Date

2024 mrt 05
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Broeiavond: ‘Kennismaken met Biodanza’ door Sofie Hoebeeck

 

Broeiavond op dinsdag 5 maart 2024 om 20u

Open les voor iedereen die graag danst en/of wil kennis maken met Biodanza. Het is een dansvorm die je uitnodigt om dichtbij jezelf te komen in verbinding met anderen. Het bevordert de gezondheid en haalt de stress naar beneden. 

De avond wordt in goede banen geleid door Sofie Hoebeeck, een creatieve Biodanza facilitator die mensen wil inspireren en ondersteunen naar meer verbondenheid en vitale kracht. Er is geen voorkennis vereist. Gewoon de zin om te dansen, bewegen, verbinding te maken, nieuwe mensen te leren kennen en en het verlangen jezelf te kunnen zijn in een warme en veilige omgeving.

Wat is Biodanza? We vroegen het aan Sofie.

Sofie Hoebeeck: ‘Biodanza is moeilijk uit te leggen in één zin. Biodanza is lachen, spelen, dansen, bewegen, genieten, verstillen, ont-moeten. Biodanza verbindt met onze natuur en wie we werkelijk zijn voorbij de sociale maskers. Biodanza is een wetenschappelijk onderbouwd systeem van menselijke ontwikkeling waarbij gewerkt wordt met specifiek uitgekozen muziek, dans, beweging, emotie en contact. In een veilige en warme omgeving kan je positieve ervaringen opdoen die je gezondheid bevorderen (invloed op stresslevels en immuniteit). Biodanza is sport (beweging), kunst (expressie) én spiritualiteit (wie ben ik/wat wil ik) tegelijk!

In het bruisende tempo van het leven is het essentieel om momenten van rust en reflectie te omarmen. Biodanza biedt precies dat: een kans om uit je dagelijkse ritme te stappen en je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Tijdens deze ontdekkingsavond zullen we samen dansen, onze zintuigen laten ontwaken en de kracht van gemeenschap ervaren.

Biodanza gaat niet alleen over individuele groei, maar ook over het versterken van de banden tussen mensen. Het bevordert een positieve sfeer, verbetert de communicatie en creëert een gezonde balans tussen werk en welzijn. Dus kom af, doe mee en ontdek de kracht van Biodanza voor jezelf.’

We kijken er naar uit om je te verwelkomen op deze dansavond en te ontdekken hoe Biodanza een positieve invloed kan hebben op je persoonlijk welzijn en op je samenwerkingsrelaties met anderen.

Neem een kijkje op de website van Sofie indien je graag meer info wil.

Tot dans!Praktische info

Een Broeiavond in De Broeikas dat is inspireren en geïnspireerd worden in cocreatie met elkaar! Om de zoveel tijd gaan mensen van ‘De Broeikas Community’ in dialoog met het brede netwerk van De Broeikas en vandaag is het de beurt aan Sofie Hoebeeck!

Welkom op dinsdag 5 maart 2024 vanaf 19.30, de workshop start om 20u. Nadien is er nog ruimte om na te praten bij een sapje, een biertje of een wijntje. Je kan inschrijven via mail naar info@debroeikas.be. 

Prijs: 15 EUR per persoon, 10 EUR voor vennoten, gratis voor leden. Bedrag vooraf overschrijven op BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas, met vermelding van ‘Broeiavond 5 maart’.

Adres: Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp/Boutersem.

Aandacht! Parkeer je wagen NIET in de straat maar op de carpoolparking aan de E40. Samen houden we het dorp autoluw. Kom je met de fiets dan kan je die veilig achterlaten in onze fietsenstalling aan de ingang.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *