Date

2019 mei 22
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Kostprijs

10 euro

Broeiavond: Het verlies van de wereld

‘Wil je de wereld redden? Start door je pijn voor de wereld te durven toelaten en eren.
Dit is volgens de gerenomeerde ecopsychologe Joanna Macy een van de meest revolutionaire daden die je kan stellen. In deze interactieve lezing neemt Ewoud Monbaliu langs nieuwe inzichten en rituelen hoe we ons als mens terug kunnen verbinden met het levensweb.

Over de facilitator

Ewoud Monbaliu (°1972) heeft een achtergrond in event-communicatie en social marketing. Tussen 1999 tot 2006 zette hij maatschappelijke evenementen zoals de Autovrije Zondagen Antwerpen, Erfgoedweekend en Week van de Fair Trade op de kaart.

Van 2005 tot 2011 was hij Managing Partner bij Change Designers, een 15-koppig communicatiebureau. Als expert in maatschappelijke verandering richtte dit bureau zich tot overheden en sociale organisaties. Ewoud onderbouwde er communicatieproducten met communicatieprocessen.Via Levuur geeft hij nu zijn passie voor participatieprocessen met burgers verder vorm. Zo boort hij een diepere laag in het woord communicatie aan, communis.

Ewoud is gecertifieerd Master practioner in NLP, volgde verschillende workshops in creatief denken en projectmanagement en is gecertifieerd systeemopsteller (KULeuven Kernkracht Johannes Schmidt). Hij behaalde cum laude zijn licentiaat Germaanse Filologie (KULeuven) en postgraduaat Middeleeuwse Geschiedenis (Arhus Universitet, Denemarken).

Ewoud gelooft in de creatieve kracht van mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en hun omgeving. Met regelmaat zet hij ook eigen acties op. Ewoud is voorzitter van de Jury Buiten Categorie van de Koning Boudewijnstichting. Deze jury ondersteunt individuen die blijk geven van maatschappelijk leiderschap.

Als initiator en voorzitter van Zuiddag vzw draagt Ewoud bij aan een  solidariteitscampagne waarbij jaarlijks zo’n tienduizend jongeren tijdens de schooluren een dagje werken. Hun loon van 1 dag schenken ze aan leeftijdsgenoten uit het Zuiden.

Als jonge twintiger organiseerde hij drie jaar op rij de D-Dag, Dag van de Democratie.

PRAKTISCH

Aanmelden?

Aanmelden?

Gelieve aan te melden via deze link

Bijdrage?
10 EUR – Elk ticket is een duo-ticket. Breng gratis iemand mee!

Betalen kan door overschrijving op het rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas. De BIC code is TRIOBEBB. Als mededeling noteer je: Inschrijving Broeiavond en je naam. Om onze administratie haalbaar te houden, is annuleren evenwel niet mogelijk. Dank voor je begrip. Er volgt ook geen herinneringsmail.

Wanneer? 

woe 22 mei 2019:

  • 19u30: we openen de deuren
  • 20u00: we starten de interactieve lezing
  • 21u45: we vertellen iets over de Broeikas, en praten na met een drankje

Wat nog?

Er zal bier en wijn zijn, wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken.

Waar?

De Broeikas
Klein-Heidestraat 28E, 3370 Neervelp
www.debroeikas.be  – info@debroeikas.be

Parkeren?

Parkeren graag op de carpoolparking aan de E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.

Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *