Date

2019 mrt 16
Expired!

Time

19:30 - 22:00

Bruisend Broeifeest!

De Broeikas is af, klaar voor het ontvangen van cowerkers, cogebruikers en cobroeiers!

Dat vraagt om een

Bruisend Broeifeest

op ZATERDAG 16 MAART vanaf 19u30

Als vennoot, sympathisant, stakeholder, buur of simpelweg toffe en broeiende mens,
willen we JOU er graag bij om mee te vieren!

Het wordt een feest als geen ander. Met straffe bieren, heerlijke wijn, biosappen, een potluck buffet, experimentele muziek, een cocreatief podium en veel toffe mensen uiteraard.
Benieuwd naar wat dat worden kan? Zorg dan dat je erbij bent!

Timing
19u30-20u00:Onthaal
20u00-21u45: Welkomswoordje + receptie om 20u (dus kom op tijd!)
21u00-22u00: Muziek van de Ballad Buskers
vanaf  22u00 : Cocreatief Podium voor wie iets wil brengen, delen, vertellen
Doorlopend   : info over De Broeikas, cowerkplek voor bezielde ondernemers, thuiswerkers en kunstenaars.

Over de Ballad Buskers
Dit broeiend collectief startte als een schoolproject van 4 studenten aan PXL-MUSIC Hasselt, en groeide al snel uit tot een eigen project. Ze ademen eigenzinnigheid uit met hun niet-alledaagse instrumenten als de contrabas en de banjo, en hun zelf in elkaar geknutselde instrumenten. Zo is hun drumstel samengesteld uit akoestisch verantwoord gerecycleerd materiaal, gemonteerd op een vintage reiskoffer die ook dienst doet als basdrum.

Hun muziek vertrekt vanuit bestaande nummers, o.a. van Nick Cave, Tom Waits,… die ze via eigen arrangementen en een origineel gebruik van unieke instrumenten omtoveren tot een compleet nieuwe ervaring. Ze staan garant voor een prikkelende muzikale reis met bijzondere artistieke combinaties en een eigen akoestische sound. Ze treden graag in dialoog met hun publiek. Hun optredens eindigen dan ook steevast met een jamsessie geïnspireerd door het moment.

De Ballad Buskers, dat zijn: Vincent-Laurens Seys (zang, banjo, mondharmonica), Jannes Lathuy (akoestische gitaar), Ilias Paquay (contrabas) en Anton Valcke  (DIY drums)

Praktisch

  • Inschrijven is niet nodig.
  • Inlopen kan vanaf 19.30u, de avond start om 20u stipt. Breng je vrienden en familie mee en kom genieten van de aardse vibes van deze schuur!
  • Voor deze feestavond vragen we geen inkom, maar wel een bijdrage in natura. Heb je een talent, deel het. Kook je graag iets lekkers, breng het mee. Wil je iets vertellen, doe gerust. Bespeel je een instrument, breng het mee. We maken er samen een bijzondere avond van, de inhoud vormt zich in cocreatie. Alle ingrediënten zijn welkom. Verras jezelf, verras de ander, kom met je hele zijn genieten van wat zich toont.
  • Bij aankomst bieden we je een glas cava aan, nadien kan je iets drinken aan onze Broeibar. Voorzie dus cash geld, want een digitaal betaalsysteem hebben we (nog) niet.
  • Parkeren graag op de carpoolparking E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.
    De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.
  • Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Met heel het broeibestuur heten we jullie van harte welkom! We kijken ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen
in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.