Cowerkcommunity

Ons bruisend ecosysteem BROEINEST! Maak hieronder kennis met onze leden.

Wil je graag zelf ook deel uitmaken van de community, lees dan verder op de pagina www.debroeikas.be/cowerken. Daar lees je alles over onze 3 formules: Nest, Flux en Flex.

Johan Aerts

Johan Aerts

Mijn biochemische achtergrond heeft me ontegensprekelijk dichter bij mens en natuur gebracht; eerst theoretisch, later meer in de praktijk. Met de jaren is er ook het maatschappelijke bijgekomen en alles samen kwam ik zo in De Broeikas terecht. Professioneel ben ik in de (boeiende) cosmetica-sector werkzaam en daarnaast geniet ik met Natacha en Jonathan van de geneugten van het platteland, hier net over de taalgrens. Te veel hobby’s/interesses om op te sommen maar als constanten toch sport (o.a. hockey), kokkerellen, reizen, lezen, op de moto uitwaaien, genieten van vrienden en/of (interessant) gezelschap en nog zoveel meer …

Tessa Avermaete

Tessa Avermaete

In een notendop samengevat ben ik levensgenieter, outdoor coach sevensmiles, langeafstandsloper, mama van 2 tieners, blogger, landbouweconoom, voedingsexpert, en ook wel gezonde idealist. 

Lopen is een passie en een vaste waarde in mijn leven. Het geeft zuurstof aan mijn lichaam maar is ook de bron van creativiteit. Genieten van de buitenlucht geeft me meer dan eens het gevoel met zevenmijlslaarzen onderweg te zijn. Dat geluk en die ervaring vormen de basis voor sevensmiles.

Het idee van een eigen onderneming sluimert al een aantal jaren in mijn hoofd. Ik sta in 2021 in de startblokken voor het geven van individuele coaching aan vrouwen, het schrijven van blogs, het geven van lezingen, begeleiding van start-to-run en natuurlopen. Ik heb al heel wat kilometers op mijn track record staan. De kunst schuilt in het doseren van krachten, het respecteren van basisprincipes als het om gezondheid gaat, en de moed om grenzen te verleggen. Dat vormt meteen ook een fundament voor sevensmiles.

Naast gepassioneerd loper en coach ben ik onderzoeker en project manager aan de universiteit van Leuven, met als expertise landbouw, voeding en duurzaamheid.

www.sevensmiles.be

KathleenAnseeuw

Kathleen Anseeuw

Als fasciatherapeut, perceptieve pedagoog en coach en lichaamsscriptherschrijver help ik mensen die vastlopen op pijnen, spanningen of andere fysieke ongemakken, aanwezig in het lichaam.

Mijn passie is om samen te onderzoeken welke patronen aanwezig zijn en welke innerlijke overtuigingen herschreven willen worden. Ik leer mensen om stap voor stap op een andere manier te verhouden tot wat in het lichaam leeft. Door niet in strijd te gaan met pijn, spanning of fysiek ongemak. Wel door het werken met datgene wat klaar is om in  beweging te komen en wat meer ruimte dient te krijgen. Het lichaam weet de weg.

Belangrijk in mijn werk : bewust worden, loslaten en herverbinden met het lichaam.

Daarbij hou ik van de natuur, wandelen en fietsen, lezen, creativiteit en trouw blijven aan mijn ritme en stilte.

Ik ben lid van de broeikas om geïnspireerd te worden door nieuwe ontmoetingen.

www.kathleenanseeuw.be

Hade2

Hade Bamps

Bij Levuur ontwerp en begeleid ik co-creatieve en participatieve processen zowel in het licht van organisatievraagstukken, als van maatschappelijke transities. Binnen organisaties help ik graag mensen om hun job graag en goed te laten doen om zo maximale impact te kunnen hebben. Ik verbind graag diverse partijen om zo tot een maximaal resultaat komen.

Samen het verschil maken!

www.levuur.be

anjeclaeys

Anje Claeys

Ik ben ontrafelaar en hou van moeilijke puzzels. Ik help mensen met hun moeilijke vragen en ondersteun organisaties en bedrijven met hun complexe vraagstukken. Ik doe dat via scribing. Een scribe is iemand die gesprekken tekent. Ik ben verbonden aan de groepspraktijk ‘Verbinding in Verlies’ en heb ook een eigen coachingpraktijk. Eén dag per week werk ik als scribe op de dienst kinderpsychiatrie in UZ Gasthuisberg. Daarnaast hou ik me graag bezig met de werking van De Broeikas. Ik ben mede-oprichter en ben lid van de Buitenkring.

Ik hou van lezen en kunst, vooral van tekenen en grafiek. Ik ben graag in de natuur en dan vertoef graag in het hooggebergte. Mijn favoriete bestemmingen zijn Zwitserland en Noorwergen. Ik volg Noorse les en dus: jeg snakker lit norsk.

Ik heb 3 kinderen: Lore, Thimen en Jade. Samen met mijn partner Benoît woon ik in cowoonproject De Kaasdroger.

Anje Claeys – Ontrafelaar: www.anjeclaeys.be
Aanbod trajecten zoek- en rouwwerk: www.bioart.eu
Groepspraktijk rouw en verlies: www.verbindinginverlies.be

IMG_5210

Franky De Cooman

Tijdens mijn postgraduaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in 2010 ontdekte ik tot mijn grote verbazing dat weinig kennis voorradig was rond het menselijke aspect in MVO, alsof het de bedrijven zijn die beslissingen nemen in plaats van de mensen.

Als coach intrigeerde dit mij enorm, daarom startte ik zelf een onderzoek om uit te vlooien wat de leiders die zich tot MVO engageren in wezen drijft. Deze uit de hand gelopen hobby leidde tot 51 diepte-interviews op het snijvlak van de ethiek, MVO en leiderschap. De rode draad die naar boven kwam is dat dit soort leiders, die eigenlijk tegen de stroom ingaan, door hun eigenzinnigheid regelmatig met weerstand en tegenstand te maken krijgen. Uit dit onderzoek werd een model gedistilleerd dat handvaten geeft aan wereldverbeteraars om via zelfzorg te komen tot persoonlijke duurzaamheid. Dit alles, samen met mijn eigen levenspad, verklaart waarom ik mij gespecialiseerd heb in zelfzorg-coaching voor dienende leiders.

Als coach en facilitator is het mijn gave om een ‘veilige omgeving’ te creëren waar kwetsbaarheid tot kracht kan evolueren. Vertrekkende vanuit deze veiligheid ga ik –als mens– op weg met mensen, los van titels en verantwoordelijkheden.

Zelfzorgcoaching: www.mensj.be

 

Schermafbeelding 2020-05-25 om 11.02.35

 Marijke D’Herde

Barst van ideeën – Nieuwsgierig – Intuïtief – Ontwapende spontaniteit – Gelijkwaardigheid – Authenticiteit –  Persoonlijk leiderschap

Naast twee keer moeder, twee keer voogd, intercultureel manager, coach en reisbegeleider, is Marijke 8 maanden per jaar trainer en facilitator bij Walk Your Talk en brengt ze de laatste 20 jaar regelmatig door in Afrika. 

Samen met enkele collega’s maakt ze via verbindende communicatie persoonlijke en gemeenschappelijke groei mogelijk en helpen zo elke werkomgeving en de hele samenleving transformeren naar meer liefde, harmonie en wederzijds begrip.

Ze richtte Akiiki vzw op en zet haar schouders onder een transformatie van geweld naar vrede in Oeganda. Trots om samen met lokale partners in het land te pionieren met verbindende communicatie en sociocratie. (Potentiële) leiders uit verschillende regio’s die transparantie, autonomie, verantwoordelijkheid en integriteit waarderen, werken met haar samen aan de capaciteit van hun organisatie. Stap voor stap groeien ze van een hiërarchische top-down structuur en management naar een (h)echte samenwerking. Wie met haar mee naar Oeganda trekt, keert huiswaarts met hernieuwde energie,  een helder bewustzijn en sterker persoonlijk leiderschap.

Anne DS_Mid

Anne De Smet

Onder de naam Momentum Coaching coach en begeleid ik mensen in hun zoektocht naar de realisatie van allerlei dromen: Individuele Dromen, Dromen in Groep en Dromen van een Betere Wereld. 

Ik heb zelf ook altijd diep geluisterd naar wat mijn dromen me vertelden, welke thema’s zich aandienden en welke betekenis deze voor me hebben.

Wanneer ik klanten coach, gaan we op zoek naar hun thema’s en ben ik hun grootste supporter wanneer ze hun hun vleugels uitslaan om hun dromen waar te maken.

Ik ben speciaal geboeid door leiderschapsontwikkeling en het verruimen van bewustzijn dat hiermee gepaard gaat. Het is een enorm voorrecht om hier een rol in te mogen spelen en er getuige van te mogen zijn.

Ik ben sinds 2019, vanaf het prille begin, cowerker in De Broeikas. De tijd die ik er doorbreng behoud ik graag voor aan mijn creatief werk rond de Kasàlà, de Afrikaanse lofdichtkunst. Dit luik sluit aan bij mijn Dromen van een Betere Wereld.

Ik ben al meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd met Mark en samen hebben we 3 prachtige volwassen kinderen, Niko, Nina en Benjamin en 4 kleinzoons: Delano, Livio, Fons en Hervé.

Meer informatie over mezelf en mijn werk op www.momentum-coaching.eu

Bert Geysels

Wat ik allemaal precies doe, dat weet ik eigenlijk zelf niet zo goed, maar wel waarom ik het doe: opdat morgen mooier, menselijker, duurzamer, hartelijker en liefdevoller zou zijn dan vandaag. En liever nog vandaag al leven alsof het zo een morgen was.

Als (studie)begeleider, landbouwer, hulpverlener, projectontwikkelaar, inspirator en ook ingenieur.

Vanuit die insteek werd ook Authentical bv geboren, en krijgen andere transformatiestructuren en -hefbomen stilaan vorm.

authentical.be

Ineke Hulselmans

Ineke is gefascineerd door de kracht van creativiteit. Elke nieuwe sessie en elke nieuwe workshop is voor haar een nieuw venster op al de subtiele manieren waarop kunst verandering mogelijk maakt. Kunst geeft mensen de kracht om hun leven en hun werk in eigen hand te nemen. Kunst verbindt ons vollediger met onszelf, elkaar en de wereld.

Kunst maken is leven maken.
Kunst creëren is verandering creëren.

yohakuart.com

Koen

Koen Joly

Ik ben gepassioneerd door het zó vormgeven aan organisaties dat iedereen er zijn ding kan doen en er samen straffe resultaten neergezet worden.

Eigenaarschap, een positieve kijk en geloven in het proces met een duidelijke focus op resultaat zijn de dingen waar ik vooral op inzet. Ik benoem wat ik denk, vind en voel op een open en duidelijke manier. Zo creëer ik de veiligheid die nodig is om de gesprekken te kunnen voeren die ertoe doen.

Een uitnodigende en uitdagende context creëren is wat ik elke dag weer doe voor de mensen, teams en organisaties die ik begeleid. Op die manier gaan mensen zelf aan de slag met wat er is, gevoed door mijn expertise en jarenlange ervaring.

Hoe ik mezelf omschrijf…
Waarderende coach van mensen, teams en organisaties
Visie- & strategiepartner met focus op betrokkenheid en leiderschap
Constructieve bemoeial, Goesting-gever, Inspirator en Facilitator
Chief Creativity, Cultuur-veelvraat, Danser, DJ

Website: www.keik.be

Anne Lemaire

Peter Metten

Met De zachte omwenteling wil ik mensen en organisaties met elkaar verbinden. Daarnaast is het mijn doel om individuele personen te begeleiden en inspireren in hun zoektocht naar meer authenticiteit en kwetsbaarheid.
De zachte omwenteling biedt een aantal hefbomen om jezelf te ontwikkelen, organisch te groeien, dingen uit te proberen, het heft in eigen handen te nemen …

www.dezachteomwenteling.be

A7R00657 2

Monika Meysmans

Als juriste, onderhandelaar en erkend bemiddelaar wil ik me inzetten voor een wereld waarin anders wordt omgegaan met het recht en dan vooral in het domein ‘contracten’. Ik ervaar het recht vandaag vaak als polariserend (wij tegen zij) en sturend (juristen nemen het heft in handen) en wil het opnieuw dienend maken aan de samenwerking. Zo begeleid ik vandaag ondernemers, organisaties en bedrijven naar duurzame contracten: contracten die verbinden in vertrouwen, verstaanbaar zijn en bestand tegen veranderingen en conflicten in de samenwerking. Geen soft gedoe, wel een ferm instrument om in de samenwerking rechtszeker te varen naar de gewenste doelen. Ik leef gelukkig samen met mijn man en 2 zonen in Opvelp, een steenworp van De Broeikas. Voor het overige hou ik van Zweden, goed gezelschap aan onze dis, een boeiende reis, een fijn gesprek, een leuk boek en wandelen/fietsen in de natuur.

www.duurzaamcontracteren.be

Annemarie-7836-Aanpassing

Annemarie Peeters

Schrijver. Muzikant. Performer. Journalist. Mooie-woorden-maker en samen-bedenker. Dramaturg. Twijfelaar. Kijker aan de kant, schreeuwer in het veld, danser in de nacht. Potlood in de aanslag: we zien wel wie ik ben. Mijn professionele leven is een voortdurende golfslag van dromen, verlangens en mogelijkheden. Sinds een zevental jaar leef ik als freelancer van mijn pen. Mijn opdrachtgevers komen vooral uit de culturele sector. Dat gaat van louter copywriting tot het mee uitdenken van de inhoudelijke lijnen van bv. een festival. In 2018 kwam mijn eerste roman uit (Ook bomen slapen, Uitgeverij Vrijdag). Het komende jaar probeer ik mijn tweede roman op papier te krijgen en schrijf ik mee aan twee muziektheater-producties die – hopelijk – in 2021 op het podium terecht komen. Tijdens de lockdown deed ik een plotse passie voor geluidskunst op. Ook daar kwamen nieuwe creatieve plannen uit voort die ik verder wil doen groeien.

shanti_muriel pessinet

Muriel Pessinet

Ik ben een enthousiaste retail consultant met een passie voor yoga. Ik reis elk jaar naar India om meer te leren over yoga en volg regelmatig opleidingen in Frankrijk.

Naast mijn voltijdse baan in retail, geef ik sinds 2 jaar yogales in mijn Shanti Shanti yogastudio te Wijgmaal. Ik benadruk niet alleen het fysieke aspect van yoga; de impact op de geest en energieflow is minstens even belangrijk. Mijn ultieme doel is mensen helpen zich goed te voelen in hun lichaam en positief in het leven te staan.

Zin in yoga? Neem gerust een kijkje: www.shantishanti.be

Lieven-Philips_Discoverit

Lieven Philips

Ik ben al mijn hele leven gepassioneerd door wetenschap en technologie. Waarom? Omdat ik dat spannend vind en interessant! Daarom willen we met Discoverit kinderen en jongeren daar op school concreet mee aan de slag laten gaan. Niet enkel als gebruikers, maar ook als makers. We laten hen zelf ontdekken hoe cool dat is. En dat doen we met educatieve workshops en STEM-projecten rond maatschappelijk relevante thema’s. We werken met professionele apparatuur en met de laatste technologie. We vertrekken vanuit de kennis en vaardigheden van de jongeren en we laten hen de wereld van wetenschappen en technologie ontdekken waarbij we zorgen voor een doorgedreven coaching.

Je leest er meer over op www.discoverit.be !

Peter Plusquin

Peter Plusquin

Helder weten van wat je écht te doen hebt, is als de poolster: een duidelijk kompas dat je op koers houdt. Purpose Coaching brengt bij jou dit helder weten naar boven. En coacht jou vervolgens om keihard in actie te gaan!

Want de wereld heeft JOU nodig, en elke gemiste seconde… is zonde!
www.purposecoaching.be !

DSC_4625

Silvia Prins

Samenwerken mét de verschillen! Moeizame samenwerking, onderbenut potentieel, sluimerende conflicten of regelrechte crisissen: het zijn opportuniteiten om tijd en ruimte te creëren en samen te onderzoeken wat er in de weg zit van directe communicatie en soepele samenwerking. Conflict als kans! Werken op het scherp van de snee: de dynamieken in de onderstroom zichtbaar maken, moeilijke thema’s op tafel brengen, in gesprek gaan op de grens van willen maar (nog) niet durven, dat is wat ik graag doe. Dit soort uitdagingen en complexe situaties situeren zich op het snijvlak van team-, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, groepsdynamica en conflicthantering. Meer weten? Ik schrijf regelmatig blogs en publiceer een gratis E-zine. Daarnaast zijn er talloze papers, hoofdstukken en artikels te vinden op mijn website (op vraag verkrijgbaar). Tot slot een aantal boeken: Bemiddeling voor leidinggevenden. Benut het potentieel van conflicten (2008, Politeia) Teamleiderschap als ambacht. Gids voor het samenwerken mét de verschillen (2013, Garant). Leidinggeven als het moeilijk is. Het potentieel in conflicten (juni 2020, Pelckmans Pro) (met een cover en illustraties van Anje van De Broeikas!).

Neem een kijkje op: www.circlesforconnection.be

cs

Cindy Schepers

Via mijn praktijk Beter Samengesteld begeleid ik koppels die met één of meer kinderen uit een vorige relatie in een samengesteld gezin terecht gekomen zijn. Ik help omgaan met verschillen, emotionele conflicten en uitdagende situaties zodat er meer rust en verbinding komt. Als relatietherapeute hou ik van het ophelderen van relaties en van hoe we als mens kunnen ontwikkelen door de liefde én de botsingen met wie ons nauw aan het hart ligt.

Je vindt mij online en in mijn praktijk in Bierbeek. Verder ben ik actief als blogger, spreker en trainer in opleidingen voor therapeuten en hulpverleners. Centraal in mijn werk zijn: bewustzijn, verbinding, jezelf zijn, openheid, verantwoordelijkheid nemen, emoties, de stem van de minderheid, het grotere plaatje én het concrete.

Zelf woon ik uiteraard ook in een samengesteld gezin.

www.cindyschepers.be

Benoit1

Benoït Smets

Altijd al geweten, Natuur!, altijd al gevoeld.

Daar voel ik me thuis, daar ben ik diep mee verbonden.

Als tuinarchitect richtte ik me meestal op de tuin rond jouw thuis. Nu richt ik me vooral op de natuur in onszelf. Daar kunnen we mee aan de slag, samen en met jouw tuin. Als Ecotuner® breng ik graag de volle natuur terug binnen, zodat het weer gaat stromen, er meer harmonie komt en er weer resonantie optreedt.

Natuur-lijk Eco-logisch, buiten en binnen !

Ook als yogadocent boeit het me om mensen terug dichter bij hun natuur te brengen.

#natuurgids#permacultuur#eco-tuinen#natuuryoga#bio-eco-bouwen#natuurcoach#ecotuner#

 

Website: www.terrarebus.be

Website: www.terrayoga.be

IMI_2544

Annelies Somers

Ik ben schoolpsycholoog met een grote passie voor en heel wat jaren ervaring in het onderwijs. Met ‘Afgestemd Onderwijs’ inspireer en begeleid ik onderwijsprofessionals naar meer afstemming en verbinding. Ik droom van scholen waar alle partners (leerkrachten, leerlingen, directies, ouders, ander personeel) helemaal zichzelf kunnen zijn. Om hier aan bij te dragen geef ik trainingen in afgestemd onderwijs en verbindende communicatie.

In de Afgestemd Onderwijs Podcast bespreek ik met mijn gasten waarom afstemming en verbinding in het onderwijs zinvol zijn en hoe we dit kunnen realiseren.  

Je kan me volgen op Instagram of Facebook.

foto Lies

Lies Van Cleynenbreugel

In mijn praktijk help ik mensen inzicht verwerven in conflictsituaties in hun leven. Conflicten kunnen je veel bijleren over jezelf, over wat je zelf belangrijk vindt in het leven, over wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn en jezelf te kunnen ontplooien.

Meestal probeer je tot inzichten te komen door na te denken of te analyseren. De diepste inzichten ontstaan echter als je niet enkel denkt met je hoofd maar ook je lijfelijke weten aanspreekt. Ons lichaam heeft een wijsheid die complementair is aan ons hoofd. Ik bied een veilige omgeving om dit samen te verkennen en zo een uitweg te vinden uit conflictsituaties.

www.frictie.be

agnes van gerwen_2

Agnes Van Gerwen

Als HR consultant ben ik actief in Executive Search, Werving & Selectie, en Talent-en Loopbaancoaching. Meer concreet help ik bedrijven in het vinden van talent dat matcht met hun DNA. Ook bied ik individuele begeleiding naar een job of loopbaan die het best bij je past. Dit doe ik voornamelijk als Consultant bij www.meritselect.com , een nichespeler in het aantrekken van finance & consulting profielen.

Rode draad in mijn werk is organisaties en mensen verbinden en helpen groeien. Ik doe dit vanuit een oprechte interesse in de mens en wat er leeft in organisaties. De laatste jaren heb ik me verder verdiept in coaching, persoonlijke en leiderschapsontwikkeling, wat me helpt om mensen en organisaties nog beter te begeleiden bij het bouwen van duurzame loopbanen.

Voor het overige woon en werk in Brussel. Ben ik een sfeervoeler en zinzoeker. En geniet ik van mijn eerste koffie, rood fruit, zonnestralen, natuur, reizen, de mens en eenvoud.

Dette van Zeeland

Waar ik warm van word is de magie die onstaat als mensen met elkaar in verbinding gaan en in hun samenwerking alle perspectieven samenleggen. Ik faciliteer organisaties en teams in het vergroten van de gelijkwaardigheid en het eigenaarschap aan de hand van Sociocratie 3.0, Teal principes, Verbindende communicatie, Het Nieuwe Werken en Systeemdenken. Met als doel een cultuur te laten ontstaan van vertrouwen en openheid, waarin de aanwezige wijsheid volledig wordt ingezet.

Ik herken in mezelf een golven maker die anderen in beweging kan brengen en bewustzijn kan wakker maken. Persoonlijke transformatie begeleid ik in de eerste plaats via Voice Dialoggue, een manier om je eigen systeem te leren kennen, de verschillende ‘beschermingsmechanismen’ in jezelf te ontdekken, en meer balans te vinden tussen de verschillende kanten in jezelf. Daarnaast coach ik professionals op ondernemerschap en leiderschap.

Mijn bedrijf heet Golven Maken: www.golvenmaken.be

Foto Greet

Greet Wielemans

Klankentemmer

Zangeres, klankcoach, verhalenvertelster, songwriter, sound-healer, klankyoga-docent, klankschaal fluisteraar…

Vanuit de vzw Polyfante verkende ik 13 jaar lang de kracht van klank met een divers publiek. De rode draad doorheen het aanbod is de zoektocht naar de muzikaliteit in elk van ons. Sinds kort zing en produce ik eigen muzikale projecten onder de naam ‘Johanna Blumm’.

Polyfante – www.polyfante.be