Trajecten voor teams en organisaties

Voel je dat jouw organisatie vastloopt haar werking, alsof ze in een jas zit die niet meer past? Voel je dat de mogelijkheden van jouw team niet helemaal benut worden? Voel je dat je met je organisatie een stap te zetten hebt naar een meer mensgerichte en duurzame manier van werken, maar weet je niet waar beginnen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen bekijken we waar de grootste nood zit en op welke manier we je kunnen helpen om de nodige stappen te zetten. We hebben een aanbod van bouwstenen die allen nodig zijn om je organisatie aan te passen aan deze snel veranderende tijd. De bouwstenen kunnen apart ingezet worden als workshop of klein traject of ze kunnen gecombineerd worden tot een traject van langere duur. Afhankelijk van wat jouw team of organisatie nodig heeft, bedenken we een traject op maat.

ONS AANBOD:

purpose

59106082_10157203851944438_8301324961646116864_n

Met Peter Plusquin

Samen bouwen aan een wereld waarin élke mens diep verbonden is met zichzelf, met anderen én met het grotere geheel. 

In deze training focussen we op ieders persoonlijke purpose, en cocreëren we samen een helder omschreven purpose van jouw team, bedrijf of organisatie. Dit zorgt voor verhoogde verbinding, betrokkenheid en samenwerking. 

Ieder zal bewuster die taken doen waarbij hij/zij de grootste meerwaarde kan creëren voor de organisatie.

Komende data:  Op 12 & 13 maart 2020 geeft Peter Plusquin hier workshops rond purpose. Lees meer

verbinding

IMG_20190122_095742

Met Marijke D’Herde

De bedoeling van verbindende communicatie is een kwalitatieve verbinding tot stand brengen die je toelaat om rekening te houden met je eigen behoeften én met die van de andere. 

Vanuit die verbinding -waarin geen oordelen of verwijten uitgesproken worden- kan je de ander tegemoet komen zonder jezelf te verliezen of weg te cijferen.

Marijke D’Herde is professioneel verbonden met Walk your Talk. Ze geeft er trainingen verbindende communicatie. Via haar eigen zaak Akiiki vzw begeleidt ze groepen om de brug te slaan in contexten waar cultuurverschillen het vlotte samenwerken in de weg staan.

 

sociocratie

54405590_2239206866327779_1952741279519473664_n

Met Linde Vloeberghs

Sociocratie, ook wel S3 genoemd, geeft praktische handvaten voor iedereen die bewuster en effectiever wil samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en een flexibele organisatiestructuur.

Linde begeleidt teams als facilitator en bewaakt hierbij de toepassingen van principes uit sociocratie.

Voor onze workshops rond sociocratie werken we vaak samen met Dieter Dehaes van iLean.

Komende data: Op 12 & 13 maart 2020 geeft Dieter Dehaes hier een workshop sociocratie. Lees meer

coöperatief ondernemen

serre

Met Anje Claeys

Droom je er zelf van een coöperatieve vennootschap op te richten? Of wil je graag leren hoe je in je bedrijf cocreatief kan samenwerken? Heb je geen idee hoe hieraan te beginnen? Behoefte aan inspiratie en zuurstof?

Boek dan hier een inspiratiesessie gegeven door Anje Claeys, bezieler van De Broeikas. Zij vertelt je alles over het proces van droom tot realiteit. We inspireren je graag via een rondleiding ter plaatse of een lezing op verplaatsing.

Prijs:  247 EUR, exclusief BTW voor een rondleiding van 2 uur. Een lezing op verplaatsing kost 297 EUR, exclusief BTW (excl. verplaatsingskosten).

zelfzorg

IMG_1272

Met Franky De Cooman

Beslissingsnemers met een ethische ingesteldheid krijgen jammer genoeg vaak de wind van voren, worden bekritiseerd, tegengewerkt, of zelfs belachelijk gemaakt. Ze zwemmen tegen de stroom in, net als zalmen.

Hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je ervoor dat deze confrontaties je niet onderuit halen, maar dat ze bijdragen aan je eigen duurzaamheid?

Franky De Cooman, zelf een zalm, ontwikkelde hier een straf programma voor.

Upcoming: vrijdag 31 januari 2020 is er hier de dagworkshop ‘Zelfzorg voor Zalmen’, begeleid door Franky De Cooman. Lees meer

essential harvesting

57277878_2257721154476350_477586984492072960_n

Met Anje Claeys

Al meegemaakt? Je hebt een geweldig sterke teamdag, of straffe meeting rond je missie en strategie achter de rug. Vol energie keert iedereen terug naar zijn werkplek, en het enige wat er van die dag overblijft is een duffe mail met het verslag.

Dit kan ook anders! Met Essential Harvesting volgt kunstenares en ‘essentie-spotter’ Anje de dag vanop de achterste rij. Ze zet de essentie van het gebeuren om in een tastbare tekening of kunstwerk dat nadien het team of de groep eindeloos kan blijven inspireren…

Komende data:  Op vrijdag 31 januari en op 12 & 13 maart 2020 is Anje Claeys in De Broeikas aan het werk als kunstzinnig coach. Lees meer

verbindend cirkelwerk

joel-jasmin-forestbird-xzPMUMDDsfk-unsplash

Met Linde Vloeberghs

Om effectief en impactvol samen te kunnen werken als team of organisatie, is het nodig om weer te leren samenwerken als mensen, ons professioneel masker af te durven leggen, en helemaal onszelf te zijn op het werk. 

Verbindend Cirkelwerk is een directe weg naar meer echtheid en verbinding in jouw team/organisatie en leidt tot authentieke interacties, creativiteit en innovatie, meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid, transparantie, open en constructieve communicatie, meer veiligheid en geluk op het werk.

Komende data:  Op 12 & 13 maart 2020 geeft Linde Vloeberghs hier workshops rond verbindend cirkelwerk. Lees meer

organisatieontwikkeling

59106082_10157203851944438_8301324961646116864_n

Met Linde Vloeberghs

Om de 6 à 8 weken komt een groep pioniers gedurende twee uur samen, om ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren. Gelijkgestemden die dezelfde zoektocht of transitie aangaan: richting effectief, bewust, duurzaam, menselijk, zinvol en gelijkwaardig samenwerken.

In de leercirkels vertrekken we van concrete vragen van de deelnemers. We faciliteren deze volgens de Peer Wisdom Circle methode, om ten volle de wijsheid -en de spiegels- uit de groep zichtbaar te maken.

Interesse in dit aanbod als bedrijf? Steek je licht op en stuur ons een mail voor bijkomende informatie.

participatie

participatief_knip

Met Hadewych Bamps

Als participatiedeskundige is Hade verbonden met Levuur cvba. Ze begeleidt co-creatieve en participatieve processen die te maken hebben met organisatievraagstukken en maatschappelijke transities

Haar specialiteit ligt in thema’s als onderwijs, mobiliteit, milieu en cultuur.

 

Interesse in één van deze topics voor jouw organisatie of team?

Contacteer ons met jouw specifieke vraag of nood via info@debroeikas.be. We geven je graag meer info en bezorgen je een offerte op maat.

Broeitraject voor leidinggevenden: Be the change you wish to see

– van zijn naar doen

Een intensief traject voor leiders die bewuster en effectiever willen samenwerken op basis van zingeving, gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en flexibele organisatiestructuur. In een groep gelijkgestemde teamleiders ga je een jaar lang samen op pad. Je surft langsheen alle topics die aan bod moeten komen om jou (en met jou jouw organisatie) klaar te stomen voor het leiderschap van de 21ste Eeuw.

lees meer…

 

IN DE KIJKER:

Iedereen aan het roer in een snel veranderende wereld

do 12 & vr 13 maart 2020

Tweedaagse workshop voor leidinggevenden en hr-professionals:

Hoe geef je leiding in deze snel veranderende wereld waar top down management niet meer werkt? Hoe geef je ruimte aan de talenten en de wijsheid van je teamleden? Hoe betrek je medewerkers en houd je hen gemotiveerd? Hoe creëer je een structuur die dit mogelijk maakt? In deze tweedaagse geven 5 experts in ‘organisaties van de toekomst’ richting en praktische, direct toepasbare tools. Lees meer over deze 2daagse training

Iedereen aan het roer