Trajecten voor teams en organisaties

Voel je dat jouw organisatie vastloopt haar werking, alsof ze in een jas zit die niet meer past? Voel je dat de mogelijkheden van jouw team niet helemaal benut worden? Voel je dat je met je organisatie een stap te zetten hebt naar een meer mensgerichte en duurzame manier van werken, maar weet je niet waar beginnen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen bekijken we waar de grootste nood zit en op welke manier we je kunnen helpen om de nodige stappen te zetten. We hebben een aanbod van bouwstenen die allen nodig zijn om je organisatie aan te passen aan deze snel veranderende tijd. De bouwstenen kunnen apart ingezet worden als workshop of klein traject of ze kunnen gecombineerd worden tot een traject van langere duur. Afhankelijk van wat jouw team of organisatie nodig heeft, bedenken we een traject op maat.

ONS AANBOD:

purpose

59106082_10157203851944438_8301324961646116864_n

Met Peter Plusquin

Samen bouwen aan een wereld waarin élke mens diep verbonden is met zichzelf, met anderen én met het grotere geheel. 

In deze training focussen we op ieders persoonlijke purpose, en cocreëren we samen een helder omschreven purpose van jouw team, bedrijf of organisatie. Dit zorgt voor verhoogde verbinding, betrokkenheid en samenwerking. 

Ieder zal bewuster die taken doen waarbij hij/zij de grootste meerwaarde kan creëren voor de organisatie.

verbinding

IMG_20190122_095742

Met Marijke D’Herde

Marijke D’Herde is professioneel verbonden met Walk your Talk. Ze richtte Akiiki vzw om onderlinge betrokkenheid te creëren in contexten waar verschillen in ‘cultuur’ het vlotte samenwerken in de weg staan.

Onderzoeken tonen aan dat diversiteit in je werknemersbestand een stevige troef is voor je bedrijf. Toch blijkt het lang niet altijd te lukken om die voordelen van diversiteit te realiseren. Iedereen heeft bewust of onbewust vooroordelen tov mensen die anders zijn dan wijzelf en dat ligt niet anders in bedrijven.

Elke mens heeft een set van een 50-tal behoeften er we zijn er steeds op uit om deze te vervullen. Alle mensen zijn hetzelfde in de kern. Vanuit de intentie met elkaar te verbinden, kunnen we kiezen voor een taal die de nadruk legt op onze gemeenschappelijke menselijkheid. Van hieruit ontstaat als vanzelf ruimte om ook de verschillen te waarderen als kracht.

sociocratie

sociocratie 3.0

Met Dette van Zeeland

Sociocratie 3.0, ook wel S3 genoemd, geeft praktische handvaten aan elke organisatie die bewuster en effectiever wil samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en een flexibele organisatiestructuur.

Met S3 kun je onder andere zelfsturing op een slimme manier organiseren, rolduidelijkheid creëren, het eigenaarschap verder verdelen en samen tot gedragen beslissingen komen.

Dette begeleidt teams als facilitator, coach en trainer en werkt hierbij vanuit de principes van Sociocratie 3.0, verbindende communicatie en systemische transformatie.

coöperatief ondernemen

serre

Met Anje Claeys

Droom je er zelf van een coöperatieve vennootschap op te richten? Of wil je graag leren hoe je in je bedrijf cocreatief kan samenwerken? Heb je geen idee hoe hieraan te beginnen? Behoefte aan inspiratie en zuurstof?

Boek dan hier een inspiratiesessie gegeven door Anje Claeys, bezieler van De Broeikas. Zij vertelt je alles over het proces van droom tot realiteit. We inspireren je graag via een rondleiding ter plaatse of een lezing op verplaatsing.

Prijs: 

  • Inspiratiesessie (2u) ter plaatse: 300 EUR, exclusief BTW
  • Lezing op verplaatsing (2u): 400 EUR, exclusief BTW (excl. verplaatsingskosten)
  • Coachingtrajecten rond coöperatief ondernemen: op vraag

zelfzorg

IMG_1272

Met Franky De Cooman

Beslissingsnemers met een ethische ingesteldheid krijgen jammer genoeg vaak de wind van voren, worden bekritiseerd, tegengewerkt, of zelfs belachelijk gemaakt. Ze zwemmen tegen de stroom in, net als zalmen.

Hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je ervoor dat deze confrontaties je niet onderuit halen, maar dat ze bijdragen aan je eigen duurzaamheid?

Franky De Cooman, zelf een zalm, ontwikkelde hier een straf programma voor.

verheldering

57277878_2257721154476350_477586984492072960_n

Met Anje Claeys

Anje is ‘vraagstukoloog’. Ze brengt helderheid in complexe vraagstukken waardoor nieuwe wegen in het visier komen. Heb je een moeilijke vraag dan kan je bij haar terecht.

Je kan haar expertise inzetten voor…

  • de heruitvinding van je organisatie en/of jezelf
  • het verhelderen/herschikken van  organisatiestructuren gericht op samenwerking en cocreatie
  • het in kaart brengen van en klaarheid brengen in de complexe en gelaagde processen (bestuursoverleg, teamvergadering, intervisie, contracten)
  • het in de steigers zetten van financiële campagnes en crowdfunding
  • het verhogen van impact via de straffe taal van beeld (boekcover, logo, illustraties)
  • issues gelinkt aan verlies, dood, rouw en de daarbij horende verandering, groei en bloei
  • alles wat te maken heeft met de grote ommekeer, de transitie naar een warme en duurzame samenleving.

persoonlijk leiderschap

Met Dette van Zeeland

Ken je dat? Het gevoel dat er verschillende stemmen in jezelf aanwezig zijn, de ene al harder roepend dan de ander. Dat een kant van jou zegt: ik wil het zo, maar een andere kant in jou denkt er heel anders over? De methode Voice Dialogue leert je om naar al deze stemmen te luisteren en de dirigent te worden van jouw orkest.

We bestaan uit een groot aantal verschillende ikken. Misschien herken jij de perfectionist, zorger, genieter, de controlefreak, avonturier, behager of pusher in jezelf?

Sommigen komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, het zijn onze primaire overlevingsstrategieën. Andere, vaak tegengestelde, ikken spelen nauwelijks of zelfs geen rol. Door ze een voor een voor het voetlicht te brengen krijg jij meer keuzevrijheid en balans in jouw unieke ‘systeem’ en word je een heler en evenwichtiger mens.

duurzaam contracteren

Met Monika Meysmans

Tekst komt eraan!

leiderschap in actie

Met Anne De Smet

Je geeft leiding aan een groep of team en je voelt je daar echt op je plaats. Je bent iemand die van nature teams en mensen ontwikkelt. Voor jou is dé weg naar resultaten behalen je mensen meekrijgen en dus investeer je in relaties. Daarbij verlies jij nooit het grotere geheel en de zingeving uit het oog. Je staat bezield in je werk en in je leven.

En toch bots je als leider vaak tegen je grenzen aan. Hoe je het vroeger moeiteloos deed, lijkt nu niet meer toereikend. Je ervaart een groeiende complexiteit en snelheid en het kost je veel moeite om bij te benen. Ondanks alle inspanningen die je doet om je inzichten te verbreden en bij te leren, voelt het alsof jouw interne systeem vastloopt. Alsof je jezelf immuun maakt voor de verandering waar je naar verlangt.

In het leiderschapstraject ‘Dansen met complexiteit en chaos’ gaan we samen op weg om je systeem te deblokkeren. Zodat jouw leiderschap een moeiteloze kwaliteit krijgt en chaos en complexiteit je uitgelezen danspartners worden.

 

verbindend cirkelwerk

joel-jasmin-forestbird-xzPMUMDDsfk-unsplash

Met Linde Vloeberghs

Om effectief en impactvol samen te kunnen werken als team of organisatie, is het nodig om weer te leren samenwerken als mensen, ons professioneel masker af te durven leggen, en helemaal onszelf te zijn op het werk. 

Verbindend Cirkelwerk is een directe weg naar meer echtheid en verbinding in jouw team/organisatie en leidt tot authentieke interacties, creativiteit en innovatie, meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid, transparantie, open en constructieve communicatie, meer veiligheid en geluk op het werk.

organisatieontwikkeling

59106082_10157203851944438_8301324961646116864_n

Met Linde Vloeberghs

Om de 6 à 8 weken komt een groep pioniers gedurende twee uur samen, om ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren. Gelijkgestemden die dezelfde zoektocht of transitie aangaan: richting effectief, bewust, duurzaam, menselijk, zinvol en gelijkwaardig samenwerken.

In de leercirkels vertrekken we van concrete vragen van de deelnemers. We faciliteren deze volgens de Peer Wisdom Circle methode, om ten volle de wijsheid -en de spiegels- uit de groep zichtbaar te maken.

Interesse in dit aanbod als bedrijf? Steek je licht op en stuur ons een mail voor bijkomende informatie.

participatie

participatief_knip

Met Hadewych Bamps

Als participatiedeskundige is Hade verbonden met Levuur cvba. Ze begeleidt co-creatieve en participatieve processen die te maken hebben met organisatievraagstukken en maatschappelijke transities

Haar specialiteit ligt in thema’s als onderwijs, mobiliteit, milieu en cultuur.

 

Interesse in één van deze topics voor jouw organisatie of team?

Contacteer ons met jouw specifieke vraag of nood via anje@debroeikas.be. We geven je graag meer info en bezorgen je een offerte op maat.

Broeitraject voor leidinggevenden: Be the change you wish to see

– van zijn naar doen

Een intensief traject voor leiders die bewuster en effectiever willen samenwerken op basis van zingeving, gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en flexibele organisatiestructuur. In een groep gelijkgestemde teamleiders ga je een jaar lang samen op pad. Je surft langsheen alle topics die aan bod moeten komen om jou (en met jou jouw organisatie) klaar te stomen voor het leiderschap van de 21ste Eeuw.

lees meer…

 

IN DE KIJKER:

Iedereen aan het roer in een snel veranderende wereld

do 12 & vr 13 maart 2020

Tweedaagse workshop voor leidinggevenden en hr-professionals:

Hoe geef je leiding in deze snel veranderende wereld waar top down management niet meer werkt? Hoe geef je ruimte aan de talenten en de wijsheid van je teamleden? Hoe betrek je medewerkers en houd je hen gemotiveerd? Hoe creëer je een structuur die dit mogelijk maakt? In deze tweedaagse geven 5 experts in ‘organisaties van de toekomst’ richting en praktische, direct toepasbare tools. Lees meer over deze 2daagse training

Iedereen aan het roer