Informatie voor leden

Beste Broeikasser,

Bedankt om in te tekenen op één van onze pakketformules. Via die weg word je lid van De Broeikas.

 1. Cocreatiepakket: lid van cocreatiegroep
 2. Cowerkpakket: lid van cocreatiegroep + mogelijkheid tot cowerken
 3. Huurpakket: lid van cocreatiegroep + 4 dagen huur (of meer)

Via deze pagina communiceren we belangrijke info voor onze leden alsook de afspraken en activiteiten waarop je welkom bent.

We wensen je een fijne tijd toe in De Broeikas met veel dynamiek en verbinding alsook ruimte voor verstilling en verdieping… We hopen dat je op die manier komt tot je essentie, tot datgene wat je in het leven te doen hebt. We hopen dat De Broeikas hierbij een inspiratie- en rustplek mag zijn.

Van harte,

Anje, Hade, Anne en Koen

Kalender 2024: noteer de data in je persoonlijke agenda!

Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle leden (kostprijs inbegrepen in lidgeld).
Externen betalen toegang (vennoten krijgen korting).

 • Di 23/01/24 om 20u: Onze nieuwjaarsreceptie in feestelijk jasje, met Katelijne Billet als verteller en Bie Van de Kerckhove voor de catering. Een drankje, knabbeltjes en babbeltjes, gezellig samenzijn! De Avond van De Hoop is de eerste avond in een triptiek van beleving. Meer lezen.
 • Di 16/04/24 van 9 tot 16u: Cocreatiedag, gefaciliteerd door Koen Joly en Anje Claeys.
 • Woe 29/05/24 van 18u tot 22u: Fabuleus tuinfeest in de weidetuin! Met een lange tafel en lichtjes overal. Potluck-formule en drankjes op kosten van het huis! Receptie vanaf 18u, maaltijd om 19u. Beleving om 20u: De Avond van het Licht met vertellingen van Katelijne Billet en dessertjes van Bie van De Maaltafel. Gaat door in de tuin, tenzij het regent, dan kruipen we gezellig binnen.
 • Ma 10/06/24 om 20u: Algemene Vergadering, van 20 tot 22u.
 • Do 17/10/24 om 20u: De Avond van De Stilte. De derde belevingsavond met Katelijne Billet als verteller en Bie voor de heerlijke catering.
 • Di 22/10/24 van 9 tot 16u: Cocreatiedag, gefaciliteerd door Koen Joly en Anje Claeys.
Vuuravonden: toegankelijk voor leden, vennoten én sympathisanten. Je bent welkom vanaf 19.30, de vuuravond zelf loopt van 20 tot 21.30u. Volgende data: za 20/1, za 10/2, za 16/3, za 20/4, za 18/5, za 22/6/24. De vuuravonden zijn gratis toegankelijk. Idem met spelletjesavonden. 

Alle activiteiten hierboven staan in google agenda. Inschrijven kan door je naam in te vullen naast de titel (via de edit-knop). 

Formules en prijzen

 1. Cocreatiegroep (cocreatiepakket): 
  Basislidgeld = 500 EUR, excl. btw
  • Vrije toegang tot alle activiteiten van de kalender
  • Recht op gebruik van de schuur voor cocreaties in het kader van het sociaal oogmerk (labotarief)
  • Recht op ledenkorting voor huur: dagtarief 250 (ABC) / 300 (D) / 350 (E), excl. btw
 2. Cowerkbende (cowerkpakket)
  Basislidgeld (500 EUR, excl. btw) + 400 (ABC) / 500 (D) / 700 EUR (E), excl. btw
  • Rechten van cocreatiegroep
  • Recht op gebruik van de schuur om te komen cowerken
  • Recht op gebruik van graanzolder voor werk met klanten
  • Bijkomende rechten: zie verder
 3. Cogebruikclub (huurpakket)
  Basislidgeld (500 EUR, excl. btw) + 700 (ABD) / 1000 (D) / 1.300 EUR (E), excl. btw
  • Rechten van cocreatiegroep
  • Recht op gebruik van de hele schuur en tuin gedurende 4 dagen

Spelregels

De spelregels voor cowerkers:

 • Er zijn 26 vaste cowerkdagen per jaar -in een tweewekelijks ritme- telkens op dinsdag, je vindt de data in google agenda. Je bent welkom vanaf 7u en kan blijven tot 23u. Op de vaste cowerkavonden kan je activiteiten cocreëren met andere leden. Deze dagen en avonden kunnen en zullen NIET overschreven worden door verhuur. Met andere woorden, op die dagen ben je 100% zeker dat je in De Broeikas kan komen werken en cocreëren. Die dagen zijn helemaal van en voor de community! 
 • Er is ook het losse cowerken: heel eenvoudig, je bent welkom in De Broeikas op alle momenten dat het niet verhuurd is. Op die momenten kan je eveneens overleggen met gasten, collega’s en klanten. Je kan De Broeikas op die momenten echter niet reserveren voor jezelf. Met andere woorden, je moet bereid zijn de plek te delen met anderen (cogebruik). En belangrijk: een huuraanvraag krijgt op die dagen altijd voorrang. 
 • Stand-Up: op de vaste cowerkdagen is er geregeld een ‘stand-up’-moment, dan spreken 2 leden een half uur over hun werk en passie, wat hen drijft en waar ze naartoe willen. Of er nu veel of weinig aanwezigen zijn, we mikken op diepgang en verbondenheid. Deze momenten zorgen ervoor dat je ontdekt waar andere leden echt mee bezig zijn.
De spelregels voor huurders:
 • Je kan de schuur 4 keer huren per jaar. Vanaf het moment van je eerste activiteit tellen we een jaar vooruit. De factuur krijg je op het moment dat je deelneemt aan de eerste activiteit van de kalender. 
 • Voor bijkomende dagen geldt de ledenkorting.
 • De warme dranken voor alle deelnemers van je activiteiten zijn inbegrepen in de prijs.
De spelregels voor leden van de cocreatiegroep:
 • Organiseer je een activiteit die past in het sociaal oogmerk in cocreatie met andere leden, dan kan je gebruik maken van De Broeikas. Zo stimuleren we de onderlinge samenwerking. Spreek Anje aan om het te regelen.
 • Je bent welkom op alle activiteiten die hieronder vermeld zijn. Deze zijn vrij toegankelijk voor jou. 

Show up!

Heb je iets te vertellen voor een breed publiek dan dagen we je uit om een Broeiavond te verzorgen. Laat het ons vooral weten wanneer jij iets te vertellen hebt, en we reiken zeker ook naar je uit!
Toegangsprijs: 15 EUR (10 EUR voor vennoten), gratis voor leden.
 
Ook kan je de schuur huren en er je eigen Broeikas-Event organiseren. Voor Broeikassers communiceren we die events op onze website in de agenda. Het is aan jou om je deelnemers te vinden, dus jij staat in voor de werving en marketing. Tag je ons op de sociale media, dan delen we je event. Zo ondersteunen we jouw initiatiefnemende kracht! Vergeet niet om ons tijdig te laten weten om je event te communiceren op onze website. Lever tekst en foto aan en dan komt het in orde. Je activiteit wordt aangekondigd op onze website bij de rubriek ‘activiteiten’.
 
Een woordje uitleg over de cocreatiedagen. Deze dagen vormen de basis voor alle cocreatie en kruisbestuiving die er kan ontstaan vanuit de leden. De cocreatiedagen zijn dan ook toegankelijk voor alle leden. Het doel: werkelijk verbinden met elkaar met het oog op onderlinge kruisbestuiving, cocreatie en synergie. De cocreatiedagen worden gefaciliteerd door Koen Joly en Anje Claeys, vaak samen met anderen. Wanneer er cocreaties ontstaan die betekenisvol zijn in het kader van het sociaal oogmerk kan de schuur gebruikt worden aan labotarief. 
De cocreatiedagen zullen ook opengesteld worden naar externen, tegen betaling. Dit omdat we van mening zijn dat het steeds goed is de werking open te houden naar de wereld, naar sympathisanten, buren, vennoten en vroegere klanten.

Ondersteuning van je professionele zelf!

BONUS VOOR ALLE LEDEN

Online training van Ann Van Riet: ‘De besluiten van Ann – 10u ondernemerscoaching in 10 sleutelthema’s’Ann is vennoot van De Broeikas en is ondernemerscoach. Ze gaf al eerder trainingen in De Broeikas. Dit jaar biedt ze een online training aan de leden van De Broeikas. In deze online training neemt ze je mee doorheen 10 thema’s die ze tijdens de afgelopen jaren in de ogen gekeken heeft. Ze neemt je mee doorheen haar worstelingen, leerprocessen, struggles, gremlins, de besluiten die ze genomen heeft én wat die besluiten veranderden voor haar bedrijf. En natuurlijk daagt ze jou ook uit om in actie te komen.

Via deze link kom je terecht op haar infopagina over de training. Om aan te melden als Broeikasser stuur je een mail naar Ann op ann@althea-training.be (en je zegt erbij dat je een Broeikasser bent) en dan bezorgt zij jou het paswoord voor de online training! Een exclusieve kans. En gratis voor jou als Broeikasser! Het is te zeggen, inbegrepen in je lidmaatschap!

ONDERSTEUNING VOOR EN DOOR LEDEN
 
Vele leden van De Broeikas zijn professioneel actief als consultant en coach. Een aantal hiervan stellen zich beschikbaar voor individuele coaching omtrent ondernemerschap. Tegen betaling kan je beroep doen op hun diensten. Neem zelf contact met hen op.
 • Sara Barbier, perfectionisme-coach en klinisch psycholoog. Individueel aanbod.
  Moeite om contact te maken met wat je wilt of waar je voor wilt staan, onzekerheid, de lat voor jezelf te hoog leggen of uitstelgedrag: dit zijn allemaal zaken waar je als ondernemer tegenaan kan lopen. Vanuit het denkkader van het perfectionisme kijk ik samen met jou hoe je van deze struikelstenen stapstenen kan maken.
  Meer info over Sara kan je vinden op haar website www.sarabarbier.be
  Op instagram @praktijksarabarbier. Contactgegevens: info@sarabarbier.be of 0497 04 07 54.
 • Anje Claeys, ontrafelaar. Individueel aanbod.
  De gesprekken met Anje geven je vooral helderheid over wat je te doen staat en over wie je te zijn hebt. Tijdens een gesprek is ze tekenend aanwezig dus na afloop ontvang je een tekening over het gesprek.
  Meer info over Anje en haar werkwijze vind je via www.anjeclaeys.be.
  Op Instagram: @anje.claeys. Contactgegevens: info@anjeclaeys.be of 0498 52 70 85.
 • Heb jij ook een individueel aanbod gericht naar collega-ondernemers? Laat het weten aan Anje en ze zet je naam bij op deze lijst.

Wist je datjes

Voor cowerkers

 • Alle warme dranken. Onze warme dranken zijn Fairtrade, waar het kan ook bio.
 • Lekkere soep. De soep wordt bereid door de gasten van atelier De Lovenier, gelegen in Lovenjoel, onder de koepel van Adem vzw.
 • Tegen betaling: water, spuitwater, fruitsap, bier, wijn, snacks, chips. Je kan cash betalen in de kassa (vraag aan Anje waar je die vindt) of via overschrijving op rekeningnummer: BE68 7370 4739 3334 met vermelding ‘drank’ en/of ‘snacks’. 
 • Voor al je vragen: whatsapp-groep voor de cowerkbende. Je kan hier al je vragen in kwijt, ook praktische dingen.  Klachten en bezorgdheden? Daarover gaan we graag met jou in gesprek, dus zit je met een ei, stuur dan een mailtje naar Anje of bel haar even op en dan buigen we ons over je vraag.

Voor alle leden

 • Op het oogstverdiep is er een kast met boeken en creatief materiaal: dat is vrij beschikbaar voor alle leden. Je mag hier boeken nemen, je mag ook boeken toevoegen. Een geleend boek breng je terug. De boeken die te geef zijn, staan beneden op de trap.
 • Op geregelde tijdstippen ontvang je onze nieuwsbrief voor leden. Daarin lees je wie de nieuwe leden zijn en ook de activiteitenkalender wordt daarin hernomen.
 • Zichtbaarheid: vermelding van jouw foto en een beschrijving van wie je bent op de website. Ook voorzien we een kaartje met jouw foto en bio in de inkom. Wens je een update? Laat het weten aan Anje.

En dan even praktisch... Over google agenda.

Afspraken voor cowerkers

 • Kom je cowerken, dan reserveer je je zitje via google agenda, zowel of de vaste cowerkdagen als op de losse cowerkmomenten. Reserveren via google agenda is wenselijk: zo zien andere leden wanneer er volk in huis is. En zien werken, doet werken… Vermelding in Google-Agenda: ‘Cowerken’ gevolgd door je naam.
 • De vaste cowerkdagen en -avonden zijn beschikbaar voor de cowerkers! Dus wil je graag een brainstorm organiseren of een gezellige drink, een filmavond of noem maar op, op die dagen en avonden kan het! Noteer je event in google agenda en maak er reclame voor in de whatsappgroep. Je kan ook externen uitnodigen. Vermelding in Google-Agenda: ‘Cocreatie’ en/of de naam van je event gevolgd door je naam.
 • De graanzolder staat vrij ter beschikking van de cowerkers. Dit het hele jaar door, ook wanneer de schuur verhuurd is. De graanzolder kan je gebruiken voor overleg met klanten en leden, voor sessies met klanten, voor brainstorm,… Ook kan je in de graanzolder zitten als je online met iemand overlegt of als je rustig wenst te telefoneren. Alle gebruik van de graanzolder noteer je in de google agenda, Daarbij geldt de regel: ‘First come, first served’! Indien de schuur verhuurd is vragen we je wel om de huurders niet te storen, maw dan kan je de grote zaal niet betreden. Vraag ook aan je bezoekers om het rustig te houden.
  Uitzondering! Op onze vaste cowerkdagen op dinsdag kan je de graanzolder niet gebruiken, dan is die bestemd voor de cowerkers die daar kunnen overleggen, bellen of zoomen. Vermelding in Google-Agenda: ‘Graanzolder’ gevolgd door je naam.
 • Indien je wenst kan je als cowerker overnachten in of nabij De Broeikas (voor of na een cowerkdag of wanneer je De Broeikas huurt) dan noteer je dit in google agenda. Er is een futon beschikbaar, deze vind je op het Oogstverdiep. Je voorziet zelf je lakens, kussen en slaapzak. Er is (nog) geen douche beschikbaar. Vermelding in Google-Agenda: ‘Overnachting’ gevolgd door je naam. Wil je liever meer comfort (een bed, een douche en een ontbijt), vraag dan aan Anje naar de mogelijkheden.
 • Je studerende kinderen kunnen komen blokken in De Broeikas wanneer het vrij is. Je noteert hun naam in google agenda. We vragen een vrije bijdrage voor de warme dranken aan 2 EUR per consumptie. Dit kan je storten op rekeningnummer: BE68 7370 4739 3334 met vermelding ‘bijdrage blok’. Heb je praktische vragen hierover, consulteer Anje. Vermelding in Google-Agenda: ‘Blok’ gevolgd door jouw naam en de naam van je kind.
 • En verder, kan er veel! Lang leve het experiment! Wanneer De Broeikas niet in gebruik is (vaak tijdens de schoolvakanties) mag ze gebruikt worden voor vanalles en nog wat! Ook je kinderen kunnen hierin initiatief nemen, weliswaar onder jouw begeleiding en verantwoordelijkheid. Dan noteer je dat in google agenda. Zo weten we dat De Broeikas in gebruik is. Komt er toch een formele vraag voor gebruik van de schuur dan moet jouw ‘experiment’ helaas wijken en elders of op een ander moment doorgaan. Vermelding in Google-Agenda: ‘Experiment’ gevolgd door je naam

Good to know

Heb je vragen dan kan je je richten tot één van onderstaande personen:

 • Anje Claeys: zij is de gangmaker van de community. Ze is regelmatig aanwezig op de vaste cowerkdagen. Voor al je vragen over de community en de activiteiten, maar ook over google agenda, reservaties en events, kan je je wenden tot haar. Best via mail (anje@debroeikas.be) of via whatsapp (0498/527085).
 • Rudi Miseur: hij regelt alles met betrekking tot verhuur. Hij doet ook de bestellingen van soep, drank, koffie, snacks, maar ook wc-papier, flipchart-papier en inkt voor de printer. Een vraag hierover? Vraag het aan Rudi, via mail rudi@debroeikas.be of telefoon (0472/873468).
 • Benoît Smets: voor alles over het gebouw. Is er iets defect? Is er een technisch probleem? Iets met water, electriciteit of internet? Een meubel dat wiebelt, een apparaat dat niet meer werkt? Benoît kan je verderhelpen. Bel hem op 0498/546.649.
 • Anne De Smet: voor alles met betrekking tot vennoten, intreden/uittreden. Anne kent alle details. Mail haar op anne@momentum-coaching.eu.
 • Franky De Cooman: heb je een uittreksel nodig uit het vennotenregister? Franky fikst dat voor je. Mail hem op franky.de.cooman@gmail.com.
 • Samuel De Wever: regelt de boekhouding. Mailen kan op samuel@debroeikas.be.

Belangrijk

De Broeikas is gelegen in de dorp en maakt deel uit van een woonerf. Gelieve daarmee rekening te houden. Daarom vragen we uitdrukkelijk om:

 • Je auto te parkeren op de carpoolparking aan de E40 en de vrije plaatsen in de straat te laten aan bewoners
 • Het geluid te verstillen vanaf 22u, het gebouw is namelijk niet goed geïsoleerd, de naaste buren van het woonerf naast De Broeikas (aan de andere kant van de muur) kunnen de muziek horen tot in hun woning.
 • Stil te zijn na 22u, vooral wanneer je het gebouw verlaat en afscheid neemt van anderen. Graag stilte buiten om de (slapende) buurtbewoners niet te storen. 
 • Bovenstaande zaken graag ook goed en duidelijk doorgeven aan je klanten en gasten. Leg er vooral goed bij waarom dat zo belangrijk is (namelijk: om een goede relatie te behouden met onze buren en hen zo weinig mogelijk overlast te bezorgen).

Dankjewel voor je begrip.

Laatste update: 29 mei 2024, door Anje

Heb je, nadat je dit allemaal gelezen hebt, nog vragen? Aarzel niet en bel naar Anje (0498/52.70.85). Ben je meer van het mailende type? Mail naar anje@debroeikas.be.