Meerwaarde

Geloof jij ook dat ons land inspirerende plaatsen nodig heeft?
Inspirerende plaatsen waar tegengas gegeven kan worden tegen maatschappelijke trends waarvan we weten dat ze op termijn nefast zijn.

Geloof jij ook dat talenten die zich inzetten voor een gezonde samenleving alle steun moeten krijgen? En dat een gezonde samenleving bestaat uit gezonde individuen die op een gezonde manier met elkaar omgaan en dit op een gezonde planeet?

Geloof jij ook dat deze steun van onderuit moet komen?
Enerzijds om onafhankelijk te blijven, anderzijds omdat er hoe langer hoe minder steun van bovenaf te verwachten valt.

Geloof jij ook dat het onze plicht is om te blijven experimenteren met nieuwe vormen van samenwerking, nieuwe vormen van samenleven, nieuwe vormen van ondernemen?

Geloof dan samen met ons dat De Broeikas nodig is!
Geloof dan zeker dat De Broeikas enkel kan bestaan met jouw steun vandaag.

Maak De Broeikas mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel

Een verhaal van vitaminen...

En wat is De Broeikas dan juist?

Het is een verhaal van vitaminen!

Wat De Broeikas juist is kan je in detail lezen op de andere pagina's van deze site.

Liever in het kort? Dan kan je De Broeikas het best vergelijken met een serre.
Een plantenkas dus.

In een serre worden zaden gezaaid.
De serre zorgt vervolgens voor beschutting, maar ook voor grondstoffen, licht, water en energie, zodat deze zaden kunnen ontkiemen en uiteindelijk resulteren in gezondheid. Gezondheid in de vorm van groenten en fruit, in de vorm van vitaminen.

In De Broeikas doen we hetzelfde, maar we zaaien geen zaden, wel talenten.

Talenten van mensen die zich inzetten en activiteiten organiseren voor een gezonde samenleving.
De Broeikas biedt ‘talenten’ beschutting in de vorm van een prachtige inspirerende ruimte aan een zeer lage prijs en dit dankzij het coöperatief model. Anderzijds geeft De Broeikas deze ‘talenten’ ook de nodige grondstoffen, licht, water en energie in de vorm van de nodige infrastructuur, aandacht, omkadering en een breed netwerk, een website en pr.

Op deze manier kunnen deze ‘talenten’ volop beginnen met het produceren van de vitaminen voor een gezonde samenleving. Een gezonde samenleving die bestaat uit gezonde individuen die op een gezonde manier met elkaar omgaan en dit op een gezonde planeet.

Heb jij ook nood aan vitaminen?
Verlang jij ook naar een gezonde wereld en samenleving?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!

Dirk en zijn potten - Drempels verlagen

Dirk is pottenbakker en droomt er al langer van om zijn kennis en passie met anderen te delen in de vorm van workshops. Anderen te laten ervaren hoe pottenbakken de voldoening geeft van het creëren met de handen, maar tegelijk ook de mentale rust door focus.

Een eigen atelier huren is geen optie, veel te duur.
Zich engageren in een academie of zo ziet hij ook niet zitten. Veel te formeel en te omslachtig.
Het idee om helemaal van nul af een website op te starten, mensen te zoeken, een netwerk op te bouwen ziet hij al helemaal niet zitten omdat dit gewoonweg zijn ding niet is.

Veel drempels die Dirk nu dus tegenhouden om mensen te laten proeven van zijn ambacht.
De Broeikas is voor Dirk de perfecte oplossing. Enerzijds streven De Broeikas en haar coöperanten geen winst na waardoor hij de ruimte eens per week aan een zeer gunstig tarief kan huren. En omdat Dirk D-aandeelhouder is -via een aandelenpakket van minstens 500 EUR- heeft hij als bijkomend voordeel dat zijn workshop gratis en voor niets gepromoot wordt via het ruime netwerk van De Broeikas. De ruimte huren kan hij doen aan kostprijs. Bovendien heeft hij een recht op voorinschrijving voor het huren van de ruimte.

Weg drempel! Weer een activiteiten die kan broeien en groeien.

Deze case steunen?
Of heb je zelf een passie die je wel in De Broeikas zou willen delen?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!

Jef en het dorpscafé - De perfecte locatie

Jef woont in een klein dorp. Een boerengat zoals ze zeggen. Neervelp of all places!
Ondanks dat het een klein dorp is kent Jef weinig mensen uit de buurt. Er wordt niet zoveel met elkaar gepraat en er zijn zo goed als geen gelegenheden om dorpsgenoten te leren kennen. De cafés rond de kerktoren zijn al jaren geleden verdwenen.

Jef zit al een tijdje te broeden op het idee om elke derde zaterdag van de maand een dorpscafé te organiseren. Elke keer een ander streekbiertje uittesten, leuk muziekje en wat mensen uit de buurt leren kennen. Niet om geld te verdienen, maar voor het sociaal contact.

Een locatie vindt hij echter niet. In zijn eigen huis ziet hij het niet zitten en de parochiezaal is gewoonweg niet gezellig. En eigenlijk is die ook wel onbetaalbaar omdat hij geen erkende vereniging heeft.

De Broeikas zou perfect zijn voor Jef. Hij tekent dus in voor een aandeel van 100 euro. Zo wordt hij E-aandeelhouder en verkrijgt hij een gebruiksrecht voor de ruimte, kan hij de schuur huren en zijn idee uitproberen.

Gezellig, sfeervol, betaalbaar en tijdens het drinken van dat lekker biertje kan hij ineens zien welke andere activiteiten er binnenkort gaan doorgaan in De Broeikas.

Lijkt je dat wel wat, zo’n maandelijks dorpscafé?
Of heb je zelf zo’n idee zoals dat van Jef?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!

Liesbeth, de life coach - Een duwtje in de rug

Liesbeth is zelfstandige in opstart. Voorlopig nog in bijberoep is ze zich aan het specialiseren als coach om mensen met een burn-out terug op gang te krijgen. Ze weet nog niet of het gaat lukken, of ze klanten gaat vinden en of ze het graag gaat doen. Haar huis ombouwen tot een praktijk vindt ze nog te vroeg en te riskant. Alles zal afhangen of ze mensen kan bereiken via flyers en mond-aan-mond reclame.

Wederom een perfecte match met De Broeikas.

Gezonde individuen liggen aan de basis van een gezonde samenleving, dus zo’n initiatieven krijgen zeker ruimte in De Broeikas. Bovendien krijgt De Broeikas veel volk over de vloer dat op zoek is naar andere waarden, op zoek is naar onthaasting. De mond-aan-mond reclame zal er dus zeker zijn.

Het enige dat Liesbeth dus hoeft te doen is een aandeel kopen van minstens 500 EUR zodat ze er haar activiteiten in de kijker kan zetten. Centen die ze zelfs niet eens echt kwijt is. Die ze eventueel zelfs zou kunnen terugkrijgen, moest het op termijn toch niets blijken te worden. Later kan ze haar aandeel ook nog altijd opbouwen naar een pakket van 2.500 EUR. Dan komen er heel wat voordelen bij. Ze wordt éénmaal per seizoen uitgenodigd voor een coworkingmoment gericht op samenwerking en synergie, ze krijgt een gratis opbergruimte en een valvenkast in de schuur én ze kan deel uit maken van de klankbordgroep die mee de richting van De Broeikas bepaalt.

Coaching in De Broeikas? Een goed idee?
Wil je zelf mensen begeleiden en daar je beroep van maken?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!

Katrien en de kinderen - Een inspirerende plek

Katrien houdt van kinderen. Ze houdt van de verwondering in hun ogen als ze iets nieuws ontdekken. Ze houdt ervan kinderen creatief uit te dagen en ze te laten ervaren om terug verbaasd te zijn over de natuur. Ze houdt ervan kinderen achter hun tablets vandaan te halen en te laten ravotten in het bos. Daarom organiseert Katrien een aantal keer per jaar een natuurkampje voor kinderen.

Ze doet dit in De Broeikas.

De extra dimensies van een oude schuur in het midden van de natuur en dan nog als deel van een samenhuisproject maakt De Broeikas voor Katrien en de kinderen een zeer inspirerende en perfecte locatie. Aanvankelijk gaat ze voor een aandeel van 100 EUR, dan kan ze de ruimte huren. Ze kan later altijd nog meer investeren en gaan voor een aandeel van 500 of 2.500 EUR en genieten van de extra voordelen die daarmee samenhangen. Ze start liever klein nu, want haar eigen kinderen zijn nog te jong. Maar binnen een aantal jaar, als ook de jongste in de lagere school zit, kan er wellicht meer. En ook dan kan De Broeikas een uitgelezen plek zijn om andere initiatieven op te starten. Misschien kan ze er wel muziekles geven in de zolder van het voorhuis?

Wil je ook je kinderen laten deelnemen aan zo’n kampjes?
Of wil je misschien zelfs wel eens kinderen uitdagen en verwonderen?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!

Bob, de ecobouwer - Een écht steentje bijdragen

Bob is een groene jongen. Zeer bezorgd om het klimaat, en het milieu. Bob heeft als zelfbouwer enorm veel kennis opgedaan over bio-ecologische bouwtechnieken. Zijn eigen huis is ondertussen af en hij zou niet liever hebben dan dat anderen ook zo ecologisch mogelijk verbouwen.

Daarom zou hij heel graag zijn kennis delen via hands-on workshops. Echter telkens in deze workshops iets maken om het daarna weer af te breken, vindt Bob nu ook niet echt zo duurzaam. Hij is dus op zoek naar een zinvol project waar hij zijn schouders mee kan onder zetten. Om op die manier toch een beetje bij te dragen tot een kleinere voetafdruk.

De Broeikas is duidelijk de place-to-be waar Bob zich kan uitleven.

Enerzijds komen er continu mensen over de vloer tijdens diverse rondleidingen over ecologisch verbouwen, anderzijds moet de schuur nog helemaal ecologisch verbouwd worden, en kan hij tijdens het delen van zijn kennis écht bijdragen aan de verbouwing van de schuur.

Geef je Bob graag een kans om zich eens goed uit te leven?
Of wil je leren hoe je op een bio-ecologische manier kan bouwen en verbouwen?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!

Nora, begeesterd ondernemer - Verrijkend samenwerken!

Nora is al 5 jaar actief als zelfstandige, ze stampte een bedrijfje uit de grond dat zich richt op het ondersteunen van buitenlandse gezinnen die voor een lange tijd in België verblijven. Deze gezinnen roepen haar diensten in voor taallessen maar ook voor heel gewone dingen zoals bijstand in allerlei organisatorische zaken die logisch zijn als Belg maar niet als buitenlander.

Nora noemt zichzelf een fixer.

Nora zou De Broeikas graag gebruiken om af en toe een workshop in het groen te kunnen organiseren voor haar doelgroep. Maar dit doet ze liefst vanal samen met iemand anders. In het netwerk van De Broeikas kan ze veel andere ondernemers ontmoeten. Vier keer per jaar is er een co-workingsmoment gepland om synergieën te smeden en cocreatieve ideeën te vertalen naar de realiteit.

Komende zomer organiseert ze hier een 3-daags zomerevenement. Ze werkt hiervoor samen met twee andere aandeelhouders: een ondernemer die de creatieve input verzorgt en een geschiedkundige die zich toelegt op het verhelderen van de Belgische geschiedenis waardoor de deelnemers onze samenleving beter begrijpen en zich gelukkiger voelen tijdens hun verblijf in België. Verhalend en creatief aan de slag gaan, een workshop voor mensen van verschillende nationaliteiten, ontmoeting genereren, eenzaamheid doorbreken, leren van mekaar,...

Omdat Nora intekende voor een aandeel van 2.500 EUR geniet ze van enkele bijzondere voordelen. Net als alle andere vennoten huurt ze de ruimte aan BROEI-tarief, ze kan gebruik maken van een gratis opbergkast, ze kan info over haar activiteiten communiceren via haar persoonlijke valven in de schuur én ze kan inhoudelijk meedenken omdat ze deel uit maakt van de klankbordgroep.

Vanuit haar eigen passie ging Nora een relatie aan met de schuur. Ze houdt van het gebouw, ze komt er graag en wil graag actief aan meewerken om het cocreatief netwerk te voeden. Er schrijven zich immers verschillende verhaallijnen in 'De Broeikas', er zijn nog meer mensen zoals zij die helemaal in hun passie gaan staan en van daaruit ondernemen. Een boeiende en broeiende club, dàt is het!

Geef je Nora graag een kans om zich volkomen te ontplooien als ondernemer?
Of wil je zelf op een cocreatieve manier samenwerken met gelijkgezinden?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!

Floor, ambachtelijk ontwerper - Een stevige boost voor meer business

Floor heeft een eigen BVBA die ze reeds 25 jaar geleden oprichtte. Ze startte klein, maar in een mum van tijd ontgroeide ze de kinderschoenen en gaf ze gestalte aan een succesvol bedrijf. Inmiddels heeft ze drie andere mensen in dienst. Ze ontwerpt kleding en accessoires en doet dit op een duurzame manier. Ze gebruikt fair-trade katoen en creëert diverse accessoires uit afvalmaterialen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt een essentieel element van haar bedrijfsvoering.

Via haar BVBA heeft Floor wel wat financiële reserves opgebouwd en die ze graag investeert in een innovatief project als De Broeikas. Ze gelooft dat projecten als De Broeikas steun van onderuit verdienen. Ze wéét ook dat een project als De Broeikas wel degelijk een verschil kan uitmaken. Ze denkt aan morgen en investeert daarom vandaag. Ze gaat voor een stevige som, 5.000 EUR. Een ruimte die vele mensen inspireert en die nu haar extra financiële boost kan gebruiken. Ze voelt intuïtief aan dat het zal werken en vindt het bovendien fantastisch dat dit alles zal gerealiseerd worden zonder tussenkomst van banken en enkel via financiële steun van burgers.

Bovendien krijgt Floor ook enkele interessante mogelijkheden aangeboden door De Broeikas. Niet alleen geniet ze van de voordelen van de andere aandeelhouders, daarenboven kan ze beroep doen op een vaste stand op het interne Broeifeest en het externe Broeifestival waar elk jaar weer opnieuw vele bezoekers op afkomen met een hart dat klopt op een duurzame manier. Floor weet dat dit soort van promotie goed werkt.

Er zijn nog meer extra voordelen gekoppeld aan een aandeel van 5.000 EUR: ze kan inspirerende foto's ophangen in haar persoonlijke valvenkast in de schuur, er komt een infopaneel over haar bedrijf in de schuur, haar logo wordt digitaal en gedrukt weergegeven wordt op nieuwsbrieven en flyers van De Broeikas. Een broeiende mix aan voordelen die mooi meegenomen zijn.

Floor kwam hier reeds een aantal keer op bezoek en ze komt hier graag. De energie zit goed. Ze plant binnenkort een workshop rond upcycling voor creatievelingen in het Broeikas-netwerk. Ook wil ze haar accessoires te koop aanbieden op de stand op het Broeifestival. Heel wat nieuwe kansen, plannen, dromen, doelen. Voor haar is dit duidelijk een win-win-verhaal.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, is dat iets voor jou?
Wil je jouw bedrijf een nieuwe swung geven, nieuwe dynamieken kansen geven?

Maak De Broeikas dan mee mogelijk en teken vandaag nog in voor een aandeel!