Date

2023 nov 28
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Broeiavond: ‘Relatiestress in je samengesteld gezin’ door Cindy Schepers

 

Broeiavond op dinsdag 28 november 2023 om 20u

Cindy Schepers schreef het boek ‘Relatiestress in je samengesteld gezin. Groeien als koppel van spanning naar verbinding.’ Aan de hand van een inspirerende boeklezing deelt ze haar kennis graag met jou!

Als je een nieuwe relatie start en er zijn al één of meer kinderen uit een vorige relatie maak je deel uit van een samengesteld gezinssysteem. Dat kan boeiend, nieuw en verrijkend zijn en tegelijk… ook best uitdagend! Want ook al bedoelen ouder en plusouder het goed, toch duiken er gemakkelijk vragen en spanningen op:

  • Hoe gaan we met al die verschillen om?

  • Wat als we ons niet op ons gemak voelen? Als er spanning ontstaat tussen plusouder en pluskind? Een (subtiele) concurrentiestrijd?

  • Help, mijn kind wil dit niet! (En ik? Wil ik dit wel?)

  • Kleine dagelijkse dingen lijken zo ingewikkeld… is dat normaal?

  • Mijn partner en ik zien de opvoeding anders. We zien elkaar graag, maar kunnen steeds slechter praten over wat er gebeurt.

  • En dan is er nog… die ouder in dat andere huis. Hoe gaan we daarmee om?

Aan de hand van een inspirerende lezing deelt Cindy Schepers haar kennis graag met jou hier bij ons in de Broeikas. Want naast cowerker van het eerste uur specialiseert Cindy zich al jaren als relatietherapeute in de begeleiding van (plus)ouders en koppels in samengestelde gezinnen. Ze bracht onlangs een boek uit: ‘Relatiestress in je samengesteld gezin. Groeien als koppel van spanning naar verbinding’.

Deze avond legt zij uit hoe zo een gezin in elkaar zit, waar de spanningen vandaan komen en hoe ze omgebogen kunnen worden. Want dat er stress komt van al die vragen, is logisch! Die stress leidt er gemakkelijk toe dat (plus)ouders krampachtig beginnen zoeken naar oplossingen. Of proberen het zich niet aan te trekken. Maar dat werkt helaas niet. Integendeel: het zorgt ervoor dat de gezinsleden lijnrecht tegenover elkaar komen te staan of dat de afstand tussen hen toeneemt.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk laat Cindy enkele veel voorkomende valkuilen en mythen zien. Je krijgt tips over hoe (plus)ouders die kunnen vermijden en kunnen inzetten op meer verbinding en respect. Zodat er ruimte en draagvlak komt om te bouwen aan een mooi verhaal samen.

Van harte welkom aan alle (plus)ouders, geïnteresseerden en supporters langs de zijlijn!Meer info

Een Broeiavond in De Broeikas dat is inspireren en geïnspireerd worden in cocreatie met elkaar! Om de zoveel tijd gaan mensen van ‘De Broeikas Community’ in dialoog met het brede publiek en vandaag is het de beurt aan Cindy. Schepers!

Welkom op dinsdag 28 november 2023 vanaf 19.30, de lezing start om 20u. Nadien is er nog ruimte om na te praten bij een sapje, een biertje of een wijntje. 

Inschrijvingen via mail naar info@debroeikas.be. 

Prijs: 10 EUR per persoon. Ben je lid van de community dan kan je gratis binnen. Bedrag cash betalen of vooraf overschrijven op BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas, met vermelding van ‘Broeiavond 28 november’.

Adres: Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp/Boutersem.

Aandacht! Parkeer je wagen NIET in de straat maar op de carpoolparking aan de E40. Samen houden we het dorp autoluw. Kom je met de fiets dan kan je die veilig achterlaten in onze fietsenstalling aan de ingang.

One Response

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *