Informatie voor cowerkers

Beste cowerker,

Via deze pagina communiceren we belangrijke info voor cowerkers alsook de afspraken en activiteiten die gelden voor jou als cowerker. Daarnaast vind je hier ook alle info over Broeisessies en zoveel meer!

We wensen je een fijne dynamiek toe in De Broeikas, zowel in jezelf als in relatie met je collega-cowerkers!

Van harte,
Anje

BROEISESSIES

De Broeisessies dat is het prodeo aanbod voor en/of door cowerkers. Via deze weg kan je de anderen beter leren kennen en kan je ook met anderen delen wat jouw expertise is…

Voor cowerkers: Inschrijven voor deze sessies gebeurt via Google Agenda.
Voor proevende cowerkers: inschrijven voor deze sessies kan via een mailtje naar anje@debroeikas.be.

Geplande broeisessies

JANUARI

 • Dinsdag 14 januari van 14 tot 16u: ‘Jouw woord van 2020’, een sessie door Anne De Smet
 • Dinsdag 14 januari van 19 tot 22u: Cowerkkring voor alle cowerkers: klinken op het nieuwe jaar en stilstaan bij onze behoeftes. De cowerkkring gaat 2x door per jaar: in januari en september (di 22/9/20 van 19 tot 22u)
FEBRUARI
 • Dinsdag 11 februari van 19 tot 22u: Cowerkers weven een geheel, een sessie gemodereerd door Rudy Vandamme. Rudy Vandamme gebruikt de zeven stappen van zijn ontwikkelcirkelmethode om met de cowerkers van de Broeikas na te gaan wat het verbindende element is. Hebben we onbewust een gemeenschappelijke purpose of zijn we allemaal slechts individuen in een knikkerzak? Het idee is om samen te zoeken hoe we op een eigenzinnige manier een stukje ‘nieuwe maatschappij’ maken door te kiezen voor de cowerker ‘samenwerkingsformule’.
 • Woensdag 26 februari van 13.30 tot 16u: Broeifilm – Nog niet beslist welke, input is welkom. Samen bekijken van een docu/film, die we daarna even bespreken. Thema: het nieuwe ondernemen. Heb je een goed idee, laat het dan even weten!
MAART
 • Dinsdag 3 maart van 9.00 tot 12.30u: Workshop rond SEO gegeven door Petra Meeus van BillyCom. Deze workshop wordt betaald door De Broeikas, deelnemers betalen De Broeikas in natura via het SEO-friendly maken van de website van De Broeikas. We spreken samen af hoe we dat gaan aanpakken. Tijdens deze workshop leer je alles over SEO, er wordt geoefend aan de hand van de website van De Broeikas. Van 9 tot 10 is er een uurtje theorie. Na de kring en koffiepauze duiken we in SEO-research en doen we co-writing in duo. MAX 10 DEELNEMERS!
 • Maandag 9 maart van 13.30 tot 15.30u: Ontwikkelcirkel ‘Ik als ondernemer’, begeleid door Lieve Vander Linden. Als ondernemer worden we geconfronteerd met onze twijfels en onzekerheden. Daarnaast voelen we een enorme drive om door te zetten. Doe mee aan deze broeisessie ontdek je ontwikkelingsuitdagingen! Reacties na de vorige verdiepingscirkel: “Ik heb hier heel veel aan gehad”, “Een mooi samen gevoel op het eind”.
 • Woensdag 11 maart van 20.00 tot 22.00u: Kennismakingsavond Bloeitraject voor ondernemers ‘Licht en wortels voor je zaak’ – Leergroep voor ondernemers
 • Zaterdag 28 maart van 18.00 tot 20.00u: Potluck-etentje onder cowerkers op het Oogstverdiep. Die avond is het ook Lentebar met biertasting en optreden van People On A Moon. Fijne gelegenheid om mekaar beter te leren kennen in een informeel kader. CANCELED CORONA
APRIL
 • Heb jij een idee voor een inspirerende Broeisessie? Laat het ons weten!
 
MEI
 •  Woensdag 13 mei van 19.00 tot 22.00u: Verbindende dansavond begeleid door Koen Joly. CANCELED CORONA
SEPTEMBER
 • Woensdag 2 september van 19.00 tot 22.00u: eerste rolselectie Buitenkring – iedereen welkom!
 • Maandag 7 september van 20.00 tot 22.00u: algemene vergdering – iedereen welkom (graag inschrijven)!
 • Maandag 21 september van 8 tot 9u: Broeinet, prettig gestoord netwerken! 1 keer per maand een gericht en gezellig netwerkmoment met ernst en humor, light & fun. In de google agenda zie je wanneer alle momenten zijn ingepland. Als je erbij wil zijn, noteer je je naam in de titel van het event (klik op het event, dan op edit, en dan kan je je naam erbij zetten).
 • Op dinsdag 22 september van 19 tot 22u: rolselecties voor de domeinen. Zoals gisteren verteld op de AV is iedereen daar welkom, ook de mensen die niet persé willen meewerken. Het is een voelavond, je kan er in contact komen met andere cowerkers, zien hoe we samenwerken,… Voor de rolselecties is het heel goed als we een soort van 360° blik kunnen creëren en net daarom is het goed dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn. Héél welkom dus! We gaan die avond ook zien waar er energie zit en waar we goesting in hebben. En we houden het ‘light en fun’!

OKTOBER

 • Save the date: zaterdag 10 oktober, ‘s avonds, de broer van Lau komt optreden in De Broeikas. 40 plaatsen, op voorhand te reserveren, 10 EUR/ticket. Weldra online en dan kan je inschrijven!
 • Op maandag 12 oktober van 8 tot 9u ‘s morgens : Broeinet, prettig gestoord netwerken.
 • Op maandag 19 oktober van 20 tot 22u: speeddating in De Broeikas! Daarna een glas en wat knabbels! Breng gerust een snackje mee! Dit wordt hét grote kennismakingsmoment van het najaar. Leer nieuwe mensen kennen, verbind je met het netwerk! Unieke kans!
NOVEMBER
 • Maandag 16 november, van 8 tot 9u ‘s morgens: Broeinet, prettig gestoord netwerken!

DECEMBER

 • Maandag 14 december, van 8 tot 9u ‘s morgens: Broeinet, prettig gestoord netwerken!

Wil je zelf iets aanbieden aan collega-cowerkers op een maandag of een dinsdag? Plan het in via Google Agenda en laat het ook even weten aan Anje (titel en woordje uitleg), dan wordt het mee opgenomen in de communicatie.

VERSLAG COWERKKRING - 14 JANUARI 2020

Aanwezig: Peter M, Cindy, Peter P, Anne DM, Rudi, Lieve, Kathleen, Anje

We stonden stil rond onze behoeftes als cowerkers en brainstormden in duo’s rond enkele concrete acties. Dit kwam er uit de bus:

 • Werkgroepje rond het gegeven intervisie, netwerken, cocreatiesessies om mekaar nog beter te leren kennen en te groeien als mens, als ondernemer en in ons persoonlijk leiderschap: Cindy trekt dit groepje, werk je graag mee, neem dan contact met haar op.
  STATUS: klaar, initiatief BROEINET!
 • Werkgroepje rond Broeibar en het maken van de connectie van de cowerkcommunity met de Broeibar, heel concreet de Broeibar van maart: Peter M. trekt dit groepje (en werkt hiervoor samen met Laurenz), werk je graag mee, neem dan contact met hem op. Richtdatum: 28/03/20
  STATUS: klaar, Peter M. en Laurenz zaten samen en Peter M. trekt het potluck-diner op 28/03/20 om 18u. Meer info via peter.metten@telenet.be. CANCELED CONONA
 • Bedenken van een methodiek voor een stimulerende rebootsessie (elke cowerkdag na de lunch): Peter P. werkt dit uit tegen 21/01/20, hij formuleert een voorstel op papier.
  STATUS: bezig
 • Intensifiëren van de communicatie via What’s App zonder expliciete instructies. Iedereen kan dit kanaal vrij gebruiken als verbindend kanaal. We evalueren dit einde maart. Je kan dus vrij je energie volgen. Weet wel dat slechts 80% van de cowerkers dit kanaal gebruiken dus een deel van de communicatie gaat verloren. Mogelijks installeren we 2 aparte kanalen: 1 voor info vanuit De Broeikas en 1 voor verbinding en netwerking.
  STATUS: klaar
 • Na de ochtendkring is kan je steeds je verzoeken voor de groep kan formuleren. Neem zelf initiatief. Heb je dus een bepaalde concrete vraag voor die dag, dan kan je dat op dat moment vragen aan de anderen. Het staat je ook vrij om via mail of andere kanalen contact op te nemen met de andere cowerkers. Ook hier: follow your flow. De Broeikas is een plek van samen maken. Samen, vanuit eigen autonomie.
  STATUS: klaar
 • Peter P. maakt een Padlet (online tool) via dewelke we verzoeken kunnen doen aan mekaar en expertise kunnen delen. We testen dit uit. Hier vind je de link, via dewelke je je kan voorstellen en tevens ook kennismaken met andere cowerkers: padlet.
  STATUS: klaar
  VRAAG: werkt dit?
 • Webpagina op de website (losse pagina) waarop cowerkers zich kunnen voorstellen aan mekaar (foto, tekstje, expertise): op die manier weet je welke kennis en expertise er allemaal in huis is en kan je gericht verzoeken formuleren naar mekaar toe. Anje neemt dit op vanuit haar communicatierol in De Broeikas. Richtdatum: 31/01/20. We spreken af dat je jezelf eerst voorstelt op het cowerkbord aan de ingang, eens je daarop staat dan kan je je ook voorstellen via de webpagina www.debroeikas.be/cowerkcommunity.
  STATUS: bezig, pagina is aangemaakt, bijna alle cowerkers staan erop.
 • Organisatie van een aantal leuke activiteiten samen:
  • Organisatie van een Broeibrunch voor cowerkers gekoppeld aan blije speeddate-vibes. Dit zou doorgaan op een zondag, we zoeken samen naar een datum. Peter M. trekt dit groepje, werk je graag mee, neem dan contact met hem op.
   STATUS: bezig – CANCELED CORONA
  • Organisatie van een blije en speelse avond samen, met humor en fun! Anje trekt dit groepje, werk je graag mee, neem dan contact met haar op.
   STATUS: klaar, Anje en Koen zaten samen en organiseren een verbindende dansavond in april. CANCELED CORONA
 • In de frigo (als je zin hebt om iets hiervan op te nemen, feel free)
  • Filmavond en nabespreking
  • Broeimunt: LETS-systeem in De Broeikas

bezig

WIST JE DAT?

Een community van vele mensen samen… Dat is boeiend en broeiend. Lees hier wat je zeker wel wil weten!

Weetjes maart 2020

 • Nieuwe cowerkers: Kathleen Anseeuw, Dominiek Devos, Koen Joly

Weetjes februari 2020

 • Nieuwe cowerker in februari: Anne Demeulenaere
 • Peter Plusquin installeerde voor jullie de padlet-tool. Via deze weg kan je je voorstellen aan andere cowerkers. Check it out! Hier is de link!
 • Peter Metten nodigt jullie uit op de tweede editie van de Dag van de Verbinding die doorgaat op zondag 16 februari. Via deze link op facebook vind je meer info. Inschrijven kan via Peter Metten: peter.metten@telenet.be.

Weetjes januari 2020

 • Op het einde van de ochtendkring kan je vrij verzoeken doen naar mekaar toe: heb je iets nodig, ben je naar iets op zoek, spreek de andere cowerkers aan!
 • In onze diepvriezer vind je ook spagettisaus en stoofvlees (bereid door Aardappelhof).
 • Als je soep eet, graag aanduiden op het gebruikersformulier (in het groene mapje in de schuif onder de oven). Als je een portie soep deelt, denk er dan aan dit als dusdanig aan te geven op je fiche.
 • Wil je graag contact opnemen met een cowerker maar heb je zijn/haar mailadres niet, vraag dit dan op aan Anje.
 • Noteer in je agenda alvast het Broeiconcert van de Troubadours op zaterdag 25 januari en ook de Lente Broeibar op zaterdag 28 maart. Mooie gelegenheden om contact met mekaar te leggen!
 • Alle mensen die proefden in 2019 (3 gratis beurten) blijven sowieso tot eind januari gezien als proevende cowerkers (gratis proefmaand in januari) en ontvangen onze mails betreffende het cowerken. Eind januari contacteren we alle proevers om te vragen hoe je graag verder verbonden blijft met onze cowerkplek. Probeer zoveel mogelijk langs te komen in januari zodat je verder kan verkennen en proeven of je graag verbonden blijft met onze cowerkplek.

Weetjes september 2020

 • Nieuwe cowerkers: Alexandra Denys en Annemarie Peeters
 • Iedereen welkom bij het verder uitdenken en uitwerken van de domeinen! Vraag ernaar bij Anje.

BASISINFO VOOR COWERKERS

Via deze link vind je alle info over onze cowerkplek. Via het intekenen op de betalende formules verklaar je je akkoord met deze afspraken en dien je op de hoogte te zijn van de inhoud van dit document. Het is dan ook interessant om dit document na te lezen. Zo ben je op de hoogte van het reilen en zeilen van de cowerkcommunity.

Laatste update: 8 september 2020