Cocreatie

De Broeikas is een plek die uitnodigt tot cocreatie in het kader van de transitie naar een warme wereld. Niets beter dan deel uit te maken van een cirkel van gelijkgestemden. Je verbindt met anderen, komt op verhaal bij elkaar, je laadt je batterijen op. Een groep die heerlijk is om op terug te vallen, een plek voor intervisie, uitwisseling, inspiratie en rust. Een groep om samen met andere experten te zoeken naar de rol die jij op te nemen hebt in het brede transitieverhaal. 

Doorheen de jaren bouwde De Broeikas heel wat expertise op rond cocreatie en transitie. Stilaan durven we dan ook naar buiten te komen als Labo voor Cocreatie en Transitie.

Via je lidmaatschap van De Broeikas kom je in de gelegenheid om mensen te ontmoeten, experten die net als jij bouwen aan de transitie naar warme wereld via hun werk, als freelancer, als ondernemer, als werknemer, als leidinggevende. Hier in De Broeikas zijn we van mening dat een warme wereld start met persoonlijk leiderschap. Wie ben jij en wat heb jij te doen? Welke talenten heb je ter beschikking en hoe kan je die op een dienende wijze inzetten om bij te dragen tot het grote geheel? 

Ben je op zoek naar andere mensen die net als jij impactvol willen bijdragen tot de transitie naar een warme samenleving, dan ben je bij ons aan het goede adres. Via het netwerk van De Broeikas kan je gelijkgestemden ontmoeten, inspiratie opdoen en vast ook wel frisse samenwerkingsverbanden opstarten.

Wens je deel uit te maken van de ‘Cocreatiekring’ van De Broeikas?

De cocreatiekring van De Broeikas wordt ervaren als een warme tribe. Wil je deel uitmaken van de cocreatiekring dan kan dat via het cocreatiepakket. Het basis lidmaatschap van De Broeikas bedraagt 500 EUR, excl. btw per jaar en voor deze som gaan volgende deuren voor jou open: 

DEUGDDOENDE NETWERKEVENTS

 • Een receptie met nieuwjaar, samen met alle andere leden. Deze receptie gaat door op dinsdag 23 januari 2024 van 20 tot 22u in De Broeikas. De catering wordt verzorgd door De Maaltafel.
 • Een cocreatiedag in de lente, gericht op kennismaking, kruisbestuiving en synergie. Deze dag gaat door op dinsdag 16 april 2024 van 9 tot 16u.
 • Een tuinfeest in de zomer, een heerlijke potlock-formule in de wilde weidetuin van De Broeikas. Markeer in je agenda: woensdag 29 mei 2024 van 18 tot 22u.
 • Een cocreatiedag in de herfst, gericht op verdieping, verbinding en verstilling. Kom af op dinsdag 24 oktober 2023 van 9 tot 16u! In 2024 gaat de cocreatiedag door op dinsdag 21 oktober 2024.
 • Diverse belevingen in de heerlijke sfeer van De Broeikas. In 2024 zijn er 3 vertelavonden gepland! Op 23/1 (De Avond van de Hoop), 29/5 (De Avond van het Licht) en op 17/10 telkens van 20 tot 22u (De Avond van de Stilte). Vanuit deze verdiepende activiteiten verbinden we, op authentieke wijze.
VERDIEPENDE ACTIVITEITEN
 • Toegang tot verbindende en verdiepende cirkelmomenten voor intervisie, uitwisseling en inspiratie die georganiseerd worden op initiatief van de leden: dit kan gaan over thema’s als leiderschap, transitie, complexiteit, zacht-stevig management, zichtbaarheid, geld, integere marketing, pionieren, ondernemerschap,… 
 • Toegang tot inspirerende lezingen en workshops door leden die hun kennis en ervaring delen via hun eigen activiteiten die doorgaan in De Broeikas en via het open aanbod van De Broeikas (broeiavonden, themadagen).
 • Vrije toegang tot de vuuravonden, dat zijn verbindende cirkels rond het kampvuur in de tuin. Deze avonden staan ook open voor externen (gratis toegang) dus breng gerust een gast mee. 

ZICHTBAARHEID

 • Wil je je kennis en ervaring delen met een breder publiek dan kan je dat doen via een ‘Broeiavond’. We ondersteunen je graag met de communicatie en bekendmaking van jouw initiatief.
 • Je foto en bio komen op onze website en op het welkomsbord in de inkom. 
COCREATIE MET DE SCHUUR EN/OF MET ANDEREN
 • Er is de gelegenheid om De Broeikas te gebruiken als cocreatieplek waar je samen met anderen activiteiten in de wereld zet. In het verleden cocreëerden we vanuit de groep heel wat fijne events, lees er meer over via deze link. Wanneer je samen met andere leden een publieke activiteit organiseert die aanzet tot verbinding, verstilling of verdieping, het sociale weefsel versterkt én die bovendien vrij toegankelijk is voor externen, dan draagt De Broeikas het grootste deel van de huurkost.
 • Wens je de andere leden vrijuit te kunnen ontmoeten in de schuur, teken dan in voor het cowerkpakket. De kostprijs voor het cowerkpakket vind je op de cowerkpagina.
 • Als lid van de cocreatiegroep kan je De Broeikas huren aan het voordeeltarief voor leden. De prijzen voor verhuur vind je op onze ‘huur-de-schuur‘-pagina.
GOED OM WETEN
 • Wanneer je kiest voor het cowerkpakket of voor het huurpakket maak je automatisch ook deel uit van de cocreatiekring en gelden alle bovenstaande voordelen ook voor jou.
 • Wil je de schuur graag huren om eens iets uit te proberen, dan zetten we je graag op weg. Het huurpakket (4 dagen huur of meer) biedt jou een aantrekkelijke hoeveelheidskorting. Meer info
 • Wil je komen cowerken? Kom het een dag gratis uitproberen! Meer info
 • Om lid te kunnen worden van de cocreatiegroep moet je vennoot zijn van De Broeikas. Iedereen kan vennoot worden, op eenvoudige wijze en vanaf 100 EUR. Meer info
 • Je hebt vrije toegang tot onze bibliotheek om boeken uit te lenen. Ook kan je er zelf boeken in plaatsen voor anderen.

AANMELDEN

Inschrijven voor de cocreatiekring of andere formules kan via een mailtje naar Anje. Wens je een factuur, vermeld dan je facturatiegegevens.