Date

2023 nov 25
Expired!

Time

20:00 - 22:00

One breath at a time – Performance & Ontmoeting

 

Performance en ontmoeting @ De Broeikas, op zaterdag 25 november 2023, om 20u

Drie kunstenaars, drie zoektochten: Anje Claeys (beeld), Ineke Hulselmans (beeld) en Annemarie Peeters (woord en klank) leerden elkaar drie jaar geleden kennen in De Broeikas (labo voor experiment en cocreatie) en besloten elkaar te ondersteunen. Wat betekent het om elke dag opnieuw te proberen iets te maken? Waar schuurt het, waar botst het, waar danst het? Nu, vele ademtochten later, willen ze hun werk – altijd opnieuw in progress – samen aan jullie tonen. Dichter Annelies Van Dyck en muzikant Katelijne Lanneau staan als special guests mee op het podium. Een avontuurlijke avond voor open oren en ogen met beeldend werk, klankkunst en poëzie. Een ode aan gedeelde kwetsbaarheid en tegelijk ook het startpunt voor een nieuw gesprek: met jullie. Tot dan?

Als ontrafelaar houdt Anje Claeys van moeilijke vragen. Als kunstenaar maakt ze cirkelende omzwervingen. De kruisbestuiving tussen woord en beeld is haar artistieke thuis.

Ineke Hulselmans is creatief therapeut en zoekende mens. Kunst is de plek waar ze zichzelf het vaakste terugvindt – als bij toeval.

Annemarie Peeters is schrijver, dramaturg en journalist. Soms ook performer, muzikant en dichter. Ze maakt boeken en klankkunst.

Annelies Van Dyck is dichter, schrijfcoach en docent wiskunde. Ze staat nieuwsgierig in het leven en zoekt in haar poëzie naar de eenvoud in het gedoe.

Katelijne Lanneau is blokfluitist met een focus op oude én nieuwe muziek. Ze treedt regelmatig op met de ensembles B-Five en Aspara. Sinds enkele jaren verdiept ze zich ook in de elektronische muziek.


Praktisch

Welkom op zaterdag 25 november 2023 vanaf 19.30, de performance start om 20u. Nadien is er nog ruimte om na te praten bij een drankje. 

Inschrijvingen via de form op deze link.

Prijs: 15 EUR per persoon. Bedrag cash betalen of vooraf overschrijven op BE39 7340 2983 8219 op naam van Anje Claeys met vermelding van ‘One breath’. 

Adres: Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp/Boutersem.

Aandacht! Parkeer je wagen NIET in de straat maar op de carpoolparking aan de E40. Samen houden we het dorp autoluw. Kom je met de fiets dan kan je die veilig achterlaten in onze fietsenstalling aan de ingang.


Het beeld is een foto van een recent werk van Anje Claeys. De titel ervan is ‘Coherence. Yellow.’, ets, 1/1, 2023.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *