Loading Events

« All Events

Broeiavond ‘Verlies’

12 Maart, 2019 , 20:00 - 22:00

€10

‘Wil je de wereld redden? Start door je pijn voor de wereld te durven toelaten en eren.
Dit is volgens de gerenomeerde ecopsychologe Joanna Macy een van de meest revolutionaire daden die je kan stellen. In deze interactieve lezing neemt Ewoud Monbaliu langs nieuwe inzichten en rituelen hoe we ons als mens terug kunnen verbinden met het levensweb.’

Timing
19u30-20u: Onthaal
20u-21u45: Interactieve lezing
21u45-22u: We geven info over De Broeikas, cowerkplek voor bezielde ondernemers, thuiswerkers en kunstenaars. Als thuiswerker mis je de gezellige babbel met gelijkgestemde collega’s, het delen van de kleine dingen van werk en leven. Dat gezamenlijke ‘yes, let’s do it’ gevoel… Vanaf 1 januari kan je daarom komen cowerken in ‘De Broeikas’.

Over de facilitator

Ewoud Monbaliu (°1972) heeft een achtergrond in event-communicatie en social marketing. Tussen 1999 tot 2006 zette hij maatschappelijke evenementen zoals de Autovrije Zondagen Antwerpen, Erfgoedweekend en Week van de Fair Trade op de kaart.

Van 2005 tot 2011 was hij Managing Partner bij Change Designers, een 15-koppig communicatiebureau. Als expert in maatschappelijke verandering richtte dit bureau zich tot overheden en sociale organisaties. Ewoud onderbouwde er communicatieproducten met communicatieprocessen.Via Levuur geeft hij nu zijn passie voor participatieprocessen met burgers verder vorm. Zo boort hij een diepere laag in het woord communicatie aan, communis.

Ewoud is gecertifieerd Master practioner in NLP, volgde verschillende workshops in creatief denken en projectmanagement en is gecertifieerd systeemopsteller (KULeuven Kernkracht Johannes Schmidt). Hij behaalde cum laude zijn licentiaat Germaanse Filologie (KULeuven) en postgraduaat Middeleeuwse Geschiedenis (Arhus Universitet, Denemarken).

Ewoud gelooft in de creatieve kracht van mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en hun omgeving. Met regelmaat zet hij ook eigen acties op. Ewoud is voorzitter van de Jury Buiten Categorie van de Koning Boudewijnstichting. Deze jury ondersteunt individuen die blijk geven van maatschappelijk leiderschap.

Als initiator en voorzitter van Zuiddag vzw draagt Ewoud bij aan een  solidariteitscampagne waarbij jaarlijks zo’n tienduizend jongeren tijdens de schooluren een dagje werken. Hun loon van 1 dag schenken ze aan leeftijdsgenoten uit het Zuiden.

Als jonge twintiger organiseerde hij drie jaar op rij de D-Dag, Dag van de Democratie.

Concreet
Prijs: 10 EUR
Elk ticket is een duo-ticket. Breng gratis iemand mee!

Betalen kan door overschrijving op het rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas. De BIC code is TRIOBEBB. Als mededeling noteer je: Inschrijving Broeiavond en je naam. Om onze administratie haalbaar te houden, is annuleren evenwel niet mogelijk. Dank voor je begrip. Er volgt ook geen herinneringsmail.

Praktisch

  • Er zal bier en wijn zijn, wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken.
  • We willen jullie met aandrang vragen om jullie auto NIET te parkeren in het dorp, maar op de carpoolparking aan de E40. Ja, dit betekent dat je 8 minuten vroeger zult moeten vertrekken. Ja, dit betekent dat je 8 minuten zult moeten stappen. Ja, dit betekent dat onze straat niet vol zal staan met auto’s. Ja, dit betekent dat onze buren geen last zullen hebben van op en aan gerij van auto’s.
  • Daarom dus, graag, even een switch van je gewoontes. Stel je GPS NIET in op Klein-Heidestraat maar stel hem in op Waversesteenweg. Vlakbij de afrit van de E40 vind je daar een prachtig aangelegde parking met ruimte voor wel 100 auto’s. Via deze link een plannetje. We vragen dit niet zomaar. We vragen dit uit respect voor de omwonenden die De Broeikas erg genegen zijn maar toch ook graag willen dat het dorp rustig blijft.
  • Bij het verlaten van De Broeikas, ‘s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Details

Date:
12 Maart, 2019
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€10
Website:
www.debroeikas.be/broeiavonden

Venue

De Broeikas
Klein-Heidestraat 28E
Neervelp, 3370 Belgium