Cowerkcommunity

Onze fijne community van Broeikassers! Maak hieronder kennis met onze leden.

Wil je graag zelf ook deel uitmaken van de community, lees dan verder via deze link. Daar lees je alles over het lidmaatschap.

Johan Aerts

Mijn biochemische achtergrond heeft me ontegensprekelijk dichter bij mens en natuur gebracht; eerst theoretisch, later meer in de praktijk. Met de jaren is er ook het maatschappelijke bijgekomen en alles samen kwam ik zo in De Broeikas terecht. Professioneel ben ik in de (boeiende) cosmetica-sector werkzaam en daarnaast geniet ik met Natacha en Jonathan van de geneugten van het platteland, hier net over de taalgrens. Te veel hobby’s/interesses om op te sommen maar als constanten toch sport (o.a. hockey), kokkerellen, reizen, lezen, op de moto uitwaaien, genieten van vrienden en/of (interessant) gezelschap en nog zoveel meer …


Kathleen Anseeuw

Als fasciatherapeut, perceptieve pedagoog en coach en lichaamsscriptherschrijver help ik mensen die vastlopen op pijnen, spanningen of andere fysieke ongemakken, aanwezig in het lichaam.

Mijn passie is om samen te onderzoeken welke patronen aanwezig zijn en welke innerlijke overtuigingen herschreven willen worden. Ik leer mensen om stap voor stap op een andere manier te verhouden tot wat in het lichaam leeft. Door niet in strijd te gaan met pijn, spanning of fysiek ongemak. Wel door het werken met datgene wat klaar is om in  beweging te komen en wat meer ruimte dient te krijgen. Het lichaam weet de weg.

Belangrijk in mijn werk : bewust worden, loslaten en herverbinden met het lichaam.

Daarbij hou ik van de natuur, wandelen en fietsen, lezen, creativiteit en trouw blijven aan mijn ritme en stilte.

Ik ben lid van de broeikas om geïnspireerd te worden door nieuwe ontmoetingen.

www.kathleenanseeuw.be

Hade Bamps

Bij Levuur ontwerp en begeleid ik co-creatieve en participatieve processen zowel in het licht van organisatievraagstukken, als van maatschappelijke transities. Binnen organisaties help ik graag mensen om hun job graag en goed te laten doen om zo maximale impact te kunnen hebben. Ik verbind graag diverse partijen om zo tot een maximaal resultaat komen.

Samen het verschil maken!

www.levuur.be

Sara Barbier

Ik ben perfectionisme-coach en klinisch psycholoog. Als hulpverlener ga ik graag curatief en preventief aan de slag. Mijn aanbod op preventief vlak bestaat uit infosessies en workshops rond verschillende thema’s (o.a. stress, burn-out, perfectionisme, chronische hyperventilatie, …). Deze geef ik in lokale dienstencentra en bij organisaties zoals Ferm. Op vraag van bedrijven of organisaties werk ik een aanbod op maat uit. Het curatieve aspect van mijn job geef ik vorm via individuele coaching van volwassenen die vastlopen in het leven door perfectionisme. Via een kortdurend OCP-traject ga ik samen met hen aan de slag met onzekerheid, een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, de neiging om de lat te hoog te leggen, uitstelgedrag, please-gedrag, het negeren van hun eigen grenzen, … Gesprekken vinden plaats in Oud-Heverlee of in de Broeikas.
Wanneer ik niet aan het werk ben, zal je mij voornamelijk buiten vinden: klimmend op de rotsen of lopend in het bos. En ook mijn yogamat zoek ik regelmatig op, net zoals mijn zetel samen met een goed boek.

www.sarabarbier.be

Roeland Broeckaert

Mijn enthousiasme zit in het faciliteren van transformatie van mens en organisatie. 
Meer vertrouwen, minder controle. 
Meer verbinding, minder hiërarchie. 
Meer organiek, minder bureaucratie. 
 
Met Roedel Consult dragen we ons steentje hieraan bij door in te zetten op leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling, verbindende communicatie en teamheling.  
 
Vanuit ons motto ‘it takes a tribe to change a tribe’, cirkelen we als roedel rond organisaties en pakken uitdagingen op die manier samen aan. 
 
Mijn passie voor deze thema’s deden me ook twee boeken schrijven:
Dienend Leidinggeven en Respond! (over organisaties)
 

Anje Claeys

Ik ben kunstenaar en visualisator. Als ontrafelaar specialiseer ik me in complexe vraagstukken en moeilijke processen. Tijdens dialogen ben ik tekenend aanwezig en visualiseer ik wat er gezegd wordt. Zo ontstaat een tastbaar resultaat dat je ook nadien nog kan vastpakken en bekijken, alleen of samen met anderen. Gesprekken duren hierdoor ‘langer’ en werken diep na. Mijn visualiserend werk draagt in hoge mate bij tot verheldering en het verhogen van inzicht waardoor verandering makkelijker wordt. 

Ik richt me op het ondersteunen van waardegedreven organisaties, ngo’s en gamechangers enerzijds en organisaties in onderwijs en zorg anderzijds.

Mijn klanten zijn: UPC KU Leuven, DELA, Verbinding in Verlies, CANO, Woonzorgnet Dijleland, Verbinding in Verlies, Rotterdam Autisme Consortium, Levuur, De Broeikas, Kamino, Voice Dialogue Insituut, Circles for Connection en vele anderen.

www.anjeclaeys.be

Franky De Cooman

Tijdens mijn postgraduaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in 2010 ontdekte ik tot mijn grote verbazing dat weinig kennis voorradig was rond het menselijke aspect in MVO, alsof het de bedrijven zijn die beslissingen nemen in plaats van de mensen.

Als coach intrigeerde dit mij enorm, daarom startte ik zelf een onderzoek om uit te vlooien wat de leiders die zich tot MVO engageren in wezen drijft. Deze uit de hand gelopen hobby leidde tot 51 diepte-interviews op het snijvlak van de ethiek, MVO en leiderschap. De rode draad die naar boven kwam is dat dit soort leiders, die eigenlijk tegen de stroom ingaan, door hun eigenzinnigheid regelmatig met weerstand en tegenstand te maken krijgen. Uit dit onderzoek werd een model gedistilleerd dat handvaten geeft aan wereldverbeteraars om via zelfzorg te komen tot persoonlijke duurzaamheid. Dit alles, samen met mijn eigen levenspad, verklaart waarom ik mij gespecialiseerd heb in zelfzorg-coaching voor dienende leiders.

Als coach en facilitator is het mijn gave om een ‘veilige omgeving’ te creëren waar kwetsbaarheid tot kracht kan evolueren. Vertrekkende vanuit deze veiligheid ga ik –als mens– op weg met mensen, los van titels en verantwoordelijkheden.

Zelfzorgcoaching: www.mensj.be

 

Karine De Baets

Reiziger in dit leven,  

Ik hou van reizen, mensen ontmoeten, cultuur en natuur, dans en muziek. Drie jaar geleden startte ik met pianospelen. 

Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan het realiseren van een wereld waarin authenticiteit, vertragen, aandacht voor mens en natuur centraal staan. Voor Febecoop, promotor en adviesverlener van coöperatief ondernemerschap verzorg ik de communicatie. Vanuit mijn opleiding bedrijfseconomie en meer dan 8 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen die een eigen zaak starten (coördinator Starterslabo), kan je bij mij ook terecht met jouw startersvragen. 

Je vindt me meestal op dinsdag in De Broeikas als cowerker.

Steven De BLieck

Ik gebruik mijn autistische supercomputer om werk te doen in:

 • Bio-informatica, met een focus op biomarkers en kanker-gerelateerde gegevens (Python en R)
 • Data science (mijn brein is een Bayesian Inference machine met een verslaving aan het (over)updaten van mijn overtuigingen)

Omdat ik zelf autisme/adhd heb, ben ik pleitbezorger voor deze groep door te schrijven voor tijdschriften (bv. Knack, De Morgen, Datanews), media-optredens (bv. Taboe met Philippe Geubels op tv onlangs), en mijn eigen blog/podcast op 20angles.com

Ik geef ook een lezing ‘Autisme, technologie en (bijna) alles daar tussenin’ voor organisaties. Met mijn lezing hoop ik organisaties te informeren over waarom een afwijkende hersenwerking niet altijd een stoornis is, en waarom sommige bedrijven (bijv. in SF Bay Area) er juist door lijken te floreren (als ze er op de juiste manier mee omgaan). Ik hoop vooral dat ik mensen (en ja, vooral ingenieurs) kan overtuigen van de lawine aan problemen die veroorzaakt wordt door op latere leeftijd een diagnose te krijgen, maar hen ook kan tonen dat er nadien een nieuwe hoop is. Ik geef ook advies via interactieve sessies of rechtstreeks.

Daarnaast bied ik freelance (wetenschappelijk) schrijfwerk over technologie, biomedische wetenschap, enz.

Lien De Clercq

Na 12 jaar vol enthousiasme voor de klas te staan, gaf mijn lichaam aan dat er verandering nodig was. Ik besloot me bij te scholen & mijn ervaring als leerkracht, mijn eigen leerpad in leven met ADHD en mijn liefde voor bordspellen & roleplaying games (RPG) samen te brengen in een nieuw project: De Prikkeling.

De Prikkeling is een coachings- en ondersteuningspraktijk gericht op sociaal-emotionele vaardigheden en neurodiversiteit. Ik begeleid volwassenen met (een vermoeden van) ADHD, autisme en hoogsensitiviteit en help hen hun pad een beetje helderder te krijgen. Ook kinderen blijven een belangrijk deel van mijn werking: ik begeleid kinderen vanaf 4 jaar waar het op sociaal of emotioneel vlak niet altijd even vlot loopt.

En dan is er nog de Interactive Storytelling: een variatie op klassieke RPG’s die ik niet alleen inzet als entertainment, maar ook als middel om zelfbeeld en sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen en in te oefenen. Ik geef reeksen met groepssessies, maar kom ook aan huis voor gezinssessies of eenmalige activiteiten met jullie eigen groep.

Hiernaast ben ik ook professionele game-master (@Mini’s & Meeples), leef ik me graag uit met kinder-grime, ontwikkelde ik een escaperoom in de magische wereld van Harry Potter (ik verhuur hem graag 😉), kan je me altijd plezieren met een bordspel en ben ik een bezige bij met 101 creatieve hobbies.

www.deprikkeling.be

Bieke Demeulenaere

Ik ben coach en trainer en geef coaches, opvoeders, onderwijzers en managers meer lucht, zuurstof en ruimte in hun werk en leven. Ook begeleid ik jongeren en hun ouders. Samen met collega’s ontwikkelde ik een methodiek voor het ontwikkelingsgericht coachen van kinderen en jongeren die in de greep zijn van perfectionisme.

Als begeleider ga je in interactie met mensen. Het is  fijn om hierbij sterk in je schoenen te staan en niet overrompeld te worden door emoties of gedragingen van jezelf of anderen. Zelf je eigen signalen van stress leren kennen en reguleren is daarom ontzettend belangrijk, zeker als je je werk met volle energie en goesting wil blijven doen. Stress, spanning, trauma of perfectionisme kunnen hier spelbrekers in zijn. Het zijn de thema’s waarin ik ben opgeleid en waarvoor je bij mij terecht kan.

Jouw werk vraagt naast vakkennis ook een grondige kennis van ‘hoe mensen werken’. Dit is bepalend voor het succes van je werk,  jouw energieniveau en tevredenheid. Het is dan ook ontzettend waardevol om jezelf hierin de nodige ondersteuning te gunnen. Dat is wat ik graag doe. Ik neem je mee doorheen de biologie van stress, waardoor je jouw eigen gedrag en emoties beter kunt plaatsen en die van de persoon met wie je werkt.

Omdat deze kennis zo waardevol is, organiseer ik interactieve vertelsessies voor scholen, zorginstellingen, organisaties of bedrijven. Ik doe dit met mijn ‘Perfect-ok!’ toolbox. Deze bevat 10 unieke beelden die tonen hoe we reageren op stress. Ze nodigen uit om eigen gevoelens te verkennen, te delen en in te schalen naar ‘last’ en ‘frequentie’ van voorkomen. Kortom, een waardevol instrument om mensen tijdig de kans te geven zich uit te drukken over wat in hén leeft op school, de werkvloer of elders. Zo kan professionele hulp sneller ingeroepen of overbodig worden. Het is mijn wens ook anderen hierin op te leiden.

www.perfect-ok.be

Alexandra Denys

Ik ben moeder van een groot gezin en woonachtig in het landelijke Neervelp.

Naast het vroedvrouw- en moeder zijn, ben ik een gepassioneerd wandelaar. Wandelingen door onze glooiende streek en trektochten door de Ardennen staan hoog op mijn verlanglijst.

Daarnaast zaai, oogst en verwerk ik kruiden uit onze streek, voornamelijk de goudsbloem owv haar sterke werking, zachte uitstraling en het gemak waarop dit bloempje zich uitzaait en vernieuwt.

Als vroedvrouw voel ik me diep verbonden met moeder aarde en maak ik er bewust werk van om huidige inzichten te verbinden met hele oude wijsheid. Het geboorteproces van een nieuw mensje is doorheen de evolutie nauwelijks veranderd, maar de manier waarop we ernaar kijken (soms) wel.

Ik voel me bevoorrecht om bij de prille start; de’ poort naar het leven’, aanwezig te zijn en heb een diep respect voor alle vrouwen en baby’s die hier elk op hun unieke manier doorheen gaan.

Ik ben vroedvrouw in alle zachtheid en voel me ook een ‘vroedvrouw activiste’; zodat oude kennis niet verloren gaat en verweven wordt met nieuwe inzichten.

 • Vroedvrouw sinds 1998
 • Lactatiekundige sinds 2004
 • Herboriste sinds 2023
 • Whole Body Focus- opleiding (level 1-5) sinds 2022

Anne De Smet

Onder de naam Momentum Coaching coach en begeleid ik mensen in hun zoektocht naar de realisatie van allerlei dromen: Individuele Dromen, Dromen in Groep en Dromen van een Betere Wereld. 

Ik heb zelf ook altijd diep geluisterd naar wat mijn dromen me vertelden, welke thema’s zich aandienden en welke betekenis deze voor me hebben.

Wanneer ik klanten coach, gaan we op zoek naar hun thema’s en ben ik hun grootste supporter wanneer ze hun hun vleugels uitslaan om hun dromen waar te maken.

Ik ben speciaal geboeid door leiderschapsontwikkeling en het verruimen van bewustzijn dat hiermee gepaard gaat. Ondertussen begeleid ik vooral leidinggevenden in het onderwijs rond dit en andere thema’s die met veranderen en leren te maken hebben. Meer hierover op de website van Schoolmakers

Ik ben sinds 2019, vanaf het prille begin, cowerker in De Broeikas. De tijd die ik er doorbreng behoud ik graag voor aan mijn creatief werk rond de Kasàlà, de Afrikaanse lofdichtkunst. Dit luik sluit aan bij mijn Dromen van een Betere Wereld.

Ik ben al meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd met Mark en samen hebben we 3 prachtige volwassen kinderen, Niko, Nina en Benjamin en 4 kleinzoons: Delano, Livio, Fons en Hervé.

Meer informatie over mezelf en mijn werk op www.momentum-coaching.eu

Chantal De Waele

Ik ben een Kreeft, die alleen woont. Was ik een Griekse godin, ik heette Hestia want ik breng graag mensen bijeen rond de tafel maar nog liever rond inhoud. Zeven jaar lang heb ik thuis literaire diners aangeboden, Table d’Amis waar de gasten elkaar tussen de gangen poëzie rond het thema van de avond serveren. Momenteel broed ik op een nieuwe, meer toegankelijke formule.

Mijn twee huisgenootjes zijn poezen. Ik ben nooit iemands baas geweest, werk graag samen, hou van brainstormen en advies vragen. Sommigen zeggen dat ik een perfectionist ben, ik noem het liever ‘kwaliteitsbewust’. 

Ik ben een vrouw van Woord en Muziek, die niet zonder poëzie en zingen, concerten en cultuurbeleving kan. Naar mensen luisteren, interviewen en daarover schrijven is mijn lust en mijn leven. 

Ik ben een natuurmens die de stad niet kan missen,
een stadsmens met eeuwig heimwee naar de natuur.

Chantal De Waele, °Kortrijk, 6 juli 1957

 Marijke D’Herde

Barst van ideeën – Nieuwsgierig – Intuïtief – Ontwapende spontaniteit – Gelijkwaardigheid – Authenticiteit –  Persoonlijk leiderschap

Naast twee keer moeder, twee keer voogd, intercultureel manager, coach en reisbegeleider, is Marijke 8 maanden per jaar trainer en facilitator bij Walk Your Talk en brengt ze de laatste 20 jaar regelmatig door in Afrika. 

Samen met enkele collega’s maakt ze via verbindende communicatie persoonlijke en gemeenschappelijke groei mogelijk en helpen zo elke werkomgeving en de hele samenleving transformeren naar meer liefde, harmonie en wederzijds begrip.

Ze richtte Akiiki vzw op en zet haar schouders onder een transformatie van geweld naar vrede in Oeganda. Trots om samen met lokale partners in het land te pionieren met verbindende communicatie en sociocratie. (Potentiële) leiders uit verschillende regio’s die transparantie, autonomie, verantwoordelijkheid en integriteit waarderen, werken met haar samen aan de capaciteit van hun organisatie. Stap voor stap groeien ze van een hiërarchische top-down structuur en management naar een (h)echte samenwerking. Wie met haar mee naar Oeganda trekt, keert huiswaarts met hernieuwde energie,  een helder bewustzijn en sterker persoonlijk leiderschap.

Leen Doms

Ik noem mezelf graag een creatieve generalist met een hart voor mensen.

Coach – Mijn hart klopt sneller als ik mensen (opnieuw) kan laten stralen. Ik begeleid mensen in hun carrière onder de vorm van stress- en burn-out coaching, loopbaanbegeleiding en KernTalenten analyse. De rode draad door dit alles is “talent”. Ik geloof sterk in de kracht van talenten en de energie die vrijkomt wanneer je jouw unieke talenten inzet.

HR consultant – Binnen organisaties werk ik graag rond thema’s als o.a. jobcrafting, teamcrafting, talentmanagement, welzijn en burn-out preventie. Dit kan als freelancer om tijdelijke noden op te vangen of als consultant, workshopbegeleider of trainer.

Make-up artist – Je vroeg je al af waar dat creatieve stukje zat? Wel, in alles, maar zeker ook in make-up. Ik laat je stralen voor dat feestje/fotosessie of kom een workshop geven.

www..straal-coaching.be

www.room4talent.be

www.facebook.com/LeenDomsMakeupStyling

Christine Fettweis

Door mijn jarenlange ervaring als leidinggevende groeide mijn belangstelling voor werkgeluk. Daarom richtte ik Moviganta op. Moviganta is betekenisvol bewegen en meteen ook mijn credo. Ik werk vanuit authentiek menselijk perspectief aan duurzame, waardegedreven transitie.

Kijk ik naar de huidige arbeidsmarkt, dan zie ik zorgwekkend veel personeelsuitval door snelle uitstroom van mensen en toenemend, langdurig ziekteverzuim. De snelle eenrichtingsweg naar alsmaar efficiëntere en effectievere processen en groeiend rendement is een doodlopende straat geworden. Efficiëntie en zingeving zijn zodanig uit balans geraakt dat het punt, waarop een groot personeelsverloop tot verlies van menselijke waarde en dus ook tot productiviteits- en innovatieverlies leidt, stilaan bereikt is.

Mijn doel is daarom transitie naar duurzame omgang met mensen.

Met behulp van de metafoor van het wandelen verzorg ik verandertrajecten voor particulieren, bedrijven, organisaties en overheidsdiensten. Groepen en teams kunnen bij Moviganta terecht voor  reizen langs landelijke, oude paden. Vooral het samen onderweg zijn staat centraal, met veel aandacht voor creativiteit, reflectie, verbinding en actieve dialoog.

moviganta.be

linkedin.com/company/moviganta/

linkedin.com/in/christine-fettweis-602991231

Sofie Hoebeeck

Ik ben Sofie, de enthousiaste kracht achter Indigo-by-sofie.

Met mijn open blik, creativiteit en groot inlevingsvermogen wil ik jou inspireren, ontmoeten en ondersteunen op een weg naar meer verbondenheid en vitale kracht. Je mag bij mij echt zijn wie je bent!

Biodanza – Biodanza is een expressieve, emotionele dans, een combinatie van muziek, beweging en contact.

Menstruatiecyclusbewustzijn – Ik wil jou als vrouw terug in contact brengen met je krachtige, pure vrouwelijkheid. Je terug in contact te brengen met jouw natuurlijk ritme. Het is tijd om je cyclus te herontdekken! Vanuit het motto ‘Bewegen is leven’ wil ik je uitnodigen, motiveren en inspireren om goed aan te voelen welke richting je verder uit wil. Ook al is er een moeilijke periode, voel je geïnspireerd om nieuwe keuzes te maken!

Integral Pelvic Therapy – IPT is een vorm van lichaamswerk voor vrouwen met de focus op het bekken.  Het kan een uitwendige en/of inwendige behandeling zijn afhankelijk van het beoogde doel. Het is een holistische therapie wat betekent dat we op het lichamelijke, mentale, psychische en energetische vlak werken.

indigo-by-sofie

Stefanie Huybrechts

Vanuit mijn juridische achtergrond en mijn passie voor beleggen wil ik de ‘financiële microbe’ zoveel mogelijk verspreiden op een manier die toegankelijk is voor iedereen.

Vanuit dat doel ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig financieel journalist voor ondermeer Spaarvarkens.be, Trends en FD Magazine. 

stefanie.huybrechts1998@gmail.com

Bert Geysels

Wat ik allemaal precies doe, dat weet ik eigenlijk zelf niet zo goed, maar wel waarom ik het doe: opdat morgen mooier, menselijker, duurzamer, hartelijker en liefdevoller zou zijn dan vandaag. En liever nog vandaag al leven alsof het zo een morgen was.

Als (studie)begeleider, landbouwer, hulpverlener, projectontwikkelaar, inspirator en ook ingenieur.

Vanuit die insteek werd ook Authentical bv geboren, en krijgen andere transformatiestructuren en -hefbomen stilaan vorm.

authentical.be

Nele Geysels

Ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut. Daarbij werk ik met een therapiehond, Unaï genaamd. Ik ben verbonden met een groepspraktijk gelegen in Hekelgem, nabij Affligem. Wil je weten waarvoor je bij me terecht kan, raadpleeg dan mijn website.

www.degetijden.be

Koen Joly

Ik ben gepassioneerd door het zó vormgeven aan organisaties dat iedereen er zijn ding kan doen en er samen straffe resultaten neergezet worden.

Eigenaarschap, een positieve kijk en geloven in het proces met een duidelijke focus op resultaat zijn de dingen waar ik vooral op inzet. Ik benoem wat ik denk, vind en voel op een open en duidelijke manier. Zo creëer ik de veiligheid die nodig is om de gesprekken te kunnen voeren die ertoe doen.

Een uitnodigende en uitdagende context creëren is wat ik elke dag weer doe voor de mensen, teams en organisaties die ik begeleid. Op die manier gaan mensen zelf aan de slag met wat er is, gevoed door mijn expertise en jarenlange ervaring.

Hoe ik mezelf omschrijf…
Waarderende coach van mensen, teams en organisaties
Visie- & strategiepartner met focus op betrokkenheid en leiderschap
Constructieve bemoeial, Goesting-gever, Inspirator en Facilitator
Chief Creativity, Cultuur-veelvraat, Danser, DJ

www.keik.be

Monika Meysmans

Als juriste, onderhandelaar en erkend bemiddelaar wil ik me inzetten voor een wereld waarin anders wordt omgegaan met het recht en dan vooral in het domein ‘contracten’. Ik ervaar het recht vandaag vaak als polariserend (wij tegen zij) en sturend (juristen nemen het heft in handen) en wil het opnieuw dienend maken aan de samenwerking. Zo begeleid ik vandaag ondernemers, organisaties en bedrijven naar duurzame contracten: contracten die verbinden in vertrouwen, verstaanbaar zijn en bestand tegen veranderingen en conflicten in de samenwerking. Geen soft gedoe, wel een ferm instrument om in de samenwerking rechtszeker te varen naar de gewenste doelen. Ik leef gelukkig samen met mijn man en 2 zonen in Opvelp, een steenworp van De Broeikas. Voor het overige hou ik van Zweden, goed gezelschap aan onze dis, een boeiende reis, een fijn gesprek, een leuk boek en wandelen/fietsen in de natuur.

www.duurzaamcontracteren.be

Rudi Miseur

Gedurende 30 jaar werkte ik voor een organisatie die diensten verleent aan KMO.

Na mijn pensioen enkele jaren geleden zette ik mijn nevenactiviteit als freelance journalist verder en schreef ik de geschiedenis van mijn familie.

Ik kwam terecht in de sociale sector als vrijwilliger in een justitieproject van Groep Intro Leuven. We begeleiden ex-gedetineerden om een nieuwe start te maken.

Bij De Broeikas is het domein cogebruik mijn belangrijkste activiteit. We informeren potentiële huurders over de schuur en heten hen welkom. Verder help ik met administratieve taken en in de aankoop van producten voor onze cowerkers en cogebruikers. Samen met de andere mensen van de Binnenkring zorgen we voor het dagelijks beheer van De Broeikas.

rudi@debroeikas.be

Annemarie Peeters

Schrijver. Muzikant. Performer. Journalist. Mooie-woorden-maker en samen-bedenker. Dramaturg. Twijfelaar. Kijker aan de kant, schreeuwer in het veld, danser in de nacht. Potlood in de aanslag: we zien wel wie ik ben. Mijn professionele leven is een voortdurende golfslag van dromen, verlangens en mogelijkheden. Sinds een zevental jaar leef ik als freelancer van mijn pen. Mijn opdrachtgevers komen vooral uit de culturele sector. Dat gaat van louter copywriting tot het mee uitdenken van de inhoudelijke lijnen van bv. een festival. In 2018 kwam mijn eerste roman uit (Ook bomen slapen, Uitgeverij Vrijdag). Het komende jaar probeer ik mijn tweede roman op papier te krijgen en schrijf ik mee aan twee muziektheater-producties die – hopelijk – in 2021 op het podium terecht komen. Tijdens de lockdown deed ik een plotse passie voor geluidskunst op. Ook daar kwamen nieuwe creatieve plannen uit voort die ik verder wil doen groeien.

Silvia Prins

Samenwerken mét de verschillen! Moeizame samenwerking, onderbenut potentieel, sluimerende conflicten of regelrechte crisissen: het zijn opportuniteiten om tijd en ruimte te creëren en samen te onderzoeken wat er in de weg zit van directe communicatie en soepele samenwerking. Conflict als kans! Werken op het scherp van de snee: de dynamieken in de onderstroom zichtbaar maken, moeilijke thema’s op tafel brengen, in gesprek gaan op de grens van willen maar (nog) niet durven, dat is wat ik graag doe. Dit soort uitdagingen en complexe situaties situeren zich op het snijvlak van team-, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, groepsdynamica en conflicthantering. Meer weten? Ik schrijf regelmatig blogs en publiceer een gratis E-zine. Daarnaast zijn er talloze papers, hoofdstukken en artikels te vinden op mijn website (op vraag verkrijgbaar). Tot slot een aantal boeken: Bemiddeling voor leidinggevenden. Benut het potentieel van conflicten (2008, Politeia) Teamleiderschap als ambacht. Gids voor het samenwerken mét de verschillen (2013, Garant). Leidinggeven als het moeilijk is. Het potentieel in conflicten (juni 2020, Pelckmans Pro) (met een cover en illustraties van Anje van De Broeikas!).

www.circlesforconnection.be

Cindy Schepers

Via mijn praktijk ‘Beter Samengesteld’ begeleid ik koppels die met één of meer kinderen uit een vorige relatie in een samengesteld gezin terecht gekomen zijn. Ik help omgaan met verschillen, emotionele conflicten en uitdagende situaties zodat er meer rust en verbinding komt. Als relatietherapeute hou ik van het ophelderen van relaties en van hoe we als mens kunnen ontwikkelen door de liefde én de botsingen met wie ons nauw aan het hart ligt.

‘Je vindt mij online en in mijn praktijk in Bierbeek. Verder ben ik actief als blogger, spreker en trainer in opleidingen voor therapeuten en hulpverleners. Centraal in mijn werk zijn: bewustzijn, verbinding, jezelf zijn, openheid, verantwoordelijkheid nemen, emoties, de stem van de minderheid, het grotere plaatje én het concrete.

Zelf woon ik uiteraard ook in een samengesteld gezin.

www.cindyschepers.be

Benoît Smets

Altijd al geweten. Natuur! Altijd al gevoeld.

Daar voel ik me thuis, daar ben ik diep mee verbonden.

Als tuinarchitect richtte ik me meestal op de tuin rond jouw thuis. Nu richt ik me vooral op de natuur in onszelf. Daar kunnen we mee aan de slag, samen en met jouw tuin. Als Ecotuner® breng ik graag de volle natuur terug binnen, zodat het weer gaat stromen, er meer harmonie komt en er weer resonantie optreedt.

Natuur-lijk Eco-logisch, buiten en binnen !

Ook als yogadocent boeit het me om mensen terug dichter bij hun natuur te brengen.

#natuurgids #permacultuur #eco-tuinen #natuuryoga #bio-eco-bouwen #natuurcoach #ecotuner#

 

www.terrasrebus.be en www.terrayoga.be

Annelies Somers

Ik ben schoolpsycholoog met een grote passie voor en heel wat jaren ervaring in het onderwijs. Met ‘Afgestemd Onderwijs’ inspireer en begeleid ik onderwijsprofessionals naar meer afstemming en verbinding. Ik droom van scholen waar alle partners (leerkrachten, leerlingen, directies, ouders, ander personeel) helemaal zichzelf kunnen zijn. Om hier aan bij te dragen geef ik trainingen in afgestemd onderwijs en verbindende communicatie.

In de Afgestemd Onderwijs Podcast bespreek ik met mijn gasten waarom afstemming en verbinding in het onderwijs zinvol zijn en hoe we dit kunnen realiseren.  

Je kan me volgen op Instagram of Facebook.

Hans Stockmans

Ik verwonder. Fotografeer met mijn hart.

Wie jij bent, wat je doet of maakt, raakt me. Als beeldverteller vat ik die authenticiteit in rakende foto’s en bewegend beeld. Zodat jij het kan delen met de wereld en de juiste mensen jou vinden.

‘Hans is een beeldverteller & zingever en zet memorabele vluchtige momenten om in tastbare herinneringen’, zegt woordkunstenaar & performer Jee Kast

Concreet vertaalt zich dat in vier domeinen:

 1. Authentieke portretten – Herken je het gevoel ‘ik pak niet op papier, ik houd niet van poseren, maar ik heb wel goede foto’s van mezelf nodig…’? Dan moet je bij mij zijn! Mijn intentie is dat jij je gezien voelt en niet bekeken. Introvert of extravert, ik zet je op je gemak voor de camera. Zodat je eindelijk ‘naturel’ op de foto staat, zonder te moeten poseren.
 2. Beeldverteller – Het verhaal en de ziel van jouw vakmanschap, organisatie of team breng ik in beeld.Zodat je gezien en (h)erkend wordt door jouw doelgroep en het vakmanschap van jouw product/dienst en verhaal zichtbaar en tastbaar wordt.
 3. Groepsdynamiek in beeld – Fotografie van binnenuit. Door helemaal aanwezig te zijn als deelnemer, vergeten de mensen mijn camera. Zo kan ik de authentieke sfeer, emotie en interactie van groepsprocessen in beeld brengen.
  Zodat je een bron hebt van memorabele momenten die je terugbrengen naar het gevoel en de energie van dat moment, om je te inspireren en te motiveren.
 4. Belevingsfotograaf – Ik word blij, geïnspireerd, ontroerd, stil, energiek, … door jouw theatervoorstelling, dans, presentatie, beeldende kunst of TEDx talk. Dat moment van ‘geraaktheid’ vat ik in beeld. Zodat jij het kan delen en nog meer mensen bereikt. Waarbij de ziel van jouw voorstelling vanuit de beelden spreekt met de kijker. En hem of haar ‘goesting’ geeft om het zelf te gaan zien, horen, beleven.

www.stockmansvision.com

Lien Timmermans

‘Change the world, start with yourself!’ – Gandhi
 
Via coaching, training en mensencirkels begeleid ik jou, mijn zoekende medemens, naar meer verbinding met jezelf en in je relaties. 
Want de wereld in jou, daar start alles. Weet jij wat je talenten zijn? Waar je nu écht energie van krijgt? Wat je liever delegeert? Wat je energievreters zijn? Waarom die ene collega je zo enorm irriteert? Of waarom je het niet durft om je baas aan te spreken? Hoe je uit die cirkel van spanning in de communicatie met je partner raakt? Ik begeleid je naar zelfkennis én actie als ontwikkelingsgericht coach. Want het ene zonder het andere brengt ons niet vooruit. Met een sausje mildheid, sensitiviteit en kracht gaan we samen aan de slag.
 
Mijn specialisaties? Verbindende communicatie, loopbaan- en ontwikkelingsgericht coach.
 
Je kan mijn podcast over persoonlijke groei in de saus van verbindende commmunicatie vinden via Spotify.

www.dewereldinjou.be

Arne Vanden Bogaerde

Natuur en mens dichterbij elkaar brengen is de rode draad in mijn leven. Het is mijn grootste vreugde wanneer ik dit zie gebeuren en mijn grootste pijn wanneer dit niet zo is. Ik hou van de natuur, ik hou van de Aarde en ik hou van mensen. En het meest van al hou ik ervan mensen te zien samenwerken met de natuur. Niet louter cognitief, maar ook vanuit hun hart: liefdevol, respectvol, nieuwsgierig en open. In de dialoog die daaruit kan ontstaan kan zoveel moois en goeds voortkomen: gezondheid, balans, heling, speelsheid, levenszin, -vreugde en- kracht, diepe wijsheid over complexiteit, diversiteit en eenheid, kwetsbaarheid, authenticiteit, harmonie en bescheidenheid. 

Momenteel ben ik bezig met het vormgeven van een project en plek in Noord-Frankrijk om samen met anderen op een speelse manier het leven in dialoog met de natuur verder te oefenen en in de praktijk vorm te geven. Ook met het doel dat de plek in toenemende mate een ondersteunende bedding kan zijn voor andere geïnteresseerden. 

Met behulp van mijn kennis en ervaringen als bioloog en ecoloog, als projectcoördinator voor complexe Europese natuurherstel- en communicatieprojecten, mijn ervaringen als natuurgeïnspireerd tuinontwerper en -aannemer, mijn ervaringen als zelfstandig ondernemer, natuurcoach en vader en nog veel meer, geef ik dit project nu samen met anderen en met veel enthousiasme en vertrouwen mee vorm.

Wie van dit project graag op de hoogte blijft, kan me een mailtje sturen op: info@arnevandenbogaerde.be

Agnes Van Gerwen

Als HR consultant ben ik actief in Executive Search, Werving & Selectie, en Talent-en Loopbaancoaching. Meer concreet help ik bedrijven in het vinden van talent dat matcht met hun DNA. Ook bied ik individuele begeleiding naar een job of loopbaan die het best bij je past. Dit doe ik voornamelijk als Consultant bij www.meritselect.com , een nichespeler in het aantrekken van finance & consulting profielen.

Rode draad in mijn werk is organisaties en mensen verbinden en helpen groeien. Ik doe dit vanuit een oprechte interesse in de mens en wat er leeft in organisaties. De laatste jaren heb ik me verder verdiept in coaching, persoonlijke en leiderschapsontwikkeling, wat me helpt om mensen en organisaties nog beter te begeleiden bij het bouwen van duurzame loopbanen.

Voor het overige woon en werk in Brussel. Ben ik een sfeervoeler en zinzoeker. En geniet ik van mijn eerste koffie, rood fruit, zonnestralen, natuur, reizen, de mens en eenvoud.

Tuur Van Hove

Mijn passie ligt in het begeleiden en ondersteunen van mensen in hun persoonlijke groei en terugkeer naar hun essentie. Graag wil ik samen met jou een nieuwe weg zoeken vanuit de realiteit van het heden in plaats van de ballast van het verleden. Een weg die werkelijk bij jou en jouw kwaliteiten past in plaats van een weg die door anderen voor jou werd uitgestippeld. Jouw eigen wijze weg!

Als lichaamsgerichte psychotherapeut en supervisor wil ik individuen en groepen begeleiden en ondersteunen, op weg helpen naar hun essentie, hun kern, hun wezenlijke zijn. Door rust en ruimte (holding the space) jou thuis doen komen bij jezelf. Jou ondersteunen in de zoektocht naar jouw eigen wijze weg, het levenspad dat werkelijk voor jou is bedoeld! Dit doe ik vanuit een veilige bedding en een neutrale, oordeelloze houding.

Het gaat er mij om dat je jouw volle potentieel hebt om elke dag (terug) met veel goesting in het leven te staan. Trauma’s, blokkades, belemmerende patronen, negatieve overtuigingen, … kunnen dit in de weg staan. Via technieken uit het innerlijk kindwerk, lichaamswerk, opstellingen en systemisch werk, en traumaheling wil ik jouw zelfhelend vermogen aanspreken zodat je terug naar jouw essentie, jouw kern, jouw wezenlijke zijn kan komen en zo jouw na-Tuur-lijke kwaliteiten kan (be)leven.

www.puur-na-tuur.be

Dette van Zeeland

Waar ik warm van word is de magie die onstaat als mensen met elkaar in verbinding gaan en in hun samenwerking alle perspectieven samenleggen. Ik faciliteer organisaties en teams in het vergroten van de gelijkwaardigheid en het eigenaarschap aan de hand van Sociocratie 3.0, Teal principes, Verbindende communicatie, Het Nieuwe Werken en Systeemdenken. Met als doel een cultuur te laten ontstaan van vertrouwen en openheid, waarin de aanwezige wijsheid volledig wordt ingezet.

Ik herken in mezelf een golven maker die anderen in beweging kan brengen en bewustzijn kan wakker maken. Persoonlijke transformatie begeleid ik in de eerste plaats via Voice Dialoggue, een manier om je eigen systeem te leren kennen, de verschillende ‘beschermingsmechanismen’ in jezelf te ontdekken, en meer balans te vinden tussen de verschillende kanten in jezelf. Daarnaast coach ik professionals op ondernemerschap en leiderschap.

Mijn bedrijf heet Golven Maken: www.golvenmaken.be