Date

2023 okt 24
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Broeiavond: ‘Ecosystemische Oaseplekken’ met Bert Geysels

 

Broeiavond op dinsdag 24 oktober 2023 om 20u

Er is veel te doen rondom de tijd waarin we leven: een tijd van verandering, van ‘wat niet meer is’ en ook ‘nog niet is’. Een tijd die uitnodigt om op zoek te gaan naar nieuw houvast, nieuwe referenties en ankerpunten, nieuwe toekomstbestendige methoden en systemen. De natuur zelf, waar ook wij deel van (kunnen) uitmaken, is hiervoor een grote bron van inspiratie, oplossingen, flexibiliteit en echtheid. 

Om duurzame, toekomstgerichte en breedwerkende oplossingen zichtbaar, voelbaar en begrijpbaar te maken, werkt vzw De Oases rond oasethema’s die samenkomen in oaseplekken. ‘Als vanzelf’ ontstaan daar nieuwe, vaak zeer lokale en specifieke systemen en oplossingen. Het is boeiend en ook nodig dat we deze behoefte-invullende dynamiek ‘begrijpen’. Dat we ermee leren omgaan, zodat we in de complexiteit van vandaag – en zeker van morgen – herkenbaarheid, veiligheid en geborgenheid kunnen ervaren.

Van kindsbeen af was Bert Geysels geboeid door levende systemen. Als bio-ingenieur stortte hij zich op de studie van de dynamiek van bosecosystemen. En via deze wetenschap kwam hij 35 jaar geleden reeds nauw in contact met de ontwrichting van cruciale ecosystemen, milieuvervuiling en klimaatverandering. Ook zijn passie voor leerprocessen en jongeren deed hem nieuwe wegen inslaan. Hij experimenteerde binnen én buiten bestaande systemen met de invulling van hedendaagse maatschappelijke behoeften. De inzichten, methodes en concrete werkingen die daaruit voortvloeien, leidden tot de oprichting van vzw De Oases in mei van dit jaar. Deze vzw wil hiermee concreet aan de slag gaan, syntheses en tempo maken en wat reeds bestaat, ondersteunen en zichtbaarheid geven.

En het is geen toeval noch een foutje dat er twee personen op de foto staan, maar daarover meer op 24 oktober!


Meer info

Een Broeiavond in De Broeikas dat is inspireren en geïnspireerd worden in cocreatie met elkaar! Om de zoveel tijd gaan mensen van ‘De Broeikas Community’ in dialoog met het brede publiek en vandaag is het de beurt aan Bert Geysels!

Welkom op dinsdag 24 oktober 2023 vanaf 19.30, de lezing start om 20u. Nadien is er nog ruimte om na te praten bij een sapje, een biertje of een wijntje. 

Inschrijvingen via mail naar info@debroeikas.be. 

Prijs: 10 EUR per persoon. Ben je lid van de community dan kan je gratis binnen. Bedrag cash betalen of vooraf overschrijven op BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas, met vermelding van ‘Broeiavond 24 oktober’. Eveneens gratis voor studenten.

Adres: Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp/Boutersem.

Aandacht! Parkeer je wagen NIET in de straat maar op de carpoolparking aan de E40. Samen houden we het dorp autoluw. Kom je met de fiets dan kan je die veilig achterlaten in onze fietsenstalling aan de ingang.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *