Date

2024 jan 23
Expired!

Time

20:00 - 22:00

De Avond van de Hoop

Een avond met warme verhalen en culinair lekkers

Op dinsdag 23 januari nodigen we je graag uit voor de Avond van de Hoop, een eerste avond binnen een ‘drieluik van beleving’ gecocreëerd door verhalenverteller Katelijne Billet, kunstenaar Anje Claeys en cateraar Bie Van de Kerckhove.

De Avond van de Hoop wordt een belevingsavond met klanken, een verhaal, good food en tot slot een samenzangmoment. Zo zetten we het nieuwe jaar samen in als community, als coöperatie, als belevingsplek.

De ingrediënten van de avond zijn warme verhalen gebracht door Katelijne Billet, verhalenverteller, heerlijke bio-catering verzorgd door Bie Van de Kerckhove van De Maaltafel en een schuur van beleving in scène gezet door Anje Claeys.

Het beeld dat we gebruiken voor onze aankondiging is van de hand van Yolijn Loeckx, kaartenmaker. Ze schrijft volgende woorden bij haar granaatappel: ‘Het Israëlisch-Palestijns conflict kroop onder mijn huid en vond via mijn handen een uitweg onder de vorm van dit kaartje. Een granaatappel als partypopper? De granaatappel groeit van nature in het ganse Midden-Oosten, over de staatsgrenzen heen en speelt uiteraard dikwijls een rol in de gerechten uit de streek. Yotam Ottolenghi, de bekende chef-kok van Israëlische origine, en Sami Tamimi die van Palestina afkomstig is, zijn vrienden en zakenpartners. Ze brengen de heerlijkste gerechten voort met hun culinaire creatieve samenwerking. Granaatappel komt dikwijls voor in hun recepten en staat voor mij daarom symbool voor de mooie mogelijkheden van vredevol samenleven.’

Wil je meer te weten komen over de 4 makers die hun handen samenbrengen in deze warme cocreatie? Lees dan hieronder verder. Klik en kom het allemaal te weten…

Katelijne Billet: vertelt, zingt en schrijft. Haar stem is haar kracht. Meer lezen

Anje Claeys: cirkelt, ontrafelt en raakt. Haar talent is verbeelding. Meer lezen

Bie Van de Kerckhove: kookt, verrast en verwent. Haar kooktalent is waanzinnig. Meer lezen

Yolijn Loeckx: tekent, schildert en maakt. Haar kaartjes zijn magisch. Meer lezen

Wil je het drieluik van beleving helemaal meemaken? Noteer dan alvast ook volgende momenten in je agenda: Avond van het Licht op woensdag 29 mei 2024 en Avond van de Stilte op donderdag 17 oktober 2024, telkens van 20 tot 22u.

Praktische informatie

De Broeikas, ruimte voor cocreatie, beleving en magie. Kom het beleven!

Datum: Welkom op dinsdag 23 januari 2024 vanaf 19.30, de avond start om 20u en het duurt tot 22u. Nadien is er nog ruimte om na te praten. 

Inschrijving: via mail naar info@debroeikas.be. Er zijn 40 tickets beschikbaar. Ook als lid dien je je te registreren voor deze avond. De laatste datum voor inschrijving is 18/01/23. Gekochte tickets worden niet terugbetaald, je kan je ticket wel doorverkopen. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Prijs:
De prijs voor een ticket bedraagt 30 EUR, als vennoot betaal je 25 EURBen je lid van de community dan hoef je niet te betalen voor deze activiteit (vergeet niet in te schrijven via mail). Betalen gebeurt vooraf via overschrijving op BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas, met vermelding van ‘De Avond van de Hoop’.

Adres: Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp/Boutersem.

Aandacht! Parkeer je wagen NIET in de straat maar op de carpoolparking aan de E40. Van daaruit is het 10 minuten stappen naar De Broeikas. Samen houden we op die manier het dorp autoluw. Kom je met de fiets dan kan je die veilig achterlaten in onze fietsenstalling aan de ingang.

One Response

  1. Dag,
    bij deze schrijf ik mij in voor de avond van de hoop.
    Ik zal 25€ overmaken op jullie rekening;
    tot dan

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *