Cowerkcommunity

Van maandag tot woensdag vult onze schuur zich met boeiende cowerkers. Elk met zijn of haar eigen karakter, werkdomein en specialiteit. Dat zorg steevast voor zinnige gesprekken en vruchtbare kruisbestuivingen. Maak hier kennis met deze b(r)boeiende mensen, in alfabetische volgorde: 

Johan Aerts

Johan Aerts

Mijn biochemische achtergrond heeft me ontegensprekelijk dichter bij mens en natuur gebracht; eerst theoretisch, later meer in de praktijk. Met de jaren is er ook het maatschappelijke bijgekomen en alles samen kwam ik zo in De Broeikas terecht. Professioneel ben ik in de (boeiende) cosmetica-sector werkzaam en daarnaast geniet ik met Natacha en Jonathan van de geneugten van het platteland, hier net over de taalgrens. Te veel hobby’s/interesses om op te sommen maar als constanten toch sport (o.a. hockey), kokkerellen, reizen, lezen, op de moto uitwaaien, genieten van vrienden en/of (interessant) gezelschap en nog zoveel meer …

Kathleen Anseeuw

Hade2

Hade Bamps

Coach bij Levuur

IMG_0822

Anje Claeys

Ik werk als Art Facilitator en ben tekenend aanwezig bij meetings en individuen. Ik ben verbonden aan de groepspraktijk ‘Verbinding in Verlies’. Daarnaast ben ik sterk verbonden met de werking van De Broeikas. Ik ben mede-oprichter en trek de domeinen cowerken en communicatie/marketing.

Ik hou van lezen en kunst, vooral van tekenen en grafiek. Ik ben graag in de natuur en dan vooral in het hooggebergte. Ik heb 3 kinderen: Lore, Thimen en Jade. Samen met mijn partner Benoît woon ik in cowoonproject De Kaasdroger.

Portfolio als kunstenaar: www.anjeclaeys.be
Essential harvesting: www.bioart.eu
Groepspraktijk rouw en verlies: www.verbindinginverlies.be
Cohousing: www.dekaasdroger.be

IMG_5210

Franky De Cooman

Tijdens mijn postgraduaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in 2010 ontdekte ik tot mijn grote verbazing dat weinig kennis voorradig was rond het menselijke aspect in MVO, alsof het de bedrijven zijn die beslissingen nemen in plaats van de mensen.

Als coach intrigeerde dit mij enorm, daarom startte ik zelf een onderzoek om uit te vlooien wat de leiders die zich tot MVO engageren in wezen drijft. Deze uit de hand gelopen hobby leidde tot 51 diepte-interviews op het snijvlak van de ethiek, MVO en leiderschap. De rode draad die naar boven kwam is dat dit soort leiders, die eigenlijk tegen de stroom ingaan, door hun eigenzinnigheid regelmatig met weerstand en tegenstand te maken krijgen. Uit dit onderzoek werd een model gedistilleerd dat handvaten geeft aan wereldverbeteraars om via zelfzorg te komen tot persoonlijke duurzaamheid. Dit alles, samen met mijn eigen levenspad, verklaart waarom ik mij gespecialiseerd heb in zelfzorg-coaching voor dienende leiders.

Als coach en facilitator is het mijn gave om een ‘veilige omgeving’ te creëren waar kwetsbaarheid tot kracht kan evolueren. Vertrekkende vanuit deze veiligheid ga ik –als mens– op weg met mensen, los van titels en verantwoordelijkheden.

Zelfzorgcoaching: www.mensj.be

 

Schermafbeelding 2020-05-25 om 11.02.35

 Marijke D’Herde

barst van ideeën – nieuwsgierig – intuïtief – ontwapende spontaniteit – gelijkwaardigheid – authenticiteit –  persoonlijk leiderschap

Naast twee keer moeder, twee keer voogd, intercultureel manager, coach en reisbegeleider, is Marijke 8 maanden per jaar trainer en facilitator bij Walk Your Talk en brengt ze de laatste 20 jaar regelmatig door in Afrika. 

Samen met enkele collega’s maakt ze via verbindende communicatie persoonlijke en gemeenschappelijke groei mogelijk en helpen zo elke werkomgeving en de hele samenleving transformeren naar meer liefde, harmonie en wederzijds begrip.

Ze richtte Akiiki vzw op en zet haar schouders onder een transformatie van geweld naar vrede in Oeganda. Trots om samen met lokale partners in het land te pionieren met verbindende communicatie en sociocratie. (Potentiële) leiders uit verschillende regio’s die transparantie, autonomie, verantwoordelijkheid en integriteit waarderen, werken met haar samen aan de capaciteit van hun organisatie. Stap voor stap groeien ze van een hiërarchische top-down structuur en management naar een (h)echte samenwerking. Wie met haar mee naar Oeganda trekt, keert huiswaarts met hernieuwde energie,  een helder bewustzijn en sterker persoonlijk leiderschap.

Anne DS_Mid

Anne De Smet

Onder de naam Momentum Coaching coach en begeleid ik mensen in hun zoektocht naar de realisatie van allerlei dromen: Individuele Dromen, Dromen in Groep en Dromen van een Betere Wereld. 

Ik heb zelf ook altijd diep geluisterd naar wat mijn dromen me vertelden, welke thema’s zich aandienden en welke betekenis deze voor me hebben.

Wanneer ik klanten coach, gaan we op zoek naar hun thema’s en ben ik hun grootste supporter wanneer ze hun hun vleugels uitslaan om hun dromen waar te maken.

Ik ben speciaal geboeid door leiderschapsontwikkeling en het verruimen van bewustzijn dat hiermee gepaard gaat. Het is een enorm voorrecht om hier een rol in te mogen spelen en er getuige van te mogen zijn.

Ik ben sinds 2019, vanaf het prille begin, cowerker in De Broeikas. De tijd die ik er doorbreng behoud ik graag voor aan mijn creatief werk rond de Kasàlà, de Afrikaanse lofdichtkunst. Dit luik sluit aan bij mijn Dromen van een Betere Wereld.

Ik ben al meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd met Mark en samen hebben we 3 prachtige volwassen kinderen, Niko, Nina en Benjamin en 3 kleinzoons: Delano, Livio en Fons.

Meer informatie over mezelf en mijn werk op www.momentum-coaching.eu

Anne Demeulenaere

Dominiek Devos

Liesbet

Liesbet Fastenaekels

Met Boenk d’erop!  schrijf ik teksten en maak ik mooie websites met Wix voor ondernemers. Ik giet ik in woord en beeld wat voor jou als ondernemer zo vanzelfsprekend is. Zo vanzelfsprekend dat het vaak lastig om te omschrijven of er de rode draad in te zien. Waarom is wat jij doe zo uniek? Wat is de meerwaarde? Voor wie? Hier ga ik samen met jou naar op zoek, zodat we komen tot een tekst die helemaal klopt. Persoonlijk, recht naar het hart, to the point. Boenk d’erop dus!  Ook websites maken met Wix voor bezielde ondernemers, is één van m’n stokpaardjes. 

Naast copywriting en webdesign heb ik ook een eigen praktijk aan huis, Taohuis, samen met m’n man Peter. Hier geven we behandelingen (shiatsu, cranio, 4D bodywork) en geven we lessen Chi Kung en Yoga.  Met beweging en aanraking helpen met mensen om meer ruimte in hoofd en lichaam te krijgen zodat en meer verbondenheid met de essentie van het leven.

Samen wonen we in Mettekoven met onze 2 dochters in een ecologisch gerenoveerde hoeve met permacultuur tuin (in wording).

Koen

Koen Joly

Ik ben gepassioneerd door het zó vormgeven aan organisaties dat iedereen er zijn ding kan doen en er samen straffe resultaten neergezet worden.

Eigenaarschap, een positieve kijk en geloven in het proces met een duidelijke focus op resultaat zijn de dingen waar ik vooral op inzet. Ik benoem wat ik denk, vind en voel op een open en duidelijke manier. Zo creëer ik de veiligheid die nodig is om de gesprekken te kunnen voeren die ertoe doen.

Een uitnodigende en uitdagende context creëren is wat ik elke dag weer doe voor de mensen, teams en organisaties die ik begeleid. Op die manier gaan mensen zelf aan de slag met wat er is, gevoed door mijn expertise en jarenlange ervaring.

Hoe ik mezelf omschrijf…
Waarderende coach van mensen, teams en organisaties
Visie- & strategiepartner met focus op betrokkenheid en leiderschap
Constructieve bemoeial, Goesting-gever, Inspirator en Facilitator
Chief Creativity, Cultuur-veelvraat, Danser, DJ

Website: www.keik.be

Inge Kennis

Laurenz Kuijpers

Peter Metten

A7R00657 2

Monika Meysmans

Als juriste, onderhandelaar en erkend bemiddelaar wil ik me inzetten voor een wereld waarin anders wordt omgegaan met het recht en dan vooral in het domein ‘contracten’. Ik ervaar het recht vandaag vaak als polariserend (wij tegen zij) en sturend (juristen nemen het heft in handen) en wil het opnieuw dienend maken aan de samenwerking. Zo begeleid ik vandaag ondernemers, organisaties en bedrijven naar duurzame contracten: contracten die verbinden in vertrouwen, verstaanbaar zijn en bestand tegen veranderingen en conflicten in de samenwerking. Geen soft gedoe, wel een ferm instrument om in de samenwerking rechtszeker te varen naar de gewenste doelen. Meer hierover vind je op: www.duurzaamcontracteren.be Ik leef gelukkig samen met mijn man en 2 zonen in Opvelp, een steenworp van De Broeikas. Voor het overige hou ik van Zweden, goed gezelschap aan onze dis, een boeiende reis, een fijn gesprek, een leuk boek en wandelen/fietsen in de natuur.​

 

Annemarie-7836-Aanpassing

Annemarie Peeters

Schrijver. Muzikant. Performer. Journalist. Mooie-woorden-maker en samen-bedenker. Dramaturg. Twijfelaar. Kijker aan de kant, schreeuwer in het veld, danser in de nacht. Potlood in de aanslag: we zien wel wie ik ben. Mijn professionele leven is een voortdurende golfslag van dromen, verlangens en mogelijkheden. Sinds een zevental jaar leef ik als freelancer van mijn pen. Mijn opdrachtgevers komen vooral uit de culturele sector. Dat gaat van louter copywriting tot het mee uitdenken van de inhoudelijke lijnen van bv. een festival. In 2018 kwam mijn eerste roman uit (Ook bomen slapen, Uitgeverij Vrijdag). Het komende jaar probeer ik mijn tweede roman op papier te krijgen en schrijf ik mee aan twee muziektheater-producties die – hopelijk – in 2021 op het podium terecht komen. Tijdens de lockdown deed ik een plotse passie voor geluidskunst op. Ook daar kwamen nieuwe creatieve plannen uit voort die ik verder wil doen groeien.

Schermafbeelding 2020-05-22 om 12.11.53

Lieven Philips

Ik ben al mijn hele leven gepassioneerd door wetenschap en technologie. Waarom? Omdat ik dat spannend vind en interessant! Daarom willen we met Discoverit kinderen en jongeren daar op school concreet mee aan de slag laten gaan. Niet enkel als gebruikers, maar ook als makers. We laten hen zelf ontdekken hoe cool dat is. En dat doen we met educatieve workshops en STEM-projecten rond maatschappelijk relevante thema’s. We werken met professionele apparatuur en met de laatste technologie. We vertrekken vanuit de kennis en vaardigheden van de jongeren en we laten hen de wereld van wetenschappen en technologie ontdekken waarbij we zorgen voor een doorgedreven coaching.

Je leest er meer over op www.discoverit.be !

DSC_4625

Silvia Prins

Samenwerken mét de verschillen! Moeizame samenwerking, onderbenut potentieel, sluimerende conflicten of regelrechte crisissen: het zijn opportuniteiten om tijd en ruimte te creëren en samen te onderzoeken wat er in de weg zit van directe communicatie en soepele samenwerking. Conflict als kans! Werken op het scherp van de snee: de dynamieken in de onderstroom zichtbaar maken, moeilijke thema’s op tafel brengen, in gesprek gaan op de grens van willen maar (nog) niet durven, dat is wat ik graag doe. Dit soort uitdagingen en complexe situaties situeren zich op het snijvlak van team-, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, groepsdynamica en conflicthantering. Meer weten? Ik schrijf regelmatig blogs en publiceer een gratis E-zine. Daarnaast zijn er talloze papers, hoofdstukken en artikels te vinden op mijn website (op vraag verkrijgbaar). Tot slot een aantal boeken: Bemiddeling voor leidinggevenden. Benut het potentieel van conflicten (2008, Politeia) Teamleiderschap als ambacht. Gids voor het samenwerken mét de verschillen (2013, Garant). Leidinggeven als het moeilijk is. Het potentieel in conflicten (juni 2020, Pelckmans Pro) (met een cover en illustraties van Anje van De Broeikas!).

Neem een kijkje op: www.circlesforconnection.be

cs

Cindy Schepers

Via mijn praktijk Beter Samengesteld begeleid ik koppels die met één of meer kinderen uit een vorige relatie in een samengesteld gezin terecht gekomen zijn. Ik help omgaan met verschillen, emotionele conflicten en uitdagende situaties zodat er meer rust en verbinding komt. Als relatietherapeute hou ik van het ophelderen van relaties en van hoe we als mens kunnen ontwikkelen door de liefde én de botsingen met wie ons nauw aan het hart ligt.

Je vindt mij online en in mijn praktijk in Bierbeek. Verder ben ik actief als blogger, spreker en trainer in opleidingen voor therapeuten en hulpverleners. Centraal in mijn werk zijn: bewustzijn, verbinding, jezelf zijn, openheid, verantwoordelijkheid nemen, emoties, de stem van de minderheid, het grotere plaatje én het concrete.

Zelf woon ik uiteraard ook in een samengesteld gezin.

www.cindyschepers.be

Annelies Somers

Agnes Van Gerwen

Marc Van Hummelen

Dette

Dette van Zeeland

Waar ik warm van word is de magie die onstaat als mensen met elkaar in verbinding gaan en in hun samenwerking alle perspectieven samenleggen. Ik faciliteer organisaties en teams in het vergroten van de gelijkwaardigheid en het eigenaarschap aan de hand van Sociocratie 3.0, Teal principes, Verbindende communicatie, Het Nieuwe Werken en Systeemdenken. Met als doel een cultuur te laten ontstaan van vertrouwen en openheid, waarin de aanwezige wijsheid volledig wordt ingezet.

Ik herken in mezelf een golven maker die anderen in beweging kan brengen en bewustzijn kan wakker maken. Persoonlijke transformatie begeleid ik in de eerste plaats via Voice Dialoggue, een manier om je eigen systeem te leren kennen, de verschillende ‘beschermingsmechanismen’ in jezelf te ontdekken, en meer balans te vinden tussen de verschillende kanten in jezelf. Daarnaast coach ik professionals op ondernemerschap en leiderschap.

Mijn bedrijf heet Golven Maken: www.golvenmaken.be

lieve_vanderlinden

Lieve Vander linden

Alle antwoorden zitten in jezelf!

Je beseft het alleen niet altijd. Door mijn specifieke en ontwikkelingsgerichte manier van vragen stellen, komen antwoorden en nieuwe inzichten vanuit jezelf naar boven. Ik coach jou op vier verschillende sporen (project, identiteit, zelfsturing, groter geheel) zodat je als gehele mens ontwikkelt.

‘Uit jezelf’ staat voor Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams. Dit wil zeggen dat we het samenwerken en samenleven in het team versterken door te verbinden met elkaar. En dat het team zich bewust is van, en handelt naar de gedeelde waarden.

Het is mijn missie om mensen te faciliteren in: het vinden van duurzaam geluk, het ontwikkelen van hun menselijk leiderschap, Bewustwording dat ze een deel zijn van een Groter Geheel waar ze zelf impact op hebben.

Meer info op  www.uitjezelf.be.

Linde_Vloeberghs

Linde Vloeberghs

Linde begeleidt mensen en organisaties naar meer echtheid en verbinding. Ze heeft ervaring in de bedrijfswereld aan zowel business als data en IT zijde, vooral in groei- en transformatieprojecten. Ze neemt vaak de rol van ‘brug’ op zich: tussen teams, tussen afdelingen, tussen (vb. ‘rationele’ en ‘gevoels’)mensen, tussen doelstellingen/effectiviteit en menselijkheid, tussen hoe het vandaag is en wat mogelijk is in de toekomst,… Vandaag ligt haar focus niet op de digitale maar op de (inter)menselijke transformatie binnen organisaties, vanuit de ervaring en overtuiging dat daar de de basis ligt om effectiever én menselijker samen te kunnen werken. Linde is facilitator van teams bij The Human System en van groepen in de natuur bij Inner Track, in een vorig leven was ze IT-deskundige en handelsingenieur. Maak kennis met Linde op LinkedIn