Date

2024 jun 25
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Broeiavond: ‘Neurospicy in een gewone wereld’ door Lien De Clercq, van 20 tot 22u

 

Broeiavond op dinsdag 25 juni 2024 om 20u.

Neurospicy in een ‘gewone’ wereld. Eigenschappen, misvattingen en impact van ADHD op het dagelijkse leven.

De term AHDH is geen onbekende meer in onze maatschappij. In elke klas zit wel een kind met dit ‘etiketje’ en ook bij volwassenen wordt deze diagnose steeds frequenter gesteld. Maar als je zou moeten uitleggen wat AHDH inhoudt, kom je waarschijnlijk niet verder dan ‘hyperactief zijn en je niet kunnen concentreren’. En laat dit nu net géén juiste weergave zijn van ADHD…

Lien De Clercq is ervaringsdeskundige en heeft haar eigen coaching praktijk, ‘De Prikkeling’. Deze avond legt ze op een boeiende manier uit wat ADHD nu eigenlijk is. Je komt niet enkel te weten welke kenmerken er zijn en waardoor deze veroorzaakt worden, maar krijgt ook via voorbeelden en herkenbare verhalen een zicht op hoe het leven als volwassene met ADHD eraan toe kan gaan. Ze bespreekt ook de waarde van neurospicy individuen in onze maatschappij, welke rollen ze kunnen vervullen en hoe zij hun eigen plek zien.

Heb jij of heeft een van je naasten (een vermoeden van) ADHD, kom je op professionele manier in aanraking met volwassenen of kinderen met ADHD of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat ADHD nu eigenlijk is? Wees welkom en krijg een antwoord op heel wat vragen. Deze lezing staat open voor iedereen, ongeacht hoeveel voorkennis je al hebt.


Meer info

Een Broeiavond in De Broeikas dat is inspireren en geïnspireerd worden in cocreatie met elkaar! Om de zoveel tijd gaan mensen van ‘De Broeikas Community’ in dialoog met het brede publiek en vandaag is het de beurt aan Lien De Clercq!

Welkom op dinsdag 25 juni 2024 vanaf 19.30, de lezing start om 20u. Nadien is er nog ruimte om na te praten bij een sapje, een biertje of een wijntje. 

Inschrijvingen via mail naar info@debroeikas.be. 

Prijs: 15 EUR per persoon, 10 EUR voor vennoten, gratis voor leden. Bedrag vooraf overschrijven op BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas, met vermelding van ‘Broeiavond 25 juni’.

Adres: Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp/Boutersem.

Aandacht! Parkeer je wagen NIET in de straat maar op de carpoolparking aan de E40. Samen houden we het dorp autoluw. Kom je met de fiets dan kan je die veilig achterlaten in onze fietsenstalling aan de ingang.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *