Cowerken

Komen werken in De Broeikas? Het kan nu op dinsdag en woensdag (en weldra ook op andere dagen).

Ontmoet gelijkgestemden, ervaar de kracht van verbinding en vind rust en focus in je werk. 

Twijfel je of dit iets voor jou is? Kom het gratis uitproberen. Schrijf je in via info@debroeikas.be en geniet van 3 gratis proefdagen. Overtuigd? Dan kan je kiezen uit één van deze formules:

3 BROEIENDE FORMULES:

 • 217 EUR/maand, excl. BTW voor een jaarabonnement – voltijds abonnement – 10 tot 15 dagen per maand
 • 157 EUR/maand, excl. BTW voor een jaarabonnement – 5 dagen per maand
 • 397 EUR, excl. BTW voor een 10-beurtenkaart (4 maanden geldig)
 
 
 

De Broeikas is een verstillende cowerkplek voor mensen met idealen!

‘Elke week weer kom ik tot rust in De Broeikas, mijn verstillende werkplek, waar ik samen met andere ondernemers, kenniswerkers, freelancers en kunstenaars bouw aan mijn missie, waarmee ik een verschil wil maken in deze wereld…’

Lees er hieronder alles over en meld je aan voor één van onze infomomenten waarop je kennis kan maken met de mensen, de plek, de visie, het warme verhaal!

De Broeikas, een aparte cowerkplek

De Broeikas is geen alledaagse plek. Deze schuur werd gerestaureerd met stro, kalkhennep, leem,.. Duurzame en ecologische materialen. En dat voel je als je de ruimte binnenstapt: alsof je een andere wereld instapt waar echtheid de norm is.

Net zo apart als deze schuur zijn ook de mensen die er komen werken. Ondernemers, kunstenaars, freelancers, thuiswerkers die waardengericht, duurzaam en ecologisch in het leven staan.

De Broeikas wil voor deze mensen meer zijn dan enkel een mooie ruimte om te komen werken. De Broeikas wil een plek zijn waar je écht kan thuiskomen, niet enkel met je professionele rugzak, maar met je hele zijn. Waar mensen ondersteund én uitgedaagd worden het beste in zichzelf boven te halen, waar ze stil kunnen staan bij hun missie, hun doelen, hun strategie. Waar ze inspireren, én geïnspireerd worden.

Iets voor jou?

Waarschijnlijk herken je jezelf in bovenstaande omschrijving, anders was je niet zover geraakt met lezen. Maar is cowerken ook iets voor jou? Het is tenslotte een maandelijkse investering, terwijl je evengoed gratis thuis kan werken, zonder verplaatsing, toch? De Broeikas wil méér zijn dan enkel en alleen een werkplek. Verstillen, verbinden en verdiepen staat voor ons centraal. We zetten even op een rijtje waarom het een meerwaarde voor je kan zijn om te komen cowerken in De Broeikas.

Cowerken in De Broeikas geeft je:

1. Verbinding

Werk je voltijds of gedeeltelijk van thuis uit, dan voel te je soms alleen. Geen collega’s om even mee te praten aan de koffie, om je twijfels mee te delen, je successen te vieren of geïnspireerd te worden tot nieuwe dromen. Geen collega’s om even je computerprobleem te bekijken, je tekst na te lezen, of je te tonen hoe een Facebook advertentie werkt. Als ondernemer doe je dit allemaal zelf. Dit kost tijd, waarin je niet kan bezig zijn met jouw vak, met jouw passie. Dit kost je vrije tijd, of tijd met je gezin.

In De Broeikas kom je terecht in een netwerk van ondernemers en kunstenaars, elk met hun eigen expertise. Hier kan je terecht met vragen over domeinen waarop jij kennis mist, én kan je zelf anderen helpen. In dit prettig allegaartje van dynamische en ondernemende mensen die elk een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij, vind je gelijkgestemden waarmee het fijn praten is aan de koffie, die je inspireren, uitdagen en voeden. Los daarvan kan je ook deelnemen aan intervisiemomenten, brainstormsessies, en teambuildingsactiviteiten. Je kan daarnaast ook kennis en kunde uitwisselen met anderen. Dit gebeurt via onze ‘Broeimunt’, een systeem waar geven en nemen in balans zijn met mekaar.

2. Rust

Zelfstandig zijn betekent dat je een leven hebt losgelaten waarin je, in ruil voor afgesproken werk, relatief veel ‘gemoedsrust’ krijgt: elke maand je loon, vast te werken uren, betaald verlof,… Je laat dit los om jouw missie uit te bouwen tot een winstgevend verhaal. Dat kan alleen als je intern de rust weet te behouden en focust op je doel. Verlies je die rust, dan compenseer je dit door avonden doorwerken, weekenden doorwerken, minder slapen, zorgen maken,… Ten koste van jezelf, je gezondheid, je gezin, je relatie, en uiteindelijk ook je missie.

In De Broeikas is net dat het eerste wat opvalt: rust. Het is een plek om te verstillen. Door de architectuur, de keuze van materialen en inrichting, door heel de filosofie. Zodra je hier binnenstapt, word je meegezogen in de verstilling van de plek. Dit geeft je rust in je werk zodat je beter hoofd-van bijzaken kan onderscheiden en je strategie slim kan bepalen. Deze rust neem je vervolgens mee naar huis, zodat je daar de rol van ondernemer kan loslaten en er helemaal kan zijn voor je partner, je kinderen,…

3. Focus

Je bent ondernemer of kunstenaar en hebt dus veel te doen. Om alles rond te krijgen heb je focus nodig en die thuis vinden is vaak heel moeilijk. Misschien heb je geen eigen bureau of atelier, of moet je eerst de spullen van je gezin opruimen. Of je raakt steeds afgeleid raakt door allerhande dingen als persoonlijke mails, het huishouden, internet, spelende kinderen, je thuiswerkende partner, of of of… Voor je ’t weet is er opnieuw een dag om, zonder te doen wat je eigenlijk had gepland. Herkenbaar?

In De Broeikas kom je toe in een uitnodigende werkomgeving. De dagindeling wordt gestructureerd, waardoor je in de stilteblokken ongestoord kan doorwerken. Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten -binnen aan de koffie, of buiten in het groen- die de nodige zuurstof en ontspanning brengt. Ook de opstart van de dag gebeurt samen, in kring. Deze vertraging vooraf, zorgt voor een scherpe focus, en een grote versnelling nadien.

4. Bloei

Je onderneming kan bloeien zolang je als mens bloeit. Dat is niet evident als je opgeslokt wordt door alle dagelijkse beslommeringen, thuis in je eentje. Om te bloeien als onderneming is het nodig niet alleen te werken IN je onderneming, maar ook AAN je onderneming.

In De Broeikas sta je in de startronde van de dag als cowerker telkens weer stil bij je missie, je doel. Je wordt hierin bevraagd en uitgedaagd. Je ontdekt verbindingen met de andere cowerkers en ontwikkelt samenwerkingen. In deze vruchtbare incubatorruimte voor innovatie worden bloeikansen zichtbaar. Zo blijf je als ondernemer scherp en paraat, en valt je missie niet in slaap terwijl jij zo veel en hard aan het werk bent.

Praktisch

Ja! Ik wil graag cowerker worden in De Broeikas! Hoe werkt het nu concreet?

1. Word co-eigenaar en kies je formule

De Broeikas is een plek van ‘samen maken’. Daarom word je eerst co-eigenaar van het project via een investeringspakket van 5.000 of 2.500 EUR, maar je kan er ook voor kiezen om minder te investeren.
Hierna kan je instappen als cowerker. De plaatsen zijn beperkt. In het totaal kunnen er 45 mensen instappen als cowerker van De Broeikas. In een eerste fase stellen we 20 werkplaatsen beschikbaar.
Op voorhand kies je jouw ideale formule:

BLOEIFORMULE: 1 dag per week (keuze uit woensdag of donderdag) of 5 dagen per maand

In deze formule kan je jouw wekelijkse cowerkdag of jouw 5 cowerkdagen op voorhand inboeken in ons online boekingssysteem. In deze basisformule zit ook:

 • Deelname aan de intervisie-, inspiratie-, meditatie-, en brainstormsessies
 • Deelname aan de broeimunt
 • Mogelijkheid tot deelname aan teambuildingsactiviteiten voor cowerkers
 • Lidmaatschap van het online ‘broeiforum’
 • Inspirerende info rond duurzaam ondernemen
 • Mogelijkheid tot deelname aan de klankbordgroep van De Broeikas, die 2x per jaar samenkomt om samen met het Broeibestuur de koers van De Broeikas te bepalen (vraag ernaar als je wenst betrokken te worden)
 • Mogelijkheid tot het gebruik van de ruimte op vr-za-zo-ma als cogebruiker

PRIJS: 157€/maand voor een jaarabonnement (excl. btw).
Betaal je per kwartaal, dan betaal je 447 EUR/kwartaal (excl. BTW)
Betaal je per jaar, dan betaal je 1.747 EUR/jaar (excl. BTW)
Reserveer je cowerkplek onderaan deze pagina.

BROEIFORMULE: 3 dagen per week (di-woe-do)

In deze formule kan je 3 dagen per week komen werken in De Broeikas. Je hebt altijd plek en krijgt voorrang bij het boeken tov cowerkers die maar 1 dag per week komen. Naast alle voordelen uit de basisformule kan je met deze formule:

 • Ondersteuning krijgen voor het inrichten van een Broeidag, een inspiratie dag rond een thema naar keuze volgens onze verbindende broeimethodiek
 • Jaarlijks kan je 3 vrienden introduceren voor een gratis dag cowerken

PRIJS: 217€/maand voor een jaarabonnement (excl. btw).
Betaal je per kwartaal, dan betaal je 547 EUR/kwartaal (excl. BTW)
Betaal je per jaar, dan betaal je 2.447 EUR/jaar (excl. BTW)
Reserveer je cowerkplek onderaan deze pagina.

KORTING VOOR BEDRIJVEN EN GEZINNEN

Bij inschrijving van 2 personen per bedrijf of gezin krijg je 10% korting.

GRAAG EERST PROEVEN?

Dat kan!

Om goed te kunnen voelen of deze plek iets voor jou is kan je hier gedurende 3 dagen naar keuze (op dinsdag of donderdag) komen proeven van de sfeer en het werken in verbinding.

Aanmelden kan eenvoudigweg via een mailje naar info@debroeikas.be.

JA, IK WIL COWERKER WORDEN!

Neem dan snel contact op om je aan te melden, want zoals je weet is er slechts plaats voor 20 cowerkers in de opstartfase. Wil je mee aan de wieg staan van deze cowerkplek, wacht dan niet al te lang met je beslissing!

2. Een cowerkdag in De Broeikas

In De Broeikas start cowerken vanuit een gezamenlijk gedragen dagprogramma, dat verbinding, verstilling en verdieping stimuleert. Een dag in De Broeikas start om 7u en eindigt om 23u. Daarbinnen zijn 3 luiken die telkens worden gestart en afgerond met een check-in en een check-out:

 • Ochtendluik ‘DAUW’: aankomen tussen 7 en 9u – afronden om 13u
 • Middagluik ‘ZON’: aankomen tussen 13 en 14u – afronden om 18u
 • Avondluik ‘MAAN’: aankomen tussen 18 en 19u – afronden om 23u

Je kan kiezen welke blokken je komt werken, en kan zowel 1, 2 als 3 blokken komen. Om te kunnen deelnemen aan de ochtendkring (om 10u stipt) en de middagkring (om 15.30u stipt) vragen we wel om minstens 1 blok aanwezig te zijn.

In de opstartfase zijn we enkel open op dinsdag en donderdag en dit van 8 tot 18u. Naarmate het aantal cowerkers stijgt, breiden we onze formules verder uit.

3. Werk, ontmoet, inspireer, leer,…
PROGRAMMA

Welk blok je ook kiest, er is steeds een vergelijkbaar programma, dat door de groep gezamenlijk wordt scherp gesteld:

 • Aankomst: tijd om toe te komen en al wat te werken
 • Ochtendkring om 10u: je intentie van die dag delen en het dagplan bepalen ifv de groep
 • Stiltewerkblokken
 • Pauzemomenten
 • Middagkring om 15.30u: stilstaan bij wat de dag je bracht

Bovenop dit programma zijn er sessies die wekelijks worden hernomen:

 • INTERVISIESESSIES – op dinsdagnamiddag
  Deze sessies, waar iedereen vrij aan kan deelnemen, gaan over thema’s waar je als ondernemer of mens tegenaan loopt. Door met elkaar in gesprek te gaan kan je zicht krijgen op je blinde vlekken en groeien als mens. Coach van en voor mekaar.
 • INSPIRATIESESSIES – op woensdagavond
  In deze sessies komen telkens 2 cowerkers aan het woord die iets delen over wat hen inspireert. Dit kan gaan over je unieke aanbod als ondernemer, een project waar je over wil vertellen, een prestatie waar je trots op bent. Inspirator van en voor mekaar. Op de tweede woensdag van de maand wordt er een Broeiavond georganiseerd die ook open staat voor externen. Dan komt een externe spreker aan het woord rond een bepaald thema. Schrijf hier in voor de broeiavonden.
 • BRAINSTORMSESSIES – op donderdagavond
  Tijdens deze sessies kunnen 3 vragen van cowerkers behandeld worden. Elke cowerker krijgt 5 minuten de tijd om zijn vraag te delen. Vervolgens wordt hier 15 minuten over gebrainstormd. Brainstormen voor en door mekaar.
BROEIMUNT

Tijdens de gezamenlijke kringen, pauzes of sessies ontdek je van elkaar wie waar expertise in heeft. Deze kan je met elkaar delen, en om dit gemakkelijk te maken ontwikkelden we de Broeimunt. Vergelijkbaar met het gekende LETS-systeem, toegepast op De Broeikas. Op een groot bord kan iedereen zijn talenten noteren, en wordt er bijgehouden wie wat geeft of ontvangt. Ieder zorgt ervoor dat zijn eigen balans van geven en ontvangen in balans blijft.

CATERING

Tijdens de pauzes kan je genieten van heerlijke koffie, kruidenthee, home made cake, en andere biologische zaligheden. We werken hiervoor samen met bio-catering bedrijven en met dagcentra van anders-validen.

ANDERE VOORZIENINGEN

De Broeikas, helemaal jouw ‘place to be’!
Hier nog even onze troeven op een rij…

 • NATUURLIJKE EN GEZONDE RUIMTES
  We verbouwden De Broeikas met bio-ecologische materialen: leem, kalkhennep, stro,.. Allemaal natuurlijke en ademende materialen die zorgen voor een gezond en rustgevend binnenklimaat. Daarnaast werd de grootsheid van de ruimte bewaard, wat zorgt voor openheid en ruimte. Een kunstzinnig en sober interieur maakt het plaatje compleet.
 • VOOR DIVERSE WERKVORMEN
  Intiem vergaderen of in groep brainstormen, het kan allemaal. Naast de atelierruimte en grote werkruimte, is er ook een aparte vergaderruimte waar je klanten kan ontvangen. Daarnaast is er ook een meditatieplatform, een lange eettafel, een patio, en een stiltetuin met een imposante boomhut en romantisch bankje bij de beek.
 • MET ALLE VOORZIENINGEN
  Wifi, printer, beamer, voldoende stopcontacten,… alle benodigdheden om efficiënt te werken zijn aanwezig. Voor de kunstenaars is er een kunstatelier ingericht met ondermeer een drukpers.
 • VLOTTE BEREIKBAARHEID
  De Broeikas is gelegen in Neervelp, Boutersem. Een mooie landelijke omgeving, en toch vlakbij de E40. Er is een bushalte om de hoek en ook het station van Vertrijk, met vlotte verbinding vanuit Leuven en Tienen, is vlakbij.

Ja, ik ben 1 van de 20 cowerkers!

[contact-form-7 id=”450″ title=”Cowerken”