Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Broeiavond ‘Zelfzorg’

12 december, 2018 , 20:00 - 22:00

€10

‘Mensen die tegen de maatschappelijke stroom invaren, krijgen jammer genoeg vaak de wind van voren, worden bekritiseerd, tegengewerkt, of belachelijk gemaakt. In deze sessie onderzoeken we hoe met deze confrontaties om te gaan zodat we én onze ethische reflex blijven volgen én niet onderuit gaan.’

Schrijf nu in!

Timing
19u30-20u: Onthaal
20u-21u45: Workshop
21u45-22u: We geven info over De Broeikas, cowerkplek voor bezielde ondernemers, thuiswerkers en kunstenaars. Als thuiswerker mis je de gezellige babbel met gelijkgestemde collega’s, het delen van de kleine dingen van werk en leven. Dat gezamenlijke ‘yes, let’s do it’ gevoel… Vanaf 1 januari kan je daarom komen cowerken in ‘De Broeikas’.

Over de facilitator
Franky De Cooman is coach en organiseert zijn activiteiten vanuit Art Decoo.

Gedurende mijn loopbaan ontwikkelde ik als leidinggevende een uitgesproken interesse in de menselijke kant van de zogenaamde nerd. Daarom heb ik sinds 1999 verschillende mensgerichte vormingen gevolgd: NLP, ontwikkelingsgericht coachen, systemisch coachen en een vorming innerlijk leiderschap. Zo heb ik, door mijn kwetsuren een plaats te geven, mijn tegenslagen als levenslessen herkaderd. Want tegenslagen zijn er geweest. Maar telkens opnieuw kwam ik ze te boven, dankzij het mij omringd voelen door fijne mensen en dankzij de nodige dosis zelfzorg. Dat laatste is moeilijk, maar zeer wezenlijk. Het belang aan zelfzorg kwam ik op het spoor dankzij mijn wetenschappelijk onderzoek rond Responsible Leaders, leiders die op een ethische manier verantwoordelijkheid opnemen in de maatschappij. Zij vertrekken, net als ik, vanuit het Heilig Vuur van de Verontwaardiging, maar krijgen in deze doordraaiende wereld regelmatig het deksel op de neus.

Met zulke responsible leaders doe ik wandel-coachings. Een intens proces, waar vanuit het ont-moeten een deugddoende ontmoeting ontstaat. Stappend creëren we een veilige omgeving waarbij het ‘zich gekwetst weten’ aanwezig mag zijn. We (h)erkennen deze kwetsbaarheid (lees: we benoemen de negatieve kanten van de maatschappelijke betrokkenheid), en zoeken naar de wortels van dit engagement. Door dit proces zorgzaam aan te gaan transformeert gaandeweg de kwetsbaarheid in (veer)kracht.

In mijn vrije tijd engageer ik mij binnen Bond Zonder Naam, een beweging die werkt rond geweldloosheid, opvoedingsondersteuning, armoedebestrijding, gelijke kansenrecht, interculturele ontmoeting en zingeving. Daarnaast ben ik medeoprichter en bestuurder bij De Broeikas.

Concreet
Prijs: 10 EUR
Elk ticket is een duo-ticket. Breng gratis iemand mee!

Betalen kan door overschrijving op het rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas. De BIC code is TRIOBEBB. Als mededeling noteer je: Inschrijving Broeiavond en je naam. Om onze administratie haalbaar te houden, is annuleren evenwel niet mogelijk. Dank voor je begrip. Er volgt ook geen herinneringsmail.

Praktisch

  • Er zal bier en wijn zijn, wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken.
  • We willen jullie met aandrang vragen om jullie auto NIET te parkeren in het dorp, maar op de carpoolparking aan de E40. Ja, dit betekent dat je 8 minuten vroeger zult moeten vertrekken. Ja, dit betekent dat je 8 minuten zult moeten stappen. Ja, dit betekent dat onze straat niet vol zal staan met auto’s. Ja, dit betekent dat onze buren geen last zullen hebben van op en aan gerij van auto’s.
  • Daarom dus, graag, even een switch van je gewoontes. Stel je GPS NIET in op Klein-Heidestraat maar stel hem in op Waversesteenweg. Vlakbij de afrit van de E40 vind je daar een prachtig aangelegde parking met ruimte voor wel 100 auto’s. Via deze link een plannetje. We vragen dit niet zomaar. We vragen dit uit respect voor de omwonenden die De Broeikas erg genegen zijn maar toch ook graag willen dat het dorp rustig blijft.
  • Bij het verlaten van De Broeikas, ’s avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker…

Dit alles gezegd zijnde, kijken we ernaar uit jullie weer massaal te mogen ontvangen in De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld.

Details

Date:
12 december, 2018
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€10
Website:
www.debroeikas.be/broeiavonden

Venue

De Broeikas
Klein-Heidestraat 28E
Neervelp, 3370 Belgium