Cogebruiken

Ben je ondernemer, trainer of kunstenaar en heb je af en toe een plek nodig voor jouw activiteit of workshop? 

Zoek je voor je vereniging of organisatie een niet-alledaagse plek om te vergaderen of te brainstormen?

Wil je er met je bedrijf even tussenuit om te vertragen, te verstillen of te verdiepen?

 

Dan kan je De Broeikas gebruiken voor een dagdeel, dag, of zelfs meerdere dagen. Deze bio-ecologisch gerestaureerde schuur is een imposante ruimte die een rijke geschiedenis uitademt. Een ruimte met een oude ziel, nu klaar voor een frisse geschiedenis met bezielde mensen! 

 

Een workshopruimte voor jou?

Van donderdag tot zondag kan je één of meerdere workshopruimtes huren voor jouw activiteit. Een filmavond rond duurzaamheid, een cursus in persoonlijke groei, een creatieve workshop, een yogadag, een vergadering, of teambuilding met je bedrijf, je organisatie of vereniging.

We delen onze unieke schuur, een inspirerende workshop- en vergaderlocatie, graag met iedereen die net als ons gelooft dat een warme wereld begint bij ieder van ons. Heb jij een activiteit die dat naar boven brengt bij mensen, dan ben je meer dan welkom!

‘Ik heb De Broeikas leren kennen tijdens het volgen van enkele workshops linodruk. Ik was meteen onder de indruk van de inspirerende, rustgevende en aardende omgeving van De Broeikas. Het voelde als een verademing, even weg van de hectische wereld, voelen hoe de creativiteit ongebreideld kan stromen…’ 

bezielde ruimtes

broeikas_cowerken

oase van rust

broeikas_meditatieplekje

oneindige sfeer

IMG_1272

zelf aanpasbaar

IMG_1286

Unieke vergaderlocatie huren?

Je kan De Broeikas huren als externe klant, dan betaal je onze standaardprijs. Ben je vennoot, dan geniet je van een fikse korting van 25%! Bovendien krijg je als vennoot tal van andere voordelen en mag je jezelf mede-eigenaar noemen van deze imposante schuur, alstublieft! Vennoot worden kan al vanaf 100€. Lees er hier meer over…

Je bent helemaal vrij om de ruimte in te richten volgens jouw wensen en noden. Na gebruik vragen we je om de zaal terug op te stellen in de beginpositie.

Qua buitenruimtes bieden we je graag onze patiotuin en weidetuin aan. De patioruimte is een verharde ruimte aan de straat. De weidetuin is bereikbaar via een steegje. Deze tuin is niet verhard.

Onze ruimten

graanzolder

coaching

22 m2

De graanzolder is een ruimte voor 1-op-1 coaching. Deze ruimte wordt enkel verhuurd aan vennoten, in een blokkensysteem, waarbij je wekelijks een vaste blok van 4u huurt, in een jaarabonnement.

dorsvloer

coworking

100 m2

Ideaal voor teambuildingsdagen, vergaderingen, voorstellingen, creatieve workshops, tentoonstellingen, activiteiten met kinderen, voordrachten, filmavonden of vernissages.
De dorsvloer is gelijkvloers gelegen, vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

oogstverdiep

oogsthemel

45 m2

Ideaal voor meditatiecirkels, coworking, cowriting, brainstormsessies en overleg of vergadering in kleinere groep. Deze ruimte wordt niet apart verhuurd, maar is wel beschikbaar als je de hele schuur huurt.

hele schuur

schuur

250 m2

Ideaal voor grotere activiteiten, trainingen of vergaderingen.
Ideaal als je ongestoord alle ruimtes wil gebruiken: dorsvloer (gelijkvloers), oogstverdiep (eerste verdieping) én het hemelterras, een meditatieruimte boven in de nok (tweede verdieping).

Onze filosofie

We hebben 3 tarieven. Het standaardtarief is het basistarief. Ben je vennoot van De Broeikas dan geldt het vennotentarief wat betekent dat je recht hebt op een korting van 25%. Daarnaast is er nog een labotarief dat veel lager is en bedoeld om activiteiten mogelijk te maken die gelinkt zijn aan creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing, met een groot non-profit gehalte: yoga, meditatie, brainstormavond, creatieve workshops voor kinderen, overleg met je socio-culturele vereniging,… Het labotarief dekt de administratieve kost per verhuur en de vaste kosten gekoppeld aan het gebruik van de ruimte. Elk jaar zijn slechts een beperkt aantal dagdelen beschikbaar aan labotarief. In 2020 stellen we 100 dagdelen beschikbaar.

Via dit model wenst De Broeikas bij te dragen tot een warme wereld. Via het betalen van de ruimte aan het standaardtarief draag je bij tot het mogelijk maken van maatschappelijk relevante non-profit activiteiten georganiseerd door anderen.

Organiseer je een activiteit die ondersteuning kan gebruiken, ben je welkom om het speciaal tarief te betalen. We hanteren daarvoor een betalingsvork wat betekent dat je zelf kan bepalen wat financieel haalbaar is.

Standaardtarief - Vennoten ontvangen hierop een korting van 25%

per dagdeel* / per 2 dagdelen* / per 3 dagdelen:

* Dagdelen lopen in ‘timeslots’ van 4u30 en zijn aaneensluitend op te nemen: 8.00-12.30, 13.00-17.30 en 18.00-22.30. Het half uur tussen de timeslots kan gebruikt worden om de zaal op te ruimen, klaar te zetten of na te tafelen.

Indien de zaal vrij is mag je komen klaarzetten of komen opruimen in het blok ervoor of erna. We gaan deze blokken echter niet voor jou blokkeren, dus als je zeker wilt zijn huur je er die blokken bij.

Exclusief voor vennoten: Labotarief - Samen bouwen aan een warme wereld!

per dagdeel* / per 2 dagdelen* / per 3 dagdelen

Voor het labotarief werken we met een betalingsvork. Je bepaalt zelf hoeveel je betaalt. Deze prijzen zijn enkel geldig voor vennoten. Ben je nog geen vennoot maar wil je het wel worden, dan vind je alle info via volgende link.

Elk jaar zijn slechts een beperkt aantal dagdelen beschikbaar aan labotarief. In 2020 stellen we 100 dagdelen beschikbaar.

dav

Wat is er allemaal inbegrepen?

de ruimte van jullie keuze met alle materialen: tafels, stoelen, beamer, scherm, flipcharts, printer,…

 • free wifi
 • lekkere fairtrade koffie en thee
 • gezuiverd hemelwater van de kraan
 • kleine versnaperingen voor tijdens de koffiepauze bereid door Dagatelier De Lovenier van Ave Regina
 • gebruik van de aanpalende tuinen: de patiotuin vooraan en de weidetuin achteraan
 • gebruik van de keuken
Meer praktische info vind je via volgende link.
 
Onze annulatiecondities zijn de volgende:
 • Afmelden tot 2 weken op voorhand is kosteloos
 • Cancel je tussen 2 weken en 1 week op voorhand, dan betaal je 50%
 • Indien je 1 week of enkele dagen voor het event cancelt, betaal je 100%
 

Gezonde catering tijdens je workshop

Als je dit wenst, zorgen wij voor catering op maat. WUPS is onze huiscateraar en staat garant voor verse, gezonde en biologische maaltijden. Standaard wordt uitgegaan van vegetarische gerechten, maar op aanvraag kan ook vlees. Alle soorten maaltijden zijn mogelijk (ontbijt, broodjeslunch, warme lunch, receptie,…) en er wordt ten volle rekening gehouden met dieetwensen en voedselintoleranties/allergieën. De catering kan je tegelijk met de reservatie aanvragen bij het boeken van je zaal. 

Indien je liever zelf dranken en snacks of maaltijden voorziet, vragen we je, waar mogelijk, te kiezen voor producten die ‘BEL’ zijn: ‘Bio, Eerlijk & Lokaal’. Op die manier bouw je samen met ons mee aan een duurzame samenleving.

De Graanzolder, onze coachingsruimte - Enkel beschikbaar voor vennoten

Ben je op zoek naar een ruimte waar je mensen op individuele basis kan ontvangen, dan kan je terecht in de Graanzolder.
Hoe gaat het in zijn werk?

 • Je kiest wekelijks een vaste blok uit waarbinnen je je cliënten ontvangt. Dit betreft blokken van 4u:
  • 8.30-12.30
  • 13.00-17.00
  • 17.30 tot 21.30
 • Tussen 2 blokken is telkens een half uur buffertijd voorzien. Op die manier is er wat tijd om rustig af te ronden of te beginnen met een blok.
 • De formule is als volgt: gedurende 1 jaar huur je 1 vaste blok per week. Ook meerdere blokken per week zijn mogelijk.
 • Je betaalt hiervoor maandelijks een bijdrage van 130 EUR (excl. BTW). De opzetperiode is 1 maand. Engageer je je voor meer dan 1 blok per week, dan ontvang je een korting op de volgende blokken.
 • Contacteer ons via het formulier hieronder om te informeren welke blokken nog vrij zijn.
 • Om gebruik te kunnen maken van de coachingsruimte dien je vennoot te zijn van De Broeikas. Meer info hierover vind je via de link www.debroeikas.be/broei.
 
Boek dan snel via het formulier hieronder:
 

Voornaam

Naam

Mailadres

Telefoonnummer

Naam bedrijf

Juridische structuur (eenmanszaak, bvba, cvba, vzw, vof,…)

BTW-nummer

Straatnaam

Nummer

Postcode

Gemeente

Ja, ik meld me aan als cogebruiker!

Ik wil de schuur gebruiken op volgende datum:

Dagdeel 8.00-12.30Dagdeel 13.00-17.30Dagdeel 18.00-22.30Twee dagdelen 8.00-17.30Twee dagdelen 13.00-22.30Drie dagdelen 8.00-22.30

Ik wil graag gebruik maken van:
DorsvloerHele schuur

Ik heb interesse om de graanzolder te gebruiken voor mijn 1-op-1 werk met cliënten, geef hieronder mijn voorkeur aan en stel me kort even voor.

Wat is de link tussen jouw activiteit en de missie/thema’s van De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld: creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing met het oog op verstillen, verbinden en verdiepen.

Ik betaal het volgende tarief:
StandaardtariefVennotentarief (korting van 25%)

Ik wens graag gebruik te maken van het Labotarief. Via de ruimte hieronder kan je ons alvast wat informatie geven over de aard van jouw activiteit. Let wel! Om beroep te kunnen doen op het labotarief dien je vennoot te zijn van De Broeikas. Dat is mogelijk voor particulieren en verenigingen, organisaties en bedrijven.

Ik ben reeds vennoot van De Broeikas
A-vennootB-vennoot (tot €5.000)C-vennoot (€2.500-€4.900)D-vennoot (€500-€2.400)E-vennoot (€100-€400)

Ik wens graag catering. Er is keuze uit:
– Soep op basis van seizoensgroenten met brood en spreads: 15€ pp
– Plaattaart of quiche met seizoensslaatje: 20€ pp
– Seizoensgebonden stoofpotje met seizoensslaatje: 21.5€ pp
Gelieve hieronder te noteren welke formule je kiest en voor hoeveel personen. Graag iets anders? Dat kan. Laat het ons weten.

Ik ga akkoord met het gebruikersregelement:
JaNee

Dit wil ik graag nog even vermelden