen nodig die een financieel engagement aangaan van 600 EUR op jaarbasis. We laten evenwel de mogelijkheid om minder te betalen als je het financieel lastig hebt. Je betaalt je financiële bijdrage in 1 keer, bij je inschrijving. Per uitzondering staan we een gespreide betaling toe.

Ben je reeds langere tijd lid van onze community, dan vragen we je eveneens om vennoot te worden. Op die manier word je co-eigenaar en kan je mee de koers van onze coöperatie bepalen. Bovendien zet je op die wijze ook financieel je schouders onder De Broeikas. Zo kan De Broeikas verder groeien, investeren in de toekomst en een duurzame werking uitbouwen die niet gebaseerd is op geldelijke winsten maar op het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Vennoot worden, dat vragen we je niet van bij de start. Kom eerst uitgebreid proeven, je zal het wel merken wanneer De Broeikas jouw ding is. En dan kan je de stap zetten om vennoot te worden. Graag!

Starten met je abonnement kan op gelijk welk moment van het jaar.

ONZE WERVELENDE COMMUNITY

Onderstaande zaken zijn in de prijs inbegrepen:

 • Alle warme dranken en lekkere en gezonde snacks voor een heel jaar lang!
 • Verwarming, verlichting, internet, onderhoud van het gebouw en de tuin
 • Broeinet: elke derde maandag van de maand netwerken we online van 8 tot 9 in verschillende gestructureerde rondes (pitchen, vraag en aanbod, minitraining,…)
 • Vuuravonden in de warmere maanden: bijzondere dialogen gefaciliteerd door een vuurman en vuurvrouw. Dialogen over community, samen doen, apart doen, levensmissie en overvloed.
 • Mighty Networks: we maken gebruik van deze zalige online omgeving. Perfect om je aanbod te delen en zicht te krijgen op onze wervelende agenda die we samen cocreëren!
 • Labosessies: proef gratis het aanbod van de andere communityleden en vice versa: laat de andere mensen van het netwerk kennis maken met jouw workshops, trainingen, oefeningen of ideeën. Een ideale plek om dingen in uit te testen en je werk beter bekend te maken bij de anderen die op hun beurt ambassadeur kunnen worden van jouw werk.
 • 1-op-1 ontmoetingen via onze wandeldates
 • Communitykring: gezellig communitycafé één keer per kwartaal. Informeel, gezellig, verrijkend. Een must om erbij te zijn. Dit moment kan gebruikt worden om elkaar te leren kennen, om een idee te toetsen, om samen te brainstormen, om dingen te cocreëren. Geen vaste vorm, geen vaste inhoud. We doen het samen.
 • Community-page: we voorzien een plekje voor je aanbod, foto en de link naar je website op de community-page van de website van de Broeikas. Vergroot op die manier je bereik en bekendheid. Op de webpagina www.debroeikas.be/cowerkcommunity zie je al onze leden.

En ook durven we je vragen om een engagement… We vragen je om aanwezig te zijn op de communitykring (1 keer per kwartaal), jaarlijks een aantal wandeldates te doen (zo leer je mensen anders kennen en zij jou) en mee te doen met onze jaarlijkse trefdag. De data daarvan staan vermeld in onze kalender op Mighty Networks.

 

LIVE COWERKEN

Een dag cowerken in De Broeikas is telkens anders, maar wat er sowieso dagelijks op de menu staat is: een gezamenlijk incheck-moment om 10u, samen lunchen en een middagstart. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’, bepaal je zelf of je daaraan deelneemt…

Geniet van de heerlijke koffie of chocomelk, cappuccino, latte macchiato, expresso, wienerchoco, thee,… (jawel, er staat een supercoole Oxfam-koffiemachine in De Broeikas die al jouw wensen in een bekertje giet) en van de heerlijke cowerkcake.

Neem een stoel en een tafel, een bank of een zetel, een plekje in de weidetuin en doe je ding. Elke maandag, dinsdag en woensdag staan de deuren voor je open van 8 tot 23u. De andere dagen ben je welkom mits de plek niet verhuurd is.

Even een luchtje scheppen? Zet je even in de tuin van De Broeikas of maak een wandelingetje in de buurt. Mogelijkheden te over!

EXTRA SCHUUR-DINGEN!

Af ten toe organiseren we extra ‘schuur-dingen’. Kleine kortstondige initiatieven waardoor je ook als je geen lid bent van de community, kan genieten van de weldaad van de mooie omgeving van de schuur.

 • Krachtdagen voor kwetsbare jongeren
  Heb je een speciaal talent dat je (probono) wil delen met deze doelgroep, dan kan dat!
 • Schrijfdriedaagse
  Voor iedereen die iets te schrijven heeft, die schrijven wil, die van schrijven droomt. Zet hier kleine of grote stappen en deel je intenties met de schrijfgroep.

BEN JE ER KLAAR VOOR?

Wil jij de koffie komen proberen, de mensen leren kennen en je eigen mogelijkheden ten volle ontwikkelen, meld je dan hieronder aan en draai een maand met ons mee! Gewoon doen!

NICE TO KNOW

Voor onze formule geldt een engagement van 1 jaar. Na dat jaar kies je in alle vrijheid of je verder doet of niet.

 

Wil je uitproberen, meld je dan hier aan voor (een gratis maand) cowerken, community & onze andere initiatieven...

VAN HOREN ZEGGEN

“Dankzij de nieuwe mensen die ik via De Broeikas ontmoette, kreeg ik als startend ondernemer meer werk.”

“De tijd gaat hier echt trager… ik krijg hier veel meer gedaan dan thuis.”

“Ik kwam naar De Broeikas om meer focus te vinden en meer werk te verzetten. Na een paar maanden cowerken kreeg ik zoveel meer! Opnieuw voeling met mijn missie, met mezelf… Zoveel inspiratie van de medecowerkers!”

“Ik ga geïnspireerd naar huis door al die bijzondere ontmoetingen. Eindelijk terug collega’s!”

“In De Broeikas word ik uitgedaagd me aan mijn planning te houden. Het delen van mijn doelen voor de die dag tijdens de ochtend check-in zorgt voor een enorme focus.”