Cogebruiken – meer details

Cogebruiken. Een schuur samen bezitten en samen gebruiken.

Behoefte aan een inspirerende plek voor het huisvesten van jouw activiteiten?

Het kan, weldra, in De Broeikas!

Op 01/10/2018 openen we onze deuren voor co-using. De schuur kan dan gebruikt worden voor allerlei activiteiten die aansluiten bij de missie en visie van De Broeikas, Labo voor een Andere Wereld.

Benieuwd om meer te weten, lees dan hieronder verder…

Cogebruiken in De Broeikas, want delen is het nieuwe hebben!

Misschien ben je wel op zoek naar een inspirerende ruimte die je kan gebruiken voor je activiteiten. Misschien wil je net iets anders dan datgene wat courant beschikbaar is? Misschien is De Broeikas wel nét datgene wat je zoekt? Misschien wel, misschien niet… Lees hieronder verder en ontdek wie we zijn…

Herken je dit?

Misschien herken je je wel hierin...

 • Je werkt als ondernemer of als kunstenaar en organiseert geregeld workshops, lezingen, sessies, inspirerende avonden,…
 • Je bent op zoek naar een ruimte met een ziel, een plek waar mensen helemaal kunnen thuiskomen, een plek die jouw initiatief ondersteunt en het bij wijze van spreken een boost geeft, gewoon omdat de plek ‘anders’ is…
 • Je huurt geregeld een zaal maar die zijn niet altijd zo leuk en eerder onpersoonlijk ingericht. En vind je al eens een leuke zaal, dan is die meestal superduur.

Misschien kan De Broeikas dan wel jouw thuisplek worden?

De Broeikas als jouw thuisplek

De Broeikas is een oude beschermde langsschuur gelegen in het landelijke Neervelp. Neervelp is een deelgemeente van Boutersem en ligt vlakbij de afrit van de E40 pal tussen Leuven en Tienen in. Makkelijk bereikbaar met de wagen, een station en pendelfietsen vlakbij, een bushalte om de hoek.

De Broeikas is het resultaat van een warm verhaal. Een groepje mensen besloot de schuur om te bouwen tot een inspirerende klimaatneutrale ruimte om er allerlei activiteiten in te huisvesten. Activiteiten omtrent creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing, omdat ze menen dat deze 3 elementen essentiële stapstenen zijn in de richting van een andere, meer duurzame wereld en samenleving.

De schuur werd bio-ecologisch verbouwd, met natuurlijke materialen dus. Materialen als hennep, stro en leem. Papiervlokken, gerecycleerd glasschuim, een centraal gestuurde verwarmingssysteem met houtpellets, een regenwaterzuiveringsinstallatie,… Ook de infrastructuur en het meubilair ademen een groene, duurzame sfeer uit. Duurzaam, met de voeten op de grond, zonder te verzanden in een verhaal van geitenwollensokken.

Duurzaam ook, qua bedrijfsconcept, want De Broeikas is geen bvba, maar een cvba, een coöperatieve vennootschap dus, met een sociaal oogmerk. Geen winstoogmerk hier. Alle winsten worden terug in het bedrijf geïnvesteerd tot dat zelfbedruipend is. Overige winsten gaan naar gelijksoortige projecten. Iedereen die wil kan hier vennoot worden. De nominatieve waarde van een aandeel is 100 euro dus als je écht wil dan kan ook jij deel uitmaken van de grote groep vennoten die De Broeikas een warm hart toedragen en financieel ondersteunen, volgens hun wens en mogelijkheden.

De Broeikas is een coworkingruimte gedurende 3 dagen in de week, dit op dinsdag, woensdag en donderdag. De andere dagen van de week staat de ruimte open voor co-using en kan dan gebruikt worden door haar vennoten. Want delen is het nieuwe hebben...

Word je vennoot in De Broeikas dan word je mede-eigenaar van deze unieke schuur, een beschermd monument daterend van 1838, ooit een schuur waarin een boer stro opsloeg voor de winter. Nu een schuur waarin mensen hun talenten samenbrengen, voor een betere wereld. Een mooie wereld, een warme wereld, een andere wereld, waarin verbinding, verstilling en verdieping de krachtlijnen bepalen.

Als vennoot van De Broeikas kan je de schuur gebruiken voor jouw activiteiten die passen binnen de filosofie van De Broeikas, activiteiten rond creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing. Je kan er terecht voor jouw verbindende initiatieven rond vertragen, verstillen en verdiepen. Essentiële stapstenen voor een maatschappij in transitie naar een andere, meer duurzame wereld en samenleving.

Wens je de schuur te gebruiken voor je eigen activiteiten, dan moet je eerst mede-eigenaar worden van de schuur. Dat doe je door in te tekenen op 1 of meerdere aandelen (maximaal 50) ter waarde van 100 euro. Vervolgens maak je deel uit van het broeinetwerk en kan je de schuur dus gaan gebruiken aan aantrekkelijke voorwaarden.

Het platteland, ja of nee?

Ja, het is waar, we bevinden ons hier niet in Leuven centrum, de trein rijdt maar eens om het uur, de bus doet er een eeuwigheid over om vanuit Leuven in Neervelp te arriveren, en toch…

Toch is deze schuur een heerlijke thuisplek, net omwille van haar hoog schuurgehalte. De ruimte is imposant, ademt een rijke geschiedenis uit, ligt ten midden van het Vlaams Brabantse Hageland. Een landbouwregio, met uitgestrekte velden, beplant met suikerbieten, mais, wortelen,…

Aan de afrit van de snelweg, een ruime parking. Van daaruit is het ongeveer een kwartiertje stappen naar de dorpskern van Neervelp, waar De Broeikas gelegen is, onder de kerktoren.

Enkele winkels, een kruidenier en een apotheek, verder niets. Geen café, geen bakker, geen beenhouwer, die vind je wel in Boutersem en Bierbeek. Maar er is een kerk, eveneens geklasseerd, er zijn boerderijen, er zijn mooie wandelwegen en er is De Broeikas, die deel uitmaakt van een uniek cohousingproject De Kaasdroger, waar 4 gezinnen samen op een verbonden manier samenleven, vanuit een gedeelde ecologische visie.

Imagine this...

De Broeikas, een warm verhaal

Een warme schuur. Warm, want ecologisch verwarmd maar warm vooral omwille van de vele vennoten die zich niet enkel financieel maar vaak ook in levende lijve engageren om van De Broeikas een bijzondere plek te maken.

‘De Broeikas, samen onderweg’

 De Broeikas, samen hebben we een schuur

Samen staat voor ons voor 'synergie'. Elke mens zijn talent. Elke mens zijn schaduw. Elke mens uniek. Zo ook elke verbinding. We spreken van synergie wanneer één plus één meer is dan twee, ook wel '1+1>2'. Als je vanuit je eigenheid in verbinding treedt met andere mensen dan ontstaat er meer dan denkbaar is. Je stimuleert mekaar en haalt het beste in mekaar naar boven.

Samen sta je sterk. Sterker dan alleen. Soms ontbreekt het je nét aan dat duwtje in de rug om even uit je comfortabele cocon te breken en eens iets nieuws te proberen. Een welkome verandering in de monotone trein van alledag. En opeens is daar die frisse kijk, een nieuwe bril en plots ziet het leven er anders uit dan voorheen.

'De Broeikas' wenst een antwoord te geven op de behoefte om gezamenlijk en geïnspireerd te ondernemen in groep rondom de thema's creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing. We wensen een knooppunt te zijn waar mensen met ideeën, dromen en talenten enerzijds en organisaties anderzijds mekaar kunnen ontmoeten en versterken in een mooie ruimte, ingebed in een groene omgeving. Een coöperatieve projectruimte én cocreatief netwerk. Daar gaan we voor!

‘De Broeikas, delen is het nieuwe hebben!’

De Broeikas, labo voor een andere wereld

Labo voor een andere wereld. Met deze slogan zet 'De Broeikas' haar missie de wereld in. Want 'De Broeikas' wil een voedingsbodem zijn voor projecten, ideeën en talenten van mensen. In kruisbestuiving met anderen. Mekaar versterken vanuit ieders eigenheid. En zo bouwen aan een duurzame en gezonde wereld met oog voor mens en planeet.

Het klinkt utopisch maar niets is minder waar. Immers, overal waar mensen samen komen ontstaat er kruisbestuiving. Als vanzelf. Alleen ontbreekt het mensen soms aan ruimte en energie om deze bestuivingen ook tot volle wasdom te laten komen.

‘De Broeikas, kruisbestuiving en synergie!’

De Broeikas, experiment centraal

'De Broeikas' als sociaal-groen laboratorium voor nieuwe coalities. Zoals in elk labo staat het experiment centraal. Experimenteren is leren, leren door vallen en opstaan. De Broeikas wil een atelier zijn waar mensen experimenten kunnen opzetten in het kader van de transitie naar een andere, meer duurzame samenleving. Bewust onderstrooms varen om zo te komen tot logische dingen als lokale focus, creatieve reflexen en genoegzaamheid als streven. Het klinkt wat zwaar misschien maar het kan ook lichter via de alombekende slogan: 'Verander de wereld, begin bij jezelf'.

 ‘De Broeikas, leren door vallen en opstaan’

De Broeikas, een groen paradijs
De tuin van de woongemeenschap 'De Kaasdroger' is een ecologische groei- en pluktuin. Ze bestaat uit een binnenerf, vier privatieve tuinen en een gemeenschappelijke tuin. Ook is er een grote moestuin en weides waarop ezels en schapen grazen. De kippen leggen er hun ei en de haan kraait de buren wakker.

'De Kaasdroger' stelt een stukje groen exclusief ter beschikking van de gebruikers van 'De Broeikas', een gezellig broeikastuintje, achterin de wei. Daarnaast is er ook de patiotuin die aangelegd wordt vooraan aan de straat. De gemeenschappelijke tuin van de woongemeenschap kan, in de mate van het mogelijke, ter beschikking gesteld worden van de gebruikers van 'De Broeikas'.

De tuin is organisch van aard en probeert de kuierende mens te verrassen via speelse elementen, lekkere bessen en verborgen hoekjes. Hagen zijn plukhagen, bloemen zijn insectenlokkers en ezels zijn grasmaaiers. Verder is er ook nog een boomhut, een insectenhotel en een takkenwal die plaats bieden aan kinderen en andere speelse wezentjes.

‘De Broeikas, een klimaatneutraal groen huis…

De Broeikas, een dragend netwerk

Als je vennoot wordt bij De Broeikas, maak je automatisch deel uit van het broeinetwerk. Dit netwerk is een dragend netwerk. De Broeikas wil haar vennoten geregeld op een dynamische en interactieve wijze samenbrengen zodat mensen mekaar vinden, kruisbestuivingen mogelijk worden, synergieën kunnen ontstaan. De voordelen die we formuleren bij de verschillende aandelenpakketten, dragen hiertoe bij.

De Broeikas is dus veel meer dan alleen maar een plek die je af en toe gebruikt voor jouw activiteiten, het is een community waar je terecht kunt, écht terecht kunt met al je issues.

‘De Broeikas, vele handen, breinen en talenten’

 

En hoe pakken we dit alles aan? Lees hieronder meer over onze formules, ons cateringconcept, onze gebruikersmodaliteiten, onze faciliteiten, onze partners…

Onze formules en tarieven

Wil je gebruik maken van de schuur dan kan dat wekelijks op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Gedurende de zomer bieden we ook voedende activiteiten aan, waarin we een inspirerend programma samenstellen in samenwerking met onze vennoten. Ook daaraan kan je deelnemen, als organisator of als deelnemer.

Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor co-using. Co-using betekent dat de ruimte terzelfdertijd door andere mensen kan gebruikt worden. Wens je dat niet, dan moet je de gehele schuur huren. De beschikbare ruimten zijn de volgende:

 • Co-using zolder: de zolder is geschikt voor kleine vergaderingen van maximaal 6 personen, coaching, therapie... (22 m2)
 • Co-using platform: het platform is geschikt voor yoga, meditatie, lichaamswerk,... (45 m2)
 • Co-using hemelterras: het hemelterras is geschikt voor rustige activiteiten in kring zoals meditatie, brainstormmomenten, overleg (30 m2)
 • Co-using atelier: het atelier is geschikt voor creatieve workshops, voordrachten, voorstellingen, tentoonstellingen, vernissages (100 m2)
 • Co-using schuur: ideaal als je grotere activiteiten inricht en je de gehele ruimte (zolder, atelier, platform en tuin) ongestoord wenst te kunnen gebruiken (250 m2)

Er zijn 3 tarieven:

 1. Broeitarief, exclusief voor vennoten
 2. Gunsttarief, exclusief voor vennoten
 3. Standaardtarief voor externen

1. Broeitarief: co-using door vennoten

Het broeitarief is het tarief dat geldig is voor alle vennoten.

Een basisaanbod aan dranken (koffie, thee, water) en versnaperingen (koekjes) wordt aangeboden door De Broeikas en is inbegrepen in de huurprijs. Bijkomende cateringformules (fruit, ontbijt, broodjeslunch, snacks, receptie) zijn optioneel en gebeuren in samenwerking met onze cateringdienst (biologische maaltijden, seizoensgebonden aanbod, fairtrade,...).

Voor co-using door vennoten hanteren we een vaste prijs/dagdeel of een vaste prijs/dag. Deze prijzen omvatten geen catering. Je staat zelf in voor het organiseren van catering en het klaarzetten en opruimen van de ruimte. Voor de catering werken we samen met een aantal vaste partners. Indien je zelf dranken en snacks voorziet vragen we je, waar mogelijk, te kiezen voor producten die ‘BEL’ zijn. ‘BEL’ staat voor voor ons voor ‘schoon’. Schoon in de zin van ‘Bio, Eerlijk & Lokaal’, BEL dus. Op die manier bouw je mee aan een duurzame samenleving.

Enkele voorbeelden van activiteiten die kunnen doorgaan in De Broeikas: kunstzinnige activiteiten, yoga, meditatie,... De ruimte kan niet gebruikt worden voor familiefeesten. Het is geen feestzaal. De ruimte kan wel gebruikt worden voor workshops, lezingen, filmavonden, rituelen, tentoonstellingen,...

De vermelde prijzen zijn steeds exclusief BTW. (Prijzen weldra online)

Dagdeel Dag
Prijs Zolder Voorhuis
Prijs Platform Schuur
Prijs Hemelterras Schuur
Prijs Atelier Schuur
Prijs Totaal

Inbegrepen

 • Koffie en thee, water
 • Zoetje (koekjes) of zoutje (chips)

Niet inbegrepen

 • Extra’s zoals zoete (cake & wafels), hartige (noten, kaas) en gezonde (fruit en yoghurt) snacks en bio vruchtensappen: 7 EUR/pp (excl. BTW)
 • Catering
 • Schenken van dranken uit broeibar: vaste prijs per fles (prijzen incl. BTW zoals aangegeven op kaart)
 • Klaarzetten van de zaal
 • Opruimen van de zaal: vuilnis deponeren in vuilnisemmers en de gebruikte ruimte borstelen

2. Gunsttarief: kiemen krijgen kansen...

Wil je beroep doen op een verlaagd tarief dan kan je hiervoor je aanvraag indienen bij het Broeibestuur. Dit verlaagd tarief kan worden toegekend voor activiteiten waarvoor een zeer laag inschrijvingsgeld gevraagd wordt aan de klant (kinderen, kwetsbare doelgroepen,...). Dit gunsttarief kan eveneens worden verleend aan vennoten in hun opstartfase als zelfstandige. Het gunsttarief kan slechts toegekend worden voor een bepaald aantal activiteiten per jaar en vereist steeds een schriftelijke aanvraag gericht aan het Broeibestuur via het hiervoor voorziene sjabloon.

Je komt in aanmerking voor het verkrijgen van het gunsttarief wanneer je activiteit:

 • Eerder een pro deo zaak is.
 • Eerder een zaak betreft voor het gemeenschappelijk belang dan voor je persoonlijk of professioneel gewin.
 • Eerder een zaak betreft die moeilijk omzetbaar is in financiële winst
 • Gericht is naar kwetsbare doelgroepen.
 • Gericht is naar kinderen en je een laag inschrijvingsgeld vraagt.
 • Een totale omzet zal realiseren lager dan 300 EUR/dagdeel of 600 EUR/dag
 • Valt binnen het aantal aanmeldingen dat financieel gedragen kan worden door De Broeikas, zoals beslist door het Broeibestuur.

De vermelde prijzen zijn steeds exclusief BTW. (Prijzen weldra online)

Prijzen per tijdsblok Dagdeel Dag
Prijs Zolder Voorhuis
Prijs Platform Schuur
Prijs Hemelterras Schuur
Prijs Atelier Schuur
Prijs Totaal

3. Standaardtarief externen

Hieronder vind je de prijzen voor externe organisaties. Zij kunnen de ruimte huren op momenten dat deze niet benomen is door vennoten.

De vermelde prijzen zijn steeds exclusief BTW.

Dagdeel Dag
Prijs Zolder Voorhuis 50 EUR 300 EUR
Prijs Platform Schuur 170 EUR 260 EUR
Prijs Hemelterras Schuur 170 EUR 260 EUR
Prijs Atelier Schuur 320 EUR 480 EUR
Prijs Totaal 400 EUR 600 EUR

Voorwaarden zijn dezelde als deze beschreven voor vennoten.

4. Extra formules

4.1. Expo

Als kunstenaar kan je tentoonstellen in De Broeikas. Je betaalt 497 EUR exclusief BTW. Je mag je werk te koop aanbieden. Alle opbrengsten zijn voor jou. Je doet je aanvraag via het voorziene formulier. Na goedkeuring door het broeibestuur ontvang je een bevestiging en een vraag tot betaling.

Inbegrepen

 • Gebruik van ruimte gedurende 2 maanden (van start tot einde) voor expo-doeleinden
 • Informatie over je project op onze website, communicatie van je project via onze digitale nieuwsbrief (je levert hiervoor zelf tekst en beeldmateriaal aan) naar 2.000 mensen
 • Gebruik van ruimte voor opening expo (1 avond: tweede vrijdagavond van de maanden feb, april, juni, sept, nov)

Niet inbegrepen

 • Klaarzetten van de zaal
 • Opruimen van de zaal: vuilnis deponeren in vuilnisemmers en de gebruikte ruimte borstelen
 • Extra verlichting
 • Extra openingsmomenten in het weekend (kan als de ruimte nog vrij is, mits betalen van huur)
 • Schenken van dranken uit broeibar: vaste prijs per fles (prijzen incl. BTW zoals aangegeven op kaart)

4.2. AIR = Artist in Residence

De Broeikas ontvangt 1 maal per jaar een Artist in Residence, deze persoon komt gedurende een periode van 8 weken werken in De Broeikas.

De kunstenaar verblijft 8 weken in De Kaasdroger gedurende de zomermaanden (juli/augustus) en betaalt hiervoor een totaal bedrag van 797 EUR (exclusief BTW). Hij of zij werkt aan een kunstproject en rondt dit af door het geven van een expo gedurende een periode van 2 weken. Hij of zij verbindt zich eveneens tot het geven van een workshop van 1 dag op een weekenddag.

Inbegrepen

 • Logies gedurende 8 weken (juli/augustus)
 • Mogelijkheid om te werken in het atelier in samenspraak met andere gebruikers
 • Expo gedurende 2 weken
 • Workshop van 1 dag op weekenddag
 • Informatie over je project op onze website, communicatie van je project via onze digitale nieuwsbrief (je levert hiervoor zelf tekst en beeldmateriaal aan) naar 2.000 mensen
 • Gebruik van ruimte voor opening (1 avond: vrijdag of zaterdag)
 • Gebruik van infrastructuur coworkers

Niet inbegrepen

 • Maaltijden
 • Materiaal
 • Schenken van dranken uit broeibar: vaste prijs per fles (prijzen incl. BTW zoals aangegeven op kaart)

Catering

Indien je graag beroep wil doen op catering dan kan dit. De Broeikas werkt hiervoor samen met een aantal preferentiële partners waarmee je zelf contact opneemt.

Onze catering is bereid met respect voor het ecologisch evenwicht op aarde. We stellen duurzaamheid voorop. Dit betekent dat de maaltijden bio zijn en dat gekozen wordt door lokale ingrediënten en kleinschalige lokale cateringbedrijven.

Onze cateraars:

 • WUPS biocatering
 • Ave Regina, De Lovenier

Prijzen volgens afspraken met cateraar.

Gebruikersmodaliteiten

Reserveringen

 • Je reserveert de ruimte via het onlineboekingssysteem
 • Je vult het formulier in en omschrijft hoe je activiteit past binnen de missie en visie van De Broeikas
 • Wil je gebruik maken van het gunsttarief dan vermeld je dit op het formulier
 • Na goedkeuring, krijg je een bevestiging via mail, ontvangt een factuur en maakt binnen de 2 weken de betaling in orde
 • Eens de betaling gebeurd is, is de ruimte officieel geboekt
 • Op de dag van gebruik van de ruimte kom je tijdig naar de ruimte om alles klaar te zetten
 • Na gebruik van de ruimte zet je alles netjes terug en borstel je de ruimte

Annulatieregeling
Canceltermijnen en tarieven

Huishoudelijk reglement

Faciliteiten

Office

Infrastructuur

 • Wifi
 • Printer
 • Beamer en scherm
 • Flipchart
 • Koffie en thee, zoete snacks
 • Beschikbaarheid van tuin en tuinmeubilair
 • Servies: borden, bestek, glazen, tassen

Catering

 • Koffie, thee, water, zoetje en zoutje zijn inbegrepen (in huurprijs en in cowerkabonnement)
 • Dranken als sap, bier, wijn kunnen gekocht worden volgens de prijzen op de kaart
 • Andere cateringsformules zijn mogelijk: zowel voor co-using als coworking (broodje, slaatjes). Prijzen worden bepaald door cateraar waarmee we samenwerken. Catering is bio, seizoensgebonden, streekgebonden, fairtrade.

Tegen betaling

 • Per geprint blad papier wordt een vaste prijs aangerekend, dit gebeurt via een kopiekaart

Atelier

Infrastructuur, toestellen en materialen

 • Idem Office (zie boven)
 • Gebruik van toestellen: drukpers, airbrush, oven, zuurbaden (enkel indien je de basis beheerst)
 • Droogrek
 • Gebruik van schutpapier, kranten, telefoonboekpapier
 • Gebruik van vodden, poetsproducten

Tegen betaling

 • Afname van papier: Zerkall 350, Hahnemuller 250, Simili Japon 225, volgens gangbare prijzen
 • Afname van koper, lino, tarlatan volgens gangbare prijzen

Niet inbegrepen (en dus zelf te voorzien)

 • Inkt, vernis, papier
 • Tools: schrijfgerief, tekenmateriaal, scharen, etsnaald, gutsen,...

Wens je als kunstenaar te exposeren in De Broeikas, dien je vennoot te zijn en je aanvraag in te dienen bij het Broeibestuur.
Je voorziet je cv en geeft een inzage in je portfolio. Na goedkeuring kan je de schuur 2 maanden gebruiken voor het tentoonstellen van je kunst. Meer details lees je hierover in de rubriek 'onze formules en tarieven'.

Onze partners voor co-using

De Broeikas heeft een samenwerking met verschillende partners in de buurt.
Telkens bezielde plekken met een eigen geest, bijzondere ontdekkingen.

 

Ja? Zegt jou dit wat! Kom dan zeker langs op één van onze infomomenten! Hieronder kan je tevens nog wat getuigenissen lezen van diverse gebruikers van de schuur…

Concreet

De Broeikas komt beschikbaar voor verhuur vanaf 1 oktober 2018. Vanaf dat moment kan je de schuur huren op vrijdag, zaterdag, zondag of maandag.

Indien je de ruimte wil gebruiken dan vragen we je om vennoot te worden. Elders op deze website vind je hier meer info over. Er zijn 5 categorieën van aandelen waaraan telkens voordelen gekoppeld zijn die interessant kunnen zijn in geval je interesse hebt in co-using.

Het boeken van de ruimte gebeurt volgens een boekingsprocedure:

 • Vennoten kunnen de ruimte boeken vanaf 1 juli 2018
 • In het toekennen van de ruimte gelden de voorrangsregels zoals vermeld bij de voordelen van vennoten
 • Een aantal momenten worden sowieso gereserveerd voor eigen activiteiten van De Broeikas (broeidagen, broeibar,...)

Testimonials

Getuigenissen van klanten

 • ‘Deze plek ademt een bijzondere rust uit.’
 • ‘Hier kom ik helemaal tot rust’
 • ‘Een dag in De Broeikas is een dag voor mezelf’
 • ‘Wat een inspirerende plek, hier komen zoveel dingen samen: coworking, co-using, cohousing, bio-ecologisch verbouwen, erfgoed,... Een verhaal met vele facetten.
 • ‘Wat een inspirerende ruimte!’
 • ‘Ik hou van jullie enthousiasme!’
 • ‘Wat me het meeste bijbleef is 'back to basics' aspect en 'het delen is het nieuwe hebben' overtuiging. Minder consumeren, meer zelfredzaam zijn met wat men heeft en wat de natuur biedt.’
 • ‘De frisse sfeer met het potentieel aan activiteiten en mogelijkheden op sociaal-cultureel vlak. Aanstekelijk was ook het geloof bij de initiatiefnemers in de mogelijkheden van het project.’
 • ‘Er hangt hier een toffe sfeer!’
 • ‘De authenticiteit is om van te smullen!’

Welke meerwaarde ontstaat er door De Broeikas?

 • ‘Een aantrekkelijk centrum waarin maatschappelijk waardevolle activiteiten doorgaan voor de meerwaardezoeker’
 • ‘Nieuwe bestemming voor een oud gebouw. En mensen komen samen.’
 • ‘Het zal zeker lokale projecten doen borrelen, mensen samenbrengen, kinderen de kans geven om allerlei prikkels mee te maken, creatieve mensen inspireren door kruisbestuiving’
 • ‘Promoten van samenhorigheid en aanzetten tot creativiteit en anders leren denken. Cultuur democratisch maken.’
 • ‘Contacten met mensen die alternatieven en andere mogelijkheden aanbieden. Deel zijn van een groep die voor iets willen staan.’
 • ‘Het geloof dat een andere wereld mogelijk is, zolang er maar mensen zijn die zowel dromen én wakker genoeg zijn’
 • ‘Mensen samenbrengen, ideeën laten landen‘

Woorden van kinderen

 • ‘Hier zijn zo weinig stenen.’
 • ‘Deze plek is anders dan alle andere plekken waar ik naartoe moet in de vakantie’
 • ‘De cavia’s, de eenden en de ezels zijn zo schattig!’
 • 'Ik vind het tof om in de hut te spelen!'

Samenvattend

Wil ook jij graag toegang tot het gebruik van deze klimaatneutrale groene inspirerende ruimte, word dan snel vennoot van De Broeikas en stap mee in dit warme verhaal!

Voor het werkjaar 2018-2019 kan je boeken vanaf 1 mei 2018.