Cowerken

De Broeikas is een ecologische verbouwde schuur waar je in alle rust -en stilte- in een gezamenlijke ruimte samen met anderen kan werken. Er zijn ook twee break-out ruimtes voor vergaderingen met je eigen stakeholders en klanten of om ideeën uit te wisselen met iemand die je net ontmoet hebt op deze plek.

Als lid van onze community stap je in een boeiend cocreatief experiment want De Broeikas is niet alleen een plek maar ook een netwerk. Wil je lid worden van onze bruisende community? Dan kan dat! Een lidmaatschap bij De Broeikas is een geschenk voor jezelf. Je kiest namelijk doelbewust voor verbinding, focus, reflectie én opent de weg naar cocreatie. Het is ook een engagement naar de community, waar je aanwezigheid anderen kan inspireren en professionaliseren.

Ons lidmaatschap in een notendop

Onze formule, klaar en duidelijk. Je betaalt het lidgeld op jaarbasis. Je stapt in op gelijk welk ogenblik van het jaar en je engageert je voor de rest van het lopende kalenderjaar. Kennismaken gebeurt via een startdag. Daarna beslis je voor welke formule je kiest.

IMG_20190122_095742

Community

De allereerste megatroef! Je maakt deel uit van een cocreatieve community! De community is een groep van ondernemers en inspirerende professionals die elkaar ondersteunen in hun missie. Zoekers, denkers, voelers, doeners én vinders. Een échte community. Een tribe.

Samen dragen we zorg voor onze huis, de schuur. Iedereen draagt bij vanuit goesting. Dit doen we in verbinding met elkaar en het grotere geheel.

Ga even kijken op deze link wie allemaal deel uitmaakt van de community. Stuk voor stuk boeiende mensen waarmee je kan kennismaken, brainstormen, samenwerken. Misschien vind je hier wel de sparringpartner van je leven waardoor je droom realiteit kan worden.

‘Hier kom ik thuis, hier vind ik mijn tribe.’

samen aan het werk in een schuur

Naast je lidmaatschap van de community, kan je hier komen cowerken op een inspirerende plek met toffe mensen. Je bent welkom een aantal vaste cowerkdagen (op dinsdag) en alle dagen van de week, tenzij De Broeikas verhuurd is.

In De Broeikas structureren we de dagindeling waardoor je heerlijk kan doorwerken. Ook starten we de dag met een korte check-in. Zo creëren we verbinding.

Tussendoor zijn er gemeenschappelijke pauzemomenten die voor de nodige zuurstof, fun en verdieping zorgen.

‘Ik kijk altijd weer uit naar de ochtendkring, waar we allemaal inchecken. Het gekke is, zo’n kring duurt slechts 30 minuutjes en toch zorgt dat ervoor dat je helemaal anders de dag ingaat, verbonden met jezelf en de andere cowerkers.’

Cowerken Boutersem
broeikas_meditatieplekje

Werken, lezen, lummelen, zakken, zijn

Hier gewoon wat komen lezen, je administratie bijwerken, je website updaten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Of misschien voel je juist nood aan diepgang en aandacht voor je misschien nog fragiele, belangrijke, maar minder dringende werk? Verschillende leden van de community komen hier over een langere periode ook werken aan een ‘dedicated’ project. In de ‘dedicated’ ruimte van De Broeikas ontstonden zo onder andere best al wat ‘ferme’ boeken.

Je kan je hersenen wat zuurstof geven door een pauze in te lassen met een tas koffie of thee, door even een luchtje te gaan scheppen in de aanpalende tuin of door even te gaan wandelen in de groene omgeving van De Broeikas.

‘Als ik hier binnenkom, valt de rust over me heen en voel ik me dankbaar dat ik hier ben.’

Kom het uitproberen!

Komen de muren thuis op je af, zoek je mensen om ideeën mee af te toetsen of samen iets te creëren, kom dan gerust eens testen of een lidmaatschap als Broeikasser iets voor jou is.

Tijdens de startdag kan je proeven van een typische Broeikasdag. Zo ondervind je aan den lijve hoe het er hier aan toe gaat.

Bij aanvang van je startdag zitten we even met jou samen om te kijken wat precies jouw behoeftes zijn en waar je naar op zoek bent. Dat doen we via een kennismakingsgesprek waarin jou alles verteld wordt over het reilen en zeilen in De Broeikas.

Het cocreëren nemen we echt letterlijk! Dus eens je instapt word ook jij cocreator van deze gezellige boel!

broeikas_cowerken

EEN BOEIENDE COMMUNITY, EEN WARM NETWERK, EEN MOOIE PLEK

Onderstaande drie zaken zijn in de prijs inbegrepen:

1. Een lerend netwerk

De Broeikas is een plek waar je aanwezigheid anderen kan inspireren en waar je zelf geïnspireerd kan worden door de ander. Een plek waar je als lid van de community. de verbinding met jezelf, de andere leden en de wereld rondom jou kan onderzoeken, bevoelen en verdiepen. Een gemeenschap van mensen waarmee je je kennis kan delen en waar je de ruimte krijgt om te formuleren waar je op dat ogenblik nood aan hebt. Misschien krijg je juist door de formulering van je vraag hulp van iemand anders van de community. die je even op weg kan helpen of ondersteunen op je eigen pad.

2. Een zelfsturende community

Ergens bij horen, gaat niet vanzelf. Het vraagt tijd en moeite om zichtbaar te lezen zijn én je te engageren in de community. De Broeikas is een plek waar je je eigen wensen en behoeften kan formuleren en ook initiatief kan nemen om daar iets mee te doen. Dat kan alleen maar ook met een aantal gelijkgezinden. In het verleden werden er door leden vuuravonden, speeddates, online pitch-momenten, online netwerkevents, deelcirkels, rode-draad-avonden, brainstormsessies, intervisies, geldgesprekken, kunstcirkels, ondernemerskringen, community-avonden, spelletjesavonden, broeibar, café-avonden en krachtdagen voor jongeren georganiseerd. Het opzetten van zo’n initiatief vergt een ondernemende basishouding: je leert je idee pitchen, mensen warm maken en hen over de streep halen om mee te doen! Zo train je je ondernemer-skills! Bovendien leer je ook om zichtbaar te leren zijn in een veilige context. Ook dit is essentieel als ondernemer. Voel je je uitgedaagd? Zalig!

3. Labosessies: ruimte voor experiment

Laat de andere mensen van het netwerk kennis maken met jouw eerste workshops, trainingen, oefeningen of ideeën. De Broeikas kan gebruikt worden om dingen uit te testen en je werk beter bekend te maken bij de community. Zo kan je testen of er interesse is in je aanbod en wat de impact is op de deelnemers door af te sluiten met een feedback sessie over wat mensen hebben ervaren.

4. Cocreatie

In De Broeikas starten we met een ‘gedeeld’ onderzoek en experimenteerruimte rond het thema ‘cocreatie’. Over dat thema werden er al eerder bijeenkomsten georganiseerd maar we willen de kennisverwerving en expertise rond dat thema in de komende jaren verder ontwikkelen.

5. Praktisch
 • Je kan komen cowerken, gedurende 30 dagen per jaar. Dit zijn de vaste cowerkdagen die tweewekelijks doorgaan op dinsdagen. Op die dagen zijn er pitch-momenten, klankbordkansen en is er gelegenheid om te brainstormen over jouw project.
 • Je krijgt toegang tot het online platform waar je te weten komt waar anderen mee bezig zijn en je kan anderen uitnodigen voor je events. Momenteel werken we daarvoor met whatsapp.
 • Je wordt ondersteund in je professionele groei door één van onze ervaren begeleiders. We staan jaarlijks stil bij je doelen, je struggles, je uitdagingen, je missie, je visie én je dromen.
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot een online training van Ann Van Riet met betrekking tot de schaduwkansen én uitdagingen van het ondernemerschap.
 • Je kan onbeperkt gebruik maken van de Graanzolder voor al jouw vergaderingen, krantengesprekken en online meetings: 24/24  en 7/7. We stemmen af op elkaar via Google Agenda.
 • Je kan gratis deelnemen aan lezingen en workshops tijdens onze Broeiavonden die ook openstaan voor externen.
 • Ook je studerende kinderen kunnen hier terecht wanneer ze op zoek zijn naar rust, focus en/of verbinding.
 • Je kan boeken uitlenen uit onze bib!
 • Je kan steeds terecht in De Broeikas wanneer het vrij is. Dit check je via Google agenda.
 • hebt vrije toegang tot het gebouw op alle dagen van de week wanneer er geen huurders zijn (zichtbaar in onze online agenda).
 • Ook je gasten en klanten zijn hier welkom voor vergaderingen, bijeenkomsten, overleg en sessies.
 • Wanneer je De Broeikas solo wenst te gebruiken voor het werken met groepen, dan kan je de schuur huren, er is een gebruikersvoordeel voor vennoten. Kijk hier voor formules en voorwaarden. Vraag naar de speciale voorwaarden als cowerker!
 • Alle warme dranken (twv 11 EUR/pp/dag) zijn inbegrepen in je abonnement, zo ook de heerlijke soep (twv 2 EUR/portie) gemaakt door dagatelier De Lovenier!
 • Verken alvast even de community-pagina op onze website: we voorzien een plekje voor je aanbod, foto en de link naar je website op de website van de Broeikas. Op die manier vergroot jouw bereik en bekendheid. Op de webpagina www.debroeikas.be/cowerkcommunity zie je al onze leden. Een oefening in zichtbaarheid! Ook je foto met een korte bio wordt opgehangen in de inkom van de schuur.

JOUW FINANCIËLE BIJDRAGE

Zit je startdag erop en wil je instappen in onze cocreatieve community, dan betaal je lidgeld. Omdat je lid bent kan je de schuur vervolgens ook huren aan een voordeeltarief.

Enkel als vennoot kan je genieten van deze uitzonderlijke formule die alleen maar bestaat in De Broeikas:

 • Als E-vennoot bedraagt je lidgeld voor 1 jaar 1.200 EUR, excl. btw. Een dag huren kost jou 350 EUR, excl. btw.
 • Als D-vennoot betaal je 1.000 EUR, excl. btw. Een dag huren kost voor jou 300 EUR, excl. btw.
 • ABC-vennoten betalen 900 EUR, excl. btw. Een dag huren kost voor jou 250 EUR, excl. btw.

Dus: eerst vennoot worden, en pas daarna kan je intekenen op het cowerkpakket!

Als vennoot kan je je co-eigenaar noemen van De Broeikas en kan je mee de koers van onze coöperatie bepalen door deel te nemen aan de Algemene Vergadering. Bovendien zet je op die wijze ook financieel je schouders onder De Broeikas. Zo kan De Broeikas verder blijven bestaan en groeien, investeren in de toekomst én een duurzame werking uitbouwen met een maatschappelijke meerwaarde. Alle info omtrent intreden als vennoot vind je via deze link.

Vennoot worden en/of starten met je lidmaatschap kan op gelijk welk moment van het jaar. Je betaalt je lidmaatschap in 1 keer, bij je inschrijving. Een gespreide betaling is mogelijk. Stap je later op het jaar in, dan wordt de prijs herrekend (vb. instappen als E-vennoot kost 600 EUR op 1 juli, en 300 EUR op 1 oktober).

EEN PLEK OM TE GEBRUIKEN

Een dag cowerken in De Broeikas is telkens anders, maar wat er sowieso dagelijks op de menu staat is: een gezamenlijk incheck-moment om 10u, samen lunchen en een middagstart. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’, bepaal je zelf of je daaraan deelneemt… Met de cowerkers van de dag bepaal je samen hoe je de dag invult: werken in stilte, een muziekje op de achtergrond, samen wandelen, brainstormen, genieten van de tuin.

Geniet van de heerlijke koffie of chocomelk, cappuccino, latte macchiato, expresso, wienerchoco, thee,… (jawel, er staat een supercoole Oxfam-koffiemachine in De Broeikas die al jouw wensen in een kopje giet)! Alle andere dranken (water, sap, bionade, bier en wijn) zijn beschikbaar tegen betaling.

Even een luchtje scheppen? Zet je dan in de patiotuin vooraan, de weidetuin achterin of maak een wandelingetje in de buurt. Mogelijkheden te over!

ONZE SOCIALE INITIATIEVEN

De Broeikas is meer dan alleen maar een cowerkplek. Het is eveneens een plek waar sociale initiatieven mogelijk zijn.

 • Een krachtplek voor kwetsbare jongeren
  Geregeld gaan er hier krachtdagen door voor jongeren die verblijven in de (semi-)residentiële jeugdzorg. Heb je een speciaal talent dat je probono wil delen met deze doelgroep, dan kan dat!
 • Samenbrengplek voor al wie goesting heeft
  Via initiatieven als Café De Broeikas en spelletjesavonden draagt De Broeikas bij tot ontmoeting en verbinding tussen buren en fans.
 • Inspiratieplek omtrent kunst, ecologie en duurzaamheid
  Via deelname aan Kunstroute Boutersem en events omtrent ecologisch bouwen, natuurlijk tuinieren, coöperatief ondernemen, coöperatief wonen,… brengt De Broeikas mensen samen rond ‘kwetsbare’ maar essentiële maatschappelijke thema’s.
Heb je zelf een sociaal idee? Leg het voor aan de andere leden en maak het mogelijk, in cocreatie!
 

EN... BEN JE ER KLAAR VOOR?

Wil jij de koffie komen proberen, de cocreatie aan den lijve ervaren, de mensen leren kennen, je eigen mogelijkheden ten volle ontwikkelen en bijdragen tot de community? Meld je dan hieronder aan en doe met ons mee!

NICE TO KNOW

Onze cocreatieve community is voortdurend in beweging. Community zijn en doen is een experimenteel zoeken. Via vallen en opstaan, proberen en uitproberen, zijn we samen onderweg. Trekt jou dit aan, dan zal je hier veel leren over cocreatief ondernemen, in groep zorg dragen voor een plek, business naar De Broeikas brengen (nieuwe leden, huurders of structurele samenwerkingspartners), gedeeld eigenaarschap, doen vanuit goesting, de energie laten stromen en vanalles in beweging zetten of… niet (want experimenten mislukken soms wel eens en ook dat moet kunnen).

Wil je het uitproberen, meld je dan hier aan voor je gratis kennismakingsdag!

Wat mensen vertellen over De Broeikas