Informatie voor leden

Beste Broeikasser,

Bedankt om in te tekenen op één van onze pakketformules. Je koos voor een formule waar het cocreatiepakket in zit. Daardoor word je lid van de community van Broeikassers.

Via deze pagina communiceren we belangrijke info voor onze leden alsook de afspraken en activiteiten waarop je welkom bent.

We wensen je een fijne tijd toe in De Broeikas met veel dynamiek en verbinding alsook ruimte voor verstilling (tot jezelf komen, de rust weet je wel) en verdieping (tot je essentie komen, in dialoog met anderen)…

Van harte,
Het immer-in-beweging-zijnde broeiteam!

Anje, Hade, Anne en Koen

Good to know

Heb je vragen dan kan je je richten tot één van onderstaande personen:

 • Anje Claeys: zij is de gangmaker van de community. Ze is regelmatig aanwezig op cowerkdagen. Voor al je vragen over de community en de activiteiten, maar ook over google agenda, reservaties en events, richt je to haar. Best via mail (anje@debroeikas.be) of via whatsapp (0498/527085).
 • Rudi Miseur: hij regelt alles met betrekking tot verhuur. Hij doet ook de bestellingen van soep, drank, koffie, snacks, maar ook wc-papier, flipchart-papier en inkt voor de printer. Een vraag hierover? Vraag het aan Rudi, via mail rudi@debroeikas.be of telefoon (0472/873468).
 • Benoît Smets: voor alles over het gebouw. Is er iets defect? Is er een technisch probleem? Iets met water, electriciteit of internet? Een meubel dat wiebelt, een apparaat dat niet meer werkt? Benoît kan je verderhelpen. Bel hem op 0498/546.649.
 • Anne De Smet: voor alles met betrekking tot vennoten, intreden/uittreden. Anne kent alle details. Mail haar op anne@momentum-coaching.eu.
 • Franky De Cooman: heb je een uittreksel nodig uit het vennotenregister? Franky fikst dat voor je. Mail hem op franky.de.cooman@gmail.com.
 • Samuel De Wever: problemen met facturen? Samuel kijkt het voor je na. Samuel is druk bezet en bundelt zijn werk voor De Broeikas op een vaste dag per maand. Het kan dus zijn dat je niet onmiddellijk een antwoord krijgt op je mail. Even geduld graag. Duurt het je toch te lang, aarzel dan niet om hem een reminder te sturen. Mailen kan op samuel@debroeikas.be.

Vaste activiteiten, enkel toegankelijk voor leden: noteer de data in je agenda!

Je bent welkom op volgende activiteiten!

 • Geldig in 2023: Op maandag, dinsdag en woensdag kan je volop komen cowerken. De meest populaire dag is de dinsdag. De cowerkdagen worden in principe voorbehouden om te komen cowerken, soms geven we voorrang aan verhuur omdat dat zorgt voor stevige inkomsten.
 • Nieuw vanaf 1 januari 2024: Er zijn 30 vaste cowerkdagen per jaar -in een tweewekelijks ritme- telkens op dinsdag, je vindt de data in google agenda. Je bent welkom vanaf 7u en kan blijven tot 23u. Op de vaste cowerkavonden kan je activiteiten cocreëren met andere leden. Deze dagen en avonden kunnen en zullen NIET overschreven worden door verhuur. Met andere woorden, op die dagen ben je 100% zeker dat je in De Broeikas kan komen werken en cocreëren. Die dagen zijn helemaal van en voor de community!
 • Er zijn ook losse cowerkmomenten: heel eenvoudig, je bent welkom in De Broeikas op alle momenten dat het niet verhuurd is. Dat kan je zien in google agenda. Op die dagen geven we steeds voorrang aan verhuur dus dat betekent dat het kan gebeuren dat je last minute toch niet kan komen cowerken. Check dus altijd nog even vooraf onze Google agenda om zeker te zijn.
 • Stand-Up: op de vaste cowerkdagen is er geregeld een ‘stand-up’-moment van 15 tot 16u, dan spreken 2 leden een half uur over hun werk en passie, wat hen drijft en waar ze naartoe willen. Of er nu veel of weinig aanwezigen zijn, we mikken op diepgang en verbondenheid. Deze momenten zorgen ervoor dat je ontdekt waar andere leden mee bezig zijn, zo breidt je je netwerk uit.
Kalender 2023-2024, met een aantal nieuwigheden!
 • Een nieuwjaarsreceptie! Deze gaat door op dinsdag 23 januari 2024 om 20u. Helemaal op kosten van het huis: een drankje, een babbeltje, gezellig samenzijn!
 • Een fabuleus tuinfeest in de weidetuin! Met een lange tafel en lichtjes overal. Dit tuinfeest gaat door op woensdag 29 mei 2024 vanaf 18u. Je schrijft je in, daarvoor ontvang je nog een uitnodiging. Potluck-formule en drankjes op kosten van het huis! Receptie vanaf 18u, maaltijd vanaf 20u. Gaat door in de tuin, tenzij het regent, dan kruipen we gezellig binnen.
 • De cocreatiedagen. Dat zijn bruisende netwerkdagen, waar je anderen leert kennen en waar samenwerkingen kunnen ontstaan. Deze staan ingepland op dinsdag 24/10/23 (van 9 tot 16u) en op een dinsdag 16/04/24 (van 9 tot 16u). Deze dagen worden professioneel gefaciliteerd. Maak er een punt van om erbij te zijn. Je aanwezigheid op deze dagen is een must! Zo kan je echt voeling krijgen met de community.
 • Eveneens gaan we op speelse en doende wijze aan de slag met het thema cocreatie. Dit najaar plannen we twee ervaringsmomenten namelijk op dinsdag 12 september om 20u en op dinsdag 12 december om 20u. Welkom vanaf 19.30u. Aan de hand van een aantal vragen en oefeningen gaan we in dialoog met elkaar en we maken ook ruimte voor plezier en ongedwongen bijpraten met elkaar, want ook fun is een goede humus voor cocreatie! Toegang enkel voor Broeikassers, niet voor externen.
 • En natuurlijk zijn er ook onze vuuravonden: welkom op zaterdag 7 oktober, op dinsdag 14 november en op zaterdag 23 december om het jaar in warmte af te ronden.

Alle data hierboven vermeld staan weergegeven in google agenda. Inschrijven kan eenvoudigweg door je naam in te vullen naast de titel (via de edit-knop). Het is leuk om te weten wie er komt. Dan kunnen andere dat zien en het zorgt voor een fijne dynamiek van ‘ooooh, dan kom ik ook!’. Dank voor de kleine moeite! Het maakt een groot verschil!

Stand up! Show up!

NIEUW VANAF 1 SEPTEMBER 2023

Op de vaste cowerkdagen organiseren we geregeld een Stand-Up moment, dit van 15 tot 16u. Dan nodigen we 2 leden uit om een half uurtje te spreken over hun werk, hun passie, wat hen bezighoudt, wat hen drijft. Hier zie je wie wanneer aan bod komt:

 • Dinsdag 19 september 2023: Franky De Cooman (om 15u) en Lien Timmermans (om 15.30u)
 • Dinsdag 3 oktober 2023: Hans Stockmans (om 15u) en Leen Doms (om 15.30u)
 • Dinsdag 10 oktober 2023: Alexandra Denys (om 15u) en Johan Aerts (om 15.30u)
 • Dinsdag 14 november 2023: Tuur Van Hove (om 15u) en Monika Meysmans (om 15.30u)
 • Dinsdag 28 november 2023: Benoît Smets (om 15u) en Bieke Demeulenaere (om 15.30u)
 • Dinsdag 12 december 2023: Annemarie Peeters (om 15u) en Lien De Clercq (om 15.30u)
Heb je iets te vertellen voor een breed publiek dan dagen we je uit om een Broeiavond te verzorgen. Laat het ons vooral weten wanneer jij iets te vertellen hebt, en we reiken zeker ook naar je uit wanneer we merken dat je goesting hebt in een lezing voor een breed publiek!
 • Dinsdag 24/10 om 20u: Bert Geysels over ‘Ecosystemische Oaseplekken’ – Gratis voor leden, 10 EUR inkom voor externen.
 • Dinsdag 28/11 om 20u: Cindy Schepers over haar nieuwe boek ‘Relatiestress in je samengesteld gezin – Groeien als koppel van spanning naar verbinding’ – Gratis voor leden, 10 EUR inkom voor externen.
 • Upcoming in 2024: Steven De Blieck over ‘Autism, technology and (almost) everything in between, the power of neurodiversity’
En dan kan je natuurlijk ook gewoon zelf de schuur huren en je eigen Broeikas-Event organiseren. Voor Broeikassers communiceren we die events op onze website in de agenda. Het is aan jou om je deelnemers te vinden, dus jij staat in voor de werving en marketing. Tag je ons op de sociale media, dan delen we je event. Zo ondersteunen we jouw initiatiefnemende kracht! Vergeet niet om ons tijdig te laten weten om je event te communiceren op onze website. Lever tekst en foto aan en dan komt het in orde.
 • Zaterdag 25/11 om 20u: Anje Claeys, Ineke Hulselmans en Annemarie Peeters  – Performance en Ontmoeting ‘One Breath at a time’. Dichter Annelies Van Dyck en muzikante Katelijne Lanneau staan als special guests mee op het podium.  De inkom bedraagt 15 EUR voor iedereen, meer nieuws volgt.
 • Upcoming?

Ondersteuning van je professionele zelf!

NIEUW VANAF 1 SEPTEMBER 2023!

Online training van Ann Van Riet: ‘De besluiten van Ann – 10u ondernemerscoaching in 10 sleutelthema’s’Ann is vennoot van De Broeikas en is ondernemerscoach. Ze gaf al eerder trainingen in De Broeikas. Dit jaar biedt ze een online training aan de leden van De Broeikas. In deze online training neemt ze je mee doorheen 10 thema’s die ze tijdens de afgelopen jaren in de ogen gekeken heeft. Ze neemt je mee doorheen haar worstelingen, leerprocessen, struggles, gremlins, de besluiten die ze genomen heeft én wat die besluiten veranderden voor haar bedrijf. En natuurlijk daagt ze jou ook uit om in actie te komen.

Via deze link kom je terecht op haar infopagina over de training. Om aan te melden als Broeikasser stuur je een mail naar Ann op ann@althea-training.be (en je zegt erbij dat je een Broeikasser bent) en dan bezorgt zij jou het paswoord voor de online training! Een exclusieve kans. En gratis voor jou als Broeikasser! Het is te zeggen, inbegrepen in je lidmaatschap!

NIEUW VANAF 1 JANUARI 2024!

We voorzien een nauwe 1-op-1 betrokkenheid via individuele begeleiding. Een aantal professionele begeleiders vanuit het netwerk stellen zich hiervoor beschikbaar. Je kan vrij kiezen welke begeleider je kiest. Hieronder stellen ze zich kort voor. Neem zelf contact op met de begeleider van je keuze en dan volgt de rest vanzelf.
 • Anje Claeys, ontrafelaar. De gesprekken met Anje geven je vooral helderheid over wat je te doen staat en over wie je te zijn hebt. Tijdens een gesprek is ze tekenend aanwezig dus na afloop ontvang je een tekening over het gesprek. Meer info over Anje en haar werkwijze vind je via www.anjeclaeys.be. Op Instagram: @anje.claeys. Contactgegevens: info@anjeclaeys.be of 0498/527085.
 • Franky De Cooman, zelfzorgcoach.
 • … (gesprekken zijn lopende, heb je zelf interesse, laat het zeker weten)

Wist je dat?

Een community van vele mensen samen… Dat is boeiend én het vereist een aantal afspraken. Lees hier wat je zeker wel wil weten!

 • Alle warme dranken zijn inbegrepen in je abonnement. Onze warme dranken zijn Fairtrade, waar het kan ook bio.
 • Ook soep is helemaal inbegrepen in je abonnement. De soep, by the way, wordt bereid door de gasten van atelier De Lovenier, gelegen in Lovenjoel, onder de koepel van Adem vzw.
 • Tegen betaling: water, spuitwater, fruitsap, bier, wijn, snacks, chips. De prijslijst ligt in de schuur. Je kan cash betalen in de kassa (vraag aan Anje waar je die vindt) of via overschrijving op rekeningnummer: BE68 7370 4739 3334 met vermelding ‘drank’ en/of ‘snacks’. Wij kiezen voor bio-snacks en dranken. Behoorlijk resoluut. Voor de bieren maken we af en toe wel eens een uitzondering.
 • Ons whatsapp-kanaal is een ‘durf te vragen’ & ‘durf te delen’ kanaal. Je kan hier al je vragen in kwijt, ook praktische dingen. Je mag hier ook onbeschaamd activiteiten delen waarbij jij betrokken bent of je betrokken bij voelt. Klachten en bezorgdheden, daarover gaan we graag met jou in gesprek, dus zit je met een ei, stuur dan een mailtje naar Anje of bel haar even op en dan buigen we ons over je vraag.
 • Als lid van de community kan je heerlijk dingen samen cocreëren. Heb je een aanbod waar je anderen voor wil uitnodigen, communiceer het dan op aantrekkelijke (dus ja, wervende) wijze via whatsapp. 
 • Op het oogstverdiep is er een kast met boeken en creatief materiaal: dat is vrij beschikbaar voor alle leden. Je mag hier boeken nemen, je mag ook boeken toevoegen. Een geleend boek breng je terug. Het creatief materiaal dat je in de kast vindt kan je vrij gebruiken. Heb je zelf creatief materiaal te veel bij jou thuis, dan mag het naar onze kast komen.
 • De boeken die te geef zijn, staan beneden op de trap. Deze boeken mag je gewoon hebben. Je mag hier zelf ook boeken zetten. 
 • Op geregelde tijdstippen ontvang je onze nieuwsbrief voor leden. Daarin lees je wie de nieuwe leden zijn en ook de activiteitenkalender wordt daarin hernomen.
 • Ongeveer zes keer per jaar is er een vuuravond, deze wordt georganiseerd door een aantal leden. Inschrijven via google agenda. Hoe? Zet je naam naast de titel door op de edit-knop te duwen (de knop met het potlood-ikoontje).
 • Af en toe organiseren we in De Broeikas een lezing gegeven door een lid. Dat noemen we onze Broeiavonden. Als lid van de community kan je er gratis aan deelnemen. Externen betalen 10 euro.

En dan even praktisch... Over google agenda.

Een community van vele mensen samen… Dat is boeiend én het vereist een aantal afspraken. Lees hier wat je zeker wel wil weten!

 • Kom je cowerken, dan reserveer je je zitje via google agenda, zowel of de vaste cowerkdagen als op de losse cowerkmomenten. Reserveren via google agenda is wenselijk: zo zien andere leden wanneer er volk in huis is! En zien werken, doet werken! Vermelding in Google-Agenda: ‘Cowerken’ gevolgd door je naam.
 • De vaste cowerkdagen en -avonden zijn beschikbaar voor de community! Dus wil je graag een brainstorm organiseren of een gezellige drink of een filmavond of noem maar op, op die dagen en avonden kan het! Noteer je event in google agenda en maak er reclame voor in de whatsappgroep. Wanneer er veel cowerkers aanwezig zijn kan je je activiteit huisvesten in de graanzolder, op het oogstverdiep of in de tuin. Spreek zelf met elkaar af wie waar zit. Soms kan het zijn dat er maar 2 cowerkers zijn, die kunnen dan in het oogstverdiep zitten terwijl de gezamenlijke activiteit doorgaat in de zaal. Vermelding in Google-Agenda: ‘Cocreatie’ en/of de naam van je event gevolgd door je naam.
 • NIEUW VANAF 1 JANUARI 2024! Voor leden die beschikken over 1 of meerdere dagen (afhankelijk van het type abonnement) vrij gebruik van De Broeikas. Je boekt die dag op voorhand en kiest zelf hoe je die invult: dat kan een rustige familiebijeenkomst zijn, een event met klanten, een genietdag met vrienden of een dag die je schenkt aan de community. Jij staat aan het roer! Je kan op ‘jouw’ dag ook een activiteit organiseren voor de buurt (zoals bijvoorbeeld een café-avond of spelletjesavond). Voor grotere publieke events waar wel wat volk verwacht wordt ga je in dialoog met Anje. Zij helpt je graag verder. Indien je je activiteit graag wil promoten via onze nieuwsbrief, dan kan dit. Ook via sociale media kunnen we je event boosten: tag ons en wij delen je event op ons verhaal! Vermelding in Google-Agenda: ‘Cogebruik’ gevolgd door je naam.
 • De graanzolder staat vrij ter beschikking van de leden. Dit het hele jaar door, ook wanneer de schuur verhuurd is. De graanzolder kan je gebruiken voor overleg met klanten en leden, voor sessies met klanten, voor brainstorm,… Ook kan je in de graanzolder zitten als je online met iemand overlegt of als je rustig wenst te telefoneren. Alle gebruik van de graanzolder noteer je in de google agenda, Daarbij geldt de regel: ‘First come, first served’! Indien de schuur verhuurd is vragen we je wel om de huurders niet te storen, maw dan kan je de grote zaal niet betreden. Vraag ook aan je bezoekers om het rustig te houden. Op onze vaste cowerkdagen op dinsdag kan je de graanzolder niet gebruiken, dan is die bestemd voor de cowerkers die daar kunnen overleggen, bellen of zoomen. Vermelding in Google-Agenda: ‘Graanzolder’ gevolgd door je naam.
 • Indien je wenst te overnachten in of nabij De Broeikas (voor of na een cowerkdag of wanneer je De Broeikas huurt) dan noteer je dit in google agenda. Er is een futon beschikbaar, deze vind je op het Oogstverdiep. Je voorziet zelf je lakens, kussen en slaapzak. Er is (nog) geen douche beschikbaar. Vermelding in Google-Agenda: ‘Overnachting’ gevolgd door je naam. Wil je liever meer comfort (een bed, een douche en een ontbijt), vraag dan aan Anje naar de mogelijkheden.
 • Je studerende kinderen kunnen komen blokken in De Broeikas wanneer het vrij is. Je noteert hun naam in google agenda. We vragen een vrije bijdrage voor de warme dranken. De prijs voor een warme drank bedraagt 2 euro (zo kan je zelf tellen hoeveel je bijdrage bedraagt). Dit kan je storten op rekeningnummer: BE68 7370 4739 3334 met vermelding ‘bijdrage blok’. Heb je praktische vragen hierover, consulteer Anje. Vermelding in Google-Agenda: ‘Blok’ gevolgd door jouw naam en de naam van je kind.
 • En verder, kan er veel! Lang leve het experiment! Wanneer De Broeikas niet in gebruik is (vaak tijdens de schoolvakanties) mag ze gebruikt worden voor vanalles en nog wat! Ook je kinderen kunnen hierin initiatief nemen, weliswaar onder jouw begeleiding en verantwoordelijkheid. Dan noteer dat in google agenda. Zo weten we dat De Broeikas in gebruik is. Komt er toch een formele vraag voor gebruik van de schuur (verhuur of krachtdagen) dan moet jouw ‘experiment’ helaas wijken en elders of op een ander moment doorgaan. Vermelding in Google-Agenda: ‘Experiment’ gevolgd door je naam.

Belangrijk

De Broeikas is gelegen in de dorp en maakt deel uit van een woonerf. Gelieve daarmee rekening te houden. Daarom vragen we uitdrukkelijk om:

 • Je auto te parkeren op de carpoolparking aan de E40 en de vrije plaatsen in de straat te laten aan bewoners
 • Het geluid te verstillen vanaf 22u, het gebouw is namelijk niet goed geïsoleerd, de naaste buren van het woonerf naast De Broeikas (aan de andere kant van de muur) kunnen de muziek horen tot in hun woning.
 • Stil te zijn na 22u, vooral wanneer je het gebouw verlaat en afscheid neemt van anderen. Graag stilte buiten om de (slapende) buurtbewoners niet te storen. 
 • Bovenstaande zaken graag ook goed en duidelijk doorgeven aan je klanten en gasten. Leg er vooral goed bij waarom dat zo belangrijk is (namelijk: om een goede relatie te behouden met onze buren en een fijne, duurzame samenwerking uit te bouwen).

Dank voor je begrip.

Laatste update: 1 september 2023, door Anje

Heb je, nadat je dit allemaal gelezen hebt, nog vragen? Aarzel niet en bel naar Anje (0498/52.70.85). Ben je meer van het mailende type? Mail naar anje@debroeikas.be.