Date

2019 nov 09
Expired!

Time

20:00 - 23:00

Kostprijs

12 euro per persoon

Vertelavond ‘Zwanenzang’ door Joke Van Himbeeck en Isabelle Robesyn

In vroegere tijden kwamen mensen samen om verhalen te horen. Die verhalen reisden de wereld rond en overal verbonden ze mensen met elkaar. Samen aan het vuur werd men meegevoerd in de schoonheid en symboliek van de beelden. De verhalen raakten, en werden vaak een heel leven meegedragen om troost, vreugde of wijsheid te brengen in latere tijden…

Joke van Himbeek, begenadigd verhalenvertelster, brengt deze traditie weer tot leven. Op 9 november strijkt ze neer in De Broeikas voor een vertelavond pur sang, ondersteund door live cello muziek gebracht door Isabelle Robesyn. Aangrijpende verhalen en hartverwarmende cellotonen in een unieke setting, een oude schuur met een dak naar de hemel.

Witte zwanen, zwarte zwanen…

Een zwanenzang, als vlechtwerk van vederlichte, parelwitte en gitzwar(t)e zwanenverhalen, verteld op de geruisloze wiekslag van heur vleugels. U meevoerend in ’t kielzog van heur V-eerkrachtig lijnenspel dat zij telken male weer voor ons uittekent. Komt en luistert reikhalzend naar heur stem(mige) vertellingen van heur’n herkomst en geboorte, heur stiltes en heur sla(a)gkracht in’t leven en sterven.

Wie gaat er mee naar Engeland varen? Engeland is gesloten. De sleutel is gebroken. Is er dan geen smid in’t land die de sleutel maken kan…Ga deuren, ga deuren. Wie achter is moet veuren.

Witte zwanen, zwarte zwanen…

OVER JOKE VAN HIMBEECK en ISABELLE ROBESYN

Joke Van Himbeeck is verhalenvertelster en -bewaarster in hart en nieren. In de ban van “De kleine geschiedenis der dingen” studeerde zij “De grote geschiedenis” aan de KULeuven. (1993) Volkomen “weg” van de historie achter het verhaal, gepassioneerd door haar symboliek en herkomst, belandde ze op de weg van de verhalenverteller. Een pad dat zij bewandelt binnen haar klaspraktijk als docent Nederlands aan anderstaligen aan CVOVOLT(2011), waarbij zij het verhaal inzet om de taal te verwerven, als erbuiten, waarbij zij wonderverhalen, sprookjes, mythen, legenden en sagen vertelt in bibliotheken en huiskamers, op festivals, evenementen en feesten. Als verhalenvertelster volgde zij verschillende workshops en opleidingen in binnen- en buitenland waaronder de internationale opleiding bij Shonaleigh Cumbers in Groot-Brittannië (2015-2019).

Isabelle Robesyn luistert de avond muzikaal op met haar cello. Isabelle behaalde haar mastergraad voor piano en kamermuziek onder leiding van Levente Kende, Alan Weiss en Renaat Beheydt, gecombineerd met de lerarenopleiding. Na deze studies ging ze verder met het studeren van cello bij Jaap Kruithof en behaalde in 2006 ook haar einddiploma cello. Vanaf 2006 tot op heden geeft Isabelle cellolessen aan de muziekacademie De Vonk in Oud-Heverlee en aan de Academie Regio Tienen. Ze is ook actief bij Violet VZW als dirigente en als bestuurslid.

PRAKTISCH

BIJDRAGE?

12 EUR – Je kan je tickets online kopen via onderstaande ticketlink.

Betalen kan ook door overschrijving op het rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas. De BIC code is TRIOBEBB. Als mededeling noteer je: ‘Zwanenzang’ en je naam. Om onze administratie haalbaar te houden, is annuleren evenwel niet mogelijk. Dank voor je begrip.

WANNEER?

zaterdag 9 november 2019:

  • 19u30: we openen de deuren
  • 20u00: start Zwanenzang
  • 21u45: we vertellen iets over de Broeikas, en praten na met een drankje
WAT NOG?

Er zal bier en wijn zijn, wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken.

WAAR?

De Broeikas
Klein-Heidestraat 28E, 3370 Neervelp
www.debroeikas.be  – info@debroeikas.be

PARKEREN?

Parkeren graag op de carpoolparking aan de E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.

Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Sold out!