Licht en wortels voor je zaak – Bloeitraject voor ondernemers in een wereld in transitie

Als ondernemer dien je je stevig te verankeren om je missie in de wereld te zetten. Je doen en je zijn dienen in balans te zijn. Wil je hier samen met een groep gelijkgestemden in oefenen en groeien, dan is er voor jou deze groep.

Ondernemen in de 21ste eeuw is niet voor watjes. het vraagt best wat durf en ondernemersintelligentie. De woorden duurzaamheid en zorg voor onze planeet zijn niet meer weg te denken en zonder zorg voor jezelf hou je het niet vol.

Vroeger wat het voldoende om goed brood te bakken, vriendelijk te zijn en je etalage te verzorgen. Vandaag de dag gelden er andere spelregels, zeker als je aan het pionieren bent. Het ontdekken en ondersteunen van deze nieuwe wijze van ondernemen, behoort tot de kern van waar de Broeikas voor staat. We ervaren het niet alleen zelf, ook ons groeiend aantal cowerkers getuigt ervan. De Broeikas is een project waar we een nieuw type ondernemerschap beoefenen én ook anderen daarin meenemen en ondersteunen. Zoals je weet zijn we een coöperatieve met een maatschappelijke ambitie.

Leren ondernemen leerde je niet op school en ook niet op de hogeschool of universiteit. Tijdens een training bij Unizo of Starterslabo leer je een ondernemersplan en een financieel plan opmaken maar de échte uitdaging begint pas wanneer je die horde genomen hebt. Via dit traject bouwen we samen aan jouw zaak en wordt ondernemen fun!

Herken je dit?

 • Ik heb een waardevol idee dat ik in de wereld wil zetten, maar hoe doe ik dat?
 • Ik voel me vaak alleen staan in mijn werk als ondernemer.
 • Ik doe alles zelf en dat is vermoeiend maar ik verdien nog niet genoeg om klussen uit te besteden.
 • Ik heb last met prijszetting: ik durf niet veel geld vragen voor wat ik aanbied en merk dat ik vele uren gratis werk.
 • Hoe vind ik klanten? Maak ik een flyer of start ik een facebookpagina terwijl ik daar eigenlijk geen zin in heb?
 • Misschien moet ik het opgeven en toch maar weer in loondienst gaan werken?
 • Ik durf geen risico te nemen, ik ben voorzichtig en speel op veilig, maar ik merk dat het niet echt van de grond komt.
 • Ik weet dat marketing nodig is, ik weet dat ik moet leren verkopen, maar kan dit ook op een integere en oprecht manier? Ik heb een degout van fake en opdringerig!
 • Ik sta met één voet op het gaspedaal en met de andere op de rem. Ik heb het gevoel dat ik ter plaatse aan het trappelen ben.

Herkenbaar?

Heb je iets te doen in deze wereld? Wil je dat doen via jouw eigen onderneming? Voel je dat je je hierin graag wil laten dragen door een groep gelijkgestemden die je maandelijks ontmoet in een inspirerende omgeving en dit gedurende een jaar lang? Wil je je eigen autonomie bewaren en tegelijk toch steun ervaren van een groep? Wil je concrete tips & tricks maar ook kaders en inzichten die je verder helpen? Verlang je naar een soort van leergroep, een basis om op terug te vallen, een thuisplek, waarin je je twijfels en successen kan delen, een veilige haven. A safe place.

Welnu dan is hier voor jou een unieke leergroep getiteld ‘Licht en wortels voor je zaak – Bloeitraject voor ondernemers in een wereld in transitie’.

Gratis kennismaken kan alvast op onze kennismakingsavond op woensdag 11 maart van 20 tot 22u in De Broeikas in Neervelp. Inschrijven via de link hieronder.

Doelgroep

 • Je bent zelfstandig ondernemer, al wat langer bezig, half bezig of pas gestart.
 • Je bent solo-ondernemer, een deel van een tweetal of een groepje dat samen iets wil opzetten
 • Je bent tussen 18 en 77 jaar oud
 • Je bent bereid je te geven aan en te leren van een groep

Een unieke locatie, een unieke setting, een uniek coachingsteam

Dit boeiende jaartraject gaat door in De Broeikas, verstillende cowerkplek in Neervelp, Boutersem. Een coöperatieve vennootschap, gehuisvest in een bio-ecologisch verbouwde schuur, een heerlijke plek waar cowerkers samenkomen om er te genieten van de rust, focus, verbinding en groeikansen.

Wat levert het op?

 • Inzicht in en stilstaan bij de impact van je eigen verwachtingen
 • Kennis van de veel voorkomende valkuilen van ondernemers
 • Ontdekken en scherpstellen van je purpose
 • Vertaling van je purpose in koopbare diensten of producten
 • Uitbouwen van een onweerstaanbaar aanbod
 • Bepalen van je doelgroep en doelgroepgericht leren communiceren
 • Leren om dicht bij jezelf te blijven en voor jezelf te zorgen als ondernemer
 • Leren om je diensten en producten op een inspirerende en authentieke wijze te verkopen
 • Stilstaan bij wat je tegenhoudt om écht zichtbaar te durven zijn
 • Bewustwording van jouw ondernemingsvaardigheden
 • Het tackelen van je saboterende demonen: faalangst, perfectionisme, angst voor tekort, schaarstedenken, uitstelgedrag, schrik om te duur te zijn?
 • Authentiek leren werken met sociale media
 • Weten wat je nodig hebt om productief te zijn
 • Leiderschap nemen over jezelf
 • De integratie van het mannelijk en het vrouwelijke in je aanpak, leren ondernemen vanuit ratio én intuïtie
 
Niet niks, een hele boterham aan vragen. Daarom nemen we er een heel jaar de tijd voor. Met voldoende ruimte voor afstemming, integratie, oefening, feedback.
 
Het traject bestaat uit 11 bijeenkomsten in groep. Daarnaast verkrijg je ook 2 individuele coachingsgesprekken, één in het begin en één op het einde. Ook kan je een hele maand gratis komen cowerken in De Broeikas. Je kan deze tijd gebruiken om eens stevig aan je zaak door te werken. Je kiest zelf in welke maand je dit doet. Als je het werken aan je zaak liever wat wil spreiden kan je er ook voor kiezen om 10 keer gratis te komen cowerken, op dagen die je zelf kiest. Daarnaast kan je elkaar ook steunen via een besloten online omgeving (facebookgroep) en elkaar op die manier stimuleren en helpen.
 
Het geheel wordt een boeiende onderdompeling in een nieuwe wereld, voeding voor hoofd, hart en ziel, een innovatieve aanpak die je ondernemingsplannen in een stroomversnelling brengen.

Een cocreatief team

Dit traject wordt gedragen door een cocreatief team van boeiende ondernemers. Naast het inbrengen van hun specifieke expertise, zullen deze mensen ook graag getuigen hoe ze zelf een 21ste eeuwse ondernemer zijn. Het voordeel van de verscheidenheid van begeleiders is dat je verschillende rolmodellen kunt ervaren om vervolgens je ook beter je eigen weg te vinden.

 • Anje Claeys: bezieler van De Broeikas, daarnaast actief als kunstenaar, essential harvester en creatief coach, in een vorig leven wetenschapscommunicator en PhD in Medische Wetenschappen – web
 • Franky De Cooman: zelfzorgcoach en sjamaan, nog niet zo lang geleden actief als statisticus – web
 • Anne De Smet: coach bij Momentum Coaching en kasàlà-dichteres en animator, voorheen Professional Conference Organiser en van opleiding Kunsthistorica – web
 • Ann Van Riet: gevestigd ondernemerscoach bij Althea coaching voor ondernemers en in een ver verleden afgestudeerd als bio-ingenieur – web
 • Rudy Vandamme: Trainer Corporate Activist – web
 • Linde Vloeberghs: facilitator van teams bij The Human System en van groepen in de natuur bij Inner Track, in een vorig leven IT-deskundige en handelsingenieur – web
 • Peter Plusquin: Purpose ‘don’t hide your magic’ trainer en coach. In een vorig leven trainer en coach in efficiënter werken – web
Dit bijzonder gevarieerde en getalenteerde team gaat met jou aan de slag, gedurende 1 jaar lang. Ze brengen hun expertise samen en zullen jou op een deskundige manier coachen doorheen jouw transformatie als ondernemer.
 

Programma

Het programma bestaat uit 11 bijeenkomsten die doorgaan op dinsdagavonden van 19 tot 22u in De Broeikas in Boutersem. Hieronder zie je een aanzet van het programma, de inhoud is een cocreatie en zal voortdurend bijgestuurd worden en cours de route…

Vaste begeleider van de groep is Anje Claeys. Zij zal telkens in duo samenwerken met de andere coaches. Elk van de coaches zal een kader scheppen en met de groep aan de slag gaan.

 • Het proefmoment gaat door op woensdag 11 maart 2020, van 20 tot 22u. Deuren open om 19.30. Probeer tijdig aanwezig te zijn, de avond start om 20u stipt.
  Deze avond is een vrijblijvende kennismakingsavond. Met andere woorden, op deze avond kan je komen voelen en proeven of dit iets voor jou is. Je maakt kennis met de andere coaches en met de geïnteresseerden in het traject. Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan gebeuren via de link hieronder.
 • Dinsdag 31 maart 2020: Startcirkel – met Linde Vloeberghs
  In deze warme cirkel gaan we dieper in op wat ons samenbrengt in dit traject, en krijgen we ieders vragen en intenties voor het traject scherp. En bovenal leren we elkaar allemaal een beetje beter kennen, als mensen – zowel de deelnemers als de coaches van het traject.
 • Dinsdag 28 april 2020: Wat is je hogere doel? – met Peter Plusquin
  Op een intuïtieve wijze ga je vanavond op zoek naar je hogere doel, je purpose, je bestaansreden? Wat heb ik te doen als mens en als ondernemer? Je missie, het verschil dat jij wil maken in de wereld met je bedrijf, is de bouwgrond van je bedrijf, de brandstof die je aan de gang houdt op de momenten (en ja die komen er sowieso) dat het allemaal niet zo makkelijk gaat. In deze workshop krijg je helder wat jouw missie is, maar we gaan ook aan de slag met jouw financiële must. Immers, een bedrijf is géén liefdadigheidswerk. En missie en geld kunnen (neen, moéten!) perfect samengaan. 
 • Dinsdag 12 mei 2020: Welk dringend belangrijk probleem los je op voor welke doelgroep? – met Ann Van Riet
  Het oplossen van een dringen belangrijk probleem, dàt geeft bestaansrecht aan je bedrijf. In deze module leer je je missie te vertalen naar de noden en behoeften van je doelgroep. Voor welke mensen of organisaties lever jij de grootste meerwaarde? Van welke klanten word je het meest blij? Je leert hoe je dit fundament van je bedrijf helder krijgt.
 • Dinsdag 26 mei 2020: Ontwerp je aanbod – met Ann Van Riet
  Losse sessies, dat is niét het beste verdienmodel én het is ook niet waar je je klanten het beste mee helpt. In deze workshop leer ik je hoe je van losse sessies overstapt naar een aanbod onder de vorm van trajecten en programma’s zodat je nieuwe én bestaande klanten nog beter helpt om die doelen te bereiken waar ze naar verlangen.
 • Dinsdag 23 juni 2020: Radicaal eerlijke marketing en sales – met Ann Van Riet
  Marketing en verkoop: fake, opdringerig, manipulatief. Dat is het beeld dat we er vaak van hebben én waarom we er een degout van hebben. En laat ons eerlijk zijn, er worden véél valse beloften gemaakt in marketing. Dat is NIET wat ik je wil leren en waar ik voor sta. Ik sta voor radicale eerlijkheid, ja, ook in marketing en sales. Géén verleiden van je klanten maar het creëren van een echte en oprechte band met je doelgroep, daar gaan we mee aan de slag in deze workshop.
 • Zomerpauze met huiswerk en online coaching
 • Dinsdag 15 september 2020: Doen en zijn in balans – met Anne De Smet
 • Dinsdag 29 september 2020: Branding van je zaak – met Anje Claeys: woord, beeld en betekenis, van LOGO tot SEO, website en sociale media, gedrukte flyers en/of online marketing?
 • Dinsdag 13 oktober 2020: Je eigen stem – met Anne De Smet
 • Dinsdag 10 november 2020: Zelfzorg: hoe zorg je als ondernemer goed voor jezelf? Een gezonde geest in een gezond lichaam, hoe doe je dat? – met Franky De Cooman
 • Dinsdag 8 december 2020: Sessie met Rudy Vandamme
 • Dinsdag 12 januari 2021: Zelfleiderschap: van lijden naar leiden! – met Ann Van Riet
  Zelfs als je geen personeel hebt in je bedrijf, heb je leiderschap nodig: zelfleiderschap. Neen, je hebt geen controle over de wereld en over andere mensen. Maar je hebt wél controle over je eigen acties. Neem jij al 100% verantwoordelijkheid voor je keuzes? Of gebruik je nog te vaak excuses en uitvluchten? (en ja, ook perfectionisme is een excuus!)

Prijs en praktische informatie

De prijs voor dit unieke traject bedraagt 1.200 EUR, exclusief btw.

Het traject gaat door van zodra er 6 deelnemers zijn. Maximaal worden er 15 deelnemers toegestaan.

Inbegrepen in deze prijs:

 • Een warme ontvangst in De Broeikas, heerlijke biokoffie, fairtrade thee en warme chocomelk
 • Kopies, handleidingen, brochures
 • Kennismaking met 7 ervaren coaches met elk hun eigen expertise
 • Leren van mekaar
 • Online groep in een besloten online omgeving
 • Online coaching tijdens de zomervakantie
SPECIALE KORTINGEN!
 • 5% korting als je vennoot bent van De Broeikas
 • 10% korting als je FLUX-cowerker bent
 • 20% korting als je FLOW-cowerker bent
De kortingen zijn niet-cumulatief!

Heb je het financieel niet breed, dan kunnen we samen bekijken wat mogelijk is – contacteer ons via mail.
 
Mocht je naast dit alles graag ook nog extra en op individuele wijze gecoacht worden doorheen je jaartraject dan kan dit (opties hieronder in het inschrijfformulier).
Locatie: De Broeikas, coöperatie met sociaal oogmerk
Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp

Heb je interesse, wil je graag meer info?

Geprikkeld door dit alles en toch nog een vraag? Mail dan naar anje@debroeikas.be.

Nu al overtuigd? Meld je dan aan via het formulier hieronder.

Aanmelden!

Voornaam

Naam

Mailadres

Telefoonnummer

Naam bedrijf

Juridische structuur (eenmanszaak, bvba, cvba, vzw, vof,…)

BTW-nummer

Straatnaam

Nummer

Postcode

Gemeente

Ik wens deel te nemen aan
Gratis kennismakingsavond op woensdag 11 maart 2020 van 20 tot 22uBloeitraject voor ondernemers aan 1.200 EUR, excl. BTW

Ik wens extra begeleiding door een Broeimentor aan 600 EUR, excl. BTW, en focus daarbij graag op het volgende thema (je kan ook aanmelden voor deze extra ondersteuning in de loop van het traject)
PurposeAuthenticiteitArchitectuur van mijn zaakBranding van mijn zaakZelfzorgZelfleiderschap

Ik ben geïnteresseerd als…
OndernemerKunstenaarZelfstandige in bijberoepZelfstandige in hoofdberoepOrganisatie/BedrijfIets anders…

Ik hoorde van De Broeikas via…

Dit wil ik graag nog even vermelden…