Cocreëren

We leven in een complexe, onzekere en snel veranderende tijd, die ons als nooit tevoren oproept om verantwoordelijkheid te nemen. Hoe zorgen we samen voor een wereld waarin het goed is om te leven en te ondernemen, binnen de ecologische grenzen van de planeet?

Hier hebben niet enkel overheden, maar ook individuen en bedrijven hun verantwoordelijk op te nemen. Veel problemen van deze tijd zijn verweven met onze aangeleerde manier van werken en leven. In onze samenleving pieken de cijfers rond burn-out, depressie, eenzaamheid,… En ook ons leefmilieu, dat we nodig hebben voor onze overleving én ons welbevinden kreunt en dreigt te bezwijken onder onze steeds groter wordende vervuilende voetafdruk.

De luxe om te wachten tot verandering vanzelf komt, hebben we jammer genoeg niet. Veel mensen willen het ook graag ‘anders’ gaan doen, alleen ontbreekt vaak de praktische kennis van hoe eraan te beginnen.

 Daar willen we met De Broeikas een antwoord op bieden! Je kan bij en ín De Broeikas terecht voor trainingen, workshops en opleidingen die nieuwe vaardigheden en nieuwe vormen van leiderschap, ondernemen en samenwerken aanleren.

Op 13 en 14 februari kan je rond deze thema’s aan de slag in de tweedaagse opleiding 

Iedereen aan het roer in een snel veranderende wereld

 je maakt er tevens kennis met een aantal van onze workshops. 

Lees meer over deze 2daagse training

ONS AANBOD:

purpose

59106082_10157203851944438_8301324961646116864_n

Met Peter Plusquin

Samen bouwen aan een wereld waarin élke mens diep verbonden is met zichzelf, met anderen én met het grotere geheel. 

In deze training focussen we op ieders persoonlijke purpose, en cocreëren we samen een helder omschreven purpose van jouw team, bedrijf of organisatie. Dit zorgt voor verhoogde verbinding, betrokkenheid en samenwerking. 

Ieder zal bewuster die taken doen waarbij hij/zij de grootste meerwaarde kan creëren voor de organisatie.

Komende data:  Op 17 & 18 oktober 2019 geeft Peter Plusquin hier workshops rond purpose. Lees meer

verbindende communicatie

IMG_20190122_095742

Met Marijke D’Herde

De bedoeling van verbindende communicatie is een kwalitatieve verbinding tot stand brengen die je toelaat om rekening te houden met je eigen behoeften én met die van de andere. 

Vanuit die verbinding -waarin geen oordelen of verwijten uitgesproken worden- kan je de ander tegemoet komen zonder jezelf te verliezen of weg te cijferen.

 

 

sociocratie

54405590_2239206866327779_1952741279519473664_n

Met Peter Plusquin

Sociocratie, ook wel S3 genoemd, geeft praktische handvaten voor iedereen die bewuster en effectiever wil samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en een flexibele organisatiestructuur.

Komende data: Op 18 oktober 2019 geeft Dieter Dehaes hier een workshop sociocratie. Lees meer

coöperatief ondernemen

serre

Met Anje Claeys

Droom je er zelf van een coöperatieve vennootschap als De Broeikas op te richten? Of wil je graag leren hoe je in je bedrijf cocreatief kan samenwerken, en de betrokkenheid van medewerkers én klanten vergroten?Heb je geen idee hoe hieraan te beginnen?

Dan kan je beroep doen op onze expertise, om te leren van onze fouten en te profiteren van onze successen. We geven je graag advies en leiden je ter plaatse rond. Prijs:  247 EUR, exclusief BTW voor 2uur. Wil je graag dat we tot bij jou komen voor een lezing van een halve dag, dan kan dat voor 297 EUR, exclusief BTW (excl. verplaatsingskosten).

zelfzorg voor zalmen

IMG_1272

Met Franky De Cooman

Beslissingsnemers met een ethische ingesteldheid krijgen jammer genoeg vaak de wind van voren, worden bekritiseerd, tegengewerkt, of zelfs belachelijk gemaakt. Ze zwemmen tegen de stroom in, net als zalmen.

Hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je ervoor dat deze confrontaties je niet onderuit halen, maar dat ze bijdragen aan je eigen duurzaamheid?

Franky De Cooman, zelf een zalm, ontwikkelde hier een straf programma voor.

 

essential harvesting

57277878_2257721154476350_477586984492072960_n

Met Anje Claeys

Al meegemaakt? Je hebt een geweldig sterke teamdag, of straffe meeting rond je missie en strategie achter de rug. Vol energie keert iedereen terug naar zijn werkplek, en het enige wat er van die dag overblijft is een duffe mail met het verslag.

Dit kan ook anders! Met Essential Harvesting volgt kunstenares en ‘essentie-spotter’ Anje de dag vanop de achterste rij. Ze zet de essentie van het gebeuren om in een tastbare tekening of kunstwerk dat nadien het team of de groep eindeloos kan blijven inspireren…

Komende data:  Op 17 & 18 oktober 2019 is Anje Claeys in De Broeikas aan het werk als kunstzinnig coach. Lees meer

 

verbindend cirkelwerk

joel-jasmin-forestbird-xzPMUMDDsfk-unsplash

Met Linde Vloeberghs

Om effectief en impactvol samen te kunnen werken als team/organisatie, is het nodig om weer te leren samenwerken als mensen. Om ons professioneel masker af te durven leggen, en onszelf te zijn op het werk. 

Verbindend Cirkelwerk is een directe weg naar meer echtheid en verbinding in jouw team/organisatie, en leidt tot authentieke interacties, creativiteit en innovatie, meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid, transparantie, open en constructieve communicatie, meer veiligheid en geluk op het werk.

Komende data:  Op 17 oktober 2019 geeft Linde Vloeberghs hier workshops rond verbindend cirkelwerk. Lees meer

Peer wisdom circles rond organisatieontwikkeling

59106082_10157203851944438_8301324961646116864_n

Met Linde Vloeberghs

Om de 6 a 8 weken komt een groep pioneers twee uurtjes samen, om ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren. Gelijkgestemden die dezelfde zoektocht of transitie aangaan: richting effectief, bewust, duurzaam, menselijk, zinvol en gelijkwaardig samenwerken.In de leercirkels vertrekken we van concrete vragen van de deelnemers. We faciliteren deze volgens de Peer Wisdom Circle methode, om ten volle de wijsheid – en de spiegels – uit de groep zichtbaar te maken.

Interesse in één van deze workshops voor jouw organisatie of team?

Contacteer ons met jouw specifieke vraag of nood via cocreatie@debroeikas.be. We geven je graag meer info en bezorgen je een offerte op maat.