Date

2019 mrt 13
Expired!

Time

19:00 - 23:00

Kostprijs

20.00€

Oog in oog met kwetsbaarheid: Voice Dialogue in de praktijk

Enthousiast nodigen we je uit om deel te nemen aan het Coach Café Leuven op woensdag avond 13 maart: de eerste woensdag avond na de krokusvakantie. We hebben dan niet alleen een toffe spreekster met een interessant en leerzaam onderwerp voor coaches te gast, maar ook ontmoeten we elkaar op een toffe pop-up locatie.

De avond wordt geleid door Voice Dialogue expert Marijke Leys met een lezing naar haar gelijknamig praktisch vakboek voor coaches en therapeuten die in hun werk te maken krijgen met de trauma’s van hun cliënten.

“Oog in oog met kwetsbaarheid:
Voice Dialogue in de praktijk”

• Hoe komt het dat sommige coachees blijven vastzitten in bepaalde gedragspatronen?
• Hoe achterhaal je de onderliggende kwetsbaarheid of trauma’s?
• Wat kan je als coach doen om hier toch beweging in te krijgen?

Ieder van ons ontwikkelt in zijn jeugdjaren bepaalde manieren om ervoor te zorgen dat we aanvaard worden in ons gezin, binnen de familie en in de groepen waarin we leven. Op die manier beschermen we onze menselijke raakbaarheid.

In Voice Dialogue spreken we dan over subpersonen (ook wel “je ik-ken” genoemd, allen met een eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming), stukken van onszelf die in een Voice Dialogue sessie een eigen fysieke plek krijgen en hun eigen stem mogen laten horen. Hierdoor krijgt de coachee zicht op de eigenschappen die hij ontwikkeld heeft (bv. zorg dragen voor anderen, de dingen goed willen doen, de dingen zelf doen, controle houden) en leert hij toegang krijgen tot nieuwe eigenschappen (zelfzorg, leren dat iets goed genoeg kan zijn, delegeren, loslaten).

Soms zien we echter dat de onderliggende gekwetstheid zodanig groot is dat een coachee heel moeilijk kan separeren van bestaande patronen, dat hij blijft samenvallen met een bepaald gedrag. Iemand werd als kind bijvoorbeeld ernstig gepest en is nog steeds bang om in groep zijn mening te geven. In deze lezing geeft Marijke Leys toelichting bij hoe je als coach dan toch iets kan betekenen, en hoe je kan inschatten of een doorverwijzing nodig is. Marijke staat ook stil bij de ‘ eerste hulp bij trauma’ indien je coachee bijvoorbeeld dissocieert of overspoeld wordt door pijnlijke emoties tijdens een gesprek.

In deze lezing leer je

  • Het Voice Dialogue werkkader gebruiken om onderliggend trauma te herkennen en erkennen
  • Wat je kan doen om de coachee te helpen om zelfinzicht en zelfcompassie te vergroten en beweging te creëren
  • Welke interventies je kan inzetten indien het trauma zich manifesteert in je coachingsgesprek

Wil je deelnemen?

Tot en met maandagavond 11 maart 2019 kun je online inschrijven mét early bird korting.

Over de spreker

Marijke Leys werkt al 20 jaar als psychotherapeute en is mede-oprichter van Groepspraktijk De Kering in Tienen.

In 2006 richtte zij het Voice Dialogue Instituut op waar ze sindsdien samen met een aantal door haar opgeleide trainers al meer dan 400 professionals in Vlaanderen en Nederland opleidde in deze werkmethodiek.

In het voorjaar van 2018 verscheen haar eerste boek ‘ Oog in oog met kwetsbaarheid’ , een praktisch vakboek voor coaches en therapeuten die in hun werk te maken krijgen met de trauma’s van hun cliënten.

Meer info over Marijke en haar werk vind je op
www.voicedialogue.be en www.praktijkdekering.be

Praktische info

Waar?
Pop-up Coach Café Leuven
“De Broeikas”
Klein-Heidestraat 28E te Neervelp

Parkeren?
Graag op de carpoolparking E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.
De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.

Wanneer?
Woensdag 13 maart 2019

19 – 20u: Kennismaking & Netwerking
20 – 22u: Workshop
22 – 23u: Nabespreking & Netwerking

We beginnen om 20u stipt met de workshop. Ben je nog niet ingeschreven? Kom dan ten laatste om 19.45u om te voorkomen dat zowel jij als een van de organisatoren het eerste deel van de workshop moeten missen.

Prijs?
Online tarief, vóóraf: 15 Euro
Last minute, ter plaatse: 20 Euro
Er zijn drankjes en kleine versnaperingen.. Deze zijn voor eigen rekening.

Je bent van harte welkom!

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link.