Huur de schuur

inspirerende ruimtes in een landelijk kader


Zoek je
 een plek in het groen om te vertragen, te verstillen of te verdiepen?

Een plek voor je training, workshop, lezing, boekvoorstelling of ritueel?
Wil je een niet-alledaagse plek om te brainstormen als team?

Dan kan je De Broeikas huren voor één dag of voor meerdere dagen.

De Broeikas is een bio-ecologisch gerestaureerde schuur, een imposante ruimte die een rijke geschiedenis uitademt. Omgeven door groene velden en landelijke dorpjes is dit een plek van rust en stilte. De vloeren van stampleem, de muren van stro en leem en de grote lichtstraat in het dak maken het tot een plek waar je automatisch tot verstilling komt.

Waarom déze schuur huren?

We zijn een coöperatie met sociaal oogmerk. Dat betekent dat we onze winst herstemmen en teruggeven aan de samenleving. Per pakket van 4 dagen huur organiseren we een krachtdag voor kwetsbare jongeren. Zo bouwen we aan een mooie wereld, een warme samenleving, een straf verhaal.

Onze sociale doelstellingen vind je via deze link.

Te huren ruimtes

Geen witte muren, kleffe broodjes of droge airco lucht in De Broeikas! De natuurlijke materialen zorgen voor een warme plek waar echtheid voorop staat. De hoge ruimtes, gezellige sfeer en talrijke break-out plekjes, maken het tot een ideale locatie voor jouw activiteiten.

De schuur als geheel...

SAMENBRENGPLEK

Voor al jouw grote activiteiten, trainingen of vergaderingen. Drie heerlijke ruimtes staan voor jou klaar: de dorsvloer (gelijkvloers), het oogstverdiep (een creatieve zone op de eerste verdieping) én het hemelterras (een meditatieruimte boven in de nok op de tweede verdieping)
Meer info en foto's

Check it out!

MAGIE VERZEKERD!

Ideaal voor teambuildingsdagen, bemiddelingen, opstellingen, vergaderingen, voorstellingen, creatieve workshops, activiteiten met kinderen/jongeren, voordrachten, creatieve workshops, filmavonden, tentoonstellingen en vernissages. De gelijkvloers is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Meer info en foto's

Tarieven

Voor de verhuur van de schuur werken we met verschillende tarieven. Voor vennoten zijn er andere opties dan voor externen. Op die manier willen we je warm maken om vennoot te worden en écht deel uit te maken van onze coöperatie en het Broeikas-netwerk!

 • Vennoot worden van de coöperatie geeft je dus een enorm financieel voordeel. Wil je weten hoe je vennoot kan worden? Lees dan hier verder!
 • Labotarief: Een lagere huurprijs is mogelijk voor zachte activiteiten voor kwetsbare doelgroepen, non-profit activiteiten, vrijwilligerswerk,… Dit zijn veelal B-2-C activiteiten (business to customer, aanbod gericht naar particulieren). Elk jaar zijn slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar aan labotarief. In 2023 stellen we 50 dagen beschikbaar. Interesse? Neem contact met ons op.

Alle prijzen hieronder zijn exclusief btw (21%). Het gebruik van de tuin is inbegrepen in de prijs.

Hieronder zie je onze basisprijs, wil je het anders, een reeks van 10 opeenvolgende avonden, contacteer ons en dan bekijken we de mogelijkheden. Ook hier hanteren we een financieel gebruikersvoordeel voor vennoten. Wanneer je intekent voor één van onze pakketformules dan kan je natuurlijk ook nog meer dagen huren, dat is dan tegen een uitzonderlijk laag tarief waardoor het financieel alleen maar interessanter wordt. Vraag ernaar bij je boeking. Wij maken een offerte op maat, aangepast aan jouw specifieke noden.

Onze formules - Basisprijs (exclusief 21% btw 21%) voor A/B/C-vennoten

ONZE FORMULES

Extern

E-vennoot

D-vennoot

ABC-vennoot

ONS AANBOD

LOSSE DAG

HUURPAKKET

HUURPAKKET

HUURPAKKET

ONZE PRIJS

500 EUR

1.800 EUR

1.500 EUR

1.200 EUR

EXTRA DAG

500 EUR

350 EUR

300 EUR

250 EUR

Faciliteiten: Een heerlijke all-in formule

In De Broeikas is alles aanwezig om je evenement te laten slagen:

Wij gaan voor een all-in formule, inbegrepen in de prijs:

 • Lekkere fairtrade koffie (ook capuchino, wiener koffie, expresso,…), thee, chocomelk,… (twv 11 EUR pp, excl. btw)
 • Poets van de ruimte (tww. 100 EUR, excl. btw

En verder…

 • Ruimte voor experiment en cocreatie met heerlijke break-out plekjes: de salon, de poefjes, de creatief-ruimte, het hemelverdiep,…
 • Materialen: tafels, stoelen, zetels,…
 • Flipcharts, beamer, printer,…
 • Free wifi, hoge kwaliteit
 • Gebruik van de keuken (oven, koelkast, diepvriezer, vaatwasser, inductiekookplaat met 2 bekkens)
 • Borden, bestek, glazen, tassen (60 stuks)
 • Gezelschapsspelletjes
 • Gezuiverd hemelwater van de kraan
 • Gebruik van de aanpalende tuinen: patiotuin aan de straat en weidetuin aan de beek met kampvuurkring, tipi, boomhut en trampoline. Een zalige plek!
 • Gebruik van de patiotuin aan de straatzijde, daar kan je gezellig buiten eten.
 • Inox wasbakken voor je creatieve activiteiten
 • Twee wc’s waarvan één toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • Een parkeerplaats voor minder-validen
Bij aankomst kan je zelf kiezen welke opstelling van tafels en stoelen het meest geschikt is voor jouw opzet. Op het einde van de dag vragen we je om al het gebruikte materiaal terug in de originele opstelling te plaatsen, klaar voor de volgende gebruiker. De praktische info vind je via volgende link.

Voor het leveren van additioneel audiovisueel materiaal werken we met een technische partner TECside. Zij kunnen alle AV apparatuur aanleveren en installeren. Je neemt rechtstreeks contact op met hen met vermelding van ‘De Broeikas’. Zij ontzorgen je op technisch vlak.

Voor de catering kan je ervoor kiezen zelf je eten en drank mee te brengen of te werken met een cateraar naar keuze. Hieronder vind je enkele suggesties van lokale cateraars. De kostprijs van catering zit niet mee in de huurprijs.

Plan je een twee- of meerdaagse en zoek je overnachtingsmogelijkheden in de buurt? Bekijk even onze logies-lijst hieronder en maak kennis met B&B’s en andere kleinschalige initiatieven in deze mooie streek (ook interessant voor een familieweekend trouwens). 

Als consultant of trainer kan je logeren in De Broeikas zelf. Vraag ernaar wanneer je boekt. We helpen je graag verder.

Ons huurpakket: 4 dagen huur en Lidmaatschap

EEN PAKKET VAN 4 DAGEN SCHUUR

Ga je voor een pakket van 4 dagen huur dan krijg je een hoeveelheidskorting. Deze formule is enkel beschikbaar voor vennoten. Vooral als A-, B- of C-vennoot is deze formule heel voordelig. 

Ja, je begrijpt het goed, we wensen mensen die hun schouders onder Broeikas zetten op een warme (en financiële manier waarderen). Ook als D- en E-vennoot heb je een voordeel maar dit is weliswaar minder groot.

Je pakket van 4 dagen is 1 jaar geldig, de eerste dag huur geldt als de startdatum. Je kan vrij kiezen wanneer je de schuur inplant. Wanneer je tijdig boekt heb je natuurlijk meer keuze-opties.

JE MAAKT DEEL UIT VAN ONZE TRIBE!

De Broeikas is zoveel meer dan een zaal die je kan huren. De Broeikas is een netwerk voor cocreatie en experiment. We bewerkstelligen dat via ons unieke tribe-pakket dat ervoor zorgt dat je deel uit gaat maken van de tribe van de Broeikassers!

 1. Een receptie met nieuwjaar, samen met alle andere leden. Deze receptie gaat door op dinsdag 23 januari 2023 van 20 tot 22u in De Broeikas.
 2. Een cocreatiedag in de lente, gericht op kennismaking, kruisbestuiving en synergie. Deze dag gaat door op dinsdag 16 april 2023 van 9 tot 16u.
 3. Een tuinfeest in de zomer, een heerlijke potlock-formule in de wilde weidetuin van De Broeikas. Markeer in je agenda: woensdag 29 mei 2023 van 18 tot 22u.
 4. Een cocreatiedag in de herfst, gericht op verdieping, verbinding en verstilling. Kom af op dinsdag 24 oktober 2023 van 9 tot 16u!

Al deze events vinden plaats samen met de andere Broeikassers. We faciliteren de kennismaking en de onderlinge kruisbestuiving. Je netwerk breidt uit.

Interesse in onze formules?

Vul onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.