Cowerken

Komen cowerken in De Broeikas? 

Het kan elke week op maandag, dinsdag en woensdag. Ontmoet gelijkgestemden, ervaar de kracht van verbinding, vind rust en focus in je werk en groei!

Twijfel je of dit iets voor jou is? Kom het gratis uitproberen. Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina en geniet van een gratis proefmaand. Overtuigd na deze try-out? Dan kan je kiezen uit één van onze abonnementen.

WAAROM COWERKEN?

Waarom een maandelijkse investering doen, terwijl je evengoed thuis kan werken, zonder verplaatsing, zonder kosten?

Cowerken geeft je zoveel meer. Niet enkel een fantastische werkomgeving met alle voorzieningen.  Maar belangrijker nog: je wordt deel van een hechte community waarin je groeit als mens én als ondernemer. Hoe meer je deel uitmaakt van deze community, des te meer De Broeikas voor jou zal ‘werken’. Hoe meer je komt, hoe meer je eruit haalt.

IMG_20190122_095742

verbinding

Werk je thuis als ondernemer of kunstenaar, dan zijn er geen collega’s om even mee te praten aan de koffie, om je twijfels mee te delen, je successen mee te vieren of geïnspireerd te worden tot nieuwe dromen. 

In De Broeikas kom je terecht in een netwerk van ondernemers en kunstenaars, elk met hun eigen expertise. Hier kan je terecht met vragen over domeinen waarop jij kennis mist én kan je zelf anderen helpen. Tegelijkertijd word jij met jouw expertise een bekend gezicht, waardoor je makkelijker aanbevelingen krijgt van anderen en nieuwe klanten aantrekt.

In De Broeikas vind je een prettig allegaartje van dynamische en ondernemende mensen die elk een positieve bijdrage  leveren aan de maatschappij en samen een hechte community vormen. Een open community waarin jij welkom bent op jouw unieke wijze.

‘De verbindingscirkel was bijzonder warm en waardevol, ik leerde iedereen kennen op een dieper niveau, van mens tot mens, van hart tot hart. Ik kijk al uit naar de volgende!’

focus

Als je van thuis uit werkt, is het lastig om je werk gedaan te krijgen. Misschien heb je geen eigen bureau of atelier, is er steeds rommel of raak je afgeleid door het huishouden, je spelende kinderen of je thuiswerkende partner?

Voor je ’t weet is er opnieuw een dag om, zonder te doen wat je eigenlijk had gepland. Herkenbaar?

In De Broeikas wordt de dagindeling gestructureerd, waardoor je in stilteblokken ongestoord kan doorwerken. Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten  voor de nodige zuurstof en ontspanning. Ook de opstart van de dag gebeurt samen in kring. Deze vertraging vooraf, zorgt voor een scherpe focus en een grote versnelling nadien. 

Na de middag mediteren we 10 minuutjes in stilte zodat je weer goed gefocust verder kan. Een moment van rust en vertraging om nadien weer efficiënt aan de slag te gaan.

‘Ik kijk altijd weer uit naar de ochtendkring, waar we allemaal inchecken. Het gekke is, zo’n kring duurt maar 20 minuutjes en toch zorgt dat ervoor dat je helemaal anders de dag ingaat, verbonden met jezelf en de andere cowerkers.’

Cowerken Boutersem
broeikas_meditatieplekje

rust

Zelfstandig zijn is prachtig. Je wil jouw missie uitbouwen tot een gezond, duurzaam en winstgevend verhaal. Maar, het zorgt ook voor veel zorgen, twijfel en druk. Als deze teveel worden, verlies je de zo nodige rust. Je gaat dan nog harder werken en nog minder slapen. Ten koste van jezelf, je gezin, je relatie, en uiteindelijk ook je missie, die je zo graag wil waarmaken. 

In De Broeikas is net dat het eerste wat opvalt: RUST! Zodra je hier binnenstapt, word je meegezogen in de verstilling. Dit geeft je rust in je werk zodat je beter hoofd- van bijzaken kan onderscheiden en je strategie slim kan bepalen. Deze rust neem je vervolgens mee naar huis, zodat je daar je werk kan loslaten en er helemaal kan zijn voor je gezin…

‘Als ik hier binnen kom, valt de rust over me heen en voel ik me dankbaar dat ik hier ben.’

BLOEI

Je onderneming laten groeien is niet evident als je opgeslokt wordt door alle dagelijkse beslommeringen. Om te evolueren als ondernemer dien je niet enkel te werken IN je onderneming, maar ook AAN je onderneming.

Hoe zorg je ervoor dat je niet steeds te lage prijzen vraagt, hoe leer je zorgen voor jezelf, hoe kan je marketing doen op een manier die bij je past, hoe ga je niet ten onder aan ondernemersstress?

In De Broeikas sta je telkens weer stil bij je missie, je doelen en simpelweg bij jezelf. Je wordt hierin bevraagd en uitgedaagd. Zo valt je missie niet in slaap terwijl jij zo hard aan het werk bent. 

Geregeld zijn er klankbord- en inspiratiesessies waarin je kan groeien als expert, als ondernemer, als burger én als mens.

‘In een klankbordsessie van 2 uur is er ruimte voor 2 cowerkers die er een probleem of een project voorstellen. Dat is leerzaam voor alle cowerkers in de kring. Immers, in elke sessie ontdek je ook medicijnen voor jezelf.’

broeikas_cowerken

JA, IK WIL GRAAG COWERKEN MAAR HOE WERKT HET PRAKTISCH?

De eerste stap is eenvoudig: je komt gratis proeven. Iedereen die wenst, kan via een gratis proefmaand komen proeven van deze uitzonderlijke cowerkplek. Je kan dan een hele maand komen testen en proberen. Op je startdag zitten we even samen om mekaar te leren kennen en staan dan even stil bij jouw persoonlijke behoeften als cowerker. Ben je een startende ondernemer, een ouwe rot in het vak, een thuiswerker, een schrijver of een kunstenaar, dat maakt niet uit. Je bent hier meer dan welkom!

Merk je dat het cowerken hier bij ons écht je ding is dan schakel je na je proefmaand over op één van onze abonnementen.

De Broeikas is geen gewone cowerkplek maar een coöperatieve cowerkplek waar elke cowerker co-eigenaar is van het gebouw. Een gebouw waar we samen voor zorgen. Vooraleer je kan intekenen op één van onze abonnementen, word je eerst co-eigenaar van het project via een investeringspakket van 5.000, 2.500 of 500 euro. Instappen kan vanaf 100€. Meer info hierover lees je hier.

Hierna kan je instappen als cowerker. De plaatsen zijn beperkt. In het totaal kunnen er 45 mensen instappen als cowerker van De Broeikas.

Met andere woorden:

 1. Kom 1 maand gratis proeven
 2. Word vennoot = co-eigenaar van deze uitzonderlijke locatie (kan al vanaf 100 EUR maar meer mag ook)
 3. Kies jouw perfect fit formule
 4. Geniet van de 10 voordelen en méér!

DE 10 VOORDELEN VAN DE BROEIKAS - THE MOST ORIGINAL COWORKING PLACE IN THE FLEMISH COUNTRY SIDE

Deel uitmaken van de cowerkcommunity van De Broeikas telt 10 voordelen (en dat geldt voor àl onze formules):

 1. De belangrijkste om mee te beginnen: koffie, koffie-met-melk, cappuccino, latte macchiato, koffiechoc, espresso, wienerchoco, warme choco, wiener melange en thee, zoveel als je wil!!!
 2. Een stoel en een tafel, een bank en een zetel, een printer en een beamer, een tuinstoel en een wei, en dit elke maandag, dinsdag of woensdag van 8 tot 23u.
 3. Een heerlijke werkomgeving, bio-ecologisch verbouwd, een zalige weidetuin en heerlijke ‘ver-wandel-mogelijkheden’ in de buurt dus 100% gezond voor lichaam en geest. De Broeikas bestaat uit 1 grote ruimte (de dorsvloer), een keuken, een knusse living op de eerste verdieping (oogstverdiep), een stilteplek helemaal boven (hemelterras) en een vergaderruimte (graanzolder) voor je online meetings in het voorhuis. We werken in stilte maar ontvang je een telefoontje dan kan je je rustig even afzonderen op het oogstverdiep of in de graanzolder.
 4. Elke dag verse cowerkcake of cowerkwafels, bereid door Dagatelier De Lovenier van Ave Regina. Daarnaast ook sappen en biertjes in onze frigo maar ook soep, spagettisaus en andere lekkernijen in onze diepvriezer, bereid door onze lokale cateraars (WUPS biocatering, Aardappelhof, Chocobolic, De Lovenier).
 5. Rust en focus, verbinding en groeikansen. Voeding voor lichaam en geest, voor hart en ziel.
 6. Deelname aan de ‘ochtendkring‘, de gezellige lunch en de ‘middagstart‘.
 7. Deelname aan teambuilding, klankbordsessies en inspiratiesessies georganiseerd voor en door cowerkers (pro deo aanbod, waaraan ook jij kan meewerken, door jouw aanbod in de kijker te zetten tijdens een door jou aangeboden sessie).
 8. Onderdompeling in onze Broeitaal: een prettig gestoorde mix van verbindende communicatie en sociocratie. Spreken vanuit je eigen gevoelens en behoeften, navigeren op spanning, ondernemen vanuit gelijkwaardigheid, samenwerken vanuit rollen en kringen,… Dat kan je hier allemaal leren!
 9. Inspiratie: komt met bakken binnen via onze lichtstraat! Catch it if you can!
 10. Last but not least: heerlijke broeiende mensen om je heen, gelijkgestemde ondernemers en kunstenaars die de beste versie van zichzelf de wereld in zetten!!! Een warme community waarin professionele en vriendschappelijke contacten ontstaan. Een plek waar je je thuis voelt, een huis van een schuur waar we samen in leven, werken en thuiskomen, een schone plek waar we samen voor zorgen. De kracht van deze community bestaat erin dat je deel uitmaakt van een netwerk van gelijkgestemde ondernemers, een klankbord, een club. Iets wat jou keihard ten goede komt als zelfstandig ondernemer/kunstenaar. Eindelijk niet meer alleen, maar samen met anderen, die net als jij hun eigen missie in de wereld zetten!

1 MAAND GRATIS COWORKING

Kom 1 maand proeven, voelen en proberen om te ervaren of cowerken iets voor jou is.

Ervaar vooral de meerwaarde van onze bruisende cowerkcommunity. Het is vooral via de community dat we een meerwaarde wensen te creëren voor jou.

Gedurende de periode van 1 maand kan je naar hartelust komen proeven van het cowerken in deze heerlijke schuur en kan je kennismaken met onze cowerkcommunity die bestaat uit een weldadig netwerk van ondernemers, kunstenaars, schrijvers en filosofen.

De proefmaand is GRATIS. Je bent welkom op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Volle dagen, halve dagen, het maakt niet uit. Gewoon doen, plons in het warme cowerkbad. Hoe vaker je komt, hoe beter je kan voelen wat deze plek voor jou zou kunnen betekenen. Immers, bij ons is het niet enkel te doen om de plek op zich. Het gaat veel meer om de voedende community die zich om je heen vormt. Het weldadige effect daarvan kan je pas écht ervaren als je regelmatig komt. Bovendien zal je merken dat je eigen project hier op een wonderlijke manier groeit of van de grond komt. Je kan sparren met andere cowerkers, je kan praten over de dingen waarin je vastloopt, je kan hulp inroepen, je kan je successen delen en vaak ook ontstaan er kruisbestuivingen met nieuwe business als kers op de taart! Andere cowerkers hebben interesse in jouw dienst of willen graag met je samenwerken. Het kan alle kanten uit… Kom ervan proeven, kom het ervaren!

ONZE BRUISENDE ABONNEMENTSFORMULES: FLOW EN FLUX!

Eens je geproefd hebt van het cowerken en je voelt dat het iets voor jou is, schakel je over naar één van onze abonnementsformules. Je engageert je voor een periode van 1 jaar.

Een cowerkabonnement is in de eerste plaats een engagement met jezelf. Immers, je kiest doelbewust voor een jaar met extra verbinding, focus, rust én groeikansen voor jou als expert, als ondernemer, als burger én als mens.

Een cowerkabonnement is eveneens een engagement met de cowerkcommunity. Je verbindt je op duurzame wijze met de andere cowerkers in de groep waardoor de community nog meer kan bruisen!

Tenslotte engageer je je ook naar De Broeikas toe waardoor we onze werking nog beter kunnen uitbouwen en jou nog beter kunnen ondersteunen in zoeken en vinden.

Van zodra je instapt in één van onderstaande formules, zitten we even samen om te praten over jouw behoeftes als cowerker. Waar ben je naar op zoek? Waarin wil je groeien? Wat lukt er goed? Waarin loop je vast? We overlopen dan ook samen wat de cowerkcommunity je allemaal te bieden heeft: ochtendkring, middagmeditatie, wandelmoment, klankbordsessies, inspiratiesessies, verbindingscirkels,…  

1) FORMULE ‘FLOW’: onbeperkt cowerken! Kom zo vaak als je wil, wanneer je maar wil.

Wil jij écht groeien als ondernemer en jouw ideeën en projecten de aandacht geven die ze nodig hebben om écht te kunnen floreren, dan is onze flow-formule beslist iets voor jou! Via deze formule ga je resoluut voor verandering en geef je jezelf de ruimte die nodig is om je bedrijf duurzaam uit te bouwen én terzelfdertijd ook goed voor jezelf te zorgen.

Je maakt deel uit van onze cowerkcommunity (bruisend, borrelend en dynamisch!) en…

 • Je komt cowerken op maandag, dinsdag en woensdag, wanneer je wil en hoe vaak je wil. Halve dagen, hele dagen, het maakt niet uit, je komt gewoon zalig genieten van deze unieke plek en haar warme community, zonder beperkingen, ook ‘s avonds tot 22u!
 • Daarnaast ben je ook welkom op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, als de ruimte vrij is.
 • Je engageert je voor de termijn van 1 jaar en betaalt maandelijks je bijdrage van 220 EUR, excl. BTW.

Deze formule is geschikt voor jou als je besluit om gedurende de termijn van 1 jaar prioriteit te geven aan een project dat erg belangrijk voor je is: het schrijven van je boek, het uitwerken van je nieuwe business-idee, het inspirerend invullen van je sabbatperiode,…

In De Broeikas vind je focus en rust enerzijds, maar ook een enthousiasmerend netwerk aan gelijkgestemden (lees: positieve sociale druk die we als ondernemende mens écht wel nodig hebben) anderzijds, essentiële ingrediënten die garanderen dat jouw project beslist wortel gaat schieten! Immers, wat je aandacht geeft, groeit.

2) FORMULE ‘FLUX’: je komt geregeld cowerken, tot 30 keer per jaar!

Ben jij al een tijdje actief als ondernemer en wil je op geregelde tijdstippen een dagje rust inbouwen of wil je graag enkele weken van focus installeren, dan is deze formule op jouw lijf geschreven. Ook als zelfstandige in bijberoep of als creatieveling kan dit de formule zijn die mooi aansluit bij jouw behoefte om het werk in De Broeikas te blijven combineren met een andere dagtaak of een andere job. Deze formule is eveneens geschikt voor telewerkers die van thuis uit werken.

Je wordt lid van onze cowerkcommunity (met alle bijhorende voordelen!) en…

 • Je komt cowerken op maandag, dinsdag of woensdag tussen 8 en 18u. Je kan regelmatig komen genieten van deze unieke plek met een maximum van 30 keer per jaar. Je mag zelf kiezen hoe je je beurten spreidt in het jaar. Kom je een tijdje niet of kom je een periode intensief, het kan allemaal.
 • Je houdt zelf je beurten bij. Ook een halve dag telt als beurt.
 • Je engageert je voor de termijn van 1 jaar en betaalt maandelijks je bijdrage van 100 EUR, excl. BTW.

We raden je aan zeker 1 keer per maand te komen cowerken om je te kunnen verbinden met de andere cowerkers. Op deze manier ontstaat er een levend netwerk, leren mensen je kennen en gaat het schoon draaien!

NICE TO KNOW

Labotarief

Is de financiële investering voor jou op dit moment te zwaar, neem dan contact met ons op. We gaan graag met jou in gesprek om te bekijken wat mogelijk is.

Uitstapmodaliteiten voor al onze formules
 
Voor alle formules geldt een engagement van 1 jaar tijd. Ja zeggen voor een engagement van 1 jaar is ja zeggen voor jezelf. Je neemt jezelf en je project au sérieux en gaat je een heel jaar inzetten om je dromen waar te maken en dit omringd door andere cowerkers.
Wens je uit te stappen dan geldt een opzegtermijn van 3 maanden.
In geval van ziekte of overmacht, kan je je abonnement onmiddellijk onderbreken of stopzetten. We zijn hierin heel soepel.

GROEIEN ALS ONDERNEMER. JE DROMEN ACHTERNA!!!

Individuele coaching door jouw persoonlijke broeimentor

In geval je de behoefte voelt aan extra coaching dan is dit mogelijk ter plaatse door onze eigen coaches die stilstaan bij purpose, zelfsturing, zelfzorg, aanbod, communicatie en marketing. Heel wat praktische tips en tools kunnen worden aangereikt en ingeoefend.

 • Je wordt gedurende een heel jaar ondersteund door een broeimentor. Deze persoon, die je zelf uitkiest, begeleidt jou via een traject van 5 coachingsgesprekken van telkens 1 uur gespreid over de termijn van je jaarabonnement.
 • Jouw broeimentor is eveneens cowerker en neemt een meter/peterschap en moedigt je aan in jouw traject. Doorheen het jaar kan je bij hem/haar terecht met vragen en zorgen over jouw project.
 • Elk van onze broeimentoren heeft een eigen expertise, te verkennen via deze link.
 • De prijs voor dit coachingstraject bedraagt 600 EUR, excl. BTW.

We bieden eveneens coaching aan voor bedrijven, teams en teamleads.

Groeitraject voor ondernemers: ‘Licht en Wortels voor je zaak – Bloeitraject voor ondernemers’

Elk jaar bieden we een leergroep aan voor ondernemers onder de vorm van een jaartraject. Dit traject zal aanvangen in het najaar van 2020. De prijs hiervoor bedraagt 1.200 EUR, excl. BTW. Meer info via de pagina www.debroeikas.be/doenenzijn.

Broeitraject voor teamleiders

In een groep gelijkgestemde teamleiders ga je een jaar lang op pad. Je surft langsheen alle topics die aan bod moeten komen om jou klaar te stomen voor het leiderschap van de 21ste Eeuw: leidinggeven vanuit gelijkwaardigheid. De info hierover verschijnt weldra online. De prijs voor dit eigenzinnig wijs traject bedraagt 2270 EUR/jaar. Een speciaal kortingstarief voor sociale ondernemingen en scholen zijn mogelijk.

JA, IK WORD COWERKER!

Schrijf je in via het formulier en geniet alvast van je gratis proefmaand.

Voornaam

Naam

Mailadres

Telefoonnummer

Naam bedrijf

Juridische structuur (eenmanszaak, bvba, cvba, vzw, vof,…)

BTW-nummer

Straatnaam

Nummer

Postcode

Gemeente

Ja, ik meld me aan als cowerker!

Ik kies voor volgende formule:
1 GRATIS PROEFMAANDFormule 'FLOW' aan 220 EUR/maand, excl. BTW: Kom zo vaak je wil, wanneer je maar wilFormule 'FLUX' aan 100 EUR/maand, excl. BTW: Kom tot 30 keer per jaar

Graag eerst eens proeven? Dat kan ook!
Proefmaand: ik kom 1 volle maand gratis proeven van De Broeikas

Ik wens begeleiding door een Broeimentor en focus daarbij graag op het volgende thema (aanbod enkel voor cowerkers)

Ik ga graag in op het extra aanbod voor ondernemers en teamleiders (bedragen exclusief BTW)
Bloeitraject voor ondernemers in een wereld in transitie 'Licht en wortels voor je zaak' aan 1200 EUR/jaarBroeitraject voor teamleiders 'Be the change you wish to see' aan 2270 EUR/jaar

Ik ben geïnteresseerd als…
OndernemerKenniswerkerTelewerkerFreelancerKlimaatambassadeurKunstenaarOnderwijskundigeZelfstandige in bijberoepZelfstandige in hoofdberoepOrganisatie/BedrijfIets anders…

Ik zal de cowerkplek bij voorkeur gebruiken op:
MaandagDinsdag (bijna vol)Woensdag

Ik hoorde van De Broeikas via…

Dit wil ik graag nog even vermelden…