Cocreatie

De Broeikas is een plek die uitnodigt tot cocreatie in het kader van de transitie naar een warme wereld. Niets beter dan deel uit te maken van een cirkel van gelijkgestemden. Je verbindt met anderen, komt op verhaal bij elkaar, je laadt je batterijen op. Een groep die heerlijk is om op terug te vallen, een plek voor intervisie, uitwisseling, inspiratie en rust. Een groep om samen met andere experten te zoeken naar de rol die jij op te nemen hebt in het brede transitieverhaal. 

Doorheen de jaren bouwde De Broeikas heel wat expertise op rond cocreatie en transitie. Stilaan durven we dan ook naar buiten te komen als Labo voor Cocreatie en Transitie.

Via je lidmaatschap van De Broeikas kom je in de gelegenheid om mensen te ontmoeten, experten die net als jij bouwen aan de transitie naar warme wereld via hun werk, als freelancer, als ondernemer, als werknemer, als leidinggevende. Hier in De Broeikas zijn we van mening dat een warme wereld start met persoonlijk leiderschap. Wie ben jij en wat heb jij te doen? Welke talenten heb je ter beschikking en hoe kan je die op een dienende wijze inzetten om bij te dragen tot het grote geheel? 

Ben je op zoek naar andere mensen die net als jij impactvol willen bijdragen tot de transitie naar een warme samenleving, dan ben je bij ons aan het goede adres. Via het netwerk van De Broeikas kan je gelijkgestemden ontmoeten, inspiratie opdoen en vast ook wel frisse samenwerkingsverbanden opstarten.

Wens je deel uit te maken van de ‘Cocreatiekring’ van De Broeikas?

De cocreatiekring van De Broeikas wordt ervaren als een warme tribe. Wil je deel uitmaken van de cocreatiekring dan kan dat via het cocreatiepakket. Het basis lidmaatschap van De Broeikas bedraagt 500 EUR, excl. btw per jaar en voor deze som gaan volgende deuren voor jou open: 

DEUGDDOENDE NETWERKEVENTS

 • Een receptie met nieuwjaar, samen met alle andere leden. Deze receptie gaat door op dinsdag 23 januari 2024 van 20 tot 22u in De Broeikas. De catering wordt verzorgd door De Maaltafel.
 • Een cocreatiedag in de lente, gericht op kennismaking, kruisbestuiving en synergie. Deze dag gaat door op dinsdag 16 april 2024 van 9 tot 16u.
 • Een tuinfeest in de zomer, een heerlijke potlock-formule in de wilde weidetuin van De Broeikas. Markeer in je agenda: woensdag 29 mei 2024 van 18 tot 22u.
 • Een cocreatiedag in de herfst, gericht op verdieping, verbinding en verstilling. Kom af op dinsdag 22 oktober 2024 van 9 tot 16u! In 2024 gaat de cocreatiedag door op dinsdag 21 oktober 2024.
 • Diverse belevingen in de heerlijke sfeer van De Broeikas. In 2024 zijn er 3 vertelavonden gepland! Op 23/1 (De Avond van de Hoop), 29/5 (De Avond van het Licht) en op 17/10 telkens van 20 tot 22u (De Avond van de Stilte). Vanuit deze verdiepende activiteiten verbinden we, op authentieke wijze.
VERDIEPENDE ACTIVITEITEN
 • Toegang tot verbindende en verdiepende cirkelmomenten voor intervisie, uitwisseling en inspiratie die georganiseerd worden op initiatief van de leden: dit kan gaan over thema’s als leiderschap, transitie, complexiteit, zacht-stevig management, zichtbaarheid, geld, integere marketing, pionieren, ondernemerschap,… 
 • Toegang tot inspirerende lezingen en workshops door leden die hun kennis en ervaring delen via hun eigen activiteiten die doorgaan in De Broeikas en via het open aanbod van De Broeikas (broeiavonden, themadagen).
 • Vrije toegang tot de vuuravonden, dat zijn verbindende cirkels rond het kampvuur in de tuin. Deze avonden staan ook open voor externen (gratis toegang) dus breng gerust een gast mee. 

ZICHTBAARHEID

 • Wil je je kennis en ervaring delen met een breder publiek dan kan je dat doen via een ‘Broeiavond’. We ondersteunen je graag met de communicatie en bekendmaking van jouw initiatief.
 • Je foto en bio komen op onze website en op het welkomsbord in de inkom. 
COCREATIE MET DE SCHUUR EN/OF MET ANDEREN
 • Er is de gelegenheid om De Broeikas te gebruiken als cocreatieplek waar je samen met anderen activiteiten in de wereld zet. In het verleden cocreëerden we vanuit de groep heel wat fijne events, lees er meer over via deze link. Wanneer je samen met andere leden een publieke activiteit organiseert die aanzet tot verbinding, verstilling of verdieping, het sociale weefsel versterkt én die bovendien vrij toegankelijk is voor externen, dan draagt De Broeikas het grootste deel van de huurkost.
 • Wens je de andere leden vrijuit te kunnen ontmoeten in de schuur, teken dan in voor het cowerkpakket. De kostprijs voor het cowerkpakket vind je op de cowerkpagina.
 • Als lid van de cocreatiegroep kan je De Broeikas huren aan het voordeeltarief voor leden. De prijzen voor verhuur vind je op onze ‘huur-de-schuur‘-pagina.
GOED OM WETEN
 • Wanneer je kiest voor het cowerkpakket of voor het huurpakket maak je automatisch ook deel uit van de cocreatiekring en gelden alle bovenstaande voordelen ook voor jou.
 • Wil je de schuur graag huren om eens iets uit te proberen, dan zetten we je graag op weg. Het huurpakket (4 dagen huur of meer) biedt jou een aantrekkelijke hoeveelheidskorting. Meer info
 • Wil je komen cowerken? Kom het een dag gratis uitproberen! Meer info
 • Om lid te kunnen worden van de cocreatiegroep moet je vennoot zijn van De Broeikas. Iedereen kan vennoot worden, op eenvoudige wijze en vanaf 100 EUR. Meer info
 • Je hebt vrije toegang tot onze bibliotheek om boeken uit te lenen. Ook kan je er zelf boeken in plaatsen voor anderen.

ONS FINANCIEEL KADER DAT EXPERIMENTEN MOGELIJK MAAKT

Heel vaak krijgen we de vraag wat er mag of niet mag van De Broeikas. Hieronder zie je ons financieel kader dat door de jaren heen gegroeid is, en waarbinnen  je naar hartelust mag experimenteren. 

 1. Het lidgeld bedraagt 500 EUR, excl. btw, op jaarbasis (cocreatiepakket).
 2. Wil je als lid de schuur gedeeld en vaak ook tegelijk gebruiken met anderen, dan kan dit. Meerkost van: 400/500/700 EUR, excl. btw/jaar (cowerkpakket). Als cowerker kan je De Broeikas gebruiken voor overleg, om er te komen werken, om er cliënten te zijn,…
 3. Wil je als lid de schuur gebruiken voor je werk met groepen, dan betaal je een vaste bijdrage per dag. Voordeeltarief voor leden: 250/300/350 EUR, excl. btw per dag. Een hoeveelheidskorting is mogelijk vanaf een pakket van 4 dagen per jaar (huurpakket). Vb. trainingen, opleidingen, workshops, performances,…
 4. Wil je als lid de schuur huren voor niet-lucratieve activiteiten waar je zelf weinig of niets aan overhoudt, dan is het labotarief mogelijk en dan zakt de prijs (betaalvork met ondergrens van 120 EUR, excl. btw/dag en 50 EUR, excl. btw/dagdeel). Dat bedrag dekt de vaste kosten en alle warme dranken.
  Je bepaalt met andere woorden zelf wat je kan betalen. We zijn er ons van bewust dat elke situatie anders is en gaan graag met jouw in gesprek om je activiteit mogelijk te maken
  .
  Factoren die mee te nemen zijn in het bepalen van wat je betaalt zijn: aantal deelnemers, kostprijs die je aanrekent aan je deelnemers, financiële mogelijkheden van de organisator of deelnemers,… Denk eraan dat koffie/thee en alle andere warme dranken steeds inbegrepen zijn in de prijs. Zo kan je je deelnemers vragen om een vaste bijdrage te leveren voor de dranken of het huren van de zaal. Je kan ook werken met een vrije bijdrage, je kan een betaalvork installeren, je kan een sponsor zoeken,… 
  Vb. praatgroepen, cirkels, vernissages, meditatie, speelse activiteiten met kinderen en jongeren,… Onze maatstaf: het samen in balans houden van geven en nemen. Indien je beroep doet op het labotarief vragen we in ruil een fotoverslag en vinden we het fijn dat je iets vertelt op de sociale media over de activiteit. Zo geef je ons iets terug op een andere manier. Daarnaast is het ook fijn dat je vennoot wordt. Zo verbind je je op een tastbare en structurele manier met De Broeikas, Labo voor Cocreatie en Transitie.
 5. Voor iedereen: voor activiteiten met kwetsbare doelgroepen (mensen met psychische kwetsbaarheid, mensen met beperkte financiële middelen) bedraagt de ondergrens 100 EUR, excl. btw/dag. Vb. krachtdagen voor organisaties die werken met jongeren met een psychische kwetsbaarheid.
 6. Voor leden: cocreaties tussen leden, activiteiten die ontstaan vanuit de cocreatiekring: het gebruik van de schuur kan kosteloos zijn voor activiteiten met een open en publiek karakter die het sociale weefsel versterken en waar geen inkom gevraagd wordt (vb. café-avond, spelletjesavonden). Indien er wel omzet gegenereerd wordt, dan bepalen we de huurprijs in onderling overleg en voeren we samen een transparante dialoog over geld.
Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, en gaan we hier graag over in gesprek. Neem contact met ons op en stel je vraag!

AANMELDEN

Inschrijven voor de cocreatiekring of andere formules kan via een mailtje naar Anje. Wens je een factuur, vermeld dan je facturatiegegevens.