Trajecten voor ondernemers

Als ondernemer is het niet evident om alle expertise in huis te hebben om je plan te doen slagen. Je hebt immers zoveel meer nodig dan enkel een mooie droom en je kennis als expert binnen jouw vakdomein. Als startende zelfstandige heb je in je enthousiasme vaak de neiging alles zelf onder de knie te willen krijgen. Dit is echter niet zo’n goeie strategie: hierdoor verlies je kostbare tijd om met de essentie bezig te zijn, raakt je energie versnipperd en kan je droom slechts langzaam groeien.

De Broeikas is ontstaan door ondernemers voor ondernemers en we merken dat vele ondernemers tegen dezelfde vragen aanlopen. Hoe doe ik aan marketing op een integere manier? Hoe zorg ik ervoor dat mijn prijzen kloppen? Ben ik wel met het juiste bezig? Hoe verlies ik mezelf niet in het teveel doen? Hoe communiceer ik best? Hoe houd ik mijn energie hoog?

Om op deze vragen een antwoord te bieden, hebben we trajecten samengesteld waarin je gedurende langere tijd met gelijkgestemden op weg gaat om te werken ‘aan’ je zaak. In deze groep word je uitgedaagd én gedragen. Je komt regelmatig samen zodat je ankerpunten krijgt om naar toe te werken. Op het einde van zo’n traject ben je gegroeid als ondernemer én heeft ook je onderneming een stevig fundament gekregen.

ontdek hier onze trajecten voor ondernemers:

Bloeitraject voor ondernemers in een wereld in transitie: ‘Licht en wortels voor je zaak’

Graag stellen we jou het bloeitraject voor ondernemers voor. Dit traject vangt aan wanneer er een groep van 8 mensen is en gaat door op avonden (11 workshops en 2 individuele coachingsgesprekken van 45′).

Dit traject is een cocreatie van een aantal ondernemers. Zij delen hun expertise met jou. Een vaste begeleider reist met de groep mee en bindt alles samen tot 1 geheel. Wil je graag kennismaken, stuur ons dan een mailtje en we voeren met jou een gesprek.

Meer weten over het programma en het cocreatieve team? Lees verder via deze link!

Individueel coachingtraject met een persoonlijke broeimentor

Heb je behoefte aan extra coaching rond specifieke domeinen, dan kan je met coaches uit De Broeikas stilstaan bij onderwerpen als purpose, zelfsturing, zelfzorg, aanbod, communicatie en marketing. Je wordt ondersteund en begeleid, en krijgt heel wat praktische tips en tools kunnen die worden ingeoefend.

Hoe ziet een individueel coachingtraject eruit?

 • Je wordt gedurende een heel jaar ondersteund door een broeimentor. Deze persoon, die je zelf uitkiest, begeleidt jou via een traject van 5 coachende gesprekken van telkens 1 uur gespreid over de termijn van je lidmaatschap als communitylid.
 • Jouw broeimentor is eveneens communitylid, neemt een meter/peterschap op en moedigt je aan in jouw traject als ondernemer. Doorheen het jaar kan je bij hem/haar terecht met vragen en zorgen over jouw project.
 • Elk van onze broeimentoren heeft een eigen expertise:
  • Purpose, visie, missie bij Peter Plusquin
  • De branding van je zaak: communiceren in woord (copywriting, SEO) en beeld (logo, illustraties, banner, mood board) bij Anje Claeys
  • Zelfzorg, luisteren naar het lichaam, burnoutpreventie bij Franky De Cooman
  • Zelfleiderschap bij Anje Claeys. Wat houdt je tegen om er helemaal voor te gaan en helemaal in je ondernemerschap te gaan staan? We staan samen stil bij de schaduwkanten van het ondernemen: perfectionisme, uitstelgedrag, autonomie, zichtbaarheid, presence en presensing.
 • De prijs voor dit coachingstraject bedraagt 600 EUR, excl. BTW

Interesse? Meld je aan voor een individueel traject voor ondernemers via mail!

Ook voor bedrijven, organisaties en teams bieden we coaching en trajecten aan. Meer info hierover vind je bij het luik ‘Consultancy‘.