Home

De Broeikas is af, klaar voor het ontvangen van cowerkers, cogebruikers en cobroeiers!

Dat vraagt om een

Bruisend Broeifeest

op ZATERDAG 16 MAART vanaf 19u30

Als vennoot, sympathisant, stakeholder, buur of simpelweg toffe en broeiende mens, willen we JOU er graag bij om mee te vieren!

Het wordt een feest als geen ander. Met straffe bieren, heerlijke wijn, biosappen, een potluck buffet, experimentele muziek, een cocreatief podium en veel toffe mensen uiteraard.
Benieuwd naar wat dat worden kan? Zorg dan dat je erbij bent!

Timing
19u30-20u00: Onthaal met Glaasje bubbels op kosten van het huis!
20u00-21u45: Welkomswoordje + receptie om 20u (dus kom op tijd!)
21u00-22u00: Muziek van de Ballad Buskers, een sociaal bewogen bandje met een broeiende vibe en unieke sound.
vanaf 22u00 : Cocreatief Podium voor wie iets wil doen, delen, vertellen
Doorlopend: info over De Broeikas, cowerkplek voor bezielde ondernemers, thuiswerkers en kunstenaars.

Voor deze feestelijke avond vragen we een bijdrage in natura: heb je een talent, deel het. Kook je graag iets lekkers, breng het mee. Wil je iets vertellen, doe gerust. Bespeel je een instrument, breng het mee. We maken er samen een bijzondere avond van, de inhoud vormt zich in cocreatie. Alle ingrediënten zijn welkom. Verras jezelf, verras de ander, kom met je hele zijn genieten van wat zich toont.

Praktisch

 • Bij aankomst bieden we je een glas cava aan, nadien kan je iets drinken aan onze Broeibar. Voorzie dus cash geld, want een digitaal betaalsysteem hebben we (nog) niet.
 • Parkeren graag op de carpoolparking E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.
  De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.
 • Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.


De Broeikas…
Een warm verhaal van een grote schuur in Neervelp, Boutersem.

Wat kan je hier komen doen?

 • Hier kan je komen cowerken in verbinding: ontdek onze 3 formules op de cowerkpagina
 • Je kan de schuur gebruiken voor jouw activiteiten: broeiende tarieven voor vennoten
 • Af en toe zetten we onze poorten wagenwijd open en kan je hier komen genieten van muziek, cultuur en straffe bieren

Verken wat er te gebeuren staat via onze activiteitenkalender.
Wil je meer weten over het project, kom dan zeker langs op onze Broeiavonden, telkens de tweede woensdagavond van de maand. Dan geven we extra info. Wil je komen gratis proeven van het cowerken, meld je dan aan via mail en kom langs op dinsdag of donderdag.


Om De Broeikas picobello (en klimaatvriendelijk) in te richten en de tuinen aan te leggen, zijn wij actief op zoek naar extra financiering. Er is nog 60.000 EUR nodig en daarom zijn we op zoek naar investeerders (particulieren en bedrijven) die resoneren met onze missie en plannen. Via aandelenpakketten van €5.000, €2.500, €500 en €100 kan je co-eigenaar worden van deze schuur en maak je de afwerking mogelijk.

Voel je hier wat voor, kijk dan hier voor meer info.
Het investeringsdossier in pdf-vorm kan je raadplegen via deze link.

Wil je intekenen als vennoot, dan registreer je online, en vervolgens ontvang je een mail van ons waarin je de overschrijvingsgegevens vindt. Eens de storting gebeurd is, noteren wij jou naam in het aandelenregister van De Broeikas.

INTEKENEN GEBEURT VIA DEZE LINK.


De Broeikas is een grootse bio-ecologisch verbouwde schuur in Neervelp, Boutersem. Alles draait om deze fantastische schuur, maar wat haar écht bijzonder maakt, is wat er zich in afspeelt en broeit… door JOU!

De Broeikas draait om mensen, die allen de droom of het verlangen hebben mee te bouwen aan een andere wereld. Een wereld waar verbinding, verdieping en verstilling de uitgangspunten zijn. Waar ontplooiing, onthaasting en duurzame impact het resultaat zijn. Een wereld waar het talent van ondernemers en kunstenaars wordt ondersteund en samengesmeed tot broeiende nieuwe experimenten. Tot frisse verhalen, tot een andere wereld, een warme wereld!

Gaat je hart hiervan sneller staan? Wil jij ook mee aan de bron staan van dit experiment, een nieuwe richting opvaren, samen met andere bijzondere mensen?

Dat kan op verschillende manieren:

 • Word co-eigenaar
  Al via een éénmalige investering van 5.000 EUR (elk veelvoud van 100 EUR is welkom, met een maximum van 5.000 EUR, tenzij je A-vennoot wordt) word je vennoot en daarmee mede-eigenaar van deze majestueuze schuur en dit eigenzinnige project. Als vennoot kan je via je bijdrage passief steunen vanop afstand, of actief helpen van dichtbij. Daarin ben je helemaal vrij. Als co-eigenaar wordt het verder ook mogelijk om cowerker of cogebruiker te worden.
 • Word cowerker
  Ben je zelfstandig ondernemer, freelancer of kenniswerker vaak thuis alleen aan het werk, mis je een gezonder afbakening van je werk tegenover je privé en heb je soms nood aan uitwisseling met gelijkgestemden? Of ben je professioneel kunstenaar en heb je een atelierplek nodig, een plek om je inspiratie te voeden en je creativiteit te boosten? Dan is cowerken in De Broeikas een uitgelezen kans voor jou!
 • Word cogebruiker
  Ben je een ondernemer met een hart voor duurzaamheid en heb je soms een ruimte nodig om je ‘ding’ te doen: een filmavond, een workshop, een training, een debatavond,… in lijn met de missie van De Broeikas? Dan kan je als cogebruiker de schuur of een deel ervan gebruiken voor jouw activiteit.
 • Word cobroeier
  Zit je met een droom om te bouwen aan een meer duurzame wereld? Wil je een cvba oprichten, een financieringsactie lanceren, een experiment opstarten binneb jouw organisatie, jouw lokale gemeenschap of wat dan ook? Heb je geen idee hoe hieraan te beginnen? Dan kan je beroep doen op onze expertise en ons aanbod, om te leren van onze fouten en te profiteren van onze successen.

De Broeikas wil een laboratorium zijn voor een warme wereld. Een wereld waarin het hart klopt op een duurzame manier. In the picture staan sociaal-klimaatvriendelijke experimenten waarmee we samen bouwen aan een samenleving die respectvol omgaat met mensen en met de planeet.

Experimenteren is zoeken, leren door vallen en opstaan. De Broeikas zal dus een ruimte zijn waar nieuwe coalities welkom zijn. Jonge kiemen, gewaagde ideeën. Projecten die niet altijd de nodige ademruimte krijgen in onze snelle samenleving.

Onderstrooms willen we dan ook varen. In verbinding. Om zo te komen tot vertraging, verstilling en verdieping. Essentiële stapstenen op de weg naar een boeiende toekomst, samen, met een warm hart voor mens en planeet.

Je kan co-eigenaar worden van dit warme project. Zo draag je bij aan een duurzaam verhaal en maak je de droom mogelijk. Al vanaf 5.000 EUR (en minder) word je vennoot en daarmee mede-eigenaar van deze majestueuze schuur en dit eigenzinnige project. Om dit project mogelijk te maken blijven we zoeken naar nieuwe vennoten. Elk bedrag tussen 5.000 en 100 EUR is welkom en wordt geïnvesteerd via aandelen. Jouw centen blijven dus van jou. In plaats van ze te parkeren bij een anonieme bank (die jouw spaargeld gebruikt voor vanalles-en-nog-wat), parkeer je ze bij ons, waar ze ingezet worden voor sociale en klimaatvriendelijke initiatieven waar onze wereld en haar bewoners zoveel nood aan hebben. Positieve initiatieven die hoop geven en tonen dat het wél anders kan.