Cogebruiken

Op zoek naar een unieke locatie voor jouw event?

Check dan de unieke formules voor deze cohuurschuur. Aantrekkelijk tarief voor vennoten, unieke setting, bio, duurzaam, kunstzinnig en authentiek. Kortom, een waw-plek.

Bio-catering is mogelijk.

Broeitarief: korting van 50% tov formeel tarief!
Enkel geldig voor onze vennoten

excl. btw Per dagdeel* Twee Dagdelen Dag
GRAANZOLDER 40 € 60 € 80 €
OOGSTHEMEL
85 € 140 € 190 €
ATELIER 105 € 175 € 250 €
HELE SCHUUR 145 € 245 € 330 €

Interesse, boek dan snel via het formulier hieronder.


Cogebruiken. Een schuur samen bezitten en samen gebruiken.

Behoefte aan een inspirerende plek voor het huisvesten van jouw activiteiten?

Het kan, in De Broeikas!

De schuur kan gebruikt worden voor allerlei activiteiten die aansluiten bij de missie en visie van De Broeikas, Labo voor een Andere Wereld.

‘Ik heb De Broeikas leren kennen tijdens het volgen van enkele workshops linodruk. Ik was meteen onder de indruk van de inspirerende, rustgevende en aardende omgeving van De Broeikas. Het voelde als een verademing, even weg van de hectische wereld, voelen hoe de creativiteit ongebreideld kan stromen…’

Benieuwd om meer te weten, lees dan hieronder verder…

Cogebruiken

Delen is het nieuwe hebben. We leven in een tijdperk waar de nieuwe deeleconomie zich aandient. Goed voor de afvalberg, goed voor onze portemonnee, goed voor de sociale cohesie. Daarom delen we De Broeikas graag met iedereen die onze visie deelt! De bio-ecologisch gerestaureerde schuur is een imposante ruimte die een rijke geschiedenis uitademt. Een ruimte met een ziel dus. Klaar voor een nieuwe geschiedenis, met nieuwe bezielde mensen.

Ben je ondernemer of kunstenaar en heb je af en toe een plek nodig voor jouw activiteit? Wil je graag een plek met een ziel, een plek die je initiatief ondersteunt én die je dromen een boost geeft? Een plek waar je terecht komt in een warme community van gelijkgestemden? Lees dan zeker verder!

Iets voor jou?

Van vrijdag tot maandag kan je één of meerdere ruimtes in De Broeikas gebruiken voor jouw activiteit. Welke activiteit? Daar ben je helemaal vrij in! De enige vereiste is dat er een link is met de missie van De Broeikas, die gericht is op thema’s als creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing. We geloven immers dat deze elementen de stapstenen zijn in de richting van een andere, meer duurzame samenleving. Enkele voorbeelden zijn een filmavond rond duurzaamheid, een cursus in persoonlijke groei, een bezinning omtrent rouw en verlies, een creatieve workshop, een yoga dag,…
De warme wereld, waar De Broeikas een labo voor wil zijn, begint bij ieder van ons. Heb jij een activiteit die dat naar boven brengt bij mensen, dan ben je sowieso welkom.

Praktisch

Het cogebruiken van De Broeikas geeft je toegang tot…


1. Ruimtes met een ziel

Cogebruiken betekent samen gebruiken. Dit wil zeggen dat de ruimte tegelijkertijd ook door andere mensen kan gebruikt worden. De schuur bestaat immers uit verschillende ruimtes waar verschillende activiteiten samen plaats kunnen vinden. Wil je de hele ruimte graag alleen voor jouw groep? Dan huur je gewoon de hele schuur.

De Broeikas bestaat uit karaktervolle binnen- en buitenruimtes, waar respect voor de Aarde en de natuur centrale waarden zijn. Een plek waar je kan aarden. Een plek waar je tot rust komt. Een plek waar ‘zijn’ minstens even belangrijk is als ‘doen’.

Een oase van rust, een klein paradijs…

Onze ruimtes die openstaan voor cogebruik zijn:

GRAANZOLDER – 22 m2

Ideaal voor coaching, therapie,… en kleine vergaderingen, geschikt voor 6 personen. De graanzolder kan per dagdeel gehuurd worden of als een vast dagdeel per maand (abonnementsformule ‘graan’).

OOGSTHEMEL – 45 m2

Ideaal voor yoga, meditatie, lichaamswerk, cowerken,… geschikt voor 15 personen.
Ook een lezing is mogelijk: geschikt voor 35 personen.

HEMELTERRAS – 30 m2

Ideaal voor rustige activiteiten in kring zoals meditatie, brainstormsessies, en overleg, geschikt voor 15 personen (wordt aangeboden samen met de hele schuur of met atelier, dus niet apart beschikbaar).

ATELIER – 100 m2

Ideaal voor creatieve workshops, voordrachten, voorstellingen, tentoonstellingen en vernissages tot 100 personen. Atelier wordt aangeboden samen met hemelterras.

HELE SCHUUR – 200 m2

Ideaal voor grotere activiteiten, én voor het ongestoord gebruik van de gehele ruimte. De hele schuur omvat het atelier, de oogsthemel en het hemelterras.

BROEITUIN – 75 m2 patio en 400 m2 weidetuin

De tuin is niet apart te huur, maar gewoon gebruiksklaar voor iedereen. Deze stukjes groen zijn ideaal voor momenten waar zuurstof en kleine wondertjes nodig zijn.

2. Tarieven die jouw activiteit mogelijk maken

Iedereen die een link heeft met de missie van De Broeikas, kan deze gebruiken mits hij/zij eerst co-eigenaar wordt van dit project. Dat kan al vanaf 100€. Omdat niet iedere ondernemer en elke activiteit gelijk is, hebben we verschillende tarieven:

BROEITARIEF: enkel voor co-eigenaars

Voor een vaste prijs per dag of dagdeel kan je De Broeikas of een deel ervan gebruiken. In deze prijs zit ook het gebruik van de tuin en een bio basisaanbod aan dranken (koffie, thee en water) en versnaperingen (zoete of zoute koekjes).

Deze prijzen omvatten geen catering. Je staat zelf in voor het organiseren van catering en het klaarzetten en opruimen van de ruimte. Voor de catering werken we samen met een aantal vaste partners die we je graag aanbevelen.
Indien je zelf dranken en snacks voorziet, vragen we je, waar mogelijk, te kiezen voor producten die ‘BEL’ zijn: ‘Bio, Eerlijk & Lokaal’. Op die manier bouw je samen met ons mee aan een duurzame samenleving.

Formeel tarief

excl. btw Per dagdeel* Twee Dagdelen Dag
GRAANZOLDER 80 € 120 € 160 €
OOGSTHEMEL
170 € 280 € 375 €
ATELIER 210 € 350 € 470 €
HELE SCHUUR 290 € 490 € 660 €


Broeitarief: korting van 50% tov formeel tarief!

Enkel geldig voor onze vennoten

excl. btw Per dagdeel* Twee Dagdelen Dag
GRAANZOLDER 40 € 60 € 80 €
OOGSTHEMEL
85 € 140 € 190 €
ATELIER 105 € 175 € 250 €
HELE SCHUUR 145 € 245 € 330 €

De graanzolder kan ook gehuurd worden in een abonnementsformule. Als je de graanzolder bijvoorbeeld elke maandagochtend gebruikt, betaal je 125 EUR/maand (excl. BTW). Dit is een interessante formule voor therapeuten, coaches, osteopaten, shiatsu-behandelaars,… die op wekelijkse basis cliënten ontvangen. Deze formule is enkel mogelijk voor vennoten.

* Dagdelen lopen in ‘timeslots’ van 9u00-12u30, 13u30-17u00 en 18u00-22u00. Het uur tussen de timeslots kan gebruikt worden om de zaal op te ruimen, klaar te zetten en na te tafelen.

GUNSTTARIEF: enkel voor co-eigenaars

We ondersteunen graag nieuwe, duurzame of kleinschalige, niet-commerciële activiteiten. Hoewel onze prijzen sowieso al zeer sociaal zijn, kan de financiële drempel voor sommige activiteiten toch nog te groot zijn. Activiteiten met een zeer laag inschrijvingsgeld, voor doelgroepen met beperkte middelen, voor activiteiten in opstartfase…

Werk jij als ondernemer met kinderen, kwetsbare doelgroepen, in de non-profitsector of voor andere groepen waarvoor ons gewone tarief niet haalbaar is? Dan kan je een aanvraag doen tot het verkrijgen van een gunsttarief. Dit tarief kan slechts toegekend worden voor een bepaald aantal activiteiten per jaar en vereist steeds een schriftelijke aanvraag gericht aan het Broeibestuur. Je doet zelf een voorstel van prijs. De goedkeuring van je aanvraag hangt ook af van de beschikbaarheid in de gevraagde periode én van het aantal reeds toegestane gunsttarieven.

Je komt in aanmerking voor het verkrijgen van het gunsttarief wanneer je activiteit:

 • niet-commercieel van aard of valt onder je opstart als ondernemer
 • gericht is naar kwetsbare doelgroepen of kinderen
 • een laag inschrijvingsgeld vraagt
 • een totale omzet zal realiseren die eerder laag is
 • valt binnen het aantal aanmeldingen dat financieel gedragen kan worden door De Broeikas, zoals beslist door het Broeibestuur

Indien je voldoet aan deze criteria, dan stuur je een mail naar info@debroeikas.be, waar het broeibestuur zich zal buigen over je vraag. Vermeld alvast welk tarief je wel zou kunnen betalen.

3. Mogelijkheden voor méér…
CATERING

Bijkomende cateringformules (fruit, ontbijt, broodjeslunch, snacks, receptie) zijn optioneel en gebeuren in samenwerking met onze cateringpartners. We kiezen bewust voor partners die werken met ‘BEL’ producten: ‘Bio, Eerlijk & Lokaal’. Op die manier bouwen we mee aan een duurzame samenleving. Als cogebruiker neem je zelf contact op met de cateraar van jouw keuze.

Je betaalt de huur en daarnaast betaal je een vaste prijs per deelnemer voor de catering. Prijzen weldra online.

EXTRA VERSNAPERINGEN

Wil je graag -naast de dranken en versnaperingen die inbegrepen zijn in de prijs- een uitgebreider aanbod aan snacks en dranken, dan kan je kiezen voor ons snackforfait. Hiervoor krijg je:

 • zoete snacks: cake & wafels
 • hartige knabbels: noten & kaas
 • gezonde tussendoortjes: fruit & yoghurt
 • bio-vruchtensappen

PRIJS: 7€ pp (excl. BTW)

TUIN

Bij De Broeikas hoort ook een broeituin die bestaat uit de Weidetuin, achterin de wei, en de Patiotuin, vooraan aan de straat. Deze stille stukjes groen zijn gemeenschappelijk te gebruiken. Niet apart te huur, maar wel het vermelden waard: kleine oases van rust die de moeite zijn te ontdekken.

EXPOSEREN

Ben je kunstenaar, dan kan je niet enkel voor je activiteiten terecht in De Broeikas, maar ook voor het exposeren van je werken. De tentoongestelde werken mag je te koop aanbieden, en de opbrengst hiervan is helemaal voor jou.

Als exposant kan je:

 • de ruimte gedurende 2 maanden gebruiken voor je expositie
 • vermeld worden op onze website en in onze nieuwsbrief (naar 2.000 contacten)
 • gebruik maken van de ruimte gedurende 1 avond voor de opening van je expositie

PRIJS: 497€ (excl. BTW)
Kosten mbt vernissage zijn niet inbegrepen in de prijs.

KUNSTENAAR IN HUIS

Eenmaal per jaar geeft De Broeikas een kunstenaar de kans om tijdens de zomer 4 weken lang te komen werken in De Broeikas. Ook een verblijf in De Kaasdroger, het cohousingproject, hoort erbij. Je werkt aan een kunstproject en rondt dit af door het geven van een artist talk. Je verbindt je eveneens tot het geven van een workshop van 1 of 2 dagen.

Als kunstenaar in huis geniet je van:

 • logement in cohousing De Kaasdroger, inclusief kosten
 • de mogelijkheid om te werken in een fijn atelier, in samenspraak met andere gebruikers
 • het exposeren van je werk voor een nieuw publiek
 • het geven van een workshop om zo jouw kennis door te geven
 • communicatie over je project op onze website en via onze digitale nieuwsbrief (naar 2.000 mensen), je levert hiervoor zelf tekst en beeldmateriaal aan
 • het gebruik van de ruimte gedurende 1 avond voor de opening van je expositie
 • het gebruik van infrastructuur beschikbaar voor cowerkers

PRIJS per week: 247€ (excl. BTW)
Maaltijden zijn niet inbegrepen in de prijs.

Ja, ik wil een ruimte boeken!

Vanaf 8 januari 2019 kan je één of meerdere ruimtes gebruiken op vrijdag, zaterdag, zondag of maandag. Boeken kan nu al! Ben je nog geen co-eigenaar, meld je dan eerst aan via deze pagina.

Wel al co-eigenaar? Dan vul je via ons formulier in en omschrijf je hoe je activiteit past binnen de missie en visie van De Broeikas. Wil je gebruik maken van het gunsttarief dan vermeld je dit op het formulier. Na goedkeuring, krijg je een bevestiging via mail, ontvang je een factuur en maak je binnen de 2 weken de betaling in orde. Eens de betaling gebeurd is, is de ruimte officieel geboekt. Op de dag van gebruik kom je tijdig naar de ruimte om alles klaar te zetten. Na gebruik zet je alles netjes terug en borstel je de ruimte schoon.

LET WEL

Er gelden voorboekingsrechten volgens je financieel engagement in de organisatie. A en B-vennoten hebben voorboekingsrecht tov C-vennoten, C-vennoten hebben voorboekingsrecht tov D-vennoten, D-vennoten hebben voorboekingsrecht tov E-vennoten.

A-en B-vennoten hebben bovendien recht op een eenmalig gratis gebruik van de ruimte gedurende 1 dagdeel. Gelieve dit te melden in je aanvraag hieronder.

FACILITEITEN

Keuken: oven (geen microgolf), vaatwas, koffiezet, waterkoker, inductiekookplaat met 2 bekkens

Servies: borden (20 kleine en 20 grote), soepkommen (20), kommetjes voor snacks (10), glazen (100), koppen (20), snijplanken (3), manden (4)

Bureau: wifi, scherm

Atelier: drukpers, wasbak

Drank:

 • Kraantjeswater (inbegrepen in de prijs)
 • Koffie, thee (inbegrepen in de prijs, tenzij je huurt aan gunsttarief)
 • Bier, wijn (intern tarief, afrekening na activiteit, per begonnen fles)
 • Vruchtensap (intern tarief, afrekening na activiteit, per begonnen fles)

Voornaam

Naam

Mailadres

Telefoonnummer

Naam bedrijf

Juridische structuur (eenmanszaak, bvba, cvba, vzw, vof,...)

BTW-nummer

Straatnaam

Nummer

Postcode

Gemeente

Ja, ik meld me aan als cogebruiker!

Ik wil de schuur gebruiken op volgende datum:

Dagdeel 9.00-12.30Dagdeel 13.30-17.00Dagdeel 18.00-22.00Hele dag

Ik wil graag gebruik maken van:
GraanzolderOogsthemelAtelierSchuur

Wat is de link tussen jouw activiteit en de missie/thema's van De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld: creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing met het oog op verstillen, verbinden en verdiepen.

Ik betaal het volgende tarief:
Broeitarief voor vennotenGunsttarief (enkel onder bepaalde voorwaarden)Tarief voor externen
Neem contact met ons op (via mail of telefoon) als je denkt dat jouw activiteit in aanmerking komt voor het gunsttarief.

Ik ben reeds vennoot van De Broeikas
A-vennootB-vennoot (tot €5.000)C-vennoot (€2.500-€4.900)D-vennoot (€500-€2.400)E-vennoot (€100-€400)

Ik ga akkoord met het gebruikersregelement:
JaNee

Dit wil ik graag nog even vermelden

[recaptcha]