Date

2020 aug 25
Expired!

Time

19:30 - 21:30

Kostprijs

gratis

Welkom in de wereld van duurzame contracten – zomerse labosessie voor vennoten

broeikas8

In de luwte van de zomer willen we graag starten met iets waar we als vennoten al lang van dromen, namelijk elkaar als ondernemers beter leren kennen tijdens sessies georganiseerd door één van de vennoten waarbij we leren van elkaars feed-back.

Kortom: labosessies waar je een workshopidee, een nieuwe tool, een presentatie, … eens kunt uittesten met een groep fijne collega’s als proefkonijnen. Met de (h)eerlijke feedback kan je nadien jouw concept helemaal op punt stellen (of naar de prullenmand verwijzen). Misschien resoneert jouw aanbod, jouw manier van werken of je heerlijke persoonlijkheid zodanig met een van de aanwezigen dat jullie achteraf beslissen om samen iets in de wereld te zetten?

Welkom in de wereld van duurzame contracten

met Monika Meysmans

Ondernemen doe je niet alleen. Je gaat samenwerkingen aan, ook langdurige. Met veel enthousiasme worden projecten opgezet en vlieg je er in. Er is het volle vertrouwen en je begint samen te varen. Afspraken maken rond de samenwerking, de wederzijdse rechten en plichten, de geldstromen en eventueel de beëindiging ervan horen hier ook bij. Dit bespreken en neerpennen in een contract kan spannend zijn. Het zou de relatie kunnen verzuren. En het gebruikte juridische jargon verheldert niet altijd… Hierdoor worden er vaak geen contracten gesloten (‘we vertrouwen elkaar’, ‘we babbelen altijd alles uit’, ‘een contract is niet nodig, het verdwijnt toch in de schuif’, … ) of er wordt teruggegrepen naar een modelcontract waar eventueel betrokken juristen wederzijds hun ding in doen maar waar de partijen zelf van vervreemden. Tijdens deze sessie neem ik jullie mee in de wereld van ‘Duurzame contracten’: een contract dat partijen echt verbindt in vertrouwen, dat bovendien verstaanbaar is en dat de onvermijdelijke veranderingen en mogelijke toekomstige spanningen in de samenwerking ook aanpakt. In dialoog gaan met elkaar en echt luisteren naar de ander is een cruciale stap in dit proces. En laat net dat nu niet echt de gewoonte zijn in het juridisch paradigma van vandaag. Hoe begin je aan zo’n contract? Wat zijn de bouwstenen? Hoe verloopt dat proces en waar verschilt het zo met de gangbare praktijk? Het is pionieren voor mij om dit gedachtegoed in de wereld te zetten. Het zou fijn zijn om hierrond een sessie met jullie te kunnen doen en te horen hoe jullie, als ondernemers of anderszins, naar deze manier van contracteren kijken. Tot dan!

Monika Meysmans

Met Duurzaam Contracteren wil ik mee bouwen aan duurzame samenwerkingsrelaties.  Ik wil een contracteringsproces installeren tussen partijen waarbij er echt naar mekaar geluisterd wordt en samen actief gezocht wordt naar de gepaste balans tussen de wederzijdse rechten en plichten binnen een gedeelde visie op de samenwerking.
Meer over Monika: www.duurzaamcontracteren.be www.rechtoverso.be

A7R00657 2

Praktisch

Aanmelden en bijdrage?

Deze sessie is gratis en exclusief voor alle vennoten van De Broeikas. Bovendien mag je 1 niet-vennoot meebrengen voor wie je denkt dat deze sessie interessant kan zijn. Vooraf inschrijven via is wel nodig om te weten of we het kunnen laten doorgaan. Twijfel niet langer, schrijf nu in! 

Inschrijven kan tot 18 augustus via het formulier hieronder.

Wat nog?

Wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken. We serveren lekkere bieren,  wijn en biosapjes.

Parkeren?

Graag op de carpoolparking E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.
De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.

Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Sold out!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *