Loading Events

« All Events

Van groep naar collectief: van spanning naar échte samenwerking door verbindende communicatie

1 april , 09:00 - 2 april , 17:00

Na de succesvolle Broeiavond van Marijke D’Herde omtrent Verbindende Communicatie, stellen we je deze 3-daagse workshop voor. Een must voor wie zich wil verdieping in de kracht van het verbindend communiceren…

We zijn geneigd om te gaan voor ‘alle neuzen dezelfde kant op’, we hebben een hekel aan dwarsliggers en mensen die beren op de weg zien. Dat is ook irritant, want het is veel fijner om te praten en samen te werken met mensen die het met je eens zijn. En toch…

Toch mag je deze mensen dankbaar zijn dat ze bereid zijn en het aandurven om ook een ander standpunt te laten zien. OK, misschien niet op de meest aangename manier. Want daar zijn we nog niet zo goed in, om alle invalshoeken op een pósitieve manier op tafel te krijgen.

Terwijl er, als je het boven tafel zou halen, een kwaliteit in zit.

Spanning is niet negatief, noch positief. Spanning is spanning. Navigeren op spanning betekent dat je pas actie onderneemt wanneer je helder hebt waardoor de spanning ontstaan is. Dit doen we op basis van enkele bouwstenen uit verbindende communicatie, nl gevoelens en behoeften. Boosheid en frustratie zijn immers signalen dat behoeften niet vervuld zijn. Door je woorden te kiezen, kan je in dialoog blijven, hoe erg we soms ook van mening verschillen. Zo kan de spanning ontspannen.

Benieuwd welk effect de inzichten uit verbindende communicatie heeft op samenwerken en samenleven?

Marijke D’Herde neemt jullie graag mee in haar verhaal: van conflict naar verbinding.

Save the date!

Driedaagse training over verbindende communicatie, een traject bestaande uit 2 dagen leren en 1 terugkomdag om de praktijkervaringen te bespreken.

  • Maandag 1 april, van 9 tot 17u
  • Dinsdag 2 april, van 9 tot 17u
  • Vrijdag 31 mei, van 9 tot 17u

De training gaat door in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld, in Neervelp/Boutersem.

Mogelijkheid tot overnachten op maandag 1 april op een mooie locatie in het groen, het Paards Paradijs. Op deze manier kan je je helemaal onderdompelen in de wereld van het verbindend communiceren.

Praktische informatie

Meer informatie volgt weldra, graag nog eventjes geduld…

  • Prijs: volgt
  • Inbegrepen: Catering lunch, koffie, thee, snacks, trainingsmateriaal
  • Meebrengen: Schrijfgerief, stevige wandelschoenen, regenjas

Details

Start:
1 april , 09:00
End:
2 april , 17:00