Voordelen voor vennoten

Voordelen voor vennoten

Als vennoot kan je de schuur huren aan het vennotentarief. Bovendien kan je ook beroep doen op het labotarief (nog lager dan het vennotentarief) voor je non-profit activiteiten gericht naar particulieren. Ook kan je de ruimte gebruiken voor je rustige familiebijeenkomsten.

De middelen die via aandelen binnenkomen worden gebruikt voor de verdere afwerking en optimalisatie van het gebouw en haar inrichting. Ook bouwen we er buffers mee op. Immers, als vennoten willen uittreden, hebben we cash nodig om hen te kunnen terugbetalen. Het is fijn dat je gul bent als dat tot je mogelijkheden behoort.

Investeer middelen die je voor een langere periode kan missen. In de beginfase van het uitbouwen van deze onderneming zal de boekhoudkundige waarde van de aandelen zeker zakken (omwille van afschrijving van het gebouw). Uittreden doe je dus best geruime tijd na de opstartfase (2017-2027), eens de boekhoudkundige waarde van de aandelen de nominale waarde terug benadert.

De Broeikas kiest ervoor om géén geldelijke dividenden uit te keren. Met andere woorden, bij ons geen financiële return op het einde van het jaar maar wél 'maatschappelijke intresten' die elke dag worden uitbetaald in de vorm van een warme, prettige, verstillende, verbindende, verdiepende en duurzame initiatieven. De opbrengsten die ontstaan uit de werking worden opnieuw geïnvesteerd in het project en in het realiseren van onze sociale doelstellingen.

What's in there for you?

Je bouwt mee aan een sociaal-groen verhaal in een bruisende coöperatie met een maatschappelijk doel én sociaal oogmerk.

Even alle pluspunten op een rij...

 • Via je investering zorg je ervoor dat De Broeikas kan bestaan. Het is zo simpel als dat.
 • Jouw investering zorgt er ook voor dat er een gebruikersvoordeel ontstaat. Immers, doordat er zoveel vennoten zijn die instaan voor het variabel kapitaal, hoeven we geen lening aan te gaan bij de bank en moeten we geen maandelijkse lening aflossen. Dit zorgt ervoor dat onze maandelijkse kosten relatief laag zijn. Daardoor kunnen we volgende zaken mogelijk maken voor onze gebruikers:
  • Een klantvriendelijke prijszetting voor lidmaatschap van de communityleden waardoor de drempel verlaagt (ideaal voor starters en zelfstandigen in bijberoep, therapeuten en andere freelancers met een aanbod naar particulieren toe)
  • Vennotentarief voor verhuur door vennoten dat lager ligt dan de prijs voor niet-vennoten
  • Labotarief voor verhuur voor het realiseren van 'sociale' initiatieven (laag-commercieel aanbod zoals yoga, meditatie, opvoedingsinitiatieven, workshops voor kinderen,...) door vennoten
 • Via je aandeel steun je alle belevenissen in de schuur waarbij ingezet wordt op verbinden, verstillen en verdiepen.
 • Je kan zelf, samen met anderen, komen genieten van de belevenissen in De Broeikas. Wat is dat zoal geweest? Een vertelavond, rondleidingen, opendeurdagen, kunstroute, een gezellig samenzijn met buurtbewoners maar eveneens vormingsmomenten over cocreatief ondernemen, zelfsturing, gedeeld eigenaarschap,...
 • Je maakt gezellige en verbindende buurtactiviteiten mogelijk zoals Broeibar, Café De Broeikas, een concertje, een spelletjesavond met de buren, een bijeenkomst voor jongeren in de buurt, een samenstudeerplek voor blokkende jongeren,...
 • Je kan communitylid/cowerker worden en dan kan je hier altijd terecht op dinsdagen om te komen werken of overleggen en ook de andere dagen van de week indien het niet verhuurd is. Meer hierover lees je op de pagina over cowerken en over cocreatie.
 • Je kan de schuur huren aan een voordelig vennotentarief. Voor vennoten is er eveneens een hoeveelheidskorting. Onder bepaalde voorwaarden (non-profit) kan je zelfs beroep doen op het labotarief.
 • Je kan de schuur huren voor jouw rustige familiebijeenkomsten.
 • Je kan meedraaien in het bestuur van de organisatie: je kan vorm geven aan een thema dat je interesseert, je bent welkom op de algemene vergadering, je kan een rol opnemen in de Raad van Bestuur en zo mee de koers van de organisatie bepalen
 • Je kan jaarlijks deelnemen aan een vormings- en netwerkoment georganiseerd voor vennoten (op de Algemene Vergadering)
 • Je naam en/of bedrijfsnaam wordt vermeld op onze broeipilaar in de schuur

Interessant voor gebruikers (communityleden en huurders):

 • Jouw activiteiten die doorgaan in De Broeikas kunnen gecommuniceerd worden via onze online kalender op onze website. Zo kom je met jouw aanbod aan activiteiten terecht in een nieuw netwerk.
 • Daarnaast kunnen we je activiteiten die doorgaan in De Broeikas mee opnemen in de agendarubriek van onze digitale nieuwsbrief. Op deze manier krijg je meer exposure en kan je je activiteiten delen in een nieuw netwerk! Ons netwerk (om en bij de 2.000 mensen) bestaat voornamelijk uit mensen tussen 35 en 65 jaar oud uit de regio Leuven-Tienen. Enkele kernwoorden om ons netwerk te typeren: creatief, duurzaam, ecologisch bouwen, cohousing, groen, gericht op verandering, natuurminnend, kunstminnend, samen, idealistisch, dynamisch, bewust,...
 • We kunnen je events die doorgaan in De Broeikas delen op onze facebookpagina. Je duidt ons aan als mede-organisator, op die manier krijg je extra exposure. Idem op Instagram en LinkedIn: tag ons en wij delen jouw event in ons verhaal!
 • Je kan je visitekaartjes en de flyertjes van je initiatieven deponeren in de schuur, een mooie kans waardoor nieuwe mensen de weg vinden naar jou en je activiteiten.
 • We bouwen graag aan een cocreatief en duurzaam partnerschap met jou: laat van je horen, vertel wat je dromen zijn en samen maken we het waar, in cocreatie met onze bruisende community!