Ja, ik investeer in een warme wereld!

Twee jaar lang reeds bouwen we, aan deze enorme schuur die we op een klimaatvriendelijke manier verbouwen en inrichten. Stap voor stap. We komen echter nog wat middelen tekort om alles pico bello af te werken: comfortabele meubels, een goed uitgeruste keuken, een kunstig aangelegde voortuin, sfeervolle verlichting,…

We zijn op zoek naar nieuwe vennoten die ons willen ondersteunen via een investering tussen 5.000 en 100 EUR. Misschien beschik jij wel over wat spaargeld bij de bank dat je de eerste jaren niet nodig hebt? Welnu, die centen kan je ook parkeren in De Broeikas.

Hieronder lees je er alles over…

We maakten ook een investeringsdossier op met meer details. Ja kan de documenten downloaden via deze link.


Via de investering in extra aandelen maak je het volgende mogelijk: een kunstig aangelegde voortuin met kasseitjes, frisse struiken en dikke hagen, comfortabele stoelen en tafels, een goed uitgeruste keuken en sfeervolle verlichting als finishing touch.

Elk veelvoud van 100 EUR is welkom. Je schrijft het gekozen bedrag over op rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas. De BIC code is TRIOBEBB. Als vermelding noteer je ‘Aandelen’, gevolgd door je naam.

Denk eraan, een aandeel is iets anders dan een schenking. Je investeert je geld onder de vorm van aandelen en wordt op die manier co-eigenaar van de schuur.

Belangrijk om mee te geven voor mensen die reeds vennoot zijn (en ervoor kiezen om bij te tekenen): het tax shelter voordeel dat eerder van toepassing was bij je vorige investering is nu niet van toepassing.


Registreren als vennoot kan via deze link. Je kan intekenen als particulier of als bedrijf. Je tekent in voor aandelen, dit betekent dat de geïnvesteerde middelen jouw eigendom blijven en dat je ze terug kan recupereren.

Het is statutair bepaald dat je middelen minstens 3 jaar in De Broeikas dienen te blijven dus investeer enkel wat je gedurende die periode kan missen.

Wil je beter begrijpen waarom we liever niet lenen bij een bank?
Bekijk dan dit filmpje waarin Anneleen De Bonte je in 10 minuten haarfijn uitlegt hoe het afbetalen van rente en leningen een duurzame samenleving in de weg staat.

Cowerkplek in wording.

Dit wordt een plek voor velen: voor cogebruikers, cowerkers en cobroeiers. Mensen die bouwen aan een warme samenleving met respect voor de planeet, mensen die houden van kunst en cultuur, mensen die houden van de natuur, mensen die verlangen naar verstilling, verdieping en verbinding. De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.