Broeiavond ‘Kunst en/in ondernemerschap’

‘De helende kracht van schoonheid en kunst’

Schoonheid is essentieel als je onderneemt vanuit je diepere kern. Schoonheid kan zich uitdrukken op verschillende niveaus en in verschillende vormen. Starten vanuit de eigen kern, met een heldere missie en visie die je expliciet maakt in je doen en laten, van daaruit bouwen aan een mooi business model waarin je een maatschappelijke meerwaarde creëert met ruimte voor kwetsbaarheid en authenticiteit.

Vervolgens de stap naar buiten toe: zichtbaar worden. De website, de woorden, de beelden, de folders,… Je laten omringen door mooie mensen die ondernemen vanuit hun hart en ziel. En van daaruit bouwen aan je zaak. Met een grote zorg voor de Aarde, een fragiel ecosysteem, die we mogen bewonen en graag willen bewaren en verzorgen voor onze kinderen en kleinkinderen en hun kinderen en kleinkinderen.

Ondernemerschap als kunst en kunde. Anje Claeys brengt het verhaal van De Broeikas, een verhaal dat startte van binnenuit, vanuit het verlangen naar meer diepgaande interacties, een inspirerende ruimte en vervulling. Na dromen kwam doen. Lef was ook nodig. Want er waren ook bange momenten en onzekerheid. Twijfelen, stilstaan, bezinnen, bij je essentie blijven. Je laten leiden door je intuïtie. En zo bouwen aan een labo. Een labo voor een warme wereld.

Kunst aan de muren, een verhaal gebracht door Anje Claeys, afgewisseld met vertelsels van Joke Van Himbeeck. Een bezielde getuigenis die aanzet tot méér. Met deze bijzondere totaalervaring ronden we het geheel van de 13 Broeiavonden af en duiken we, helemaal voldaan, de zomer in.

 

     

Over de facilitators

Anje Claeys is een multidisciplinaire creator. In 2016 richtte ze De Broeikas op en in 2010 startte ze met BioArt. Als kunstenares begeleidt ze mensen die geconfronteerd worden met een verlieservaring. Ze biedt kunstzinnige trajecten aan voor rouwenden en zoekenden. Het begrip ‘verbinding’ staat centraal in haar werk en leven.

Joke Van Himbeeck sprokkelde voor ons verhalen bij mekaar, ze ging in gesprek met dorpsgenoten, mensen die de oorlog meemaakten. Zo reconstrueerde ze het verhaal van De Broeikas. Verhalen van vroeger en nu, die vertellen hoe deze schuur doorheen haar rijke geschiedenis haar ‘verzamelfunctie’ opbouwde. Joke Van Himbeeck richtte vzw Sprookjeshuis ‘De Zevenster’ op. Ze is een verhalenfee en neemt je mee naar een lang vervlogen tijd. Ze beroert je, verroert je, brengt je in vervoering. Laat je raken door haar stem en haar verhalen…

PRAKTISCH

Wanneer?
Woensdag 12 juni 2019
19u30-20u: Onthaal
20u-21u45: Interactieve lezing: ‘De helende kracht van schoonheid en kunst’
21u45-22u: We geven info over De Broeikas, cowerkplek voor bezielde ondernemers, thuiswerkers en kunstenaars.

Aanmelden?

Gelieve aan te melden via deze link

Bijdrage?

Prijs: 10 EUR
Elk ticket is een duo-ticket. Breng gratis iemand mee!

Betalen kan door overschrijving op het rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas. De BIC code is TRIOBEBB. Als mededeling noteer je: Inschrijving Broeiavond en je naam. Om onze administratie haalbaar te houden, is annuleren evenwel niet mogelijk. Dank voor je begrip. Er volgt ook geen herinneringsmail.

Wat nog?

Er zal bier en wijn zijn, wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken.

Parkeren?

Graag op de carpoolparking E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.
De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.

Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Date

jun 12 2019

Time

20:00 - 22:00

Cost

10 euro

Location

De Broeikas
Klein-Heidestraat 28E 3370 Neervelp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *