De Broeikas trekt de sociale kaart!

Misschien wist je wel al dat De Broeikas een sociale onderneming is. Een onderneming die zich laat leiden door haar sociaal en maatschappelijk doel. Dat doel bestaat erin om de prachtige esthetisch en bio-ecologische schuur beschikbaar te stellen voor vele mensen én ook voor kwetsbare doelgroepen en niet-lucratieve projecten. We doen dat al vele jaren maar pakten er tot hiertoe niet echt mee uit. Er was immers heel de tijd de focus op ‘break-even’ zijn, want zoals je je wel kan inbeelden, kost het wel wat om een groot gebouw als De Broeikas te onderhouden en te verwarmen. Onze focus lag dus op het rendabiliseren van de schuur via cowerken en verhuur. Toch gebeurden er ondertussen vele zinvolle experimenten waar heel veel tijd en goesting in kroop en weinig geld uit droop.

We voelen dat we hiermee verder willen. Immers onze dagen zijn het gelukkigst wanneer de schuur gebruikt wordt door kwetsbare doelgroepen, of wanneer kunst, cultuur en gezellige ontmoetingen ruimte krijgen. Daarom herdachten we al onze formules. Grondig.

  1. Er is het huurpakket waarbij we ons richten op structurele partners die de schuur minstens 4 keer per jaar wensen te gebruiken voor hun werk met groepen. Per huurpakket van 4 dagen wordt een sociale dag mogelijk. Meer lezen.
  2. Er is het cowerkpakket waarbij we ons richten op mensen die graag een plek ter beschikking hebben waar ze zich van tijd tot tijd kunnen terugtrekken uit de drukke wereld om te herbronnen, in stilte, samen met anderen. Om te leren en te groeien, om stevige stappen te zetten, om te ontwikkelen als ondernemer of als kunstenaar. Meer lezen.
  3. Er is het cocreatiepakket, waarbij je kan leren hoe je tot vruchtbare cocreaties kan komen, door erover te leren maar vooral ook door te doen. Samen met een heerlijke groep gelijkgestemden kan je zalig cocreëren in en met de schuur. Meer lezen.

Over al die formules lees je meer op onze website. 

Je vindt er ook uitleg over onze sociale doelen, want we maakten een pagina waar we ze voor je oplijsten, geïllustreerd aan de hand van sprekende foto’s. Meer lezen.

Wens je lid te worden, deel uit te maken van de straffe cogebruikclub, de avontuurlijke cowerkbende, of de speelse cocreatiegroep? Verken de formules op onze website en laat van je horen. Welkom, welkom, welkom! In onze wondermooie schuur waar magie bestaat.

Share this post