Cowerken

Als lid van onze community stap je in een boeiend cocreatief experiment. Vanuit De Broeikas creëren we een ondersteunend netwerk én een inspirerende ruimte waar je in alle rust en samen met anderen kan werken. Ook kan je de ruimte gebruiken om te brainstormen, te vergaderen met je gasten en klanten, te werken aan en in je zaak.

Wil je lid worden van onze bruisende community? Dan kan dat! Een lidmaatschap bij De Broeikas is een geschenk voor jezelf. Je kiest namelijk doelbewust voor verbinding, focus, reflectie én opent de weg naar cocreatie. Het is ook een engagement naar de community, waar je aanwezigheid anderen kan inspireren en professionaliseren.

Ons lidmaatschap in een notendop

Onze formule, klaar en duidelijk. Je betaalt het lidgeld op jaarbasis. Je stapt in op gelijk welk ogenblik van het jaar en je engageert je voor het lopende kalenderjaar.

IMG_20190122_095742

Community

De allereerste megatroef! Je maakt deel uit van een cocreatieve community! De community is een groep van ondernemers en inspirerende professionals die elkaar ondersteunen in hun missie. Zoekers, denkers, voelers, doeners én vinders. Een échte community. Een tribe.

Samen dragen we zorg voor onze schuur, ook financieel. Iedereen draagt bij vanuit goesting. Dit doen we in verbinding met elkaar en het grotere geheel.

Ga even kijken op deze link wie allemaal deel uitmaakt van de community. Stuk voor stuk boeiende mensen waarmee je kan kennismaken, brainstormen, samenwerken. Misschien vind je hier wel de sparringpartner van je leven waardoor je droom realiteit kan worden.

‘Hier kom ik thuis, hier vind ik mijn tribe.’

samen aan het werk in een schuur

Naast je lidmaatschap van de community, kan je hier ongelimiteerd komen cowerken op een inspirerende plek met toffe mensen. Je bent welkom alle dagen van de week, tenzij De Broeikas verhuurd is.

In De Broeikas structureren we de dagindeling waardoor je heerlijk kan doorwerken. Ook starten we de dag met een korte check-in. Zo creëren we verbinding.

Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten die voor de nodige zuurstof, fun en verdieping zorgen.

‘Ik kijk altijd weer uit naar de ochtendkring, waar we allemaal inchecken. Het gekke is, zo’n kring duurt slechts 30 minuutjes en toch zorgt dat ervoor dat je helemaal anders de dag ingaat, verbonden met jezelf en de andere cowerkers.’

Cowerken Boutersem
broeikas_meditatieplekje

Werken, lezen, lummelen, zakken, zijn

Misschien wil je hier gewoon wat komen lezen, je administratie bijwerken, je website updaten, of wie weet, zelfs een boek schrijven. Maakt niet uit eigenlijk. In elk geval komen veel van onze communityleden hier werken aan een ‘dedicated’ project in een al even ‘dedicated’ space.

Voel je de nood aan diepgang en aandacht voor je belangrijke, maar minder dringende, werk? Deze rustige, creatieve plek doet echt iets met jezelf en je intentie.

‘Als ik hier binnenkom, valt de rust over me heen en voel ik me dankbaar dat ik hier ben.’

Gratis uitproberen!

Komen de muren thuis op je af, zoek je mensen om ideeën mee af te toetsen of samen iets te creëren, kom dan gerust eens een maand uittesten of een lidmaatschap als Broeikasser iets voor jou is.

Een maand lang kan je proeven van onze community en kom je langs wanneer je maar wil. Zo ondervind je aan den lijve of het iets voor jou is en welke mensen er allemaal passeren.

Bij aanvang van je proefmaand zitten we even met jou samen om te kijken wat precies jouw behoeftes zijn en waar je naar op zoek bent. Dat doen we via een kennismakingsgesprek met één van de senior leden die jou alles vertelt over het reilen en zeilen in De Broeikas.

Het cocreëren nemen we echt letterlijk! Dus eens je instapt word jij ook cocreator van deze gezellige boel!

broeikas_cowerken

EEN BOEIENDE COMMUNITY, EEN WARM NETWERK, EEN MOOIE PLEK

Onderstaande drie zaken zijn in de prijs inbegrepen:

1. Actief deel uitmaken van een boeiende community – Verdiepend
 • Je haalt eruit wat je erin steekt! Kom naar activiteiten die je interesseren en maak het zelf boeiend voor anderen.
 • Ontmoet andere leden! Je neemt zelf het het initiatief om andere leden te leren kennen. Je kan samen lunchen, gaan wandelen, afspreken in De Broeikas,…
 • Doe mee met de samenkomsten waarop we samen uitzoeken hoe we onze community doen werken. Heb je zelf behoefte aan een samenkomst: initieer het!
 • Uniek ook in De Broeikas: we organiseren het niet voor jou, we doen het samen – voor ons! En het is zoals het is, om ergens bij te horen, moet je je laten zien. Ergens bij horen, gaat niet vanzelf. Dat is niet iets dat gaat zonder inspanning. Het vraagt tijd, moeite én engagement. In een wereld met een overaanbod aan boeiende activiteiten is dat best een uitdaging… 😉
 • Na meer dan 4 jaar ‘cowerkplek doen’ merken we dat onze seniors een andere behoefte hebben dan de juniors. Ben je een senior, denk dan na over wat jij uit het netwerk wil halen en zet iets op poten. Misschien ben je wel meer gericht op fun, of wil je eens iets nieuws proberen door samen te werken met anderen? Het kan allemaal. Praat erover, en ga vervolgens over tot actie! Er zit misschien nog wel ergens een senior te wachten op jouw oproep!
2. Gelegenheid om te verbinden met een netwerk van gelijkgestemden – Cocreatief
 • Labosessies: proef gratis van het aanbod van de andere communityleden en vice versa: laat de andere mensen van het netwerk kennis maken met jouw workshops, trainingen, oefeningen of ideeën. Een ideale plek om dingen in uit te testen en je werk beter bekend te maken bij de andere leden die daardoor misschien wel ambassadeur kunnen worden van jouw werk.
 • Google-agenda als eenvoudige tool: perfect om je aanbod te delen en zicht te krijgen op onze agenda die we samen cocreëren! Ook kan de agenda consulteren om te zien wie er wanneer komt cowerken.
 • Delen van inspiratie, initiatieven en vragen allerhande gebeurt via whatsapp. Durf te vragen!
 • Elk initiatief is welkom, ook het jouwe! Ga aan de slag met je eigen behoeften en neem initiatief of zoek een buddy en doe het samen. In het verleden waren er al vuuravonden, speeddates, online pitch-momenten, online netwerkevents, deelcirkels, rode-draad-avonden, brainstormsessies, intervisie, geldgesprekken, kunstcirkels, ondernemerskringen, community-avonden, spelletjesavonden, broeibar, café-avonden, krachtdagen voor jongeren,… Het opzetten van zo’n initiatief vergt een ondernemende basishouding: je leert je idee pitchen, mensen warm maken en hen over de streep halen om mee te doen! Zo train je je ondernemer-skills! Bovendien leer je ook om zichtbaar te leren zijn in een veilige context. Ook dit is essentieel als ondernemer. Voel je je uitgedaagd? Zalig!
 • Community-pagina op onze website: we voorzien een plekje voor je aanbod, foto en de link naar je website op de website van de Broeikas. Op die manier vergroot jouw bereik en bekendheid. Op de webpagina www.debroeikas.be/cowerkcommunity zie je al onze leden. Een oefening in zichtbaarheid! Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een foto en een korte bio. Deze hangen we ook op in de inkom van de schuur.

3. Ongelimiteerd gebruik van een mooie plek om te werken en te brainstormen – Waw!

 • Vrije toegang tot het gebouw op alle dagen van de week wanneer er geen huurders zijn (zichtbaar in onze online agenda).
 • Ook je gasten en klanten zijn hier welkom voor vergaderingen, bijeenkomsten, overleg en sessies.
 • Wanneer je De Broeikas solo wenst te gebruiken voor het werken met groepen, dan kan je het geheel huren (ook hier een gebruikersvoordeel voor vennoten).
 • Werken aan én in je zaak, hier kan je dat allemaal.
 • Alle warme dranken en heerlijke soep gemaakt door dagatelier De Lovenier, een heel jaar lang!
 • Verwarming, verlichting, internet, onderhoud van het gebouw en de tuin

JOUW FINANCIËLE BIJDRAGE

Zit je proefperiode erop en wil je instappen in onze cocreatieve community, dan betaal je lidgeld. 

Je bijdrage bedraagt 1.000 EUR, exclusief btw op jaarbasis. A, B, C en D-vennoten betalen 600 EUR, exclusief btw.

Tijdens of na je eerste jaar lidmaatschap vragen we je om vennoot te worden. Op die manier draag jij samen met alle andere vennoten van De Broeikas bij tot het mogelijk maken van het coöperatief gebruikersvoordeel. Als vennoot kan je je ook écht co-eigenaar noemen van De Broeikas en kan je mee de koers van onze coöperatie bepalen door deel te nemen aan de Algemene Vergadering. Bovendien zet je op die wijze ook financieel je schouders onder De Broeikas. Zo kan De Broeikas verder blijven bestaan en groeien, investeren in de toekomst én een duurzame werking uitbouwen met een maatschappelijke meerwaarde. Alle info omtrent intrede als vennoot vind je via deze link.

Vennoot worden en/of starten met je lidmaatschap kan op gelijk welk moment van het jaar. Je betaalt je lidmaatschap in 1 keer, bij je inschrijving. Een gespreide betaling is mogelijk. Stap je later in in het jaar, dan wordt de prijs herrekend (vb. instappen op 1 juli kost dan 500 EUR, excl. btw, instappen op 1 oktober kost 250 EUR, excl. btw,…).

EEN PLEK OM TE GEBRUIKEN

Een dag cowerken in De Broeikas is telkens anders, maar wat er sowieso dagelijks op de menu staat is: een gezamenlijk incheck-moment om 10u, samen lunchen en een middagstart. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’, bepaal je zelf of je daaraan deelneemt… Met de cowerkers van de dag bepaal je samen hoe je de dag invult: werken in stilte, een muziekje op de achtergrond, samen wandelen, brainstormen, genieten van de tuin.

Geniet van de heerlijke koffie of chocomelk, cappuccino, latte macchiato, expresso, wienerchoco, thee,… (jawel, er staat een supercoole Oxfam-koffiemachine in De Broeikas die al jouw wensen in een kopje giet)! Alle andere dranken zijn beschikbaar tegen betaling.

Even een luchtje scheppen? Zet je dan in de patiotuin vooraan, de weidetuin achterin of maak een wandelingetje in de buurt. Mogelijkheden te over!

ONZE SOCIALE INITIATIEVEN

De Broeikas is meer dan alleen maar een cowerkplek. Het is eveneens een plek waar sociale initiatieven mogelijk zijn.

 • Een krachtplek voor kwetsbare jongeren
  Geregeld gaan er hier krachtdagen door voor jongeren die verblijven in de (semi-)residentiële jeugdzorg. Heb je een speciaal talent dat je probono wil delen met deze doelgroep, dan kan dat!
 • Samenstudeerplek voor blokkende jongeren
  Tijdens blok- en examenperiodes zet De Broeikas haar deuren open voor studerende jongeren en dit aan sociaal tarief (50 EUR, inclusief btw per examenperiode), aanmelden per periode. 
 • Samenbrengplek voor al wie goesting heeft
  Via initiatieven als Café De Broeikas en spelletjesavonden draagt De Broeikas bij tot ontmoeting en verbinding tussen buren en fans.
 • Inspiratieplek omtrent kunst, ecologie en duurzaamheid
  Via deelname aan Kunstroute Boutersem en events omtrent ecologisch bouwen, natuurlijk tuinieren, coöperatief ondernemen, coöperatief wonen,… brengt De Broeikas mensen samen rond ‘kwetsbare’ maar essentiële maatschappelijke thema’s.
Heb je zelf een sociaal idee? Leg het voor aan de andere leden en maak het mogelijk, in cocreatie!
 

EN... BEN JE ER KLAAR VOOR?

Wil jij de koffie komen proberen, de cocreatie aan den lijve ervaren, de mensen leren kennen, je eigen mogelijkheden ten volle ontwikkelen en bijdragen tot de community? Meld je dan hieronder aan en doe met ons mee!

NICE TO KNOW

Onze cocreatieve community is voortdurend in beweging. Community zijn en doen is een experimenteel zoeken. Via vallen en opstaan, proberen en uitproberen, zijn we samen onderweg. Trekt jou dit aan, dan zal je hier veel leren over cocreatief ondernemen, in groep zorg dragen voor een plek, business naar De Broeikas brengen (nieuwe leden, huurders of structurele samenwerkingspartners), gedeeld eigenaarschap, doen vanuit goesting, de energie laten stromen en vanalles in beweging zetten of… niet (want experimenten mislukken soms wel eens en ook dat moet kunnen).

Wil je het uitproberen, meld je dan hier aan voor een maand gratis lidmaatschap!

VAN HOREN ZEGGEN

“Er gebeuren allerlei boeiende dingen in De Broeikas, ik leer hier veel bij over cocreatie .”

“Ik word hier uitgedaagd in mijn ondernemerschap. Ik leer mezelf zichtbaar maken en heb een plek waar ik mijn ideeën kan voorleggen aan anderen. Heerlijk om hiervoor een klankbord te hebben.”

“De Broeikas voelt als een tweede thuis voor me. Het is een plek waar ik tot rust kom en waar ik veel energie uit haal.”

“Dankzij de nieuwe mensen die ik via De Broeikas ontmoette, kreeg ik als startend ondernemer meer werk.”

“De tijd gaat hier echt trager… ik krijg hier veel meer gedaan dan thuis.”

“Ik kwam naar De Broeikas om meer focus te vinden en meer werk te verzetten. Na een paar maanden cowerken kreeg ik zoveel meer! Opnieuw voeling met mijn missie, met mezelf… Zoveel inspiratie van de mede-cowerkers!”

“Ik ga geïnspireerd naar huis door al die bijzondere ontmoetingen. Eindelijk terug collega’s!”

“In De Broeikas word ik uitgedaagd me aan mijn planning te houden. Het delen van mijn doelen voor de dag tijdens de ochtend check-in zorgt voor een enorme focus.”

“Goe bezig!”